Şimdi Ara

Yurt dışında lise okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler. Ben bir 9. sınıf fen lisesi öğrencisiyim. Burada okullarda yapılan ezbercilik ve gereksiz binbir çeşit bilginin bana öğretilmeye çalışılmasından sıkıldım. Bu nedenle abd de lise okumak istiyorum. Bunun için yazın ingilizce kursuna gitmek istiyorum. Fakat tam olarak neler yapılması gerektiğini bilmiyorum. Bu işlerden anlayan veya tecrübesi olan biri yardımcı olabilir mi?

• Yıllık 30-40 bin dolar ayıracan, hazırlık okuyacan ABD de bir sene, ondan sonra liseye alırlar.. Benim arkadaşım böyle bizzat okudu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

Yıllık 30-40 bin dolar ayıracan, hazırlık okuyacan ABD de bir sene, ondan sonra liseye alırlar.. Benim arkadaşım böyle bizzat okudu.

her sene 30-40 bin dolar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Yıllık 30-40 bin dolar ayıracan, hazırlık okuyacan ABD de bir sene, ondan sonra liseye alırlar.. Benim arkadaşım böyle bizzat okudu.

her sene 30-40 bin dolar mı?

Evet

:)
  • bi yanlışı olmasın arkadaşının oradaki her öğrenci böyle ödemiyor ya?
  • quote:

bi yanlışı olmasın arkadaşının oradaki her öğrenci böyle ödemiyor ya?

Amerikada devlet liseleri bedavadır, sence dünyanın en zor vize alınan ülkelerinden biri seni hayrına okutur mu? Bunu sor kendine. Bir sürü şartı var bunun, özel okula gideceksin mecburen , 1. derece ailenin orda oturum izni olması lazım orda devlet okulunda okuyabilmen için, özel okul sana sponsor olacak öyle vize davetiyesi alacaksın.

En uyduruk özel okul orda 15 bin dolar seneliği, senin barınman var, içmen var , gerisini sen hesap et.

Cebinde para varsa, vize alma işlemi 10 kat hızlanır, Amerika böyle bir ülkedir, kapitalist sistem işte, kendine faydası olacak adamı isterler, ve bu konuda haklılar, herkese vize verseler, şu an Amerika yaşanılmaz biyer olurdu.

P.S: Amerikan vatandaşıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 14 Şubat 2011; 17:37:49 >

• peki halihazırda amerikan vatandaşı olan uzaktan bir akrabağamız varsa yine mi devlet okulu olmaz? ille özel okul mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YURT DIŞINDA TIP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki halihazırda amerikan vatandaşı olan uzaktan bir akrabağamız varsa yine mi devlet okulu olmaz? ille özel okul mu?

Onun yanında 12 ay boyunca okuyabilirsin... ama yinede devlet okuluna para vermen lazım 3 bin dolar - 10 bin dolar arasında değişiyor...

12 aydan fazla okuyamıyorsun.

Daha detaylı bilgiyi burdan öğrenebilirsin

http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1269.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 14 Şubat 2011; 18:24:19 >
  • Liselerde okumak için değişik sınavlar vardı galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Liselerde okumak için değişik sınavlar vardı galiba.

öğrenci değişim programları var onların sınavlarını diyorsun herhalde. ama onlarda da yalnızca 1 yıl okuyosun buradaki okulunda da sınıf atlamıyorsun dönünce kaldığın yerden devam etmiyorsun yani. o yüzden seçenek olarak bakmadım.
  • Türkiyedede Amerika standartlarında eğitim veren liseler var. Istanbul Community International school a bak derim, MEB e bağlı değil, yani bitirince ÖSS den okul puanı almıyorsun, bütün hocalar yabancı nerdeyse, öğrencilerin çoğu yabancı, ama yıllık 20 bin dolardı
  • yani diyorsunuz ki kısaca abd vatandaşı değilsen para dökmeden okuman imkansız. peki 18 yaşından küçüklere vatandaşlık veriliyor mu? green card falan? lise 2 olmadı 3 te o da olmadı 4 te giderim sorun olmaz. ama liseyi burada bitirmeyi kesinlikle istemiyorum. o kadar lüzumsuz şeyle kafa şişiriyorlar ki etrafımda bu sisteme adapte olmuş tabiri caizse inekler görmekten ülkeden soğudum. abd olmasa da olabilir ama eğitimin ingilizce verilmesi ve üniversiteye girerken bana referans sağlayacak bir okul olması lazım. derdimi anlatabilmişimdir umarım.

@Imnobody
    sen bu konuda bilgilisin sanırım vatandaş olduğuna göre

• quote:

yani diyorsunuz ki kısaca abd vatandaşı değilsen para dökmeden okuman imkansız. peki 18 yaşından küçüklere vatandaşlık veriliyor mu? green card falan? lise 2 olmadı 3 te o da olmadı 4 te giderim sorun olmaz. ama liseyi burada bitirmeyi kesinlikle istemiyorum. o kadar lüzumsuz şeyle kafa şişiriyorlar ki etrafımda bu sisteme adapte olmuş tabiri caizse inekler görmekten ülkeden soğudum. abd olmasa da olabilir ama eğitimin ingilizce verilmesi ve üniversiteye girerken bana referans sağlayacak bir okul olması lazım. derdimi anlatabilmişimdir umarım.

@Imnobody
    sen bu konuda bilgilisin sanırım vatandaş olduğuna göre

İyi eğitim almak için parayı basıcan kardeş, isviçrede çok güzel amerikan liseleri var, sabancıların, koçların çocuklarını okuttuğu, orda okuyabilirsin. Amerika greencard ı çekilişle veriyor, 18 yaşından büyük olman lazım. Türkiyede Özel Koç lisesi var bide eğitimi iyi olan, bilkent lisesi var, malesef bunlar çok pahalı okullar.

En iyi anadolu lisesinde aldığın eğitim yukardaki okullarda alcağın eğitimin tırnağı olamaz bunuda bil.

• anadolu değil fen lisesindeyim zaten peki ingiltere de bu kadar sorunlu mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Liselerde okumak için değişik sınavlar vardı galiba.

öğrenci değişim programları var onların sınavlarını diyorsun herhalde. ama onlarda da yalnızca 1 yıl okuyosun buradaki okulunda da sınıf atlamıyorsun dönünce kaldığın yerden devam etmiyorsun yani. o yüzden seçenek olarak bakmadım.

Sen SAT denen sınava gir. Üniversiteyi ABD'de oku en iyisi. Fen liselerinden gindenler oluyor.
  • peki ingiltere de okumak nasıldır? acs international schools var. seneliği 10.000 £. orada da prosedür bu kadar zorlu mu?
  • quote:

Türkiyedede Amerika standartlarında eğitim veren liseler var. Istanbul Community International school a bak derim, MEB e bağlı değil, yani bitirince ÖSS den okul puanı almıyorsun, bütün hocalar yabancı nerdeyse, öğrencilerin çoğu yabancı, ama yıllık 20 bin dolardı

+koç lisesi var (öneririm) bir de liseyi orada okuyacağına üniversiteyi okusana
  • quote:

peki ingiltere de okumak nasıldır? acs international schools var. seneliği 10.000 £. orada da prosedür bu kadar zorlu mu?

Parayı basarsan girersinde, ingiltereye vize almak zor. O kadar para verebilcek durumunuz varsa, Türkiyede oku bence, Koç un okulu bence çok iyi
  • quote:

quote:

peki ingiltere de okumak nasıldır? acs international schools var. seneliği 10.000 £. orada da prosedür bu kadar zorlu mu?

Parayı basarsan girersinde, ingiltereye vize almak zor. O kadar para verebilcek durumunuz varsa, Türkiyede oku bence, Koç un okulu bence çok iyi

Ben istiyorum ki hayat görüşüm Türkiye'dekiyle sınırlı kalmasın. Başka milletleri de tanıyayım. O nedenle yurt dışı istiyorum. Öğrenci vizesinde o kadar sorun çıkarmazlar sanırım. Para konusundaysa daha ucuz bir önerisi olan varsa memnun olurum 3 senede 77000 lira masraf çıkıyor.

• quote:

quote:

quote:

Ben istiyorum ki hayat görüşüm Türkiye'dekiyle sınırlı kalmasın. Başka milletleri de tanıyayım. O nedenle yurt dışı istiyorum. Öğrenci vizesinde o kadar sorun çıkarmazlar sanırım. Para konusundaysa daha ucuz bir önerisi olan varsa memnun olurum 3 senede 77000 lira masraf çıkıyor.

Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum
    Malezya, Pakistan gibi ülkelerde International school lar var, tamamen içi ingiliz, amerikan dolu, ama dediğim gibi pahalı. Yani iş paraya çıkyıor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.