Şimdi Ara

Yüksek Kapasiteli Yedekleme İhtiyacımız Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    şu an için 15 tb civarında vşideo dosyalarından oluşan bir arşivimiz var. önceliğimiz bu arşivin mümkün olduğu kadar uzun süre sağ salim saklanabilmesi. şu an harici hdd lerde ikişer kopya olarak tutuyoruz. ancak önceki tecrübelerimiz harici hddlerin uzun süre için güvenilir olmadığını söylüyor. depolama ihtiyacımız büyük olduğu için aynı zamanda ekonomik bir alternatif bulmamız lazım. büyk bi bütçemiz yok maalesef.
    arşivin her an erişilebilir olması şart değil. harici hdd gibi gerektiğinde manuel olarak kopyalama yaparak yedeklemeyi sürdürebiliriz. yani bu arşivi pc ye bağlayıp videoları işlememiz şart değil. daha ucuz çözümlerle idare edebiliriz. en önemli konu, şu an yaptığımız gibi iki kopya olarak saklamak yerine, tek kopya olarak gözümüz kapalı saklayabileceğimiz bir arşive sahip olabişleceğimiz bir yöntem.
    ne önerirsiniz?







  • Merhaba,

    Guvenli veri depolama icin gelistirilmis bir stratejiden bahsetmek istiyorum.
    3-2-1 Backup Strategy:
    -En az 3 kopya
    -2 bulundugunuz lokasyonda
    -1 kopya farkli bir lokasyonda.

    Bu sekilde bir arsivleme yapabilirseniz verilerinizi uzun soluklu saklayabilirsiniz.

    Iki farkli diskte manuel olarak yedekleme yapilir mi. Yapilir. Ama 2 harici diski bir hafta arayla bozulan var bizzat sahit oldugum. Bu nedenle her zaman biri farkli bir lokasyonda tutulmak uzere 3 kopya tavsiye edilir. Oncelikle bu yazdiklarimi bir degerlendirin. Ama ben yine sizin sorunuzu yani bir kopya halinde nasil guvenli saklayabiliriz, bunu kendi tecrubelerime göre aciklamaya calisayim.

    Birincisi bulut. Bu secenegi zaten degerlendirmissinizdir. Eger surekli olarak kullanim ihtiyaci yoksa ve onemli olan dosyalari uzun sure guvenli bir sekilde saklamaksa aradiginiz cozum bulut depolama olabilir.

    Ikincisi nas storage. Qnap'in 4 yuvali storage'lari 1000 tl civari. 4x6 tb diskten raid 5 yapisi ile toplam 6000 tl ye 18 TB lik guvenli bir depolama alaniniz olabilir. Raid 5 yapisinin arizali disk toleransi 1 adettir. Yani 4 diskten biri bozulunca hemen yerine saglam bi tane takmaniz lazim. Yani bu sistemin riski cok dusuk bir ihtimal ama iki diskin birden bozulmasidir.

    Benim aklima guvenli depolama olarak bu iki secenek geliyor. Blu ray, harici hdd vs bunlarin eninde sonunda yari yolda birakacagini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.