Şimdi Ara

Yüksek lisans terk ve askerlik tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben 4 yıllık fakülteden yeni mezun oldum. Mezun olur olmaz tezli yüksek lisansa kayıt yaptım ama dersler başladıktan 1 ay sonra yüksek lisansa devam etmemeye karar verdim.

Mezun olduktan sonra askerliğim iki sene ertelenmişti, sonra yüksek lisans kaydı yapınca daha da ileri bir tarihe ertelendi. Şimdi ben yüksek lisansı terk edersem askerlik tecilim direkt bozulur mu yoksa daha önce iki yıl geçerli olan tecilim devam eder mi?

Yalnız kafada bırakmakla kayıt sildirmek arasında fark var. Derslere girmeseniz bile yüksek lisans kaydınız bir süre devam edebilir. Mesela, (en son hatırladığım) 4 yarıyılda derslerin tamamlanması şartı vardı, bu durumda mezun tecili böyle erir zaten. En garantisi üniversitenin lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğine bakınız. Orada hangi durumlarda kayıt siliniyor yazar.
    Tabiki başka bir yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil alabilirsiniz (tecil tarihi ona göre güncellenir).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kaydımı kendim hemen sildirsem lisans mezuniyetinden kalan 2 yıl tecil hakkım mı devreye girer?

Evet, 2 yıl mezun teciliniz garanti.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.