Şimdi Ara

Yurt dışında banka kartı kullanımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mrb,ocak aynında brezilya da olacağım arkadaşımla,duyumlarınız hırsızlık olaylarının çok oldugu yönünde bu yüzden banka kartı götürüp hesaptan çekerek kullanmak istiyoruz,akbank da hesabım var çekım başı 7 tl komısyon dedi dolar hesabı açayım dedım dolar çekemezsıniz hesaptan dedi denizbank % 1 komısyon dedi dolar hesabı için.deneyimli arkadaşların bu konudaki tavsiyelerine ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güncel
  • bunun cevabını bende merak ediyorum yok mu bilen?
  • Para çekmene gerek yok bence, nakit ile yapacağın alışverişleri limitleyebilirsin, kredi kartını tüm dünyada kullanabilirsin. Citibank, ING gibi Türkiye'de şubesi olan Global bankalara yönelin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Para çekmene gerek yok bence, nakit ile yapacağın alışverişleri limitleyebilirsin, kredi kartını tüm dünyada kullanabilirsin. Citibank, ING gibi Türkiye'de şubesi olan Global bankalara yönelin.

Citibank türkıyeden çekılmiş ,kart harcamalarında faiz koymuyorlar mı? Kur fark ekleme olayları felan varmış sanırım?

• Kart harcamalarında mutlaka faiz koyacaktır, ancak Global pazarda bulunan bankalar ulaşılabilirlik açısından belki de komisyon oranları açısından daha avantajlı teklifler sunabilir. Citibank' ı en son 2013 senesinde Bodrumda görmüştüm, Amerika' da bir ara kullanayım dedim ama Kredi kartımı sadece alışverişlerde kullandım nakit param cebimdeydi ve limitliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Kart harcamalarında mutlaka faiz koyacaktır, ancak Global pazarda bulunan bankalar ulaşılabilirlik açısından belki de komisyon oranları açısından daha avantajlı teklifler sunabilir. Citibank' ı en son 2013 senesinde Bodrumda görmüştüm, Amerika' da bir ara kullanayım dedim ama Kredi kartımı sadece alışverişlerde kullandım nakit param cebimdeydi ve limitliydi.

Bilgiler için tşk ederim,en iyisi sanırım nakit götürmek olcak ,otel kasasında bırakıp fazla para taşımamak gerekecek üstümüzde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki cebinizde 50 - 100 dolar arası bir para bulunsun yeterlidir, kredi kartınız yine olsun restoranlara, alışveriş merkezlerine ödemeyi Kredi kartınız ile yaparsınız..
  • fastforyou kullanıcısına yanıt
    banka kartından nakit çekimleri epey masraflı oluyor. tavsiyem kredi kartını kullanman. ben öyle yapıyorum.
  • çok kez yurtdışında gezmiş biri olarak sana tavsiyem nakit götür yanında. Aklındaki rakam hiçbir zaman uymuyor ve sürekli para çekmek zorunda kalıyorsun bankalarda maşşallah geçirdikçe geçiriyor. Mesela thailandta malezyada singapurda endonezyada para çekerken önce dolara çeviriyor ordan bir geçiriyorlar sonra dolarıda tl ye çeviriyor ordanda bir geçiriyor sonra da çekim ücreti ...yani o %1 hikaye.

ben artık kalacağım yerde muhakkak güvenlik kasası olmasına dikkat ediyorum ve yanımda 500 euro ve katlarını götürüyorum, kalacağım süreye bağlı olarak
    500 1000 1500 euro gibi sadece 3 kağıt parçası saklaman kolay olur.
  • Dünyanın her hangi bir ülkesinden visa yada mastercard'ınızla 2,5.-USD+ çektiğiniz tutarın %1'ini ödeyerek nakit para çekebilirsiniz. Ben de burada 3-5 dolar komisyon vermeyip, barda bir içkiye 10-15 dolar verenleri anlamıyorum. Adamlar size dünyanın bir ucunda hesabınıza ulaşma, yüksek tutarlı nakitleri taşımama şansı veriyor, beğenmiyorsunuz. :) 500.-EURO götürmek iyiymiş, o parayı bozdurmak için bayağı bir uğraşmanız gerekiyordur.

Benim yöntemim;

1-) Güvenlik sorunu yoksa, kısa süreliyse olabildiğince nakit,
    2-) Sonra harcamaları güvenli noktalarda kredi kartı ve bankamatik kartıyla yapmak, komisyon ödemeden sadece kur farkıyla ödeme yapmak, kura bağlı olarak kara bile gecebilirsiniz,
    3-)Bankamatik kartından para çekmek,
    4-)Zorda kalırsam Western Union kullanabileceğim bir arkadaşla anlaşmak,

Sadece dikkat etmeniz gereken noktalar;

*Sadece bankamatik kartının bağlı olduğu TL hesabına ulaşabilirsiniz,
    *Bakiye felan göremezsiniz, direk çekeceğiniz tutarı girersiniz, bakiye varsa verir, yoksa vermez.
    *2,5.-USD sabiti olduğundan ne kadar fazla para çekerseniz o kadar az komisyon verirsiniz.
    *TL hesabınıza bağlı ek hesabınız varsa nakit çekimde kullanamazsınız. Bu durumlarda ben cep telefonu uygulaması veya internet şubesinden parayı ek hesabı kullanarak başka hesabıma yada yatırım hesabıma aktarıyorum, sonra tekrar geriye aynı hesaba aktarıyorum ve sonra parayı çekiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.