Şimdi Ara

yurt dışından yiyecek içecek getirme(gümrük hakkında)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • şuan almanya!dayım, dönüşte kendime ve arkadaşlara çikolata,şekerleme, içki falan getirmeyi düşünüyorum. aşağıdaki linklerde sınır falan var bu duty free dahil mi?(ben bavulda getireceğim) mesela çikolata 1 kilo diyor ben 2 kilo getirirsem ne olur? sık sık yurt dışı seyahatlerine giden var mı?

http://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa

http://ataturkhavalimani.gov.tr/sik-sorulan-sorular.html

not: konu dışına da aynı konuyu açtım ama cevap alamadım.

• Bende ingilteredeyim yarın uçağım var istanbula,10 paket M&M aldım bakalım ne olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 25 Ağustos 2013; 3:16:37 >
    Anger Management | Arrow | Breakin Bad | Chuck | Da Vinci's Demons | Death Note | Fargo | Fear The Walking Dead | Friends | Game Of Thrones | Gossip Girl | Heroes: Reborn | High Stakes Poker | House M.D. | How I Met Your Mother | Humans | Hunted | Limitless | Lost | Modern Family | Mr. Robot | New Girl | Prison Break | Shameless | South Park | Spartacus: Blood and Sand | Spartacus: Gods of the Arena | Spartacus: Vengeance | Spartacus: War of the Damned | Terminator: The Sarah Connor Chronicles | The Big Bang Theory | The Strain | The Tomorrow People | The Walking Dead | The Whispers | True Detective | Two And a Half Men | Zoo | The Lost Room | Dead Set
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutagorn

Bende ingilteredeyim yarın uçağım var istanbula,10 paket M&M aldım bakalım ne olucak

satarmısın?
  • uçakla geleceksen bavulları xraya sokunca sıkıntı olur alırlar.arabayla geleceksen kapıkulede xray verirse gene sıkıntı vermezse ama direk geçersin öyle bagajı açar kurcamalaz pek.free shoptan alınanlara kimse karışmaz ama sınır var tabi.

Orijinalden alıntı: tassa

uçakla geleceksen bavulları xraya sokunca sıkıntı olur alırlar.arabayla geleceksen kapıkulede xray verirse gene sıkıntı vermezse ama direk geçersin öyle bagajı açar kurcamalaz pek.free shoptan alınanlara kimse karışmaz ama sınır var tabi.

gümrük için ayrı x-ray mi var? almanya ya gelirken adamların yanından öylece geçtim. zaten çıkışta x-ray var mı ki? uçağa girerken olanların onunla uğraşacaklarını sanmıyorum.

peki bunların vergisini ödeyip geçirme durumu var mı? ucuz şeyler olduğu için en fazla 5-10 tl bir şey tutar hepsi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

uçakla geleceksen bavulları xraya sokunca sıkıntı olur alırlar.arabayla geleceksen kapıkulede xray verirse gene sıkıntı vermezse ama direk geçersin öyle bagajı açar kurcamalaz pek.free shoptan alınanlara kimse karışmaz ama sınır var tabi.

gümrük için ayrı x-ray mi var? almanya ya gelirken adamların yanından öylece geçtim. zaten çıkışta x-ray var mı ki? uçağa girerken olanların onunla uğraşacaklarını sanmıyorum.

peki bunların vergisini ödeyip geçirme durumu var mı? ucuz şeyler olduğu için en fazla 5-10 tl bir şey tutar hepsi.

daha önce yurtdışını hiç uçakla gitmedim o yüzden havaalanında olanları pek bilmem ama xray vardır türkiyeye gelirken uçağa binmeden önce arama yaparlar.çikolatalara pek bişey demezler ama içkiye karışabilirler.vergi felanda ödenmiyor diye biliyorum.Sen en temizi free shoptan yasal olarak içkini al.

• duty freeler çok çok pahalı sakın dutf freeden çikolata falan alma, ben gayet kilolarca çikolata getirdim hiç bir sıkıntı olmadı

• buradan getireceğim ürünler ile duty freeden alacağım ürünler farklı katagoride mi yoksa aynı kota içinde mi sayılıyor? duty free dan çok bir şey almayı düşünmüyorum, belki bir şişe içki alırım.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.