Şimdi Ara

Yurt dışından getirilen ikinci telefonların Türkiye'de kullanılması yasaklandı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
3
Favori
21.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kötü bir uygulama kesinlikle. Her ülkenin vatandaşı yurt dışı tatilinden alıp gelebilir böyle cihazları bunda yanlış bir durum yok, telefonlar aşırı pahalı satılıyor diye dışarıdan gelen telefonlar tabi olacak bunun cezasını vatandaşa kesmek yerine vergi oranlarıyla oynasınlar.

Şimdiki telefonumu yurt dışından aldım, iPod'um var onu da aynı şekilde almıştım en son. Burada alacak imkanım olmasına rağmen yinede gidip buradan almam, imkanı varken kimse almaz aynı ürünü daha ucuza alabiliyorken ondan alamayıp yok iyi olmuş yok güzel karar falan demeyin alan yine alacak, burada alamayan yine alamayacak.
  • Htc,lg yada xiaomi alıp imei çakma sezonu açılmıştır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz evet demeye devam ettikçe bunlar gibi milyonlarca şey başımıza gelecek az biraz beyninizi kullanın acımaz merak etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam bunlar beyini fazla kullanınca yanıyormuş :)

• Durmak yok; yolmaya devam

• İnadına vestel almıycam bu kadar da olmaz hayır hayır hayır

• Malum kayıt yolları patlayacak anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farketmezabi -- 13 Mart 2017; 23:01:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • skydiver132 kullanıcısına yanıt
    Ama öyle hocam, keriz vergisi tam bu soyguna verilecek isim.

Ne gerek var, otomobil üretmeye, ne gerek var vestel denen dandik telefon harici telefon üretmeye, nasıl olsa üreticinin kendi kazancından daha fazla parayı vergi sayesinde alıyorlardı.

Ben kaç zamandır diyordum hep, millet telefonlar pahalı diye yurtdışından telefon alıyor devlet buna da bir makas koyar demiştim.

Aha dememe gerek kalmadı, hemen bir düzenleme, keriz vergisinin üstüne yapıştır...

Kesinlikle Türkiye den telefon almam, garantisiz olsun anasını satayım.

Ağlanacak halimize gülüyoruz.

ÜLKEMİZE GİRİŞ FİYATI 50000 EURO OLAN BİR ARACI, 152000 EURO'YA SATIYORSAN, NE DESEM BOŞ...

elin adamı ar-ge yapar, araç geliştirir üretim yapar insanlara faydalı olalım diye, sonra adamın araç satışından elde ettiği kar oranından kat be kat daha fazla parayı, elini sıcak sudan, soğuk suya sokmadan ötv ve kdv denen keriz vergisi ile devlet senden alır.

Ne gerek var ar-ge yapmaya, araç üretmeye.

Nasıl olsa daha fazlasını suya sabuna dokunmadan kazanmak varken...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zehir35

quote:

Orijinalden alıntı: Berbat Ferhat

Olayı yanlış anlamış çoğu arkadaş. Yani diyor ki:

Herkesin iki yılda bir telefon hakkı var. Bunda bir değişiklik yok. Bunun kaydını iyi tutun. Kişi 2 yıl dolmadan ikinci (veya daha fazla) telefonu sokarsa cezalı vergi almakla yetinmeyin. Bir de o cihazın imei nosunu btk'ya yollayın ki kullanılamasın.

Yani okuduğunu daha kendisi hazmetmeden haberini yazan editöre mi kızayım, anlamadan yorum yapıp bir de üstüne halkımız cahil oy kullanmasın muhabbeti yapana mı kızayım...

Ha bu arada yanlış anlaşılmasın sonuna kadar iktidar muhalifiyim. Sonuna kadar.!

Hocam anlamadım.simdi onumuzdeki ay arkadasım almanyadan tel getircek s7.bunu yanında getirse el bagjında veya cebinde sorun olurmu.yoksa 2 tel görünce hemen birine el mi koycaklar.

Simdi biz 3 kisi gidicez ama 2 kisi 1 yil once kayit yaptirdi.3 tane telefon getirsek ustune telefon var diye sistem gozukur mu acaba ?

Yada kutusunu aticaksin direk cepte sokacaksin ben mesela kendi telimi goturmeyecegim ordan 2 tane alcam 1 ini cepte 1 ini kutuda gecircen :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Abartmayın, %100/100 yerli telefonun önünü açmak için bunlar.

Sonra bu telefonu Konya'daki çok gizli uzay üssünden Satürn'ün yörüngesine göndereceğiz ve 4.5 megapiskellik kamarası ile selfie çekeceğiz.

Her olayda hükümeti suçlamayı bırakın. Vergilerle ne alakası var hükümetin, 15 yıldır cehepe yönetiyor ülkeyi.
  • Bu işin iyice cılkı çıkıyor. Yurt dışı alışveriş 150 euro'ya çıkacaktı 30 euro'ya düşürdüler şimdi de komple yasaklandı :D Elimizdeki paralel ithalat telefonları gelip toplamasalar iyidir :D

• BEYLER SIKIN DİŞİNİZİ BİRKAÇ AY.ALMAYIN ELEKTRONİK EŞYA ARABA FLN.GÖREYİM VERGİYİ
    PIRLANTAYA YATA ÖTV VERGİ YOK MİLLETİN TELEFONUNA GÖZ DİKTİLER

• Zehir35 kullanıcısına yanıt
    Şimdi bir şekilde geçiyordu. Bundan sonra bakacaklar pasaport kayıt hakkın var mi ? Eşime kardeşime aldım izni yok.

2. Telefon ise imei alinacak gümrük vergisi katlı ödenecek yine de kayıt yapılamayacak

• Detaylar netlik kazanmadığı için haber yapmadık daha diyorsunuz fakat daha tanıtımının yapılmasına 6 ay olan iPhone modellerini "olabilir, yapılabilir, çıkabilir" tarzında haberlerle anasayfayı doldurduğunuz zamanlar çok uzak değil.

Apple Türkiye şu anda yurtdışından alınan hiçbir cihaza bakmamaktadır. Detaylar gelince haberi güncellersiniz. Tanıtılmamış iPhone 45 'in tasarımları şöyle böyle olabilir diye paylaşım yapıyorsunuz sonuçta.

Sözüm size değil, gerekli kişiler üstüne alınabilir.

@ekrem71
  • stalker(1979) kullanıcısına yanıt
    yaparlar dikkat edelim
  • Zaten bir bu eksikti.
  • Yerli telefon vardı da biz mi almadık?

Vestel dediğin firma Çin'den getirttiği parçaları sıcak silikonla birleştirip burada "yerli" diye satıyor. Bizde de keriz çok. "Vestel iyidir, yerlidir hülooğğğ" diyor. Gerizekalı bilmiyor Venüs adlı modelin aslında bir Çin telefonu olduğunu.

Bilmeyenler Google'da arayabilir. "Vestel Venüs Çin" diye arayın. Çıkar.

Muz Cumhuriyeti yeminle Türkiye. Sit-com gibi ülke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayın bu kadar vergi çok vs diyeceğinize. Adam asgari ücret alıp ayfon alcambenbalbasdkasld derse gayet normal bu vergiler. Şu forumda 1000 tl üstü telefon kullanan insanların %90'ı (buna iq sünün yüksek olduğunu iddaa eden gerizekalılarda dahil.) da dahil hepsine 400-500 liralık telefonda işini gayet görür ama milltce bir görgüsüzlük var bizde. Yok o telefon her sene değişecek her sene en iyisini alacak yoksa tatmin olamıyor arkadaş. Böyle insanlara ben olsam bende dayarım ne yaptığının farkında değil cünkü adam döviz giriş çıkışı umrunda deil cünkü ama bir dakika, afedersiniz bu adam bunun fakında bile değil onu düşünecek zeka oluşmamış bunlarda çünki. Sürekli ağlayıp düzeltmek için birşey yapmıyorsanız ozaman halinizden memnunsunuzdur, şimdi çıkıp oy veriyoruz diyecek bu adam ampul kötü gitsin bu diyeceksin tamam haklısın yanlış çok şey var ama senin planın ne diyince, Plan mı? odanesi? diyemediği için saçmalayan bir iq sü yüksek ama fikirsiz birşey çıkıyor karşına sornada gelip burada kendini tatmin ediyor zavallı kolay gelsin hepsine. Ne demiş atalarımız "it ürür kervan yürür" Hadi iyi geceler.

• Durmak yok yola devam türkiyem! İstedikleri yasakları getirsinler benim için hava hoş. Yerli adı altında satılan hiçbir çöp telefonu almam, aynı şekilde vergi adı altında şişirilmiş fiyatlı global hiçbir markanın telefonunu yine almam! Tapu gibi kırmızı pasaportum var, 2 günde bir giriş çıkış yaparım, gerekirse kutusuz getiririm yine de daha önce ki telefonlarım da olduğu gibi bundan sonrakilerinde de yurt dışından alırım. En fazla gidiş geliş biletine bakar.
  • İyi olmuş t shirt değiştirir gibi telefon değiştirmezsiniz artık eldekinin kıymetini bilir paranızı cebinizde tutar tasarruf yaparsınız.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.