Şimdi Ara

Yunanistan, NASA'nın Artemis Anlaşması'na katıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, 9 Şubat'ta ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog toplantısı sırasında ABD Dışişleri Bakanlığı'nda ülkesi adına Artemis Anlaşması'nı imzaladı. NASA'dan yapılan açıklamaya göre, NASA Yöneticisi Bill Nelson törende yaptığı konuşmada, "Artemis Anlaşması'na katılan 35. ülke olması dolayısıyla Yunanistan'ı kutluyorum" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da iki ülkenin uzay alanında da işbirliği yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.



    Yunanistan, Artemis Anlaşması’nın bir parçası oldu



    Yunanistan, NASA'nın Artemis Anlaşması'na katıldı
    Yunanistan’ın bir parçası olduğu Artemis Anlaşması, esasında 1967 Dış Uzay Anlaşması'na dayanıyor. ABD ve yedi imzacı ülke tarafından 2020 yılında duyurulan anlaşma, NASA’nın Artemis projesi için oldukça önemli. Bağlayıcı olmayan ilke ve kurallar bildirgesi olarak bilinen Artemis Anlaşması'nın ilkeleri arasında uzay nesnelerinin kaydı, faaliyetlerin çakışmasının önlenmesi, bilimsel verilerin paylaşımı ve acil yardım sağlanması gibi maddeler yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Uzayda yapılan Tuz Gölü bitkisi deneyi Mars’ın kapılarını açabilir



    ABD ve NASA, Artemis Anlaşması ile Artemis projesi kapsamında Ay'da kalıcı bir üs kurulması ve Ay'ın hem Mars yolculuğu için bir durak olarak kullanılması hem de burada değerli madenlerin çıkarılmasını öngörüyor.



    Yunanistan, NASA'nın Artemis Anlaşması'na katıldı
    NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, 2020'de "Artemis tarihteki en geniş ve en çeşitli uluslararası insan uzay keşif programı olacak ve Artemis Anlaşması bu tekil küresel koalisyonu kuracak araçtır" demişti. Kapsam açısından anlaşma Ay, Mars, kuyruklu yıldızlar ve asteroitlerin yörüngesindeki, yüzeyindeki ve yüzey altındaki faaliyetlerle ilgilidir. Ayrıca Dünya-Ay sistemi için Lagrangian noktaları olarak bilinen kararlı yörünge noktalarını kapsıyor ve bu gök cisimleri ve konumlar arasında geçiş yapan nesnelere uygulanıyor. Şimdiye kadar 35 ülke bu anlaşmayı imzaladı. Türkiye, Artemis Anlaşması’nda henüz bir taraf değil.



    Bununla birlikte Artemis Anlaşması’nın Çin liderliğinde Ay Araştırma İstasyonu İşbirliği Örgütü (ILRSCO) adında bir de rakibi var. Şu ana kadar Azerbaycan, Belarus, Mısır, Pakistan, Rusya, Güney Afrika ve Venezuela bu çabaya katıldı.




    Kaynak:https://www.space.com/greece-signs-artemis-accords-nasa-moon-exploration
    Kaynak:https://www.nasa.gov/artemis-accords/







  • Bizimde katılmamız gerek aslında ISS görevi sırasında olabilirdi.

  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    Geç bile kalındı aslında. Hazıy Ay hedefleri de varken hiç vakit kaybetmeden girişmek lazım buna.

  • Yarın birgün tatbikat icabı ayda BİZE saldırmasınlar yine

  • Bu tarz oluşumların kurucu ülkelerinden olmamız gerekirken hep sonradan ayan ülkelerden biri oluyoruz. Bide bu tarz bilimsel faaliyetlere katılmak ABye katılmanın %1i kadar bile zor değil.

  • Apsny A kullanıcısına yanıt

    Ne zaman Kıbrıs Rum Kesimi katılır, ancak o zaman devletimizin aklına dank eder. Maalesef...

  • Artemis'e katılmıyorsak bile bir an önce ILRSCO ya katılalım bari.

  • Araplar Afrikalılar bile var.


    Bizimkiler evcilik doktorculuk edasıyla çocuksu şeyler yapsın ...

  • Yunanistan, NASA'nın Artemis Anlaşması'na katıldıGelecek Bilimdeyoutube
    Güzel bir amaç uğruna bir araya gelirsek yapamayacağımız bir şey yok. Bu yüzden ülkece uluslararası projelere ortak olarak gençlerin önünü açmalıyız. 🎥 Barış Akşahin Gelecek Bilimde kanalımızda, bilimin her dalından alanından uzman konuklarla yapılan özgün canlı yayınlar ve videolar bulabilirsiniz. Fizikten biyolojiye, yapay zekâdan psikolojiye, mühendislikten astronomiye, matematikten teknoloji haberlerine kadar birçok konu hakkındaki son gelişmeleri kaçırmamak için kanalımıza abone olun ve bildirimleri açmayı unutmayın! 💪 https://youtube.com/gelecekbilimde?sub_confirmation=1 Sizin için seçtiklerimiz: 👇🏻 ►Son Videomuz: Oda Sıcaklığında Süper İletken Bulundu mu? https://www.youtube.com/watch?v=yaXWR8-JEHo ►En Sevilen Videomuz: Şengör Evinde Büyümek! Asım Şengör 📌 https://www.youtube.com/watch?v=hQrOtks2Ylg ► Siz de ailemizin arasına katılıp bu ekibin bir parçası olmak isterseniz aşağıdaki başvuru formumuzu doldurabilirsiniz. 💪 http://birlikte.gelecekbilimde.net/ Bizi takip edin: ► Bilimsel gelişmeler ve farklı konular hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edebilir ve alanında uzman kişilerin yazdığı yazılarımızı okuyabilirsiniz. 🔎 www.gelecekbilimde.net 📌 Instagram: https://instagram.com/gelecekbilimde 📌 X: https://twitter.com/gelecekbilimde 📌 TikTok: https://www.tiktok.com/@gelecekbilimde 📌 Podcast: https://open.spotify.com/show/7sOZipKq6PbX2REe9zqLml & https://podcasts.apple.com/us/podcast/gelecek-bilimde/id1437933801 📌 Telegram: https://t.me/bilimveteknoloji
    https://www.youtube.com/shorts/sL7A4rrasVM
  • Diğer katılanlara bakınca daha çok keriz silkeleme işine benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 14 Şubat 2024; 8:39:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    Evet ya, bırakın bu kerizleri. Biz 2071'e kadar aya dört şerit otoban yaparız zaten. Kimseye ihtiyacımız yok.

  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    Cidden mi söylüyorsun, ironi mi yapıyorsun. Almanya Fransa ispanya italya... alayı keriz de, Sırf seçimler yaklaşıyor diye TUA'nın yıllık bütçesinden fazla parayı tek adam gidiş dönüş bilet parası olarak amerikalılara veren biz mi uyanığız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 14 Şubat 2024; 20:49:05 >
  • Tesislerin paspas temizlik isleri ihalesini yabanciya gitmesin diye yunana vermis diye yorumladim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.