Şimdi Ara

Yunanistan vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler herkese

    Aiesec ile proje gönüllüsü olarak selanik'e gideceğim.Davet mektubum geldi.Öğrenciyim.Pasaport çıkarttım , elimde öğrenci belgesi(türkçe) , biyometrik fotoğraflarım var.Bide sitede yazdığı kadarıyla bi form çıkartıp doldurmak durumundayım , onuda yaparım hemen kişisel sorular var içinde.

    İşin zor olan kısmı , haftaya hafta içi 2-3 gün için Denizliye gitmek durumundayım.E yarın cuma , sonra haftasonu giriyor. Gitmeme 25 gün kaldı. Vize kaç günde çıkar? Yetişememe korkusu yaşıyorum şuanda. Yardımcı olan herkese teşekkürler.



  • arkadaslar ben de ogrenciyim bu vizeye turistik olarak basvuracagim, sponsor olarak babami gosterecegim bunun icin ne yapmam lazim? gidis donus biletlerim ve otel rezervasyonlari hazir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.M46 -- 7 Haziran 2013; 1:34:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunanistan vizesi yaz yada kis sezonu olmasına göre ticari olarak, 2 – 10 Gün arasında randevu verilmektedir. Turistik yada kültürel vize başvurularında 10 – 25 Gun arası randevu tarihi verilmektedir. Konsolosluga Başvurudan sonra 3 – 4 is gunü icinde pasaportunuz ups ile adresine gönderilmektedir.
  • Merhaba bende senin durumundaydım Yunanistan vizesi almak için araştırma yapıyordum ve bir blog sayfasında tüm aradığım soruların cevabını buldum Google da ararken vize hocam yaz linkini buraya eklemem doğru olmaz arşiv sayfasından gerekli bilgilere ulaşabilirsin
  • Seyahat ne zaman gerçekleşecek. Şu anda konsolosluklarda bayram yoğunluğu var o yüzden VFS ayın kaçına randevu veriyor o çok önemli. Pasaport ortalama 10 gün kalır içeride. İzmir mesela 18 Hazirana randevu veriyor en erken ama bu cumartesi ve haftaya cumartesi açık olacak talebe yetişmek için. (Ama cumartesileri sadece sistemde parmak izi kaydı olanlar başvuru yapabilir randevusuz.)

    Öğrenci olduğun için anne ya da babanı spponsor göstermen gerek dolayısıyla onların da evraklarına ihtiyaç duyacaksın. Emekli ise şanslısın en az evrakı emeklilerden isterler. Sponsorunun bankada hesabının kuvvetli olması gerek (Ortalama 10-15 bin TL civarında bakiye göstermesi yeterli) Bununla birlikte davetiye mektubunu ve seyehat evraklarını (konaklama ve ulaşım) koyup başvuru yapabilirsin.
  • bayramda aşırı yoğun olacaktır. yunanlar da farkındadır, işlemleri hızlandırırlar diye düşünüyorum. Ancak yanlış hatırlamıyorsam adalara kapıda vize olayı da kalktığı için yoğunluğa olumsuz etkisi olur. Bir an önce başvur derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rukaplan

    bayramda aşırı yoğun olacaktır. yunanlar da farkındadır, işlemleri hızlandırırlar diye düşünüyorum. Ancak yanlış hatırlamıyorsam adalara kapıda vize olayı da kalktığı için yoğunluğa olumsuz etkisi olur. Bir an önce başvur derim.

    Kapida vize kaldirilmisti. Ama yine geldi. Veriyorlar kapida ada vizesini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapıda ada vizesi olması schengen almasına bir nebze olması da fayda sağlar mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venua kullanıcısına yanıt
    bence sağlar, ben ne kadar çok pasaportunda yer birikirse o kadar avantajlı olacağı kanısındayım.ama bir yere çıkmasan da yunanistan schengen verir diye düşünüyorum. ilk 1-2 yurt dışı gezini turla ayarla bence daha garanti olur.

    bu arada konu 4 yıllık.
  • Kapıda vize alıp kos adasına gittim.

    Vize bastılar 1 günlük fakat bildiğimiz vize sayfası bastılar

    4 Temmuz'da esas Yunanistan schengen başvurum var keske uzun süreli verseler

    Önce Atina'da rez göstericez

    Sonra adalara otel rez göstericez

    Bu cok geziyor diyip 3 aylık cok giriş hedefim keske verseler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu iyi hortlamis



    2013te 63 gunlugune proje kapsaminda Yunanistanda idim.

    Ardindan arkadasimla kapi vizesi alarak 9 gunluk bir Sakiz adasi kacamagi yaptik 2015te de.



    Kapi vizesi alirken daha once schengen alinmis olmasi bende hic bir ise yaramadi. Adama dedim bakin bende 63 gunluk schengen var ben birazcik yunanca bile biliyorum dedim, adamlar genede Sakiz adasindan Atinaya kacabiliriz dusuncesiyle bizi almak istemediler. Rezerve yaptigimiz otel sahibi geldide iceri soktu bizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vadocz -- 29 Haziran 2017; 9:58:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venua

    Kapıda ada vizesi olması schengen almasına bir nebze olması da fayda sağlar mı

    kapı vizesinin schengen'e, geçmişte schengen vizesi olmasının kapı vizesine hiç bir faydası yok.

    Kapı vizesi AB ile Türkiye arasında Yunanistan'ın belirli adalarına (Rodos-Kos-Sakız-Samos-Midilli) Schengen vize protokolü dışında özel bir anlaşma. O yüzden Schengen ülkelerine başvuru esnasında başvuru sahibinin geçmişte kapı vizesi alması, schengen başvurusunda vizenin kesin çıkması, sürenin uzun olması, prosedürlerin daha az katı uygulanacağı anlamına GELMEZ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.