Şimdi Ara

Yurt dışı imkanı sağlayan EA bölümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı konudan tonlarca açıldı ama hep aynı hikaye, herkes düz yazmış, ayrıntılı bilgi vs. yok.

Yurt dışı imkanı sağlayan EA bölümleri nelerdir? Ben tabii ki farkındayım fakat bu işin içerisinde (bu bölümlerde okuyan vb.) insanların fikirlerini merak ediyorum.

Yorumlarınıza "işletme" ve "ekonomi (iktisat)" harici şeyler yazarsanız sevinirim.

• Sanılanın aksine hukuk okuyunca yurtdışı imkansız olmuyor. Gideceğiniz ülkede daha spesifik alanlar değilde daha genel veya uluslararası alanlarda yüksek lisans yaparsanız mezun olduğunuzda çok rahat iş bulabilirsiniz. Örneğin: uluslarası hukuk, uluslararası ticaret ve finans hukuku, insan hakları hukuku vb. Eğer Abd, Kanada, Avustralya gibi göçmen ülkelerine gidiyorsanız göçmen hukuku alanını da öneririm. Tr'de hukuk okuyup Abd, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde avukatlık yapan bir çok insan var. Hatta Deü hukuktan mezun bir ablamız New York'ta yılın avukatı seçilmişti. Ha baro sınavlarıyla uğraşamam, avukat olmasam da olur derseniz saydığım alanlarda llm yaparak şirketlerde hukuk danışmanı olarak çalışabilirsiniz. Nitekim ülkemizde hukuk danışmanlığı yapmak için baroya üye olmanız gerekirken göçmen ülkelerinde llm yapıp baroya üye olmadanda hukuk danışmanlığı yapabilirsiniz.
  • Eşit ağırlıkta lisansüstü hariç yurt dışına çıkman -pek- mümkün değil buradaki insanlar türkiyedeki lisanslar hakkında oradan buradan duydukları dışında elle tutulur bir şey bilemeyen insanlarken lisansüstü hakkında bir şey bilmeleri çok düşük bir ihtimal youtube google gibi yerlerden x bölümde doktora yapmak yurt dışına gitmek gibi anahtar kavramları kullanarak arama yapmanızı bu olayı bizzat yapanlardan öğrenmenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 18 Ağustos 2019; 2:45:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Eşit ağırlıkta lisansüstü hariç yurt dışına çıkman -pek- mümkün değil buradaki insanlar türkiyedeki lisanslar hakkında oradan buradan duydukları dışında elle tutulur bir şey bilemeyen insanlarken lisansüstü hakkında bir şey bilmeleri çok düşük bir ihtimal youtube google gibi yerlerden x bölümde doktora yapmak yurt dışına gitmek gibi anahtar kavramları kullanarak arama yapmanızı bu olayı bizzat yapanlardan öğrenmenizi tavsiye ederim
    Bilgi Hukuk ve Bahçeşehir Hukuk, yurt dışı için sizce iyi bir tercih midir?
  • +85TOEFL varsa Erzincandan bile gidersin.
  • Sanılanın aksine hukuk okuyunca yurtdışı imkansız olmuyor. Gideceğiniz ülkede daha spesifik alanlar değilde daha genel veya uluslararası alanlarda yüksek lisans yaparsanız mezun olduğunuzda çok rahat iş bulabilirsiniz. Örneğin: uluslarası hukuk, uluslararası ticaret ve finans hukuku, insan hakları hukuku vb. Eğer Abd, Kanada, Avustralya gibi göçmen ülkelerine gidiyorsanız göçmen hukuku alanını da öneririm. Tr'de hukuk okuyup Abd, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde avukatlık yapan bir çok insan var. Hatta Deü hukuktan mezun bir ablamız New York'ta yılın avukatı seçilmişti. Ha baro sınavlarıyla uğraşamam, avukat olmasam da olur derseniz saydığım alanlarda llm yaparak şirketlerde hukuk danışmanı olarak çalışabilirsiniz. Nitekim ülkemizde hukuk danışmanlığı yapmak için baroya üye olmanız gerekirken göçmen ülkelerinde llm yapıp baroya üye olmadanda hukuk danışmanlığı yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuvayi hukuk

+85TOEFL varsa Erzincandan bile gidersin.
    Sadece bu sınavlara da bakılmıyor diye biliyorum. Mesela sizin gitmeyi istediğiniz yer Zürih ise (sallıyorum) (ülkeden ülkeye şartlar değişir) oranın baro sınavına girmeniz gerekiyor. Yani TOEFL, IELTS gibi sınavlardan ziyade böyle birkaç şart da var.

Aklıma bir de şöyle bir şey geldi: Dokuz Eylül'den mezun, New York'da oldukça başarılı avukatlar var. Yüksek lisansını Türkiye'de yapmış üstelik (çoğu). Bu kişiler lisans eğitimi boyunca hem yabancı dile, hem de Avrupa'da iş yapacak alanlara (deniz, uluslararası vs. -bilgisiz olduğum için yanlış söyleyebilirim kusura bakmayın-) mı çalışmışlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juncker

Sanılanın aksine hukuk okuyunca yurtdışı imkansız olmuyor. Gideceğiniz ülkede daha spesifik alanlar değilde daha genel veya uluslararası alanlarda yüksek lisans yaparsanız mezun olduğunuzda çok rahat iş bulabilirsiniz. Örneğin: uluslarası hukuk, uluslararası ticaret ve finans hukuku, insan hakları hukuku vb. Eğer Abd, Kanada, Avustralya gibi göçmen ülkelerine gidiyorsanız göçmen hukuku alanını da öneririm. Tr'de hukuk okuyup Abd, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde avukatlık yapan bir çok insan var. Hatta Deü hukuktan mezun bir ablamız New York'ta yılın avukatı seçilmişti. Ha baro sınavlarıyla uğraşamam, avukat olmasam da olur derseniz saydığım alanlarda llm yaparak şirketlerde hukuk danışmanı olarak çalışabilirsiniz. Nitekim ülkemizde hukuk danışmanlığı yapmak için baroya üye olmanız gerekirken göçmen ülkelerinde llm yapıp baroya üye olmadanda hukuk danışmanlığı yapabilirsiniz.
    Yaşamak ve çalışmak istenilen ülkede LLM yapmak
    TOEFL / IELTS sınavlarından yüksek puan almak (hangisi lazım bilmiyorum, galiba TOEFL tek başına yeterli)
    Yaşamak ve çalışmak istenilen ülkenin baro sınavına girmek

Bu 3 madde yetiyor yani, öyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bildiğimiz manada avukatlık yapmak için baro sınavlarına girmeniz gerekir doğru. Ama baro sınavların girmeden hukuk danışmanlığı yapabilirsiniz. Tr'de hukuk okuyup Almanya'da llm yapıp baroya üye olmadan şirketlerde hukuk danışmanlığı yapan bir sürü insan var. Hem de çok iyi maaşlara. Bu anlattıklarım da olması şans veya uçuk kaçık şeyler değil. Gayette olabilitesi yüksek şeyler.

• Eğer bildiğimiz manada avukatlık yapacaksan baro sınavı şart. Ama danışmanlık yapacam diyorsan llm+toefl/ielts yeterli. Zaten llm yapmak için toefl/ielts şart. Bir llm programına kapak atarsan gerisi çorap söküğü gibi gelir.

• boğaziçi ybs, ciddiyim dalga falan geçmiyorum malum forumda herkes sallıyor bu bölüme de bu bölümün yurt dışı imkanları birçok bölüme göre daha iyi. mezunlarından yurt dışında çalışan birçok kişi var, öneririm.
  • Benim gibi ilerde yurtdışında llm düşünen arkadaşlar varsa şu site çok yardımcı olur:https://llm-guide.com/

Herhangi bir ülkenin herhangi bir üniversitesinin llm programına hangi şartlar altında, kaç paraya, gerekli ilets/toefl puanları,burs durumları vs. tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juncker -- 18 Ağustos 2019; 3:22:52 >
  • Avukatlar da calisabiliyor çok az bir kısmı ama

• Yurtdisina cikmak icin ya egitim amacli ya da bir sirket size is teklifi yapmali basit olarak Eger yuksek lisans icin cikmayi dusunuyorsaniz nereyi dusundugunze gore yapilmasi gereken isler var amerika konusunda yardimci olabilirim fakat adamlarin burada nerde okudugunuz ne yaptiginiz pek umrunda degil isterseniz en iyi univesiteden mezun olmus olun avrupada biraz umursuyorlar tavsiyem notlarin yaninda baska aktiviteler de koymaniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Juncker kullanıcısına yanıt
    Linkedini , ismi vb var mi? ben de Deü hukuğu kazandım bu sene ama bırakmayı düşünüyorum

• helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Av. Sevil özışık. İnternetten araştırabilirsin. Kendi internet sitesinden bir alıntı:

"Ms. Ozisik received her LL.B degree from Dokuz Eylul University Law Faculty in Izmir, Turkey, and her LL.M degree from Temple University Beasley School of Law in Philadelphia, Pennsylvania. She is a licensed attorney New York and also in Istanbul, Turkey."

www.ozisiklaw.com
    Sevil Ozisik —
    http://www.ozisiklaw.com/team-so
    Bu da kendi internet sitesi.

Ayreten şu videoyu izleyerek hakkında bilgi sahibi olabilirsin :
    TRT Türkyoutube
    AMERİKA'DA BİR TÜRK / SEVİL ÖZIŞIK / AMERİKA'DA AVUKATLIK MESLEĞİ
    https://www.youtube.com/watch?v=Lia4FLnOqRI&app=desktop

Tabi bu sadece bir örnek. Daha niceleri var buna benzer. Deü'yü bırakmayı bidaha düşün bence.

• artec110 A kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde boun ut ve turizm için de geçerli midir sizce? Mesela turizm okuyup yan dal ekonomi ve kendi imkanımızla programlama öğrenerek...

• Öyle bi bölüm yok. Sayısalda da yok, sözelde de yok. Bu fırsatı bulan öğrenci var.Harbiden iyi eğitim veren bir yerde arkeoloji okuyup çıkma şansın da var yurt dışına, hukuk okuyup ülkende işsiz kalma şansın da. Bölümleri biri çok tercih edildiği diğerine pek makbul bakılmadığı için böyle seçtim, takılmayın hukuka ve arkeolojiye.
  • eğer sevdin bölümdeysen emek verirsen her bölümden yurt dışı şansın vardır ben bizzat erciyes hukuk mezunun new york barosu sınavını kazandığını bılıyorum

• başka fikirler var mı acaba
    up
  • hocam bunu ben de aşşıırıı merak ediyorum insan boğaziçinin kulüplerinde programlama ve diğer alanlarda kendimi çok iyi geliştiririm diye düşünüyor.hedefim ybs ama tutmazsa bunlara gitmek vs var aklımda iletişim halinde olalım bence bilgi edinirsek sonuçlar açıklanınca da konuşuruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.