Şimdi Ara

yumurta nasıl haşlanır- ayrıntılı anlatacak var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • suyla yumurtayı ilk aynı anda mı koycam - kısık ateş mi yüksek ateş mi vs. her ayrıntısıyla anlatacak var mı? içinin katı kalmasını istiyorum sıvı gibi olmasın. nası yaparım. deneme girişimlerim oldu ama hep çatlattım yada katı olmadı.

• koyarsın yumurtayı once catlatmadan sonra su koyarsın sonra yuksek ateste 10 dk kaynatırsın çok iyi olur çok da güzel olur.
  • aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker322

aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat

hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.
  • kaşığı ağzına al yumurtayı kaşığa koy tüm odaları dolaş sonra içinde yiyecek içecek yapmadığın bir cezveye su koy yumurtayı suyun içine koy altını yak kaynadıktan sonra 5-10 dk daha dursun sonra ye. Ocağın en küçük yerine koymalısın çatlıyorsa ateş fazla geliyordur biraz kıs ama çok kısma yoksa sabaha kadar beklersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 13 Ağustos 2011; 3:12:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compute®

quote:

aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat

hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.

ocağa koyduktan sonra 120 130 sn demedım su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sn.Ben böyle yapıyorum
  • quote:

quote:

quote:

ocağa koyduktan sonra 120 130 sn demedım su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sn.Ben böyle yapıyorum

yanlış işte yanlış!!!
    Kaynamaya başladıktan en az 220 sn sora alman gerek!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yanlış işte yanlış!!!
    Kaynamaya başladıktan en az 220 sn sora alman gerek!!

Sakin ol.Tamam yanlış olsun.

• Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 13 Ağustos 2011; 3:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

Bunun için yumurtayı su kaynadıktan sonra atıcaksın. Beyazı pişer sarısı kayısı olur mis gibi. Çatlamaması içinde kaynar suya atmadan önce o sudan 1-2 yemek kaşığı alıp yumurtanın üzerinde gezdir. Süresi 4-5 dk ama saat tutarak tam ayarınıda bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

Bunun için yumurtayı su kaynadıktan sonra atıcaksın. Beyazı pişer sarısı kayısı olur mis gibi. Çatlamaması içinde kaynar suya atmadan önce o sudan 1-2 yemek kaşığı alıp yumurtanın üzerinde gezdir. Süresi 4-5 dk ama saat tutarak tam ayarınıda bulabilirsin.

Su kaynasın yumurtanın üstüne biraz dök sonra kaynayan suya bırakıp 4-5 dakika pişir tamamdır yarın deniyorum

• Google reyize sorsan...
  • sene 2011 halen yumurta haşlamayı bilmeyen adamlar var .
  • benim yaptığım ya şu üstteki gibi kayısı dediğinizde oluyo yada daha da sıvı.
  • abi dakikalardır (baya uzun bi süredir) 4 yumurtayı haşlamaya çalışıyorum biri rafadan olup patladı. Biri kayısı olup patladı. Diğer ikisinin suyu da hala kaynamadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatmayın beyler kendisi yapsın, daha kalıcı olur. Tecrübe en iyi öğretmendir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumurtaları kaynatacağın kaba koy, yumurtaların bir kısmı dışarıda kalacak şekilde su koy, suyun içine 1 yemek kaşığı tuz at (tadı daha güzel oluyor) istediğin kıvama gelmesi için, kaynamaya başladıktan sonra 8-9dk sonra ocağın altını kapat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.