Şimdi Ara

Yuksek kukurtlu dizel satan yer kaldi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Butun petroller euro diesel mi satiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaçak mazot satan yerlerde ki yakıta dikkat etmek gerekir; yüksek oranlı kükürt ihtiva edebilir...
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap icin sagolun.Mesela opet veya bp veya po veya shell de eurodiesel diye ustune basa basa soylemek mi lazim?Yani hepsi belli bir standarta gecti mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce Petrol Ofisi euro diye kacak mazot satmisti.Araba hala düzgün degil sanırım

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Onlara eurodiesel demesenizde koydukları eurodiesel oluyor Fiyatlardan anlarsınız zaten Ama şehirler arası birkaç istasyonda hala kırsal motorin satılıyor. Çok düşük bir fiyattan
  • Anladim arkadaslar.Cok sagolun.Sehiricinden aliyoruz zaten.Cevaplar icin sagolun.Uzun yolda da dikkat ederiz artik.

• Normal şartlar altında 2010 yılından beri sadece euro dizel satılabiliyor.

İstasyonlarda iki çeşit yakıt oluyor, bunlardan biri eurodizel (2010dan önce pahalı, şimdi ucuz olan), diğeri ise katkılı eurodizel. Genelde ucuz olan eurodizel değilmiş gibi gösterilse de aslında araç için iyi olanı o. Araç kitapçıklarında sürekli katkı eklemeyin diye yazıyor ancak millet bilmediğinden 3 kuruş pahalısı olsun, daha iyidir diyor.

Misal geçen gün pompacı tutturdu katkısızla bu araba çekmez diye (araç 2008 model, 2010a kadar katkılı yakıt yok çoğu yerde), dedim sen koy, bugüne kadar hep çekti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sagolun hocam.Oyle bir ihtimal demekki cok dusuk.

Bu katkili muhabbetindede millet,cekis artiyor,menzil artiyor diyor.Herhalde psikolojik cekisin artmasi,sesin azalmasi.Kitapcikta ne diyorsa onu kullanmak lazim o zaman.

• tüpraş kükürt oranını 10 ppme düşürdü. 2010dan beri bu böyle. Normal şartlarda satış yapan istasyonlarda varsa katkı farkı var.

• acr kullanıcısına yanıt
    Hocam dizele yeni gectik:)Bundan dolayi bu sorularim:)

Yillarca benzin+lpg kullandik.Simdi dizelde yakit kalitesi cok daha onemli enjektorler yuzunden:)Baya maliyetli herhangi bir ariza durumunda.Sagolun cevap icin:)

• yok ne önemi var. Güle güle kullanın

• acr kullanıcısına yanıt
    Sagolun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Sagolun hocam.Oyle bir ihtimal demekki cok dusuk.

Bu katkili muhabbetindede millet,cekis artiyor,menzil artiyor diyor.Herhalde psikolojik cekisin artmasi,sesin azalmasi.Kitapcikta ne diyorsa onu kullanmak lazim o zaman.

Psikolojik değil ancak çok önemsenmeyecek düzeyde. Şimdiki araçta denemedim ama diğer araçta (astra h) denemiştim. Aynı yolda, aynı koşullarda (şehirlerarası, genelde hız sabitleme 105 km/saat olarak ayarlı) katkısız 4.2 litre/100 km tüketirken katkılı 4.7 litre/100 km tüketti. Anlaşılır bir performans farkı da yoktu.
  • Hocam ben zaten menzil icin birsey demiyorumda performans artti,sessizlesme oldu gibi soylemler psikolojik geliyor bana.Yarim litre dusus fena degil aslinda:)

• eurodizel yakıtı düşürür 5 litreyse 4.5 flan olur neden diyeceksin , hani araca chip tunning yapıyolarda yakıt düşüyor ya buda aynı mantık euro dizel araca 5-6bg daha iyi güç sağlıyor buda aracın dur kalklarda daha az yaktığın için yakıtı etkiliyor

zaten euro dizel ile normal arasındaki farkı aracı kullanırkende farkedersin euro dizel araç daha güzel gider

buda testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 14 Kasım 2014; 12:27:35 >

• Var. Geçenlerde 3.27 ye mazot gördüm, içinde su olsa daha pahalıya gelecek yada Tulumba suyu mu var artık.

• pi10 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi firma?

• quote:

Hocam hangi firma?

Firma adı aklımda kalmadı ne söylesem yanlış olur. İlk defa gördüğüm firmaydı klasik XXPET yada XXOİL olanlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Hocam hangi firma?

Firma adı aklımda kalmadı ne söylesem yanlış olur. İlk defa gördüğüm firmaydı klasik XXPET yada XXOİL olanlardan.

Hocam onlara tenezzul etmiyorum zaten.Bende Opet,Shell vb zannettim:)

• Opet, Shell, Türkiye Petrolleri gibi akaryakıt şirketlerinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.