Şimdi Ara

Yurt dışında üniversite okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışında üniversite okumak istiyorum fakat TOEFL sınavına da girmek istemiyorum. Aşırı zor olduğunu söylüyorlar. İngilizce seviyem insanlarla konuşmak için kesinlikle yeterli ama o sınavda dili ana dilimiz gibi bilmemiz gerekiyor.
    Arkadaşım Avusturya'ya gidersek böyle bir sınava girmemizin gerekmediğini söyledi. Ayrıca oradaki fiyatlarında uygun olduğunu söyledi.
    Ben teknik lisede okuduğum için fazla puan yapacağıma inanmıyorum açıkçası.
    %50 burs ile bilgisayar mühendisliği okumayı hedefliyorum şu an için ama yurtdışında okumakta küçüklükten beri hayalim ve bunu gerçekleştirmek istiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

• Aşırı pahalı hele avrupaya gidersen çok daha pahalı yurt dışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada özelde okumaktansa hem İngilizceyi orada ana dilim gibi öğrenirim hemde yurtdışında okumanın her zaman avantajı vardır. Ve Avusturya Amerika İngiltere gibi ülkelere göre daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkeshnda -- 22 Temmuz 2013; 16:37:22 >
  • avusturya ve kanada yurt dışında okumak için ideal yerlerdir ama önemli olan nokta orda gireceğin okulun diplomasının türkiyede geçerli olup olmadığına bak.orda okuyanların çoğuda zaten hem okuyup hem çalışıyolar.yoksa zengin değilseniz sıkıntı olur.
  • ender406 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen Part itme çalışacağız arkadaşla gidersek.. Aileme de yazık sırf ben okuyacağım diye o kadar para vermek zorunda değiller bende kendim bir şeyler katmak zorundayım.
    Peki bu diploma geçerliliği mevzusu falan nedir bir bilgim yok o konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yani diplomam geçerli olmazsa ne olur?
  • ösym nin yurt dışında tanıdığı üniversiteler var eğer onlardan birinden mezun olursan diploman türkiyede geçerli sayılacak.eğer ösym nin tanımadığı bir üniversiteden mezun olursan ösym senin diplomanı tanımıyo ve türkiyede lise mezunu gözüküyosun.ama herhangibir özel şirkete iş başvurusu yaptığında şurdan mezun oldum dediğinde etkiler mi bilmem.ama devlet kurumlarında lise mezunu sayılırsın yani sistemde bitirdiğin üniversite gözükmez bunu dikkate al derim ama orda yaşamaya karar verirsen çoğu kişi de öle yapıyor bunu dikkate almaya gerek yok.sana tavsiyem yılda bir kez istanbulda yurt dışında okuma imkanları sunan fuar açılıyor.sana orda iş olanağınıda sağlıyolar ve bilgilendiriyolar.onu takip ve bilgi edinmeni tavsiye ederim.
  • Çok teşekkür ederim araştıracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDA TIP
    5 yıl önce açıldı
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar .... Ben Ali . 17 yaşındayım lise 4 ' de geçtim. İstanbulda turizm meslek okulunda okumaktayım. İngilizcem iyi seviyede notlarım 5 fakat pratikte o kadar iyi oldugumu söyleyemem. Yurtdısında okumak benımde arzuladıgım bir sey. Yurtdısında okumak istememin asıl sebeplerini size şöyle sıralayabilirim ; ygs , lys puanına bakılmadan direkt gidiş hakkına sahipsiniz , burada sıradan bir özel üniversiteye verecegim parayla yurtdısından mezun olup en azından bir seyler elde etmıs olurum , 4 senelik süreçte part time calısacagım icin çifte vatandaş olacağım , o ülkeninde pasaportunu elime alacağım. Okulu bitirdiğimde güzel bir sevgilim , yabancı bir ana dilim olacak ve biraz medeniyeti görmüş olacagım ve ufkum acılacak . Kışın fuarlar oldugunu söylüyorlar görmekte fayda var . Çünkü internette bir sürü reklam var hangisi dogru tercih olur bilemıyorum . Dersane yerine dil kursuna gidecegim toefl sınavı için . Okul ortalamamda 96 larda bir sey . Basaracagıma inanıyorum lütfen benımle iletisim icinde olun saygılar . skype : CraniumNull cep tel : 0532 575 61 54 whats app tan ulasabilirsiniz ... Saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.