Şimdi Ara

Yüksekten dolar bozdurup şov yapanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüksekten dolar bozdurup şov yapanlar,7tl den bozdurdular ve adamlar dolar bozdururken bunun gösterişini de yaptılar. dolar 5,95tl ye düşünce o şov yapanların çoğu tekrar dolar almamışsa ne olayım
    7tl den ıkına ıkına 5,95tl düşürdüler bayramdan sonra borsa açılır açılmaz yine ok gibi yukarı doğru çıkmaya başladı.

• Eee bunda ne var? Yapabilen yapsin. Ben sahsen yapmadim. Anlamam oyle islerden. Ama yapana da birsey demem. Bu da bir ticarettir, risk almaktir. Ister bitcoin alir ister afyon sucuguna yatirim yapar. Dolar bozduran nasil kahraman falan degilse, birikimini degerlendiren de vatan haini degildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Eee bunda ne var? Yapabilen yapsin. Ben sahsen yapmadim. Anlamam oyle islerden. Ama yapana da birsey demem. Bu da bir ticarettir, risk almaktir. Ister bitcoin alir ister afyon sucuguna yatirim yapar. Dolar bozduran nasil kahraman falan degilse, birikimini degerlendiren de vatan haini degildir
    işte dolar bozdururken kahraman olmak için kameralar önünde dolar bozdururdu,ama sonrasında dolar düşünce gizlice hiç kimseye görünmeden gidip yine dolar aldılar.
  • bana bak doları olan parasından sana ne?
    seni parasıyla donunda sallar
    parası olana laf diyemezsin seni köle yapar gıkın çıkmaz yalvarırsın
    paran kadar konuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 29 Ağustos 2018; 23:30:39 >
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Yahu bunda tartışma yaratacak ne var. Dolar bozdur diye sesi çıkanlar da dolar bozdurdu. Zaten TL en zayıf halde iken dolar bozdurmak avcı yatırımcının kovaladığı bir şeydir.

Vatandaş parasının değerini korumak için TL'den dolara dönmüşse bir şekilde satıp tekrar TL'ye dönecek.

Ama yabancı için aynı şey geçerli değil. Rezerv para sahibi bir ülkenin vatandaşının Türkiye'de doları var diyelim. 10 milyon dolara herhangi bir ülkede fabrika vs. kursa organizasyon kurma maliyeti, harç ve vergi ödeme, istihdam vs. gibi maliyetleri olacak. Faaliyete geçecek seneler sonra kara geçecek vs. bir sürü iş.

Varsa 10 milyon dolar, Dolar/TL olmuş 7.25 sen, 7.00'dan elindeki doları TL'ye çevir 70 milyon liran olsun. Dolar aniden 6 liranın altına düşünce bu sefer de 6 liradan yeniden dolara dön eline 11.6 milyon dolar geçsin. 2-3 günde cebine 1 milyon dolar atmış olursun. Ne yatırımla ne onun riski ile uğraşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 29 Ağustos 2018; 23:58:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Yahu bunda tartışma yaratacak ne var. Dolar bozdur diye sesi çıkanlar da dolar bozdurdu. Zaten TL en zayıf halde iken dolar bozdurmak avcı yatırımcının kovaladığı bir şeydir.

Vatandaş parasının değerini korumak için TL'den dolara dönmüşse bir şekilde satıp tekrar TL'ye dönecek.

Ama yabancı için aynı şey geçerli değil. Rezerv para sahibi bir ülkenin vatandaşının Türkiye'de doları var diyelim. 10 milyon dolara herhangi bir ülkede fabrika vs. kursa organizasyon kurma maliyeti, harç ve vergi ödeme, istihdam vs. gibi maliyetleri olacak. Faaliyete geçecek seneler sonra kara geçecek vs. bir sürü iş.

Varsa 10 milyon dolar, Dolar/TL olmuş 7.25 sen, 7.00'dan elindeki doları TL'ye çevir 70 milyon liran olsun. Dolar aniden 6 liranın altına düşünce bu sefer de 6 liradan yeniden dolara dön eline 11.6 milyon dolar geçsin. 2-3 günde cebine 1 milyon dolar atmış olursun. Ne yatırımla ne onun riski ile uğraşırsın.
    bende aynı şeyi savunuyorum zaten bu saatten sonra yerli yatırımcı olsam kesinlikle üretimi bırakırım param olsa full dolara yatırırım niye dolardan kazanmak varken üretim safhalarında kendimi yıpratayım
    parası olan piyasayı istediği gibi oynar olay spekülatif yada manipule değil kriz geliyorum diyor buna önlem olarak sadece bakınıp durdular

• dephyr kullanıcısına yanıt
    Evet hocam şu an herkes izliyor süreci. Kapalı kapılar ardında bir süreç yürütülüyor ama bu kur krizi veya enflasyon sarmalı ile mücadele için değil. Tamamen inşaat sektörünün yüzdürülmesi için.

Sen ben bile param olsa yatırım yerine dolar veya başka türlü piyasa ürününe yönelirim diyorsak bu işlerin içinde olanların nasıl yatırım iştahı olsun?

Spekülatif hareketler işi doğası gereğidir ve kanunen uygun görülen budur. Manipülasyon ise esasen hiledir ve yaptırımı vardır. Ama bu medya bunu gerçekleştirmek ise zordur. Kurumlara olan güvenin sarsılması ile doğru orantılı artabilir. MB'nin ileride düşebileceği kötü durumlara şahit olursak bunlar da yaşanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.