Şimdi Ara

Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
10
Favori
27.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam cengaverlikten değil de ülkede bulunmayan şeyler sebebi ile el mahkum olabilir, o sebeple sordum

Peki süreç ne kadar uzuyor hocam, gümrük müşaviri vs tutmak gerekiyor mu yoksa basit bir işlem ile geçirip soyup soğana çevirip bırakıyorlar mı?

• arkadaşlar sepet mi 30 euroyu geçmeyecek yoksa vergi dahil mi 30 olmak zorunda

• Şimdi bu aldığım 2 parça ürün gümrüğe takılırmı yüzde 60 vergi gelmeden aldım ama iyi mi yaptım acaba Yurt dışı alışveriş limiti düşürüldü: Gümrük vergileri büyük oranda arttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VodkaRed -- 6 Ağustos 2024; 17:46:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arbuzinho kullanıcısına yanıt

Sepetin tutarı geçmesin. Vergi başka birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

teşekkürler

• burnaldinho B kullanıcısına yanıt

Soymayla kalmıyor gümrük müşaviri de tutmak zorundasınız malesef. Burada amaç ekstra vergi alalım degil, direk olarak almayın deniyor kısaca.

• ekostros kullanıcısına yanıt

Akp seçmeni : sen fodeoncumusun pkkcimisin israilmisin bla bla bla...

• İstiyorlarki millet nefes alamasın gebersin. Oksijen giren en ufak deliği bile kapatıyorlar. İnanılır gibi değil.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Tahta cikarkende bir ingilizin onunde egilmiyorlar mi?

• Ekonomi dehalarının yönettiği ülkeye bakın. Sözde herşey iyiye gidiyor ama niyeyse hep kemer sıkıyoruz. Dünyanın en büyük ekonomilerinden hangilerinde 30 avro gibi bir üst limit var? Vergi ayrı, o duruma göre artar veya düşer. Ama 30 avro sınır ne be?

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Aynen. Maksat işi zorlaştırmak. Öyle ki aracı kurumlara verdiğiniz para verginin üstüne çıkabiliyor. Devletin derdi para kazanmak olsa aracı kurumları devreye sokmaz, vergiyi yükseltir. Ama amaç ürün alışverişini durdurmak. Devlet diyor ki, ben yurtdışından 100 avroluk malı vergisini vererek alırsam yurtdışına döviz kaçmış oluyor, ama aynı malı tüccar yurda sokup satınca yurtdışına döviz kaçmış olmuyor. Yersen. Devletin derdi döviz çıkışını engellemekse o zaman ticari ithal ürünlere de ek vergi koyar, sorun çözülür. Ama yapılan o da değil.

• VodkaRed V kullanıcısına yanıt

Kargo hariç ürünlerin toplamı 30 avroyu geçmeyecek.

• sithocan S kullanıcısına yanıt
    Kargo ver vergi galiba aldığım ürünler 850 tl vergi falan bu para oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VodkaRed -- 6 Ağustos 2024; 18:1:48 >
  • 1200-1500 e traş makinesi bıçağı aldım 2. senesinde makinenin. Aynı üründen almaya kalksam alamayacağım TR fiyatı 3000-4000 TL den başlayıp 6000 TL lere kadar çıkabiliyor.

Arkadaş indirim zamanı iki ürün sordu. Dedim amazon germany e bakalım bir de TR ye bakalım. O TR den baktı 40.000 TL ben baktım .de den 20.000 TL. Başka ürün bak dedim alacağın baktı 7000 TL ben baktım aynı ürün 3500 TL. TR de 3-4 kat fiyat verip almak mı yoksa ihtiyaç olan ürünü vergisini verip almak mı tercih eder birisi. Aksini savunan ya gerizekalıdır ya da çok zengindir.

Aynısını cep telefonu gibi düşünün. Millet her ay telefon almasın diye taksit olayını kaldırdılar. Vatandaş ne oldu?Yasal tefecilik yapan GSM operatörü ve senetli fahiş fiyat ile satış yapan firmaların kucağına oturtulmuş oldu.

Faiz iner mal artar faiz çıkar mal sabit kalır. Vatandaşa giren değişmez. Kazanan değişir. Ya ev sahibi alır ya banka yani. Vatandaş aynısını öder.

Sistem vatandaştan yana çalışmıyor bu ülkede. Vatandaşın tercihine de saygı duymak lazım. Sonuçta çoğunluk bu yaşanan herşeyi isteyerek seçti. Sadece kendine denk getirdiler mi olumsuzluklardan birini o zaman şikayet etmeye başlar. Daha şikayet etmeyenler olduğu için onlara dokunma seviyesine kadar da sistem devam edecek. Aç daha aç olursa açın açı mı olur adam zaten aç ondan üzülerek söylüyorum devam...

Muhalefetin yapacağı tek şey hizmet için aldığı vergi ve ücretleri sadece hizmet için harcaması. Devletin ilgilenmesi gereken yardım konularını hükumete bırakması. İnsanların da yarattıkları canavarla bir an önce tanışmış olmasını sağlaması.

• mutabek M kullanıcısına yanıt

Sistem vatandaşın yararına çalışmıyor çünkü vatandaşın böyle bir talebi yok. Vatandaşın talebi islam ve milliyetçilik. Tek kriter bu.

• VodkaRed V kullanıcısına yanıt

E tamam, gümrükten geçer, o tutar üstünden vergi ödersiniz. Bence vergiyi umursamayın, gümrükten geçeceği için şükredin.

• Daha beter olsun ev zencisi gibi ne verirlerse ona razı olalım.

• sithocan S kullanıcısına yanıt
    Nasıl yanı ürünler büyük ihtimal 21 agustos sonrası geleceği için yeni düzenlemeye göre yüzde 30 daha mı vergi farkı çıkarırlar...

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Açtı hocam. Ben aldım valla açar açmaz. Vergi çok gelirse de gelsin gümrüğe gelince, ne yapalım.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.