Şimdi Ara

Yuri Boyka Gibi Dövüşmek (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
89.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzFK

    arkadaşlar rica edeyim şu saçma tartışmayı uzatmayın aktörler dövüşçünün farkını bilmeyen adama söyledikleriniz anlamsızdır ringe çıkıp o dayağı YEMEDEN asla anlamicak "filmde yaptı burdada yapsa sakiyi alır" alır alır git tekken oyna sen filmde beline ip geçirip kamera arkasında 50 tane doktor varken bi zahmet yapsın zaten aktör olduğu için orda oynuyo
    taekvondo yapmış kick boks yapmış zart zurt adamın oyunculuğunu bende seviyorum ama 1000 yılda dövüş sanatlarıyla uğraşsa ring de dövüşmeye benzemez

    katılıyorum sana aktörlük başka dövüşçülük başka.Konuyu açan arkadaş zaten aktör olacam falan demiyorki herkes yanlış anlamış.Yuri boykanın kullandığı teknikleri nasıl yaparım diyor.Herkes scottla gökhan sakiyi karşılaştırmış.Tabiki de gökhan saki scotu döver.Şüphesiz.Ama aktör bizim umrumuzda değil.Bizi ilgilendiren konu o teknikler.Konuyu açan arkadaş o teknikleri nasıl yaparım diyor?O blok hareketleri kafa hareketleri falan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alciht

    Gercekten boyka gibi dovusmek istiyorsan tercihin taekwondo olmali kick box degil bu hareketleri yapmak mumkun evet ama salondaki herkezden 3 kat daha fazla calismalisin

    Hocam bence sırf tekvandoyla olacak iş değil bu.En iyisi iyi eğitim veren sağlam bi MMA kursuna gitmek.MMA'de hertürlü dövüş sanatı tekniği olduğundan bu teknikleri çalışır.Yapmak için gayret gösterir ama şu hareketleri yapmak gerçekten çok zor.Filmi izlerken kolay görünüyor ama baya zor ADam tam vuruken blok falan çok zor.Çok uzman olman lazım.Mesela adam vuracak sanıp eskivle eğilirsen adam tam kafana vurur.Böyle dövüşebilen bi adam görsek de(gerçek hayatta)o zaman bize azim gelir belki başarırız.




  • Aslında bu hareketlerın hepsını yapmak mumkun sadece kaslarınızın esnemesı ve teknıklerı ögrenmenız bıraz zaman alır.Fakat 1 tane dövus teknıgı yok agırlıklı olarak muay thai kullanıyor.Özel ders alarak kendını hızla gelıstırebılırsın

    Ben ınternette Bayram GEZİCİ adını fazlasıyla duydum ve salonuna gıttım gercektende işi bilen bir hoca...
    Şuanda profesyonelsporcu.com la birlikte çalışmaya başamılsar link ve detaylar asagıdadaır arkadaslar ilgilenenler için
    http://www.profesyonelsporcu.com/?pnum=75&pt=Bayram+GEZ%C4%B0C%C4%B0


  • Feci hızlı dövüşüyor adam bu spor branşı nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IzzeT T. -- 13 Aralık 2014; 22:38:42 >
  • jeet kune do
  • Boyka gibi dövüşmek sorusu biraz yanlış zira boyka filmde dövüşmüyor aktör kareografi sergiliyor yalnız şöyle bir durum var, bu hareketleri yapayım diyorsanız taekwondo eğitimi alın ve ek olarak youtube'da ginger ninja trickster'ın tutorial videolarını izleyin. İşe yarayacaktır ancak esneklik gerektiren hareketler için en az 6 ay düzenli esnemek gerekir (ortalama).
  • boyka , belli ki çok çalışmış, görsel açıdan çok estetik.zevkle izliyorum.zor hareketler yapıyor ama onun hareketlerinin benzerini yapanlar inanın çok var.dünyada değil sadece ülkemizde bile değerli tekvando hocalarına imkan verilse benzer çekimleri, süsleyerek yapabilirler.boyka sıradan biri değil, bak karşılaştırırken bile değerli hocalarımızla karşılaştırıyorum....fakat dünyada en iyisi o derseniz çok abartmış olursunuz.ben de boykaya hayranım ama gerçekler acıdır.gerçekte inanın ilk 1000 e bile girmesi imkansızdır.şöyle örnek vereyim; ülkemizde bildiğin sayısız tekvando hocasından birinin değil, hatta siyah kuşak sahibi değil kırmızı kuşaktakilerin bile yapabildiği birçok hareketi mike tyson hayatta yapamaz.o zaman bir çok öğrenci mike tyson yener anlamı çıkarmak çok saçma dimi.(bence anlayan anladı).birisi de bedr hariyi yener demiş yuh artık.bedr harinin bi ara gerçek hayattaki yaklaşık 110 maçın 90 ı nakavttı.hem de k1 de.hala anlamayan varsa şöyle anlatayım.boyka; tyson gibi adamlara vuramaz. diyelim ki tyson blok alamadı, deviremez neden? çok basit, alışkın.peki tyson gibi tipler vurursa.klasiktir bu işler bir yumruğa bakar derler.ama o olasılık tyson-hari gibi adamların karşısında çok düşüktür.ben bile tysonu bir yumrukta hassas noktalardan birine vurarak düşürebilirim.bunu sizde yapabilirsiniz ama bu ihtimal belki onbin yumrukta birdir.boyka, -bedr-klitschko kardeşler-tyson-bonjasky-overeem-holyfield-lennox lewis gibi 100 lerce 1000 lerce adamdan biriyle 100 maç yapsın ancak bir ikisini alır o da olasılık olarak normaldir veya anlık yumrukla olabilir.(bence herkes anladı)




  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    scott yani yuri boykada dövüşçü gerçekte :D hemde küçük yaşlardan beri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: !antidote!

    Boyka gibi dövüşmek sorusu biraz yanlış zira boyka filmde dövüşmüyor aktör kareografi sergiliyor yalnız şöyle bir durum var, bu hareketleri yapayım diyorsanız taekwondo eğitimi alın ve ek olarak youtube'da ginger ninja trickster'ın tutorial videolarını izleyin. İşe yarayacaktır ancak esneklik gerektiren hareketler için en az 6 ay düzenli esnemek gerekir (ortalama).

    arkadaşı wikipedia dan bak adam çocuk yaşta başlamış dövüşe dublör felan yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrotherTwo

    Ulan ya iyi güldüm birisi demiş kendine istanbul 3 cüsü oldum eğitmenlik filan birisi demiş scoot adkins badr hariyi 1 tekmede knock out eder :D öf abi :D gerçekten insan hayatı yenilmezdeki gibi sanıyor scot adkins yenilmez 3 de attığı fantastik tekmelerin yüzde 50 sini ip ile kamera hızlandırma efekti ile gerçekleştirmiştir bunu bir haberde kendi ağızıyla söylüyor. Badr hariyle scoot aynı ringe koyup badr yi direk knock out yapmışın :D scoot o havada attığı döner tekmeleri gerçekten güclü sanıyorsunuz lütfen :) adam dünyanın en iyi tekme atan kişisi en güclü tekme atan kişisi değil bunada bakın ayrıca bir sporcuda kas olmamasının sebebi fazladan dolayı kaslara dağa fazla oksijen gider buda nefes yetmezliğinden yorgunluk ile baş gösterir gökhan saki vs melvin manhoef maçı izleyin ordaki gökhan saki yumruklarından 2 si scota gelse nakavt orda yumruklar ne kadar yavaş geliyor demi ? :D nede olsa sporcu scot onları 1 tekmede yener şu konuşmalardaki yüzde 90 büyük bir ölçüde çocuk ve hayaller alemininde scotla koşturuyor



    sence iple yapılacak bişiy mi o???

    adamın youtubede filmden ayrı videoları var izle bakalım

    adam küçük yaşlardan beri dövüş sanatlarıyla uğraşıyo
    sen bilgisayar başında sağa sola sataşırken o çalışmış yetiştirmiş kendini




  • themert19 T kullanıcısına yanıt
    adkins dövüşçü falan değil.
    amatör olarak dövüş sporlarıyla uğraşan bir aktör .
    profesyonel dövüşçü değil yani. hayatında hiç profesyonel bir maça çıkmış değil.
    badr hari gibi profesyonel bir dövüşçüye ringde muhtemelen tek bir vuruş dahi yapamaz.
    o izlediklerin fim dostum. ringde yeri yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 25 Ocak 2015; 16:01:56 >
  • themert19 T kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı yanlış anlamış veya yorumlamışsın dublör kullanıyor demedim ben, kareografi yani önceden planlanmış bir takım dövüş tekniklerini kamera karşısında sırasıyla uyguluyor dedim. Scott adkins'in genç yaşta dövüş sporlarına başladığı doğrudur kariyerini bu yönde ilerletmeyi düşünse belki başarılı olurdu belki olmazdı orası bilinmez ancak zaten gerçekleşmemiş olaylar üzerinden tartışılmaz. Ben ilk mesajımda boyka'nın filmde kullandığı teknikleri yapabilmek için gerekli olanları yazdım.
  • themert19 T kullanıcısına yanıt
    Haha peki güzel kardeşim yalnız scot arkadaşımız profesyonel değil. Hayal dünyanızdan çıkın artık Jackie Chan o zaman dünyanın en iyi dövüşcüsü. Hey allahım.
  • @bilgisayar bagimlisi Televizyon da goruyorum hocam sizi.Ayni yuri boyka gibi dovusuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Abi 2013te dünya böyle biryer miydi ya? hahahaha :D
    Adam scott adkins şöyle yapar böyle yapar demişler. bi de diyor ikisi karşılaşmadıkça bilinmez :D:D:D
    ben de şey diyorum. polat alemdarla anthony joshua karşılaşsa polatın bi şansı olabilir ikisi karşılaşmadıkça bilemeyiz :D:D:D adam kendisi bilemeyeceği için kimse bilemez sanıyor.
    uzun zamandır ilgim var dövüş sporlarına ama daha 2 aydır kur alıyorum neyin ne olduğu daha tam şekillenmedi bile kafada (pratikten bahsediyorum), ortaokullu çocuklar geliyor böyle filmde 15 dkda dövüşmeyi öğrenenleri görüp bi antrenmanda uçacam kaçacam sanıyor. sonrası hüzün 2 ay boyunca direk atarken vücudunu çevirmeyi öğrenemiyor.
  • Kafalar nasıl hacım :D Dövüşmenin ne olduğunu anlatması lazım birinin bunlara.
  • Konu efsane bir konu, ne zaman nette dövüşle ilgili falan sörf yapsam bu konuya denk geliyorum, yalnız tartışmalar tamamen boş olmuş, kayda değer pek bir şey yok. Aktörle sporcu kıyaslaması olmuş mesela. Mesele şu aktör şu sporcu değil, mesele o tekniklerin gerçek dövüşte yapılıp yapılamayacağı. Bunu kimsenin şahıs meselesi ile değerlendiremeyiz, alakasız şeyler yazılmış bir sürü.



    Kimisi havada uçma hareketlerinin yapılamayacağını yazmış, yavaş olur ve enerji harcanır, tehlikeli olur denmiş. Bu doğru olabilir, karşıdaki adam baygınlaşmadan havada o hareketler yapılamayabilir. Ama mesele öyle havalarda uçmak da değil. Normal ayakta dururkenki pozisyonda el ile yapılan bir sürü blok var mesela, bunların mümkünlüğünü sorgulamak lazım.



    Hiçbir dövüş şampiyonu blok ve kaçma tekniklerini adam akıllı yapamadı, hep yarım yamalak yapıldı ve çok darbe yendi, çok kusurluydu hareketler. İnsanlığın kapasitesi bunla sınırlı ise o hareketleri dövüşte yapmak imkansızdır. Ama mümkün olup da falanca dövüşçüler beceriksiz de olabilir belki. Ama hiçbir dövüşte teknikleri adam gibi yapabilen görmedim ben.



    Mesela boksta head movement denen şey var, bunu bile yapamıyorlar. Kafayı kaçırdıktan sonra yumruk atarak karşı atağa geçme amacı var ama kafayı yana çeksen bile adam elini geri çekmiyor ve kafayı yakalayabiliyor, hareketi düzgün yapmış olmuyorsun, pürüzlü oluyor yani. Halbuki adamın eline yakalanmadan yapılsa çok başarılı karşı atak olurdu. Bazı head movement yapanlar da kafayı fazla eğince bu sefer karşıdaki adam yumruk attıktan sonra elini aşağı indiriyor ve ileri adım atıp yine pozisyonu bozup yakalıyor, sarılıyorlar. Veya kafa erken inerse yumruğu aşağıya doğru atıyor ve değiyor yüze. Ya da yumruk çıktıktan sonra yön değiştirebiliyor ve yüze çarpabiliyor. Bu boksun en temel hareketi olmasına rağmen yapılamıyor, çok hata var, aşırı kötü uygulanıyor.



    Ama bana göre elimizi gardda tutup sadece vücut ve kafa hareketleriyle yumruktan kaçmak pek olası değil gibi. Karşıdaki eliyle takip edebiliyor, sarılabiliyor, elini ilerde tutup yaklaştırmayıp diğeriyle vurabiliyor, amaçladığınız pozisyonu elde edemiyoruz vb. Ama kafayı yana kaçırırken bir elimizle rakibin kolunu yana çekip yapsak çok daha iyi olurdu. Yumruğuyla kafayı takip etme, yakalama, sarılma vb olmadan yumruğu normal bir şekilde atıp geri çekerdi ve karşı atağa geçme avantajı elde edebilirdik. Veyahutta boksta parry denilen hareket kafayı kaçırmaktan daha iyi. Bir kere kafayı kaçırmak yani head movement çok zor, koca vücudu yumruktan hızlı kaçırmanın zorluğunu düşünün, el tekniği değil sonuçta, yavaş oluyor. Ama elimizle bloklasak daha mantıklı olurdu, fakat bunu da yapan olmuyor, denemeler var ama başarısız. Genelde ya kafayı kaçırmaya çalışır boksörler ya da kapanırlar, doğru düzgün bir yumruk engelleme teknikleri yok, hep yarım yamalak şeyler. Bu yarım yamalaklık bütün ring, kafes, sokak vb dövüşleri için geçerli, gördüğüm hepsinde böyle sıkıntılar var, adam akıllı bir uygulama göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.