Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ustalarım benim işim çok acil oduğu için cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Arçelik led tv ni dahili uydu alıcısından hiç memnun deyiliz ailecek.Sebebi birçok kanalı çekmeyişi , düşük sinyallerde kanal açılmıyor. eski bir goldmaster takıyorum çekmeyen kanallar şak diye geliyor ama benimkinde bu durum yok. Araştırmalarım sonucu samsung marka tunerler yüksek çekim gücüne sahipmiş. Bu samsung marka tuner takılı cihazlar nelerdir. Bu gün konya sokakta turladım her satıcı kendi ürününü nün herşeyi çektiğini söylediler.taktılar herkanalı izlettiler kimi goldmaster dedi çekimi güçlü diye, kimide redline önerdi herşeyi çeken açılmayan bırakmaz diye. Dreambox felan sordum onlar eskidi dediler. Allah aşkına tuneri herşeyi sinyali açabilen cam gibide hd sd kanal izletebilecek uydu cihazı hangisidir. Sizden alacağım bilgiler doğrultusunda hemen konya sokaktan alacağım. Markayı direk bilirsem pazarlıkta yapabilirim.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:16:28 >
  • yakamoz0618 kullanıcısına yanıt
    Bu başlıkta önerilen veya kullanılan cihazlar konya sokakta satılmamaktadır.... Yani bu başlıkta Daha ziyade, yurtdışından getirilecek cihazların karşılaştırmaları ve kullanıcıların gözlemleri yapılmaktadır.

Konuyu baştan sona okursan bir fikir edinebilirsin....

Bu başlıktaki cihazlar seni açmazsa ben sana Neta markasını önereyim forumda bir araştır... Kullanan arkadaşlar oldukça memnundur...
  • Şu başlıkta çok fazla yorum yapıldı.... Sonlardan geriye doğru okumaya başlarsan bir fikir edinebilirsin...http://forum.donanimhaber.com/m_57856738/tm.htm

Eğer Türksat uydusunun bazı transponderlerinde sorun çıkarmasa hiç kimse başka cihaz aramayacak.... O kadar kalitelidir yani....
  • Arkadaşlar yokmu bana yardımcı olan.. Technisat DIGIT ISIO S2 ile TechniCorder ISIO STC arasında gidip geliyorum. Çok fark varmı aralarında. Fiyat farkı çok farkediyor. Görüntü kalitesi çok farketmiyorsa S2 yi alacağım..
  • S2 ile STC muhtemelen aynı yeni nesil işlemci kullanıyor çünki her ikisi de 2 HD kanalı PIP yapabiliyor. STC de + olarak divx formatını oynatabildiği yazıyor, kablolu lan bağlantısının 1 gigabit olduğu ve C ile T tuner yani karasal ve kablolu yayınlar için tuneri olduğu yazmakta. Kutu olarakta S2 nin power supply si dışarıda ayrı bi adaptör şeklinde olduğundan ve içine hdd girip çıkmayacağı için küçük boyutlarda. kayıtla kuyutla C ve T tuner ile işim olmaz diyorsanız digit isio S2 de alınabilir bence. technicorder ve digit serilerini daha önce de ok demişti birçok kullanıcı. ama technistar serisini tavsiye edemeyeceğim technistar S2 ile karıştırmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

S2 ile STC muhtemelen aynı yeni nesil işlemci kullanıyor çünki her ikisi de 2 HD kanalı PIP yapabiliyor. STC de + olarak divx formatını oynatabildiği yazıyor, kablolu lan bağlantısının 1 gigabit olduğu ve C ile T tuner yani karasal ve kablolu yayınlar için tuneri olduğu yazmakta. Kutu olarakta S2 nin power supply si dışarıda ayrı bi adaptör şeklinde olduğundan ve içine hdd girip çıkmayacağı için küçük boyutlarda. kayıtla kuyutla C ve T tuner ile işim olmaz diyorsanız digit isio S2 de alınabilir bence. technicorder ve digit serilerini daha önce de ok demişti birçok kullanıcı. ama technistar serisini tavsiye edemeyeceğim technistar S2 ile karıştırmayınız.

Nacizhane yorumlarınız için çok teşekkür ederim. O kadar fark vermem için kullanacağım özellikler değiller. S2 işimi fazlasıyla görür sanırım. Sizin tavsiye etmediğiniz s2 komple siyah olan technistar s2 diye geçen model sanırım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• d smart al en temizi
  • https://www.technisat.com/de_DE/Sat-Receiver/352-1637/

Buradan da görebileceğiniz gibi digit isio s2 , technistar s2 ve digit s2 modelleri var ve isimleri birbirine çok benziyor. digit isio s2 de stc modeli gibi yeni çıkan bir modelidir.

@ufuklarotesi siz birde d smart kanallarını technisatta ds modül ile izleyin ve farkı görün derim.

Can bey STC nin kırmız ve mavi kasası sonderedition adıyla henüz satışa başlamamış bunları sadece mail listesine abone olanlara çekiliş ile hediye edeceklerini söylüyorlar.
  • Sitesinde mail listesine kayıt yerini bulamadım 😕

@sabitkale

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:17:13 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    reis sen asmışsın, tek kelime anladım oda cihazı 8 kişinin almış olduğu?

sanırım yüksek mühendissiniz.
  • Gecikmiş yazı için ozür Pansonic bst 845 eg Nisanın 25 in de geldi dediğim gibi.Sorularımın yanıtlarını bulabildim.

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP RECİVER tavsiyesi isteyenlere ve benim gibi kararsız kalanlara yardımcı olması dileğimle

Kendi sorularımı yanıtlıyorum:

1:Formda Eder 123 nikili arkadaşımızın bahsetmiş olduğu ve bu konunun ilk sayfalarında da belirtilmiş olan dahili uydu alıcının harici cihazlara göre daha iyi görüntü kalitesine sahip olduğu her hangi bir kayba uğramaksızın görüntüyü panele en iyi şekilde yansıttığı,buna karşılık harici cihaz ile kullanımın bir takım kayıplar ile ve reciver in görüntü işleme kapasitesine bağlı olduğu,Tv'lerin MONİTÖR GİBİ OLMADIĞI GELEN GÖRÜNTÜ NE OLURSA OLSUN BUNU DOĞRUDAN TV YE YANSIMIYACAĞI KENDİ YAZILIM+ENGİNE İLE MÜDAHALE EDECEĞİ ve sonuç olarak reciver ve tv nin GÖRÜNTÜ İŞLEME KAPASİTESİNE BAĞLI OLARAK KARMA BİR GÖRÜNTÜ elde edileceği.Bu yüzden dahili alıcıyla kullanmanın daha iyi olduğu izlenimi uyandırıyor.

Cevap1:

Tv nin dahili alıcısı daha iyi gibi sanki aldığım reciver ile neredeyse eşit bir görüntü var,100 üzerinden değerlendirecek olursak 1 puan bile fark edilmeyecek kadar az fark var.

Tv nin GÖRÜNTÜ OLUŞTURMA KAPASİTESİNİ ÜZERİNE RECİVER İLE ÇIKMAK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

2:Yüksek görüntü kalitesi için sadece RECİVER yada panel mi?Yüksek kalitede görsele sahip YAYIN da gerekmiyor mu?O yayını yapan kanalın KAMERA kalitesi de önem taşımıyor mu?ÖRNEK Aspor HD de Ender Bilgini gösteren KAMERA o kadar net değil iken konuğunu gösteren KAMERA daha net ve güzel gösteriyor.Sözüm ona HD yayın yaptığını söyleyen HABERTÜRK vb. kanalların görsel kalitesi ile KANALTÜRK BUGÜN SHOW HD BİR Mİ?(özellikle STÜDYO programları na bakın).Bir örnek daha HD yayın yapan kanalların haber bültenleri,SÜTÜDYO daki görüntü budur der iken haber içeriğine girildiğinde çekilen görüntünün o görüntüyü çeken kamera kalitesine göre oluyor yani stüdyodaki görsel kalitede olmuyor.Harici reciver için bazı arkadaşlar SD de fark olur ama HD de olmaz diyor zaten HD dışında izlemek istemiyor insan.Buna göre YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP RECİVER????KÖTÜ GÖRÜNTÜYE NE yapabilir ki?diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Cevap 2:

Yüksek görüntü kalitesi için sadece reciver değil YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP YAYIN GEREKİYOR

Afedersiniz MAL bu reciver ne yapacak ki 100 mb içeriği 150 mb mi yapacak HAYIR

Cep telefonu ile çekilmiş görüntüyü BLU RAY görüntüsü gibi mi yapacak HAYIR

3:Öte yandan insanlar (SADECE RESİM KALİTESİ İLE İLGİLİ SÖYLÜYORUM diğer şeylerden bahsetmiyorum)dahili alıcı durur iken neden dünya para verip reciver alır ki?diyorum. Bunu der iken başka konuların içerisinde buluyorum kendimi.Görüntü iyileştirmeleri ile ilgili olarak harici video işlemcilerine(Lumarigen Radiance İDUO scan vb)millet neden para veriyor(2500$ lardan bahsediyorum yurt dışı fiyat olarak)Gerçekten görüntüye katkısı olmazsa bu kadar para bayarlar mı?demekki harici cihazların etkisi oluyor diyorum.

Cevap 3:

Belki beklentim çok yüksek oldu o yüzden hayal kırıklığı yaşadım

Ama bundan böyle benim için YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP RECİVER konusu bir MİT BİR EFSANE olmaktan ötebirşey değil.
    Bu arada EFSANE kelimesi görüyor ve duyuyorum sürekli yanlış kullanılıyor.Efsane GERÇEKLE İLGİSİ OLMAYAN İÇİ BOŞ UYDURUK HAYAL MAHSULÜ DEMEK.

Bu arada cihaz gerçekten çok şık ve kaliteli herhangi bir ısınma veya donma gibi bir şeye raslamadım. Hatta ısı diye bir şey yok diyebilirim.Almak isteyen olursa tavsiye edebilirim tabii ki TÜRKİYE dışından .Buradaki fiyatı gerçekten çok uçuk.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:18:39 >
  • Acilen havada kalmış soruların yanıt bulması gerekiyor..

İnsanın kafası baya karışıyor. Başka bir forumda Vu+ duo 2 ile TechniSat DIGIT ISIO S2 ile kararsız kaldığımı ve tek kriterin görüntü kalitesini olduğunu belirtmiştim. Vu yu tavsiye ettiler. İşlemci olarak daha keskin görüntü verirmiş. Techni için soft görüntüye sahip ve sadece dış görünüşü güzel olarak nitelendirdiler. Haliyle insan burdaki tavsiyeler ile orası arasında kafası bulanıyor. Sonuçta onuda kullanan kişi yorum yapmıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 7 Mayıs 2015; 8:35:38 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:19:08 >
  • albani kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam 913 kumandasını düşürdüm çalışmaz oldu söktüm görünürde lehim kopması bulamadım ne yapmamı önerirsiniz?ayrıca vt 60 ı her açtığımda görüntü kalitesini görür görmez size teşekkür ediyorum.sizin sayenizde almıştım. iyi akşamlar.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:19:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erk51

merhabalar hocam 913 kumandasını düşürdüm çalışmaz oldu söktüm görünürde lehim kopması bulamadım ne yapmamı önerirsiniz?ayrıca vt 60 ı her açtığımda görüntü kalitesini görür görmez size teşekkür ediyorum.sizin sayenizde almıştım. iyi akşamlar.

İstanbulda kumanda satan bir firmadan ben 30 tl ye humax 2000 hd için akıllı kumanda almıştım.İsmini hatırlayamadım.Gayet güzel çalışıyordu.Cihazın ismini söylüyorsunuz kumandaya yükleyip gönderiyor.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.