Şimdi Ara

yumurta nasıl haşlanır- ayrıntılı anlatacak var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • suyla yumurtayı ilk aynı anda mı koycam - kısık ateş mi yüksek ateş mi vs. her ayrıntısıyla anlatacak var mı? içinin katı kalmasını istiyorum sıvı gibi olmasın. nası yaparım. deneme girişimlerim oldu ama hep çatlattım yada katı olmadı.



  • koyarsın yumurtayı once catlatmadan sonra su koyarsın sonra yuksek ateste 10 dk kaynatırsın çok iyi olur çok da güzel olur.
  • aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322

    aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat


    hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.
  • kaşığı ağzına al yumurtayı kaşığa koy tüm odaları dolaş sonra içinde yiyecek içecek yapmadığın bir cezveye su koy yumurtayı suyun içine koy altını yak kaynadıktan sonra 5-10 dk daha dursun sonra ye. Ocağın en küçük yerine koymalısın çatlıyorsa ateş fazla geliyordur biraz kıs ama çok kısma yoksa sabaha kadar beklersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 13 Ağustos 2011; 3:12:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Compute®


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322

    aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat


    hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.


    ocağa koyduktan sonra 120 130 sn demedım su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sn.Ben böyle yapıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322


    quote:

    Orijinalden alıntı: Compute®


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322

    aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat


    hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.


    ocağa koyduktan sonra 120 130 sn demedım su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sn.Ben böyle yapıyorum


    yanlış işte yanlış!!!
    Kaynamaya başladıktan en az 220 sn sora alman gerek!!




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Compute®


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322


    quote:

    Orijinalden alıntı: Compute®


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker322

    aynı anda koyucaksın su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sanıye say sonra ateşi kapat


    hayır adam sert olsunn içi diyor. cezveye koyup 10-15 dk beklemesi gerekiyor.Yanlışın var.


    ocağa koyduktan sonra 120 130 sn demedım su kaynamaya başladıktan sonra 120 130 sn.Ben böyle yapıyorum


    yanlış işte yanlış!!!
    Kaynamaya başladıktan en az 220 sn sora alman gerek!!


    Sakin ol.Tamam yanlış olsun.




  • Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

     yumurta nasıl haşlanır- ayrıntılı anlatacak var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 13 Ağustos 2011; 3:44:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

     yumurta nasıl haşlanır- ayrıntılı anlatacak var mı?



    Bunun için yumurtayı su kaynadıktan sonra atıcaksın. Beyazı pişer sarısı kayısı olur mis gibi. Çatlamaması içinde kaynar suya atmadan önce o sudan 1-2 yemek kaşığı alıp yumurtanın üzerinde gezdir. Süresi 4-5 dk ama saat tutarak tam ayarınıda bulabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @DaY_WaLkeR


    quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    Kayısı yumurtayı nasıl yapabilirim denk gelmiyor genelde?

     yumurta nasıl haşlanır- ayrıntılı anlatacak var mı?



    Bunun için yumurtayı su kaynadıktan sonra atıcaksın. Beyazı pişer sarısı kayısı olur mis gibi. Çatlamaması içinde kaynar suya atmadan önce o sudan 1-2 yemek kaşığı alıp yumurtanın üzerinde gezdir. Süresi 4-5 dk ama saat tutarak tam ayarınıda bulabilirsin.


    Su kaynasın yumurtanın üstüne biraz dök sonra kaynayan suya bırakıp 4-5 dakika pişir tamamdır yarın deniyorum




  • Google reyize sorsan...
  • sene 2011 halen yumurta haşlamayı bilmeyen adamlar var .
  • benim yaptığım ya şu üstteki gibi kayısı dediğinizde oluyo yada daha da sıvı.
  • abi dakikalardır (baya uzun bi süredir) 4 yumurtayı haşlamaya çalışıyorum biri rafadan olup patladı. Biri kayısı olup patladı. Diğer ikisinin suyu da hala kaynamadı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatmayın beyler kendisi yapsın, daha kalıcı olur. Tecrübe en iyi öğretmendir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumurtaları kaynatacağın kaba koy, yumurtaların bir kısmı dışarıda kalacak şekilde su koy, suyun içine 1 yemek kaşığı tuz at (tadı daha güzel oluyor) istediğin kıvama gelmesi için, kaynamaya başladıktan sonra 8-9dk sonra ocağın altını kapat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.