Şimdi Ara

Yurt dışından araba çeyiz hakkı detay bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
43.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yurt dışından araba çeyiz hakkı var ve bunu anlatmak istiyorum. Eğer siz Türk vatandaşı iseniz ve yurt dışından evleniyorsanız yani Bulgaristandan evlendiğinizi farz edelim. boyle bir hakkınız var bakınız...

    ŞAHSİ (ZATİ) EŞYA

    GERÇEK KİŞİLER TARAFINDAN SERBEST DOLAŞIMA SOKULACAK ŞAHSİ EŞYA

    BİRİNCİ AYIRIM
    Yerleşim Yerini Türkiye Gümrük Bölgesine Nakleden Gerçek Kişilere Ait Kullanılmış Motorlu veya Motorsuz Özel Nakil Vasıtaları

    Muafiyetin kapsamı
    MADDE 46- (1) Aşağıda belirtilen kişilerin kullanılmış motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtalarını gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokmalarına izin verilir:
    a) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında en az yirmidört ay ikamet ettikten sonra, yerleşim yerini Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakleden gerçek kişiler.
    b) Yurt dışındaki milli veya milletlerarası kadrolara atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri.
    c) Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle yerleşim yerini yabancı bir ülkeden Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakleden kişiler.
    (2) Birinci fıkranın (b) ve (c) bentlerinde belirtilen kişiler için, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında en az yirmidört ay ikamet etme şartı aranmaz.
    (3) Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına geçen kişiler için bu madde hükümleri uygulanmaz.
    (4) Sürekli görevle yabancı bir ülkede bulunmakta iken, yine sürekli görevle başka bir yabancı ülkeye atanması nedeniyle yerleşim yerini Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakledemeyen kamu görevlileri için birinci fıkra kapsamı muafiyet uygulanmaz.

    Muafiyet koşulları
    MADDE 47- (1) Bu kişilerin muafiyetten istifade edebilmeleri için, motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtalarının, kişilerin Türkiye'ye son giriş tarihinden en az altı ay öncesinde yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kayıtlı olması, adlarına kaydının yapıldığı yıl itibarıyla, kayıt ve model yılı dahil, üç yıldan eski olmaması şarttır.
    (2) Motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtası muafiyeti, aile ünitesine tanınır.
    (3) Muafiyet sadece, yerleşim yeri naklinde kişinin yerleşim yerini nakletmek amacıyla Türkiye'ye son giriş tarihinden, kamu görevlileri için ise görev sürelerinin bitimini müteakip Türkiye’ye giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde getirip serbest dolaşıma giriş beyanında bulunduğu eşya için tanınır.
    (4) Motorlu ticari araçlar ve diğer ticari nakil vasıtalarının 46 ncı madde kapsamında muafen serbest dolaşıma girişine izin verilmez.
    (5) Bu Ayırım kapsamında belirtilen şartlar sağlanmış ve yabancı bir ülkede yeniden ikamet tesis edilmiş olsa dahi, serbest dolaşıma giriş tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe, aynı kişilerin motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtalarının muafen serbest dolaşıma girişine ilişkin talepleri kabul edilmez.

    İKİNCİ AYIRIM
    Yerleşim Yerini Türkiye Gümrük Bölgesine Nakleden Gerçek Kişilere Ait Kullanılmış Ev Eşyası

    Muafiyetin kapsamı
    MADDE 48- (1) Aşağıda belirtilen kişilerin kendilerine ait kullanılmış ev eşyasını gümrük vergilerinden muaf olarak serbest dolaşıma sokmalarına izin verilir:
    a) Türkiye Gümrük Bölgesi dışında devamlı olarak en az yirmidört ay ikamet ettikten sonra, yerleşim yerini Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakleden gerçek kişiler.
    b) Yurt dışındaki milli veya milletlerarası kadrolara atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri.
    c) Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle yerleşim yerini yabancı bir ülkeden Türkiye Gümrük Bölgesine kesin olarak nakleden kişiler.
    (2) Birinci fıkranın (a) bendinde belirtilen kişiler için, Türkiye Gümrük Bölgesinde bir yıl içinde altı aydan az süre ile geçici olarak bulunmak devamlılık halini bozmaz. Ancak, bu süreler Türkiye Gümrük Bölgesi dışındaki yerleşim yerinde aranan yirmidört ay kalma süresine dahil edilmez.
    (3) Birinci fıkranın (b) ve (c) bentlerinde belirtilen kişiler için, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında en az yirmidört ay ikamet etme şartı aranmaz.
    (4) Sürekli görevle yabancı bir ülkede bulunmakta iken yine sürekli görevle başka bir yabancı ülkeye atanan memurların, yeni tayin edildikleri ülkenin özelliği veya uzaklığı sebebiyle eşyasını beraberlerinde götürmelerinin külfetli ve masraflı bulunması veya Türkiye Gümrük Bölgesine getirmelerinde veya göndermelerinde zorunluluk bulunması hallerinde, durumlarının tevsik edilmesi kaydıyla, yurt dışındaki ev eşyası için muafiyet uygulanır.

    Muafiyet koşulları
    MADDE 49- (1) Kullanılmış ev eşyası muafiyeti, aile ünitesine tanınır.
    (2) İlgilinin bu tür eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesindeki yerleşim yerinde de aynı amaçla kullanması şarttır.
    (3) Ev eşyasının kişilerin beraberinde veya gelişlerinden önce veya altı ay sonraki süre içerisinde getirilip serbest dolaşıma giriş beyanında bulunulması gerekir.
    (4) Taşınabilir alet ve cihazlar hariç olmak üzere, bir ticaret veya meslek icabı kullanılacak malzemelerin bu Ayırımdaki hükümler kapsamında muaf olarak serbest dolaşıma girişine izin verilmez.

    ÜÇÜNCÜ AYIRIM
    Evlilik Nedeni ile Serbest Dolaşıma Giren Eşya

    Muafiyetin kapsamı
    MADDE 50- (1) Yerleşim yeri Türkiye'de olan bir Türk vatandaşı ile evlenerek veya evlenmek üzere yerleşim yerini yabancı bir ülkeden Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden kişilere ait çeyiz eşyasına muafiyet tanınır.
    (2) Birinci fıkrada belirtilen koşulları haiz bir kişiye, yerleşim yeri yabancı bir ülkede olan kişiler tarafından evlilik nedeniyle ve geleneksel olarak gönderilen, ticari miktar ve mahiyette bulunmayan hediyelere, her bir hediyenin kıymeti 430 Avro ve toplam hediye kıymeti 3.000 Avro'yu aşmamak kaydıyla muafiyet tanınır.
    (3) Muafiyet, yerleşim yerinin evlilik nedeniyle naklinden önce, en az oniki ay süre ile Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan ve evlilik belgesini ibraz eden kişilere tanınır.

    Muafiyet uygulanacak kişiler
    MADDE 51- (1) Muafiyet;
    a) Yerleşim yeri Türkiye'de olan bir Türk vatandaşı ile evlenerek gelmiş olan,
    b) Evlenmek üzere yabancı ülkedeki asli yerleşim yerini terk ile Türkiye'ye gelmiş ve burada evlenmiş olan,
    c) Herhangi bir sebeple, turizm, ziyaret, tahsil, memuriyet gibi, Türkiye'ye gelip en çok bir yıl içinde yine yerleşim yeri Türkiye'de olan bir Türk vatandaşı ile evlenmiş bulunan,
    kişilere tanınır.

    Nakil süresi
    MADDE 52- (1) Bu Ayırımda yer alan hükümler çerçevesinde eşya getireceklerin, muafiyetten istifade edebilmeleri için bu eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesine evlilik akdinden iki ay önce veya dört ay sonraki süreler içerisinde serbest dolaşıma sokmaları şarttır. Eşyanın serbest dolaşıma girişi tek seferde olabileceği gibi öngörülen süreler içerisinde ayrı partiler halinde de yapılabilir.
    (2) Eşyanın evlilik akdinden önce serbest dolaşıma sokulması halinde, gümrük idaresince serbest dolaşıma girişinde gümrük vergilerini karşılayacak miktarda teminat aranır.







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Yurt Dışından Araba Çeyiz Hakkı Detayları

    Giriş: Yurt dışından araba çeyiz hakkı, evlenen çiftlere tanınan bir kolaylıktır. Bu hak sayesinde, yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları veya Türk vatandaşı ile evlenen yabancı uyruklular, belirli koşulları yerine getirerek yurt dışından bir araç getirebilirler.

    Koşullar: * Evlilik cüzdanının ibraz edilmesi * Aracın evlilikten önce yurtdışında satın alınmış ve tescil edilmiş olması * Aracın eşlerden birinin adına kayıtlı olması * Aracın ilk tescil tarihinin evlilik tarihinden önce olması * Aracın Türkiye'de 180 günden fazla ikamet etmiş olmaması

    Prosedür: * Aracı Türkiye'ye getirdikten sonra, 15 gün içinde Gümrük Müdürlüğü'ne beyanname verilmesi * Gerekli belgelerin ibraz edilmesi (evlilik cüzdanı, pasaport, araç tescil belgesi) * Gümrük vergisi, ÖTV ve KDV ödenmesi

    Önemli Notlar: * Çeyiz hakkı ile getirilen araçlar, 1 yıl boyunca yurt dışına çıkarılamaz ve satılamaz. * Aracın Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 6 ay içinde tescil işlemlerinin tamamlanması gerekir. * Yurt dışından getirilen araç, eşlerden birinin ikamet adresine kayıt edilmelidir.

    Avantajlar: * Yurt dışındaki uygun fiyatlı araçların Türkiye'ye getirilmesine olanak tanır. * Çiftlere evlilik yoluyla maddi bir avantaj sağlar. * Yurtdışında edindiğiniz aracınızı Türkiye'de kullanma fırsatı verir.

    Sonuç: Yurt dışından araba çeyiz hakkı, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına veya Türk vatandaşı ile evlenen yabancı uyruklara yurt dışından araç getirme imkanı sunar. Belirli koşulların yerine getirilmesi ve prosedürlerin doğru bir şekilde takip edilmesi halinde, çiftler bu haktan kolaylıkla yararlanabilirler.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4458 sayılı gümrük kanununu sayılı knaunu kullnarak mutlaka hakkınızı kullanın arkadaslar.... buyuk olcude artınız olacaktır..
  • Bilgi için teşekkür ederim. Hiç böyle araç alan birini duymadım ,görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Bilgi için teşekkür ederim. Hiç böyle araç alan birini duymadım ,görmedim.
    Ben duydum fakat arastıramadim benim çevremde Bulgaristandan evlenen çok, ve onlar araba getidiler. Fakat ben kullnamadim siz kullnın eger boyle bir durumu olan varsa kullansin diye paylastim... Paylasmak güzeldir... Kanun var nizam var. En guzeli yani 15 bin euroluk arabayı turk parasiyla 61 bin türk lirasina satıp en azindan minumum 20 binle 25 bin arasinda bir artıya gecebilirsiniz... Eger aldiğiniz araba daha lukse belkide daha fazla olacaktir...
  • Ben Türkiye' de evlendim, yararlanamıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 20 olmuşken bunları duymak güzel oldu Bulgaristan'dan kız alırız artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında bu işin ticaretini yapan çıkar. Sahibinden de arabanın yanına Bulgar bir hanım ve başlık: sarışın kız+arabası şu kadar. Nikah şahidi olunur, çeyrek takılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düğünü bedavaya getircez artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL-D

    Düğünü bedavaya getircez artık

    Arabayı aldıktan sonra evlenmekten vaz geçen gelinleri bolca görürüz artık:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusau

    quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL-D

    Düğünü bedavaya getircez artık

    Arabayı aldıktan sonra evlenmekten vaz geçen gelinleri bolca görürüz artık:)

    Alıntıları Göster
    bence dugunu bedavaya getirmek , bence guzel bişrsey turkiye olarak guzel bir hak. 3 yaşından ufak olmayacak araba... ve en guzeli bulgaristandan deilde almanyadan temiz bir araba alıp buna bgde bulgar plakasi almak en mantıklısı cunku bulgardaki arabalarda cok oynuyorlar... ondan sonrada bu kanunu kullanmak tabikiii




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huka Sampos

    Yakında bu işin ticaretini yapan çıkar. Sahibinden de arabanın yanına Bulgar bir hanım ve başlık: sarışın kız+arabası şu kadar. Nikah şahidi olunur, çeyrek takılır.

    Bence ticareti ypılmazz neden diyceksiniz. sadece bir araba hakkın var... 2. araba hakkın yok.. birde Bgden kız almak Türkiyedeki gibi deil. Türkiyede hersey garanti yok bunu yok sunu istiyorlarr orda insanlar burdaki kadar aç gözlü deil diyebilirim...
  • Arabayı bulduk diyelim evlenilecek yabancı hatunu nerden bulcaz :)
    Bu arada konu neden Bulgaristan üzerinden dönüyor anlamadım. Her ülke için geçerli bir kanun bu... Yabancı bir kadınla evlenirseniz o artık TC vatandaşı olmasına rağmen çeyiz gösterip araç sokabiliyor. Burada anlatılan bu. Aynısı erkekler için de geçerli tabii :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 14 Haziran 2014; 11:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esim yabanci ve yurt disinda evlendik,Onumuzdeki yaz bi audi tt getirmek sart oldu o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Earth_Dreams kullanıcısına yanıt
    mutlaka kullnın bu hakkı. turkiyede vatandaslıga basvuru yapıldıktan sonra 4 ay hakkınız var bu işmlere....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blagovest

    mutlaka kullnın bu hakkı. turkiyede vatandaslıga basvuru yapıldıktan sonra 4 ay hakkınız var bu işmlere....
    merhaba ben 4 yıl oldu evleneli ama türkiyede evlendik bu hak varmı henüz vatandaşlık başvurusu yapmadık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

    Esim yabanci ve yurt disinda evlendik,Onumuzdeki yaz bi audi tt getirmek sart oldu o zaman

    Hocam döndünüz mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaJJi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

    Esim yabanci ve yurt disinda evlendik,Onumuzdeki yaz bi audi tt getirmek sart oldu o zaman

    Hocam döndünüz mü?

    Alıntıları Göster
    arabayı boş ver kızı bulsam yeter. evde kaldım :)
  • Haber veren arkadaşa tesekkurler. Hatunu bosadim Bulgaristan'a gidiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Haber veren arkadaşa tesekkurler. Hatunu bosadim Bulgaristan'a gidiyorum.

    Yanlız yenge bu yazdığını görmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaJJi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

    Esim yabanci ve yurt disinda evlendik,Onumuzdeki yaz bi audi tt getirmek sart oldu o zaman

    Hocam döndünüz mü?

    Ekim ayinda bir hafta tatile gelip donduk geri fine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.