Arkadaşlar laptopu yurt dışından getirtecem (tüm riskleri alıyorum) ama kafama takılan türkçe kalvye olmuyacak onu nasıl çözerim
forumda bir arkadaş tr karakterleri yazmadığını belirtmişti ama sorunu çözdümü bilmiyorum sanırım harici klavyeylede çözülmüyormuş bu sorunu aşabilirsem getirtecem yardımıınızı bekliyorum ek olarak notebookun kendi kalvyesini türkiyede türkçeliştirmek çok pahalı olurmu yada mümkünmü
servisler yapıyor ama pahalı oluyor...Burda servise o kadar para vereceğine burdan laptop al daha mantıklı...
çıkartmalar var dı bi ara ama pek tutulmadı.bencede artık burada da bilgisayar fiyatları baya ucuzladı burdan al ugrasma serviste klavye için bide bosu bosuna masraf etcen tabi bu benim yorumum ama gene sen bilirsin.
Arkadaşlar türkiyede yok alcağım ürünler
üçü arasında zaten kararsız kaldım Kalvye ile ilgil başka çözümler varmıdır
1 - ASUS 1220 EURO
AMD Turion™ 64 Mobile MT-34 (1.8 GHz / 1 MB L2 Cache) stromsparende 25 Watt CPU
1024 MB DDR333 RAM (max. 2048 MB, 2 Steckplätze, 2x mit 512 MB belegt) 15.4" TFT (WXGA Color Shine Glare Type LCD) (1280x800)
8x DVD Dual Double Layer Brenner DVD+R+RW/-R-RW/CD-RW (8x4x8x/16x10x24x) Brennt und liest sowohl DVDs als auch CDs
2- HP 1100 EURO
AMD Turion™ 64 ML-40 2.20 GHz, 1 MB L2-Cache 512 DDR, 333 MHz, (1x512), 2.048MB max. 80 GB Festplatte DVD+/-RW Dual Brenner, fest eingebaut 15" 1400 x 1050 SXGA+ TFT (16 Millionen Farben) ATI Mobility Radeon X300, bis zu 128 MB gemeinsam benutzter Systemgrafikspeicher integrierter HP Biometric Fingerprint Sensor 6-in-1 Kartenleser (SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, SmartMedia Card, xD-Picture Card)
3- FUJ_SİEMESN 1220 EURO
AMD Turion™ 64 Mobile Technologie MT-37 Prozessor 2.0 Ghz
1024 MB DDR Hauptspeicher (2x512, PC333)
80 GB Festplatte 15,4" TFT-Display (WXGA, 1280x800 Pixel) ( Crystal View Display) Spielen Sie nicht einfach nur Spiele - versinken Sie in ihnen. Mit den kristallklaren und brillanten Bildern Ihres AMILO Notebook. Weißes ist weißer, Buntes ist farbiger und alles ist beeindruckend scharf und klar und auch bei hellem Licht deutlich zu erkennen.
Komponenten
DVD±R/RW Double Layer Brenner CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 20x, 10x / DVD 8x / DVD+R 8x / DVD-R 8x / DVD+RW 5x, 4x / DVD-RW 5x, 4x / DVD+R DL 5x, 2.4x Brennt und liest sowohl CDs als auch DVDs
128 MB ATI Mobility Radeon X700 Grafik Audio: Voll AC97 kompatibel. Eingebautes Mikrofon 2x Lautsprecher + 1x Subwoofer 1x Lautstärkenregler (Funktionstaste und Lautstärkerad)
arkadaşım ben kullandım yabancı klavyeli laptop.onların tus takımında bizm ç nin ü nün vs. nin oldugu tusların yerinde farklı karakterlerin oldugu tuslar oluyor.sen turkce işletim sistemi kurunca klavyede o tusları turkçe karakterler için kullanabiliyorsun. tabi alısmak için cıkartma alıp yapıstırabilirsin.
arkadaşım bende imzamdaki laptopu amerikadan getirttim. türkçe karakterleri yazabiliyorsun. denetim masasından dil menüsüne girip dili türkçe yapman yeterli. ben öyle yaptım. tek sorun ğ,i,ü,ş,ö,ç karakterlerinin tuşları üzerinde farklı şekiller olacak. onada birkaç günde alışıyorsun zaten. yani çok sorun yaşamazsın. dahada olmazsa en fazla 50 dolara türkçe klavye taktırırsın.
Beyler.. Yalvarıyorum birazcık araştırın şu forumu yahu.. Daha önce de benzer topic'ler açıldı; aşağıya yazacaklarımı oraya da yazdım..
Yabancı klavye meselesini dert etmeyin.. Alacağınız bilgisayarın yetkili distribütörüyle temasa geçin; orijinal türkçe karakterli klavye taktırın, adam gibi.. Pahalı falan değil söylendiği gibi, biz şirket olarak IBM notebookların Türkçe klavyelerini Rusça yapmak istedik, sırf bu siparişimiz için özel olarak Rusya'dan getirtildi klavyeler, bize maliyeti 75 milyon/adet falan oldu (buna montaj falan herşey dahil) Sadece gelmesi 3 haftayı buldu. Türkçe klavye eminim firmaların stoklarında vardır, yani anında takabilirler, toplam masrafı da 100 milyonu geçmez diye tahmin ediyorum.
Arkadaşım ben de diz üstü bilgisayarımı amerika'dan getirdim. tr karakterler yoktu ama gittigidiyor dan sticker aldım inanmazsınız orjinali gibi oldu. toshiba nın servisine gittiğimde klavye tuşlarının değiimi için 74$ istemişlerdi. 5 ytl ye halletim. birde denetim masasından tr klavye seçiyosun sorun çözülüyor....
teşekkürler arkadaşlar sorun halloluyor madem spiraşim kesinleşti demketir birde yukarda yazdığım 3 model hakkında fikir belirten olursa sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme