temuya güvenip hala alışveriş yapamam şakası |
Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (8. sayfa)
-
-
kafa karıştıracak bir şey yok. gümrük sizin sipariş tarihinizi bilemez, nerden bilsin ayrıca?
ürün 21'inde ve sonrasında TR gümrüğüne ulaşırsa bu uygulamaya tabi tutulur. önce ulaşırsa eski uygulamaya göre işlem yapılır.
yalnız "zorunda değiller mi?" yazmışsınız, gümrük memurlarının teoride olmasa da pratikte zorunlu olduğu pek bir şey yok. keyfi hareket edebiliyorlar.
-
Arkadaşlar benim Japonyadan alışverişim oldu 15 gün önce,yaklaşık 130 euro, paketim ancak Eylül ortasında gelmiş olur. Ne olacak şimdi bunun akıbeti bilen var mı? Faturada alışveriş tarihim de yazıyor sonuçta ama ben nerden bileyim alışveriş yaparken yarın ne kararnamesi çıkacağını.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu kadar olmaz ya,daha ne yapacak bunlar.Burda ulaşamadığımız ürünü nasıl alacağız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam sen vergiyi ödemedin. siteye vergi için depozito verdin, avans verdin. ürün TR gümrüğüne ulaştığında vergi ödenir.
100 euroluk ürünün 21'inden sonra ulaştı diyelim. artık bu bireysel gönderi kapsamında işlem görmeyecek, kati ithalat sayılacak. ithalat beyannamesi açılacak, bunu da gümrük müşaviri açacak. bunun için de bir gümrük müşaviri ile anlaşman ve vekalet vermen gerekecek. ayrıca ardiye, ordino gibi bir sürü ilave masrafı çıkacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 6 Ağustos 2024; 11:23:3 > -
Bu kadar halktan korkmayan, halkı zerre takmayan bir hükümet başka herhangi bir gelişmiş ülke de yoktur. Hatta iddia ediyorum Afrikalı liderler bile halk ayaklanır, darbe falan olur diye çekiniyordur. Cidden yazık bize ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gümrük müşaviriyle anlaşıp ithalatını yaptırmanız gerekecek. ya da geri iade etmeye çalışacaksınız.
-
olurmu öyle şey ya, sipariş tarihini bilemez belki ama gönderilme tarihi apaçık ortada.Havadan fikir sahibi olmayın
Aslında sorun tam olarak burada;
Gümrük bizim sipariş tarihimizi bilemez, nereden bilsin de, vatandaş bir gecede değişecek kanunu ve siparişi için ekstra silkeleneceğini nereden bilecek?
Olması gereken, sipariş tarihi beyan edilebilir ürünlerde eski vergi oranına göre gümrüklenmesi gerekirdi.
-
oldu bile.
oldu bile... istersen dene ve gör.
"havadan fikir sahibi olma" dediğin kişi yüzlerce ithalat işinde çalışmış olabilir. ;)
-
peki teşekkür ederim. ne saçma iş ya.
bilsem tek bir siparişte söylemezdim. hiçbir ürünğn kendi fiyatı 30 euro'yu geçmiyor ama siparişin toplam fiyatı 30 euro'yu geçiyor
paket bazında işlem yapıyorlar. aynı paketle geliyorsa 30+ üstü kabul edilir.
-
Yazıklar olsun tek kalemde vergiyi 2 katı ve sınırı 5 te 1 oranına düşürmek nedir? Bi kaç boynu kalın e ticaret sitesine biat ediyorlar. Baksanıza bunu hangi ekonomik koşula bağlayabilirsin?
-
Arkadaşlar 30 € limit için vergi veya kargo dahil mi acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu nasıl olacak vergi levhası olanlar içinde geçerlimi yoksa sadece kisisel alımlar icinmi gecerli
-
5 ağustosta Amazon üzreninden siprariş verdim 23 Ağustosta testlim edilecek gözüküyor yasa 21 inde devreye girerse ürünüm gümrükten geçer mi geçmez mi
-
Anlamada sıkıntı mi var? Ne anladınız ? oldu bile derken temu siparişlerinde problem olur mu sorusunun yanıtı 'oldu bile' idi.
Geçmişten beri kendi halkına bu kadar düşman başka bir devlet yapılanması daha olmadı. Halkından nefret eden bir sistem.
Ben bu hükumetten (devletten) nefret ettim, etimle, kemiğimle, hücrelerimle nefret ettim!
-
Bununla ilgili bir eylem yürüyüş twitter şeysi vs yapılacak mı acaba? Teknoloji seven herkesin katılması gerek bunlara. %60 ve %30 gümrük vergisi demek efektif olarak yurtdışından alışveriş yapmanızı yasaklıyorum demek!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecagot -- 6 Ağustos 2024; 11:32:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X