Şimdi Ara

YURT DISI NTSC LCD TV'YI TURKIYEDE KULLANMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bu yaz amerikadan ntsc yayin ile calisan 26'' samsung lcd tv getirdim turkiyeye.
    getirirken biraz arastirdim.750 watt lik transformator ile beraber getirdik.
    fakat bir problem ile daha karsilastik.
    ntsc yayin ile pal yayin farki.
    bildiginiz gibi ulkemizde sadece pal yayin var.
    benim cihazimda ntsc yayin destekliyor.
    benim evdeki uydum ntsc ile pal donusum yapabiliyor.fakat ntsc yayina gectigim zaman goruntu kalitesi cok dusuyor.
    cunku sadece rca kablo baglantisi yapilabiliyor.scart cikisi yok tv'de.
    dun yaziciogluna gittik bir uydu alicisina.
    bize 3 model uydu kutusundan cikardi.
    ilk dedik hdmi cikisli ntsc yayin yapan uyduyu bagliyalim.fakat hicbir uydudan goruntu alamadik.televizyon her seferinde "not supported" yazisini gosterdi.
    denedigimiz modeller:
    next- uydu hdmi cikisli
    next uydu hd destekli hdmi cikisli
    next uydu standart yuv destekli.
    en son yuv kablosu ile standart yayin yapan uydu bagladik.fakat bu seferde uydu menu kisminda iken goruntu cok guzel.fakat kanali actigimiz zaman
    goruntu titriyor.goruntu kalitesi cok guzel.
    sorum su
    hdmi cikisli ntsc yayin yapan uydu neden calisamiyor?
    titreme olayi pal yayini cihazin ntsc ye cevirmesinden dolayimi ?
    baska onerilerinizide dinlemek isterim.
    simdiden tesekkur ederim.

• Kardeş sen o paneli adam edemezsin bu bahsettiğin cihazlarla!

Bizde getirmiştik zamanında USA da ve atmıştık

-Ayrıca bahsettiğin NTSC yayın nerede var???TR dahil tüm Avrupa yayınları CCIR PAL dir!!!
    USA da örneğin 480i/p dir Avrupada SD ise 576i dir!!

Kısaca siz hangi NTSC yayını buldunuzda bunu PAL e convert edip panelde izliyorsunuz???

-Günümüz Avrupa daki çoğu yada neredeyse tamamı Sat-Receiver ların NTSC desteği vardır;ama yayın yoktur,yada tek-tük bazı yayınlar vardır!

Son olarak,sen yukarıda son cümlende;NTSC yayın yapan demişsin,bu hangi kanaldır senin bahsettiğin NTSC yayın acaba??

++
    Normalde USA version paneller için;PAL çalışması için>>>

-Voltage Transformer;bunu halletmişsiniz!
    -PAL yayını ise NTSC panelde göstermek içinde size bir PAL to NTSC Converter cihazı lazımdır!!!
    böylece siz PAL yayını alıp Convert ettikten sonra NTSC olan panelde açacaksınız!

+

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• patronum ugrasiyorum sorma insAllah atmayiz.:):):)

dedigin dogru.yanlis yazdim.pal yayini uydu ntsc yayina ceviriyor herhalde.menu ayar kisminda yayinda pal de iken siyah beyaz goruntu oluyor.fakat ntsc ye cevirince renkleniyor.bilmiyorum cihaz pal yayini ntsc ye ceviriyormu cevirmiyormu bilmiyorum.

Bana hangi yayın olduğunu söylersen daha iyi anlarım????

Örneğin,benim eskiden bildiğim HOTBIRD Uysusunda bir kaç tane NTSC yayın vardı ve bunlar aslında USA dan verilen ve Avrupadan aktarılan
    USA kanallarıydı,bu kanalı açınca ilk önce görüntü formatı(picture-size)ekrana tam oturmazdı ve siz bunu ayarlamak için Receiver dan,
    ilgili Menüye gelerek NTSC seçtiğiniz zaman yayın tam otururdu v.s

Belirttiğim gibi Avrupada ve TR de satılan Sat-Receiver lar PAL&NTSC desteklidir!!! çoğu böyledir en azında,örneğin benim 11 senelik
    Humax ta böyledir!

Receiver PAL yayını;NTSC ye çevirmez(benim bildiğim budur ama emin değilim!)

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • kardesim hakli olabilirsin ama benim anlatmak istedigim benim tv ntsc yayin ile calisiyor.su an elimde next 2000 cx super diye bir uydu var.cihazin yuv(compenant) ile televizyona bagli.cihaz menu kisminda pal de iken yayin siyah beyaz ve karincali oluyor.fakat uyduyu menu kisminda ntsc ye cevirince renkleniyor ve goruntu duzeliyor.tek sorun biraz yazilar titriyor.benim tv 60hz belkide ondan titriyor.yani suan hersey calisir durumda butun turk kanallarini izleyebiliyorum.

Yani panelin giriş video sinyali NTSC ise bunu işler ve açar!
    Zaten senin panelin üzerinde USA version Tuner yayın sistemi ATSC/Qx vardır ki bu Tuner de USA da dışında iş görmez!

O zaman geriye tek bir şey kalıyor kullanığın Next Receiver PAL yayını NTSC ye convert ediyor bir şekilde!
    zaten Receiver menüsünden de NTSC seçeceksin!! PAL de görüntü gelmez veya bozuk gelir v.s!

Bir diğer sorun ise Avrupa PAL yayın sistemi 50Hz dir ama USA/Japan/Canada NTSC yayın sistemi ise 60Hz dir ve senin panelinde
    60Hz dir(stream-media için) ve panel şayet destekliyorsa Refresh-rate değeride 120Hz dir!!!
    Bu olay titreme yapar/yapabilir ve sen bu kadar görüntü alabiliyorsan o panelinden bence haline şükret

++

• yarbayim sen isin uzmanisin dedigin gibi muhtemelen hz ile alakali bir problem var.birkac gun once yazicioglu ishanina gittim hiremco x3 turbo hd yi taktik companent yuv ile bagladik. cam gibi calisti.titreme'de yapmadi.muhtemelen next uydunun pal to ntsc convertoru iyi degil...

Orijinalden alıntı: salvador_1907

yarbayim sen isin uzmanisin dedigin gibi muhtemelen hz ile alakali bir problem var.birkac gun once yazicioglu ishanina gittim hiremco x3 turbo hd yi taktik companent yuv ile bagladik. cam gibi calisti.titreme'de yapmadi.muhtemelen next uydunun pal to ntsc convertoru iyi degil...

merhabalar, benimde benzer bir problemim var. sony kdl 52ex700 tv usa dan geldi ve sadece ntsc destekliyor. senin çözüm bulduğun gibi aynı cihazla 52" görüntüde fark oluur mu. ayrıca bu cihaza dsmart yada digiturk kart takılırmı hd kanalları izlemek için. özellikle sinema hd kanalları. birde hdmi ile bağlayabilirmiyim cihazı.... bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
  • seul hiremko hd uydu cihazı aldım tık sorun yok hdmi ile bağladım görüntü süper...........
  • Arkadaşlar benimde yurtdışından getirdiğim taşınabilir bir TV'im var. Tam olarak burdaki linkteki lcd. Sadece NTSC desteği var. Karasal yayınları burda çekmiyormuş. Ben NTSC ve PAL ın sadece bir görüntü formatı, görüntü kalitesi olduğunu biliyordum. Yayınla ilgisi olduğunu bilmiyordum. Bu televizyonla arabada karasal yayınları (uydu bağlamadan) izlemem mümkün değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş yanlışın var!!!

Bana hangi yayın olduğunu söylersen daha iyi anlarım????

Örneğin,benim eskiden bildiğim HOTBIRD Uysusunda bir kaç tane NTSC yayın vardı ve bunlar aslında USA dan verilen ve Avrupadan aktarılan
    USA kanallarıydı,bu kanalı açınca ilk önce görüntü formatı(picture-size)ekrana tam oturmazdı ve siz bunu ayarlamak için Receiver dan,
    ilgili Menüye gelerek NTSC seçtiğiniz zaman yayın tam otururdu v.s

Belirttiğim gibi Avrupada ve TR de satılan Sat-Receiver lar PAL&NTSC desteklidir!!! çoğu böyledir en azında,örneğin benim 11 senelik
    Humax ta böyledir!

Receiver PAL yayını;NTSC ye çevirmez(benim bildiğim budur ama emin değilim!)

Noktalama işaretleri işlenirken öğretmen hasta mıydı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.