Şimdi Ara

Yurt dışı için okuduğumuz üniversite gerçekten fark etmiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mühendislik için böyle deniyor ama mesela üniversite etiketinin önemi hiç mi yok? Varsa hangisi ne kadar etkiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 10 Mart 2023; 11:34:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• etiketinin önemi yokta ben yurt dışına gidenlere baktığımda genelde bilindik üniversitelerden daha çok öğrenci gitmiş , bağlantıları daha çoktur yani düzce üniversitesinden gitme ihtimalin boğaziçinden gitme ihtimalinden daha az tabiki de .

• Hocam boğaziçinin tanıtım günlerinde bir tane (profesör sanırım yanlış olmasın) anlatıyordu. Amerika'da bu okullar biliniyor. Şöyle biliniyor, amerikada mesela x okuluna türkiyeden gelenler hep boğaziçi itü odtülü oluyor, atıyorum koreden gelenler hep y okukundan oluyor, işte almanyadan gelenler hep şu okuldan oluyor gibi bazı okulların bilinirliği var.
    Bu söylediğim yüksek lisans için falan ama sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big top -- 10 Mart 2023; 11:34:26 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=-1VDAfiUlJk&feature=youtu.be
    24.15 29.30 da anlatıyor

• Ders çalış, kazanamayacaksın yoksa.

• scientia kullanıcısına yanıt
    Çoktan kazandım bile, hazırlıktayım

Bir de soru sormam çalışmadığım anlamına gelmiyor ki.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Güzel o zaman. Foruma AYT sorularını çözdürmek için üye olup sonra boş boş konu açanlardan sandım seni.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok önemli değil evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • up

• Sen nereden biliyorsun haci

• up

• Boğaziçi CmpE mezunu bir ablam ile yaptığım bir görüşmede yurt dışı ve yüksek lisans için biraz önemi var demişti bana. Ayrıca benzer bir soru yönelttiğimde de GitHub projelerinin ve özellikle İngilizce'nin kesinlikle çok önemli olduğunu söylemişti.

• Github projeleri kısmını biraz daha açabilir misiniz hocam? Mesela bir projedeyim orada yazdığım python kodlarını githuba yüklemek gibi mi? Kodun büyük küçük olması fark ediyor mu

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Yani okuldayken ne kadar çok büyük/küçük ve faydalı projeler geliştirip bunu şirketlerin görebileceği şekilde GitHub'a yüklersen, kendini daha kalifiye gösterebilirsin. Python olur, PHP olur, C++ olur vs. alanınla ilgili güzel projeler yapıp kendini geliştirirsen kaparlar seni diye düşünüyorum, HÜ'de okuyordun sanırım oradan Microsoft'a giden adam bile var kıymetini bil hocam. (Ufuk Şengül :D)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.