Şimdi Ara

Yüksekokul--->>>Fakülteye Geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
9.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar turizm işletmeciliği(Yüksekokul-4yıllık) 1.sınıf bitti yine kendi üniversitemde yatay geçiş yapmak istiyorum.Geçiş yapmak istediğim bölüm iibfde iktisat.Farklı üniversitede aynı bölüm olma zorunluluğu var ama kendi üniversitemde aynı puan türünden alan bölümlere geçiş yapabilirim diye biliyorum.Sizce böyle birşey olabilirmi.

Not:Turizm İşletme -->>YGS6 dan(Eşitağırlık) İktisat-->>TM-1(Eşitağırlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayK0-92 -- 11 Temmuz 2012; 22:45:40 >

• Olmaz ygs - tm puanları farklıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Olmaz ygs - tm puanları farklıdır..

Ama istanbul turizm işletmeye geçen var yüksekokuldan.Buarada istanbuldaki turizm işletme iktisat fakültesine bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayK0-92 -- 11 Temmuz 2012; 23:00:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayK0-92
    Ama istanbul turizm işletmeye geçen var yüksekokuldan.Buarada istanbuldaki turizm işletme iktisat fakültesine bağlı.

Kusura bakma ama yazdıklarını anladığımdan emin değilim hala.
    Sanırım İstanbul şehri dışındaki bir üniversitede yüksekokul bünyesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde okuyorsun?
    Sizin bölümde okuyan birisi daha önce İstanbul'da bir üniversitenin (sanıyorum İstanbul Üniversitesi) iktisat fakültesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliğine yatay geçiş yapmış.

Kendi üniversiten içerisindeki Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden İktisat bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorsun. Bu arada hangi üniversitede okuyorsun?

• Belki işine yarar diye yazıyorum. Senin üniversitende bu durum farklı olabilir. Bir eğitim dönemi içerisinde üst üste 2 dönem boyunca 4 üzerinden 3.5 ve üstü ortalama yapanlar, bölümler arası geçiş için başvurabiliyorlar bizim üniversitede. Bu başvurunun yapılabilmesi için de ek şart olarak bölümüne girdiğin sene, girmek istediğin bölümün puan türünde (senin durumunda TM1) Türkiye'de herhangi bir üniversiteye puanının yetmesi gerekiyor. Yani normalde TM1 puanın ile başka bir üniversitenin iktisat bölümünü kazanabiliyor olman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 11 Temmuz 2012; 23:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Kusura bakma ama yazdıklarını anladığımdan emin değilim hala.
    Sanırım İstanbul şehri dışındaki bir üniversitede yüksekokul bünyesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde okuyorsun?
    Sizin bölümde okuyan birisi daha önce İstanbul'da bir üniversitenin (sanıyorum İstanbul Üniversitesi) iktisat fakültesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliğine yatay geçiş yapmış.

Kendi üniversiten içerisindeki Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden İktisat bölümüne yatay geçiş yapmak istiyorsun. Bu arada hangi üniversitede okuyorsun?

evet hocam tam olarak yazdıklarını anlatmak istedim.bu arada trakya da okuyorum.ortalamam 3,73

• quote:

Kurum içi yatay geçiş kontenjanları ve taban puan şartı

MADDE 9 – (1) Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.

(2) Hangi dönemlerde ve hangi diploma programları için kurum içi yatay geçiş kontenjanı belirleneceği, her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde onbeşini geçmeyecek biçimde, ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır. Vakıf üniversitelerinin bir programında burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar. Ortak programdan sonra diploma programına geçiş uygulaması olan yükseköğretim kurumlarının kurum içi geçiş kontenjanı belirlenmesinde, bu diploma programları için senato tarafından belirlenmiş olan kontenjanlar esas alınır.

(3) Kurum içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları, varsa kurum içi yatay geçiş için senato tarafından öngörülen ilave şartlarla birlikte, son başvurunun kabul edileceği günden en az 15 gün öncesinde kurumun internet sayfasında ilan edilir.

(4) Programların kurum içi kontenjanları aynı fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan diploma programları ile diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulu bünyesindeki diploma programları için ayrı ayrı belirlenebilir.

(5) Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde fakat farklı merkezi yerleştirme puan türü ile öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

(6) Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

kaynak:http://oidb.trakya.edu.tr/dosyalar/ciftanadal_yandal/2012_2013/1_YOK_Gecis_cap_yp_krd_trf_YNT.doc

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    odtüye geçiş.
    15 yıl önce açıldı
    Üniversiteden Askeriye Geçiş
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu yök'ü anlamıyorum taban puan şartı koymuş.Zaten okadar puan yapsam direk o bölüme geçerdim niye uraşim Neyse yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.Evren Küçük
  • quote:

bu yök'ü anlamıyorum taban puan şartı koymuş.Zaten okadar puan yapsam direk o bölüme geçerdim niye uraşim Neyse yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.Evren Küçük

rica ederim. bölümünü kazandığın sene TM1 puanın oluşmuşmuydu? Senin girdiğin yıl iktisat bölümünde kontenjanı dolmamış üniversite varsa TM1 puanının olması yeterli.
  • merhaba arkadaşlar ben konya selçuk üniversitesi akşehir sağlık yüksekokulu beslenme ve diyetetik kazandım.araştırmalarıma göre dersleri ve diplomasında fark yok iş başvurularında mertebe farkı oluyormuş.acaba yüksekokuldan fakülteye geçiş olurmu bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lansonil

merhaba arkadaşlar ben konya selçuk üniversitesi akşehir sağlık yüksekokulu beslenme ve diyetetik kazandım.araştırmalarıma göre dersleri ve diplomasında fark yok iş başvurularında mertebe farkı oluyormuş.acaba yüksekokuldan fakülteye geçiş olurmu bilgisi olan varmı?

Bende merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: newwmurat

quote:

merhaba arkadaşlar ben konya selçuk üniversitesi akşehir sağlık yüksekokulu beslenme ve diyetetik kazandım.araştırmalarıma göre dersleri ve diplomasında fark yok iş başvurularında mertebe farkı oluyormuş.acaba yüksekokuldan fakülteye geçiş olurmu bilgisi olan varmı?

Bende merak ediyorum

Arkadaşlar zamanında yüksekokulda-->fakülteye geçiş yapmak istemiştim fakat yabancı dil sınavına girmem gerekiyordu sınavı geçemedim.Yani eğer böyle bir durum olsaydı baştan olmaz derlerdi.Yinede geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin fakülte öğrenci işlerini arayıp sorun derim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newwmurat

quote:

Bende merak ediyorum

Arkadaşlar zamanında yüksekokulda-->fakülteye geçiş yapmak istemiştim fakat yabancı dil sınavına girmem gerekiyordu sınavı geçemedim.Yani eğer böyle bir durum olsaydı baştan olmaz derlerdi.Yinede geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin fakülte öğrenci işlerini arayıp sorun derim

Ne okuyordun hocam :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.