Şimdi Ara

Yurt Dışı Uzaktan Çalışma Vergilendirme Sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,


    Şu anda ABD'li bir firma ile mülakat aşamasındayım fakat vergilendirme sorunu bayağı aklıma takıldı. Mülakatta maaşımın ABD'de bir kesintiye uğrayıp öyle geleceği söylendi;fakat hesabıma düzenli aktarılan bir para girişinin Türkiye'de de vergi kesintisi olur sanıyorum(gelir vergisi)?? Ayrıca ABD'deki gross(brüt) maaşın neye göre kesintiye uğrayıp da Net maaşa dönüştüğü hakkında bir fikrim yok çünkü gelir vergisi yaşadığın ülkede olur, Ben ABD'de yaşamıyor iken oradaki brüt maaşım neye göre kesintiye uğrayacak ve bana NET olarak gelecek bilemiyorum???


    Çevremden bildiğim kadarıyla Türkiye'de kendi şirketini açmanı isteyip, maaşı faturalandırılan bir hizmet gibi gösterip ihracat gibi yansıtıldığını duymuştum fakat benim bu görüştüğüm firmada herhangi bir billing usülü ile maaş verilmeyeceği, aksine direkt olarak paranın aktarılacağı söylendi.


    Yurtdışına uzaktan çalışmada bildiğiniz gibi kendi sigortanızı vs yatırmanız lazım fakat hukukçu bir arkadaşa sorduğum kadarıyla kendini yurtdışındaki o firmaya bağlı göstermeden; ya da burada kendi serbest iş yapıyormuş gibi göstermeden direkt olarak sigortanı yatıramazsın dedi, iyice kafamı karıştırdı çünkü emekliliğimin de bir taraftan kesinlikle işlemesi gerektiğini düşünüyorum  


    Ulan zaten her tarafımız vergi olmuş, benim yurtdışından gelecek maaşımın da hayvan gibi kesintiye ugramasını istemiyorum, bu noktada destek olabiliecek tricky pointleri gösterecek bilirkişi arkadaşların yardımına muazzam ihtiyacım var,


    Kripto cüzdan ile ödemenin mümkün olup olmadığını henüz firmaya sormadım fakat orada da eninde sonıunda kendi banka hesabıma bir şekilde o parayı aktaracağım. Yine dikkat çekip de beni vergiye tabi tutmasınlar??


    Kısacası hem maaşımı vergi kesintisiz yurtdışından almak; hem de emekliliğim için sigortamın bir şekilde işlemesine ihtiyacım var. Nedir yolu yordamı, Tecrübeli uzaktan çalışan arkadaşlardan yardım talep ediyorum


    Teşekkürler şimdiden








  • Yurt dışında sizin oturumunuz varsa sizden kesinti yapabiliyor olmaları lazım. Eğer oturumunuz olacaksa veya yurt dışında banka hesabi açabiliyor iseniz orda açın burada oranın kredi kartı ile harcama yaparsınız.

    Eğer size orada oturum vermiyorlarsa neye göre kesinti yapacaklar? Sosyal güvenlik numaranız veya ilgili ülkenin kimlik numarası olmadan yurt dışında ilgili kesintiyi neyle bagdastiracaklar?

    Size kesilecek denilen paraya şirket yatacak büyük ihtimalle. Türkiye de de gelir vergisi vermeniz lazım. Oran yüksek olacağı için kafadan %30 düşünebilirsiniz. Veyahut şirket kurup oradan vergi mükellefi olup bağkur yatıracaksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt

    Hayır ABD'de ne oturumum var ne de başka bir şey,


    Öyleyse anladığım kadarıyla maaşı oradan Brüt(Gross) şekilde istemeliyim? Dediğiniz gibi bir bağdaşım yapamayackları için kesintisiz parayı yollamalrı mevzu bahis bana öyle midir?


    Kesilecek denen paraya şirketin yatmasını engellemek için Gross şekilde maaşımı alıp burada da kesintiye ugracayak şekilde düşünüp gelir vergisini burada ödemeliyim diye anlıyorum.



    Fakat sigortam burada yatmaya devam edeceksevergi kesintisidnen kaçış yok diye anladım öyle midir?  

    Bana kalmasını planladığım mikltar her ne ise üstüne %30'unu koyup öyle bir maaş talebinde bulunayım öyleyse. Bilmiyorum firmanın işine gelir mi bu durum ne derler?

  • batkent B kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten buradan çalışabilmenin olayı ucuz işçi olmamız ama kendimi suistimal ettirmemem için bilmem gereken kritik mevzular bunlar,


    Açık açık bana sponsor olabilmelerinin zor olduğunu, avukatlık dosya masraflarının dahi çok ciddi rakamlar tuttuğunu, Superkova'yı biz ABD'de bile bilmiyoruz o yüzden TR'den getirmek şart vs minvalinde açıklamak yapmak zorunda olduklarını söylediler.


    Ama remote noktasında da vergiden kaçanlar var diye duydum, yalan da olabilir bilemiyorum??


    Sigortayı hiç yatırmasak uzun vadede zararlı mı çıakrım bilemiyorum, Allah hastalık bela vermesin de sonuçta devlet yerine özel hastanaye de gideriz

  • Öncelikle hayırlı olsun, lütfen bizi gidişattan bilgilendir


    Non resident alien oldugunu bilerek arastırma yapabilirsin.


    Nonresident aliens are required to pay income tax only on income that is earned in the U.S. or earned from a U.S. source. They do not have to pay tax on foreign-earned income. For example, a German citizen who owns a business in Germany and another in the U.S. will be taxed only on the income from the latter source. The German business will be ignored. Investment income realized in the U.S. that is not from a U.S. source is usually taxed at the rate of 30% unless otherwise specified by treaty. Nonresident aliens must keep careful records to show the sources of all of their income so that the Internal Revenue Service (IRS) can clearly see what income is tax-exempt and what isn't.

  • Sonuc hakkında bilgi verebilir misiniz

  • Öncelikle belirtmek isterim ki vergi konusu oldukça karmaşık bir konudur ve her ülkenin vergi sistemi farklıdır. Bu nedenle, sorularınızın cevaplarını tam olarak vermek için ABD ve Türkiye vergi mevzuatlarını da incelemek gerekmektedir. Ancak genel olarak şunları söyleyebilirim:

    • Yurtdışından alacağınız maaş Türkiye'de de vergiye tabi olabilir. Türkiye'de gelir vergisi kanununa göre, Türkiye'de ikamet eden herkesin dünya genelinde elde ettiği gelirlerden vergi ödemesi gerekmektedir. Ancak Türkiye ve ABD arasında çifte vergilendirmeyi önlemeye yönelik anlaşmalar bulunmaktadır. Bu anlaşmalar kapsamında, ABD'de ödediğiniz vergiler Türkiye'de ödeyeceğiniz vergilerden düşülebilir. Bu nedenle, maaşınızın net olarak ne kadar olacağına ilişkin kesin bir bilgi ancak vergi danışmanları tarafından verilebilir.
    • ABD'deki brüt maaşınızın neye göre kesintiye uğrayacağı konusu da yine ABD vergi mevzuatına bağlıdır. ABD'de federal vergi, eyalet vergisi, sosyal güvenlik vergisi ve Medicare vergisi gibi farklı vergi türleri bulunmaktadır. Brüt maaşınızın hangi vergilere tabi olacağı, ne kadar kesinti yapılacağı ve net maaşınızın ne olacağı konusu, ABD'deki işvereninizin vergi danışmanları tarafından belirlenecektir.
    • Kendi şirketinizi açarak maaşınızı faturalandırma yoluyla almanız mümkün olsa da, bu yöntem vergi mevzuatına uygun olmayabilir. Türkiye'de serbest meslek faaliyeti yürüten kişilerin vergi yükümlülükleri bulunmaktadır ve bu kişilerin vergi beyannamelerini düzenli olarak vermeleri gerekmektedir. Ayrıca, yurtdışındaki işvereninizin sizi bu şekilde çalıştırmasının yasal olup olmadığı konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
    • Yurtdışında çalışırken kendi sigortanızı yatırmanız gerektiği doğrudur. Ancak, Türkiye'de emeklilik sistemi de bulunduğu için, Türkiye'de de sigorta primleri ödemeniz gerekebilir. Bu konuda da vergi danışmanlarından yardım almanız faydalı olacaktır.
    • Kripto cüzdan ile ödeme yapmanız mümkün olsa da, vergi yükümlülüklerinizden kaçınmak için bu yöntemi kullanmanız doğru olmayacaktır. Yurtdışından aldığınız gelirlerin vergi yükümlülüklerinden kaçınmak, yasa dışı bir davranıştır ve ciddi cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.

    Sonuç olarak, yurtdışından alacağınız maaşın vergi yükümlülükleri konusunda doğru bilgi sahibi olmak için vergi danışmanlarından yardım almanızı öneririm. Ayrıca, Türkiye'deki sigorta ve vergi yükümlülüklerinizi de göz önünde bulundurarak, kararınızı vermenizde fayda vardır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.