Şimdi Ara

Yurda laptop götürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu sene yurtta kalacağım ve pek alışkın değilim yurt ortamına sıkılırım diye düşünüyorum.İlk seferde laptopu götürsem mi yoksa önce ortamı mı tanısam karar veremedim.Çalınmaktan ziyade şuna bakıcam buna bakıcam diye isteyen tiplerden pek haz etmem.Versen ayrı vermesen ayrı dert.Var mı tecrübeliler ?

• Özel yurtta kalacaksan götür. Kimse kimsenin özel eşyalarını isteme gibi bir hakkı olamaz. Kaparsın kapıyı. Oda arkadaşların dışındaki insanların senin odanda işi ne? Hiç sevmem böyle şeyleri. Herkes adam gibi odasında kalsın. Oda dediğin mahrem olacak. Yurt dediğin herkesin içinde yaşadığı bir kocaman bir ev değil; herkesin kendilerinin ait olduğu odaların bir bütünüdür.
  • Özel yurtta kalacaksan götür. Kimse kimsenin özel eşyalarını isteme gibi bir hakkı olamaz. Kaparsın kapıyı. Oda arkadaşların dışındaki insanların senin odanda işi ne? Hiç sevmem böyle şeyleri. Herkes adam gibi odasında kalsın. Oda dediğin mahrem olacak. Yurt dediğin herkesin içinde yaşadığı bir kocaman bir ev değil; herkesin kendilerinin ait olduğu odaların bir bütünüdür.
  • Ne yurdu
    Ben süleymancılarda kaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

Özel yurtta kalacaksan götür. Kimse kimsenin özel eşyalarını isteme gibi bir hakkı olamaz. Kaparsın kapıyı. Oda arkadaşların dışındaki insanların senin odanda işi ne? Hiç sevmem böyle şeyleri. Herkes adam gibi odasında kalsın. Oda dediğin mahrem olacak. Yurt dediğin herkesin içinde yaşadığı bir kocaman bir ev değil; herkesin kendilerinin ait olduğu odaların bir bütünüdür.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Götürme. Bir şey olursa karmaşada kimseyi suçlayamazsın. Ayrıca yurtta sıkılmak da neymiş. Düzgün bir yurtta kalıyorsan yurt güzeldir, candır. Sürekli arkadaşlarınla birliktesindir. En yakın arkadaşların buradan çıkar çünkü zaman içinde kalan kişileri kendinden iyi tanımaya başlarsın. Hep birliktesindir, yediğin içtiğin ayrı gitmez. Kısaca göturme :) En azından ortama alışana kadar. Ondan sonra masaüstü kursan da bi şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrPho -- 23 Ağustos 2015; 12:41:27 >
  • Odada kaç kişi kalacaksınız ?
    Oda arkadaşlarınla anlaşırsan götürebilirsin tabiki başka odadan istemeye gelen olacağını sanmam olursada işim var dersin bidaha istemez heralde.

• Götürülür neden olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okul için laptop
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Masaüstü al üçli prizi ayağına bağla

Edit- 200 mliklerden al tüm yurtta kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al1mert -- 23 Ağustos 2015; 15:06:19 >
  • Hocam bir şey olursa dan kastınız nedir :) Hiç tanımadığım bilmediğim bir ortam olduğu için ne çıkacağınıda kestiremiyor insan.Umarım dediğiniz gibi çıkar da gerek kalmaz :)

Başka odalardan gelen olmasından ziyade kendi odamdakilerin isteklerini reddedeceğim için hocam.Çünkü sürekli yüzyüze bakıcaksın.Özel eşya mı kesinlikle paylaşmam ısrarlara sert uyarıda bulunurum ama çoğunlukla aynı ortamda bulunacağımız içinde arada bir huzursuzluk olur .

@RABBANİYYUN
  • Götür yoksa sıkılırsın şimdi bilgisayarımı verme diyorsun zaten seni tanımayan adam bilgisayarini istemez.Tanıdıktan sonrada verirsin.Ben geçen sene yurtta kaldım.Odadaki arkadaslarımın hepsinin bilgisayarı elimden geçmiştir.Sıkıntı yapma
  • Kyk da mı kalıcaksın? Kykya kimse götürme diyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaiken kullanıcısına yanıt
    Bence ilk seferde götürme en azından. Odadakileri tanı. Nasıl insanlar bak öğren yakınlık kur. Duruma göre ne yapman gerektiğini anlarsın zaten.

• RABBANİYYUN güzel bişey söylemiş ama öyle olmuyor yaşıtlarınla 2-3 oda en azından sürekli birbirinizin yakınlarında bulunursunuz benim odam sanane mantığı asosyallik olur yurtta öyle gözükür kimse senden laptop istemez zatende oda mantığı yanlış 6 kişilik odada 13-14 kişi sohbet edebilir gecenin 1 indede olabilir ortama bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 23 Ağustos 2015; 13:00:30 >
  • lise değil hocam orası öyle sürekli isteyen olmaz zaten herkesin vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

RABBANİYYUN güzel biley söylemez ama öyle olmuyor yaşıtlarınla 2-3 oda en azından sürekli birbirinizin yakınlarında bulunursunuz benim odam sanane mantığı asosyallik olur yurtta öyle gözükür kimse senden laptop istemez zatende oda mantığı yanlış 6 kişilik odada 13-14 kişi sohbet edebilir gecenin 1 indede olabilir ortama bağlı

İşte bu yüzden ben tuvaleti ve banyosu odanın içinde bulunan tek kişilik bir yurt odasında kalacağım. Tanımadığım insanlarla ne diye arkadaşlık kurayım? O oda benim mahremim. Kimse bana karışmamalı. Kilitlerim kapımı. Yemek vakti geldiği zaman çıkarım sadece odamdan. Buna asosyallik diyebilirsin ama ben buna rahatlık ve kafa dinginliği derim. İstediğim zaman televizyonumu izlerim. İstediğim zaman uyurum veya uyanırım. İstediğim kadar banyoda kalabilirim. Kimse kapıya gelip hade lan suları bitirdin çık artık da diyemez. Kapım kilitli. Kimse dingonun ahırı gibi de dalamaz içeri. Varsın yurttakiler tavır yapsın umrumda değil.

• Oda arkadaşlarınla ilişkine bağlı kimi odada herkes kendi aleminde kimi odalarda kimin eli kimin cebinde belli değil.

İlk seferde götürme bence şöyle 1 ay geçsin sonra götürürsün 2. aydan sonra zaten herkes cıvıtıyor.
  • quote:

quote:

RABBANİYYUN güzel biley söylemez ama öyle olmuyor yaşıtlarınla 2-3 oda en azından sürekli birbirinizin yakınlarında bulunursunuz benim odam sanane mantığı asosyallik olur yurtta öyle gözükür kimse senden laptop istemez zatende oda mantığı yanlış 6 kişilik odada 13-14 kişi sohbet edebilir gecenin 1 indede olabilir ortama bağlı

İşte bu yüzden ben tuvaleti ve banyosu odanın içinde bulunan tek kişilik bir yurt odasında kalacağım. Tanımadığım insanlarla ne diye arkadaşlık kurayım? O oda benim mahremim. Kimse bana karışmamalı. Kilitlerim kapımı. Yemek vakti geldiği zaman çıkarım sadece odamdan. Buna asosyallik diyebilirsin ama ben buna rahatlık ve kafa dinginliği derim. İstediğim zaman televizyonumu izlerim. İstediğim zaman uyurum veya uyanırım. İstediğim kadar banyoda kalabilirim. Kimse kapıya gelip hade lan suları bitirdin çık artık da diyemez. Kapım kilitli. Kimse dingonun ahırı gibi de dalamaz içeri. Varsın yurttakiler tavır yapsın umrumda değil.

Yazıyı editledim kardeş cümleyi yanlış kurmuşum onu bi belirteyim yanlış anlama o kısmı söylemiş yerine söylemez yazmışım acayip bişey olmuş

Tanımadığın insanla arkadaşlık kurmak yerinde hatalısın üniversiteye sadece git gel o zaman tanımadığın adamla ne konuşuyorusun ki hiç yurtta kaldın mı lise yurtlarında üniversite oranla daha fazla baskı vardır bu durumda herkes sana tavır koyar kabga olur gümbürtüye dayak yersin en sevilmeyen insan tipi yani açık konuşayım üniversite yurtları daha rahattır heralde diye düşünüyorum hayat senin hayatın istediğin gibi yaşarsın ama her görüldüğün yerde ezik muamelesi yaşamak istiyorsan böyle davran kimse evindeki gibi sağ duyu göstermez bende yeri gelince lafı yeri gelince koyar yeri gelince tepki koyarım lise 2 de banyoda 1 saat kalan arkadaşa 1 kova soğuk su döktük mesela diyeceğim 4-5 kişilik yurtlarda kalma erkekler samimi olunca her bi moku yapabilir

• quote:

quote:

quote:

Yazıyı editledim kardeş cümleyi yanlış kurmuşum onu bi belirteyim yanlış anlama o kısmı söylemiş yerine söylemez yazmışım acayip bişey olmuş

Tanımadığın insanla arkadaşlık kurmak yerinde hatalısın üniversiteye sadece git gel o zaman tanımadığın adamla ne konuşuyorusun ki hiç yurtta kaldın mı lise yurtlarında üniversite oranla daha fazla baskı vardır bu durumda herkes sana tavır koyar kabga olur gümbürtüye dayak yersin en sevilmeyen insan tipi yani açık konuşayım üniversite yurtları daha rahattır heralde diye düşünüyorum hayat senin hayatın istediğin gibi yaşarsın ama her görüldüğün yerde ezik muamelesi yaşamak istiyorsan böyle davran kimse evindeki gibi sağ duyu göstermez bende yeri gelince lafı yeri gelince koyar yeri gelince tepki koyarım lise 2 de banyoda 1 saat kalan arkadaşa 1 kova soğuk su döktük mesela diyeceğim 4-5 kişilik yurtlarda kalma erkekler samimi olunca her bi moku yapabilir

İşte pek bir farkı ama lise ve üniversite yurtlarının. Özellikle Kyk yurtları. Çocuk hep çocuktur. Özel yurtlar biraz daha düzenli. Benim bahsettiğim arkadaşlık gereksiz samimmiyet ve argo konuşmalar. Gece yarısı birilerinin bel altı muhabbetlerini dinlemek zorunda kalmak berbat birşey. Yurt benim için sadece bir otel odası gibi konaklamadan ibaret olacak. Üniversite'de güzel arkadaşlar edinirim zaten kendime. Tabi bunlar benim kişisel düşüncelerim. Bazıları da yurtta gırgır şamatadan hoşlanır. Gider başkalarının odalarına dalar. Banyo yaparken kapıları yumruklayıp rahatsız ederler.

• Mecbur götüreceksin,o laptop senin elin ayağın herşeyin olacak zaten. :)
  • Yok hocam illa ki götüreceğim zaten,ama ilk gidişimde götürsem mi götürmesem mi kararsızım götür diyende var götürme diyen de :) Özel yurtta kalıcam odalar 4 kişilik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.