Şimdi Ara

Yüksek Lisans Yaparken Tezli ve Tezsiz Arasındaki Farklar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
29.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkdaşalar Yüksek Lisans yapmayı düşünüyorum yanlız tezli ve tezisz arasındaki ayırmın ne olduğu hakkında çok fazla bir fikrim yok araştırıdığım kadarıyla tezlinin artısı akademik kariyer planlayanla için aartıları olduğu eğer öyle ise benim akademik kariyer yapma gibi bir planım yok.

Tezli ile Tezsiz yüksk lisans arasındaki farkları bilen arkadaşlaradan yardım istiyorum ..
    Bunun dışında bankacılık ve sigortacıl ile açıköğretimden işletme bitirdim hangi alanda yüksesk lisans yapmamım öneriirsiniz tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum tşkler...

• Her ikisini de yapmış biri olarak cevap vereyim.

Tezsiz yüksek lisans 1 yıllık bir ek eğitimdir. Lisansta eksik eğitim aldığını düşünüyorsan başvurursun bir yıl daha eğitim alırsın. Eğitim seviyesi güya lisansın yükseğidir fakat fazla bir şey bekleme. Bir de fen edebiyat mezunları formasyon eğitimi almadığı için bu eğitimi alabilirler ve böylece öğretmen olabilirler. Hatta bazı eğitim ve ilahiyat fak. bölümleri öğrencilerini formasyonlu olarak değil tezsiz yüksek lisanslı olarak mezun eder. O kadar.

Tezli yüksek lisans ise tezsiz eğitimi de kapsar. Tezli yüksek lisans eğitimi normalde makale bile yazmayı beceremeyen yurdum insanını doktora eğitimine hazırlama işlevini görür. Gerçek işlevi budur. Bir tür doktora öncesi mini doktoradır. Özel sektörde ise Cw nin dolu görünmesini sağlar.

Keyif olsun diye lisansüstü eğitim yapma düşüncesindeyseniz (yazınızdan anladığım kadarıyla) tezsiz yüksek lisans uygun olur sizin için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 7 Eylül 2012; 2:49:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Verdiğin bilgiler için tşk ederim Lath.Crusader .
    Keyfi kısmına gelince aslında yüksek lisans yapmayı önceleri düşünmüyodum yanlız açıköğretim mezunu olmam ve finasn sektöründe ilerlemem açısından yüksek lisans yapmam gerektiğini düşündüm.Açıköğretimin şu anda bana tek artısı askerlikte kısa dönem yapma şansımın olması oda kısa dönem denk gelirse tabi.Onun dışıdan iş olanağı olarak pek önümün açık olduğunu düşünmüyorum bunun için elimden geldiğince kendimi donatmam gerektiğini düşünüyorum bu sebepten dolayı yükseks lisansı denemk istiyorum.

Her ikisini de yapmış bir akademisyen olarak bana önerebilceğin bir alan varmı ben yaptığım araştırmalarda İşletme Yüksek Lisans Programı nı buldum mezun olduğum alanlara göre bana en uygunu bu sen ne öneririsn acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhonsi

Verdiğin bilgiler için tşk ederim Lath.Crusader .
    Keyfi kısmına gelince aslında yüksek lisans yapmayı önceleri düşünmüyodum yanlız açıköğretim mezunu olmam ve finasn sektöründe ilerlemem açısından yüksek lisans yapmam gerektiğini düşündüm.Açıköğretimin şu anda bana tek artısı askerlikte kısa dönem yapma şansımın olması oda kısa dönem denk gelirse tabi.Onun dışıdan iş olanağı olarak pek önümün açık olduğunu düşünmüyorum bunun için elimden geldiğince kendimi donatmam gerektiğini düşünüyorum bu sebepten dolayı yükseks lisansı denemk istiyorum.

Her ikisini de yapmış bir akademisyen olarak bana önerebilceğin bir alan varmı ben yaptığım araştırmalarda İşletme Yüksek Lisans Programı nı buldum mezun olduğum alanlara göre bana en uygunu bu sen ne öneririsn acaba...

Açık öğretim mezunu olarak tezli yüksek lisansa başvurursanız hocaların biraz burun kıvıracağını ve mülakatta düşük puan vereceğini düşünüyorum. Fakat bu önemli değil. Yüksek lisansa girmek her şeyden önce ales ve üds sınavındaki başarınıza bakar. Ben de zamanında mezun olduğum üniden farklı bir üniye tezli yüksek lisansa başvurduğumda farklı bir yerden geldiğim için burun kıvırmışlar ve en düşük mülakat puanını vermişlerdi. Fakat ales ve üds puanlarımın yüksekliği sayesinde programa yine de birinci sıradan girmiştim. Hem de iki yerde. Sanıyorum demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Bu aşamayı geçip yüksek lisansa örneğin bir işletme tezli yüksek lisans programına başlarsanız, tez konusu olarak çarpıcı ve merkezi bir konu bulmanız ve tezi tamamlamanız halinde, hem donanımınızı iyice artırabilir hem de cw nizin dolu olmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda özellikle sizin alanınızda ülkede isim yapmış akademisyenlerin bulunduğu bir bölüme girmeniz çok iyi olur.

• Önemli olan Yüksek lisansı neden yapmak istediğindir. İfade ettiğin gibi işine yarayacaksa yap. Ben Alesten yeterli puanı aldım ama Y. lisans yapmadım. Yararı olmayacağını düşündüğümden. Tabi yine sen bilirsin.
  • Ben 2 yıllık Tezsiz Y.Lisans(Formasyon) yaptım.
    Akademik olarak bir değeri olmadığı gibi M.E.B' dede bir kıymeti yok.
  • Makine, inşaat, metalurji, çevre vb mühendislikler için meslekte büyük avantaj sağlıyacak tezsiz yüksek lisans programları var. Ama işletme için böyle programlar var mı bilmiyorum. Belki bir MBA olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fen-Edebiyat mezunları y.lisansla mı öğretmen oluyorlar.O iş tamamen bitmedi mi?
  • akademik kariyer yapacaksan,tezli yok kendimi geliştireyim, iş bulma imkanlarımı arttırayım dersen, tezsiz yüksek lisans yapmalısın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için hepinize tşk ediyorum.
    Benimde yapmayı düşündüğüm akademik kariyer olamadığından iş bulma olanağımın ve iş kariyerimde yükselmeme faydalı olmasını istediğimden dolayı yapmayı planlıyyorum.Okuduğum bölümlere en yakın bölüm MBA olduğundan dolayı inş bu alanda yüksesk lisans yapmayı düşünüyorum .teşkler ..
  • Tek fark akademik kariyer aşamasında ortaya çıkıyor diye biliyorum. Tezsiz yaparsan akademik olarak bir işe yaramıyor. Açıkçası işin iç yüzünü bende merak ediyorum ama pek bir farkı yok sanırım. Bende Finans yüksek lisans programına başlıyorum 24 eylülde. Bitirebilirsem iyi ve kötü yanlarını paylaşırım sizlerle
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay86

Tek fark akademik kariyer aşamasında ortaya çıkıyor diye biliyorum. Tezsiz yaparsan akademik olarak bir işe yaramıyor. Açıkçası işin iç yüzünü bende merak ediyorum ama pek bir farkı yok sanırım. Bende Finans yüksek lisans programına başlıyorum 24 eylülde. Bitirebilirsem iyi ve kötü yanlarını paylaşırım sizlerle

Nerde başlıcan ingilizce program mı türkçe program mı?
  • Fen fakültesinde tezsiz yüksek lisans derken formasyon ne alaka anlamadım ben?

Yüksek lisans'ın anlamı , lisans üstü eğitim değilmi? Lisans üstündeki daha ileri bir eğitim nasıl bize formasyon kazandırıyor(fen fakülteliler olarak)?

Mesela benim öğrenmek istediğim bir konu ile ilgili olsa gidip yüksek lisansa başvurunca öğretmenmi olabileceğim? hiçbir pedagoji eğitimi almadan?

Bence ya sizin bilginizce yanlışlık var ya da tam açıklayamadınız, formasyon ayrı bir konu fen fakültelerine kafalarına eser 2 sene veriyoruz deyip ertesi sene kaldırılır... Ondan ayrı olarak yüksek lisans, lisans üstü eğitim demektir. Akademik kariyer düşünenler tezli yaparlar , Akademik kariyer düşünmeyen ve yalnızca bir alanda daha ileri eğitim almak isteyenler tezsiz yaparlar. Ayrıca yüksek lisansta formasyon dersleri gibi bir alan varda ona başvurdukları içinmi böyle biliyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 8 Eylül 2012; 0:23:10 >

• Hayırlı uğurlu olsun.
    Eğitim şart

:)
  • eğer akademik olarak düşünmüyorsan çalışırken yapmanı tavsiye ederim 2. öğretimleri vardı yüksek lisansların tabi ücretleride yüksek yoksa çok aşırı bir artısı olacak kanaatinde değilim ancak illaki bir katkısı oluyor yükseğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: C2H5OH

Fen fakültesinde tezsiz yüksek lisans derken formasyon ne alaka anlamadım ben?

Yüksek lisans'ın anlamı , lisans üstü eğitim değilmi? Lisans üstündeki daha ileri bir eğitim nasıl bize formasyon kazandırıyor(fen fakülteliler olarak)?

Mesela benim öğrenmek istediğim bir konu ile ilgili olsa gidip yüksek lisansa başvurunca öğretmenmi olabileceğim? hiçbir pedagoji eğitimi almadan?

Bence ya sizin bilginizce yanlışlık var ya da tam açıklayamadınız, formasyon ayrı bir konu fen fakültelerine kafalarına eser 2 sene veriyoruz deyip ertesi sene kaldırılır... Ondan ayrı olarak yüksek lisans, lisans üstü eğitim demektir. Akademik kariyer düşünenler tezli yaparlar , Akademik kariyer düşünmeyen ve yalnızca bir alanda daha ileri eğitim almak isteyenler tezsiz yaparlar. Ayrıca yüksek lisansta formasyon dersleri gibi bir alan varda ona başvurdukları içinmi böyle biliyor acaba?

Benim Tezsiz Y.Lisans Diplomamda aynen şu yazıyor:

İstanbul Üniversitesi
    Fen Bilimleri Enstitüsü
    Orta Öğretim Biyoloji Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması

Bu diplomam memuriyette diğer 4 yıllıklardan 20TL daha fazla maaş almama yardım ediyor. Hepsi bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 9 Eylül 2012; 1:34:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

İstanbul Üniversitesi
    Fen Bilimleri Enstitüsü

Bu diplomam memuriyette diğer 4 yıllıklardan 20TL daha fazla maaş almama yardım ediyor. Hepsi bu...

Hadi gene iyisin

• quote:

quote:

İstanbul Üniversitesi
    Fen Bilimleri Enstitüsü

Çünkü tezsiz yüksek lisans ile mezun olanlar uzman öğretmen oluyor diye bir rivayet var. Eğitim fakültesi felsefe grubu öğretmenliği bölümleri de öğrencilerini tezsiz yüksek lisanslı mezun eder. Hatta fen edebiyatta felsefe okuyup sonradan formasyon alanlara göre daha fazla maaş alıyorlar... Bu konuyu bilen bir kaç arkadaşım var onlara da bir sorayım işin aslını...

• Öğretmen bile olamadıktan sonra uzman olabilir mişim banane.
    Yine atanamadım ve atanamayacağım kesindi. Koskoca Türkiye' de 2 kontejyan vermişlerdi.
    Tek tesellim tuvalet kağıdı kıymetinde olan bu Y.Lisans diplomasını devlet üniversitesinde cüzzi bir ücretle almıştım. Bazı vakıf üniversiteleri yıllık 7-8 bin lira haraç alıyorlarmış.
  • quote:

Öğretmen bile olamadıktan sonra uzman olabilir mişim banane.
    Yine atanamadım ve atanamayacağım kesindi. Koskoca Türkiye' de 2 kontejyan vermişlerdi.
    Tek tesellim tuvalet kağıdı kıymetinde olan bu Y.Lisans diplomasını devlet üniversitesinde cüzzi bir ücretle almıştım. Bazı vakıf üniversiteleri yıllık 7-8 bin lira haraç alıyorlarmış.

Devletin plansız programsız iş yapmasının sonucu bunlar. Bundan bir kaç sene önce Ankarada Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platrofmunun eylemine katılmıştım. Yanımda bir kız vardı, Almanca öğretmeni imiş. Yıllardır Almanca öğretmeni almıyorlar diyor. Bu insanları öğretmen olacaklar diyerek kandırıp yıllarını, emeklerini ve paralarını aldılar.

Önceden öğretmen atamaları KPSS ile değildi yanlış bilmiyorsam, bir anda geliverdi KPSS, ilk başta kimse ciddiyetinin farkında değildi. Her yıl yaşanan birikme sonucu gitgide zorlaştı atanabilmek. Ben eyleme katıldığım zaman ataması yapılamayan 240 000 öğretmen vardı. Bu yıl 53 000 atama yapıldı sanırım. Her yıl verilen mezun sayısı bu kadar fazla iken yığılma, birikme gitgide artarken artık bu eğitimi veren kurumları kapatmaları şart. Eee onlarda gelmesin, okumasın diyemeyiz. Kırsaldan, köylerden gelen insanlar var, KPSS nedir ne değildir bilmiyorlar bile. Kimse onlara yol göstermiyor, öğretmenliği boşuna okumayın ataması yapılmıyor denilmiyor. Birde çeşitli sebeplerle universite mezunu olmak isteyen insanlarda var. Aileden kurtulmak, baskıdan kurtulmak, yöreden kurtulmak, askerliği kısa yapmak, eşim üniversite mezunu bende olmalıyım diyenler, zorla evlendirilmekten kurtulmak, universite mezunu olursam bölüm önemli değil daha kolay iş bulurum diye düşünenler vs vs

Böyle olunca yüzbinlerce insanı mağdur ediyorlar. Öğretmenliği sırf "kadın için ideal" gördükleri için aileler mühendislik, hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi iş garantisi olan ve gerçekten güzel maaşlarla işe başlayabilecekleri olan meslekleri yazdırmıyorlar kızlarına... Sonuç ortada, yönlendirme yok, vizyon yok, mağduriyet ise çok fazla. Devletin ise bu konuda birşey yaptığı yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.