Almanya'da Bratwurst yiyeceksin cıtır cıtır kabugu ve icindeki lezzetli domuz etiyle sosis degil bir saheser gercekten ızgarada kızartılmıs mis gibi bunu haram diye yemeyen cok sey kacırıyor.. |
Yunanistan'da çalışan Türk dönerci: Gelen 100 Türk turistin 90-95’i domuz etli döner yiyor (2. sayfa)
-
-
Domuz eti Gevura, Ateiste, Dinsize SERBEST.
Niye konusu açılınca tetikleniyolar anlamıyorum.
İstanbulda satılıyor gidin alın yiyin. Karışan mı var.
Müslümanlara yasak siz niye üstünüze alınıyorsunuz?
-
yunanistanda çok bulundum 2 çeşit döner vardır - tavuk döner - domuz döner olarak ,
ikisi ayrı yerde pişer ve paketlenir.
-
Ensonhaber sitesinin saçma sapan bir haberi. Birisi benim ağzımdan birşeyler yazsa ona da mı inanacaksınız? Bunlar turist oraya gitmesin diye yapılan haber gibi görüyorum. Domuzu vardır etlisi vardır gizli saklı yapacak değiller ya. Açık açık domuz yazıyorsa sorun değil asıl sorun dana yazıp domuz satmak.
-
Ben de denemek isterdim ama buralarda satılmıyor, tadı nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkler zaten kültürel olarak Alkole alışık, ama domuza gelince wooow. Ki zaten herkesin inancı kendine, herkes dindar olmak zorunda değil.
Yemek isteyene karışılmaması gerektiği gibi, dinini yaşamak isteyene, helal et yemek isteyene de karışılmamalı. Bu tip ayıplayıcı haberler yapmak yanlış.
-
o minik akıllarıyla adalara giden türklere hakaret etmeye çalışan bi paçavra parçası site
-
kral ben sizi sov olsun diye ustunuz falan diyorsunuz saniyordum da siz gercekten inaniyormussunuz buna
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
olum bu forum sirk alani gibi gulmem isteyen buraya gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıl 2024 olmuş, sırf rezil bir ideolojiyi haklı çıkarmak için uydurulmuş bu pseudoscience saçmalıklarına hâlâ inanana dötüyle gülerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Ağustos 2024; 17:28:18 > -
*Aydın'ın İncirliova ilçesinde jandarmanın bir çiftliğe yaptığı operasyonda bir ton kesilmiş yaban domuzu eti ele geçirildi.
*Türkiye'ye sokulan 477 kilogram domuz eti ve et ürünleri
...
biz zaten yiyoruz ki :)
muhtemelen domuz tadındadır.
1 japonya
豚肉は有害ですか?
(1) Domuzların çiğ eti ve iç organları, hepatit E virüsü (HEV) ve parazitler gibi tehlikeli faktörler içerir; bu nedenle, risk yüksek olduğundan bunları çiğ yemenin yasaklanması mantıklıdır . (2) Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı tarafından öngörülen 30 dakika süreyle 63°C'lik ısıtma koşullarının riskleri azaltmada belirli bir etkisi vardır, ancak HEV'lerin ısınma direncine ilişkin bilgi sınırlıdır ve tek tip ısıtmalı sterilizasyon koşulları sağlanamaz.
2 ingiltere
Is pork harmful?
Çiğ veya az pişmiş domuz eti yemek, hepatit E'ye yakalanma şansınızı artırabilir . Bazı maddelerin aşırı tüketimi yağlı karaciğer hastalığı, siroz ve karaciğer kanseri gibi karaciğer sorunlarına neden olabilir. Araştırmalar, domuz eti tüketiminin alkol kötüye kullanımı gibi karaciğer sorunları riskini artırabileceğini göstermektedir.
3 fransa
Le porc est-il nocif ?
Kanıtlanmış otokton biyolojik tehlikeler arasında Yersinia enterocolitica, salmonella ve ısıya dayanıklı kampilobakterler, domuz eti tüketimine atfedilebilen, insanlardaki klinik vakalarda sıklıkla karşılaşılan tehlikeler olarak karşımıza çıkmaktadır.
4 italya
La carne di maiale è dannosa?
Domuz eti ağırlıklı olarak bir doymuş yağ kaynağıdır ve mevcut uzman tavsiyelerine göre bu miktarın bir gün boyunca tüketilen kalorinin %10'unu aşmaması gerekir. Ayrıca domuz eti bir kolesterol kaynağıdır ve günlük tüketimi 300 mg'ı geçmemelidir.
5 rusya
Вредна ли свинина?
Domuz eti yemenin en büyük tehlikesi uygunsuz hazırlıktır. Çiğ veya az pişmiş domuz eti , işlenmemiş ette yaşayan patojenler içerebilir. Az pişmiş domuz eti yemenin en yaygın yan etkilerinden biri toksoplazmozdur.
6 arabistan
هل لحم الخنزير مضر؟
Domuz eti yemek vücuttaki sodyum miktarını artırır, çünkü domuz eti çok yüksek miktarda sodyum içerir, bu da yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve böbrek yetmezliği riskini artırır . Domuz eti yemek, kalp hastalığı, diyabet, artrit, osteoporoz, Alzheimer, astım, iktidarsızlık ve diğerleri gibi kronik hastalıkların riskini artırır
7 bulgaristan
Вредно ли е свинското месо?
Domuzun zararı “Çiğ veya az pişmiş et patojenler içerebilir. Tüketiminin en yaygın yan etkilerinden biri toksoplazmozdur. Hastalığa, vücuda nüfuz ederek sinir ve lenfatik sistemleri etkileyebilen tek hücreli tek hücreli parazitler neden olur.
sığır eti yalnız lezzetli değil aynı zamanda zararlı da değildir. vs vs vs domuz eti yiyene ne diyelim, afiyet olsun.
-
Çok fazla turist yurt dışına gitti ülkedeki esnaf zorda diye yeni bir oyun mu dönüyor bilmiyorum, Yunanistan'a tatile giden kafirdir inanan insan yunana gitmez demek mi istiyorlar bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yav hamza bari sen yapma. Domuz yemenin neresi kötü ya? Yerim yemem kimseyi alakadar etmez yedigimi de orda burda paylaşmam ben. Küpe takmıyorum saç uzatmıyorum şort + tsirt açık giyinmekse açık giyiniyorum evet lol.
Sizin anlıyamadiginiz nokta ise "batılılık" ile "modern" "medeni" olmanin anlamını kavrıyamıyorsunuz...
Yahu herkes çıkmış sen içki içiyorsun niye içiyorsun? Senin başın açık niye açık? Sen namaz kılıyorsun niye kılıyorsun? insanlar merak ediyorum ne zaman birbirlerinin yaptiklarina saygı gösterecek?
Müslüman adam müslüman sa onu alakadar eder kimseyi değil. Ateist ise gene onu alakadar eder yada hristiyan ise. Neye inanıyor ise işte....
Peki insanlar neden birbirlerini eleştireceklerine kavga gürültü edeceklerine saygılı olamıyorlar? Saygının ekonomi ile ilgisi yok
-
Türk milleti İslamiyet öncesi de domuz eti yemezdi ki. İslâmiyetin kabulu ile daha da uzak durmuştur. Türk milletinin " Dağda ki ve Bağdaki" şeklinde bir cümlesi de meşhurdur.
Çocukluktan gelme değil de ezelden beri dağda ki dediği domuzu Türk yemez. İslamiyetin Türkler tarafından benimsenip kabul edilmesiyle de iyice pekişti.
Şu zihniyetten kurtulmak için pasaportu vizeyi alıp Yunanistan’a gidiyorsun burada bile karşına çıkıyor € ile para kazanıp islama göre yaşamaya çalışan 30 IQ zihniyet
ben ateistim. yanlış anlaşılmasın çakma dinsiz değilim. annem ve babam Kuran hafızı, ben de küçük yaştan ezber yaparak büyüdüm. Türkiye'de imam hatiplerin önünün kapatıldığı 90'lı yıllarda imam hatibe gidip Arapça öğrendim. 27 yaşından sonra ateist oldum.
her neyse iş çevremden arkadaşlarım alkol sevmiyor olmama laf etmezlerdi ama hep şakayla karışık zorlarlardı iç diye. her alkolü denedim. sonra şunu gördüm. 10 yıl da geçse, kaç kere deneyip "gene beğenmedim" dersem diyim, bunların beni alkole zorlama çabaları hiç bitmiyor, hatta şiddeti arttırıyolar.
sonra da şunu gördüm. açıktan söylemiyorlar ama bunların gözünde alkol almamak = mal olmak.
hatta forumda biri yazmıştı, işyerinde happy Friday'e katılmayan alkol almayan kişiye Arap muamelesi yaparım, ırkçılık yaparım Afganistan'a git derim demişti.
mesela gittiğim bi festivalde arkadaş grubu yapmıştık. akşam herkes Turasan'dan alınan şarapları içerken ben şıra içiyorum diye kız herkesin içinde bana muhallebi çocuğu demişti. (bunu diyen kız uluslar arası firmada mimar ve yurt dışına gidip gelen biri yani mahalledeki BİM kasiyeri değil)
ben Türkiye'de alkolden tiksinip yine de alkolü çok seviyorum diyerek ortamlarda alkol içen çok kişi olduğunu düşünüyorum. çünkü böyle ortamlarda alkol almamak gibi bi opsiyon yok.
Jahrein midir nedir, o demişti, alkol almayan dinsiz mi olur, defolsun Suriye'de yaşasın alkol almayan dinsiz demişti. gerçi cahil Jahrein bilmez ama Suriye bizden daha laik bi yerdir şuanda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Ağustos 2024; 22:16:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X