Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Slm can bey.technisatı aras kargo ile adrese teslim gönderdim.cuma elinde olur.saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewre

quote:

Orijinalden alıntı: Cash Money

quote:

Orijinalden alıntı: Cash Money

Arkadaşlar öncelikle merhabalar...
    Evde kişisel odamda samsung 40c650 model televizyonum var ve hd çıkışlı bir uydu alıcısı düşünüyorum. Daha önce araştırmaya çalıştım fakat yoğunluktan dolayı sonuca ulaşamadım şuan rahatladım ve keyifle izleyebileceğim fiyat performans uydu alıcısı satın almak istiyorum.(iki tane 90cm biri türksat diğeri hotbird'e bakan çanağım var) Aradığım kriterler şunlar, öncelikle görüntü kalitesi güzel (hd ve sd kanal performansı)(şuanda ücretsiz şekilde hd kanallar izlenebiliyor mu aydınlatırsanız sevinirim.) sti tarzı bir chipsetli, kanal geçişi hızlı olursa iyi olur, tkgs (otomatik kanal güncellesin ) , biss key girilebilirse iyi olur mümkünse server desteği olsun belki server falan alabilirim duruma göre bu tarz şeyleri desteklerse iyi olur (serverlar hala iyi çalışıyor mu ne kadar etkililer neler izlenebiliyor bilmiyorum), ileride belki dsmart-digitürk kartı modülü alabilirim kesin değil fakat olursa iyi olur. Forumda yardımcı olmaya çalışan arkadaşların vasıtasıyla neta 6400hd modeli öneriliyor ve sanırım sti chipsetli goldmaster hd-1060pvr gibi cihazlarda var bu cihazların kalitesi nasıl memnun eder mi ve kriterlerimi karşılar mı? fiyatları birbirine yakın olduğu için listeye ekledim neta çıkalı çok oldu hala güzel bir cihaz sayılır mı şuan alınır mı yenisi çıktı mı? Ya da fiyat performans ürünü farklı marka modelde önerebilirsiniz. Hangi uydu alıcısını tercih etmeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygıda kusur olduysa affola.

Yardımcı olacak kimse yok mu acaba bu konuda deneyimli ? Teşekkürler.

Dostum benim de 40C650 var. 3 yıl Dreambox DM500 ile 2 yıl da Tivibu ile kullandım TV'yi. HD uydu alıcısına geçeli 2 ay oldu. Şifresiz olarak popülerolarak izlenen tüm kanallar mevcut. Benim server vs. işim olmaz. Uğraşacak vaktimde yok. Evde yalnızca Turksat var. Yalnızca görüntü kalitesi iyi olsun diye Goldmaster Spark aldım. Bu cihazın görüntü kalitesinden memnun olmayan görmedim. STİ işlemcili olması sebebiyle tercih ediliyor. Listene bunu da ekle. Fakat uydu alıcısı hızlı değil. Orta hızlı. Diğer saydığın tüm isteklerini karşılar. Fakat TKGS var mıydı onu tam hatırlamıyorum. Çok ta önemli değil bence. Turksat.com.tr 'den aldığım HD kanal listesi:

Kanal
    A HABER HD
    A SPOR HD
    ATV HD
    BEYAZ TV HD
    BLOOMBERG HT HD
    CNN TURK HD
    FIL TV
    FOX TV HD
    HABERTÜRK HD
    K24 HD
    KANAL 7 HD
    KANAL D HD
    NR1 TV HD
    NR1 TÜRK TV HD
    NTV HD
    NTV SPOR HD
    POWER HD
    POWERTURK HD
    SHOW HD
    STAR TV HD
    T.A.Y. TV
    TİVİBU RAMAZAN HD
    TV 2 HD
    TV8 HD
    TVNET HD
    TÜRKMENELİ TV HD
    ULKE TV HD

Bunlara ekstra TRT kanalları da var.

Yukarıda bir kaç mesaj üstte kriterlerimi yazdım dostum gözünden kaçtı sanırım cevap verdiğin teşekkür ederim. Fiyatına baktım ürünün neta 6400 ile yakın fiyatlarda satılıyor öte yandan gold master 1060 hd'ye de yakın fiyatta. Aslında bir ihtimal server satın alma durumum olabilir ama iptv kullanır mıyım bilmiyorum internette film izlemek zor bir olay değil kaldı ki iptv'de görüntü kalitesi biraz vasat oluyor gördüğüm kadarıyla. Cihaz ileriye dönük olması açısında belki dsmart alırım ileride ya da digitürk, filbox falan modül girişi olsa fena olmaz ama oturup yazılımı ile uğraşamam zaten hazır server kanalları açarsa izlerim çok ilgi alanım da değil vakit de ayıramam hazır kullanırım belki en fazla biss girebilirim ama futbol hastalığım yok. Çanak olarak hazırda iki tane 90'lık çanak sahibiyim biri türksat diğeri hotbird'de kullanım amacı daha çok film, belgesel ve yabancı dizi izlerim ve de hd kanalların tadını çıkarırım. Fakat fiyat performans olarak uygun bir cihaz öneren yardımcı olan pek arkadaşta yok malesef forumda. Kendi başıma araştırma yapmaktanda beynim sulandı bir sonuca ulaşamadım. Neta 6400 kötü diyen oldu bütçeyi zorlayıp vu+ zero ile gigablue x1 arasında vu+ zero alayım dedim onda modül girişi yok idare ederiz derken karşıma formuler f3 isimli bir cihaz çıktı önerilen, nedir ne değildir bilmiyorum ama vu+ zero'dan daha iyi deniyor ama formuler f3 fiyatına gigablue x3 alınıyor. Sonra okuduğum bir yazıda next 3d machina öneren gördüm enigma 2 tabanlı cihazların karmaşık olduğundan bahsedenler oldu anlayacağın herşey birbirine girdi. Ancak öncelik tabiki kaliteli görüntü sağlam hızlı bir cihaz almak ve tabiki tkgs olursa mükemmel olur çünkü frekans değişimi frekans takibi çok eziyetli bir iş eski uydu alıcılarında en çok çektiğim şeydir bu sıkıntı, zaten enigma cihazların yanında 6 ay kadar ccam server hediyesi oluyor neleri açıyor bilmiyorum ama türkçe izlemek istediğim belgesel, film , dizi ve belki takımın lig maçı izleme olayı varsa ilgimi çeker deneyip devam edip etmeyeceğime karar verebilirim bunları karşılamıyorsa ve türkçe yayın yoksa zaten bana göre bir şey değildir. Uydunun internet ihtiyacı varsa mümkünse wifi eklentisi desteklemesini isterim. Açıkcası özetle istediklerim bunlar umarım bunları karşılayan ya da karşılmaya en yakın fiyat-performans cihazını tercih edebilirim destek ve yardım olursa Teşekkürler.

• Selam ,

Uzun bir süredir Can Abi'den aldığım Mara M9'u kullanıyorum ve çokta memnunum.

Ama artık bir kan değişimi yapayım diyorum ki biraz meşgale olsun.

Bu yüzden Kamax'ın aklıma soktuğu Sezam Marvel HD'yi almayı düşünüyorum son günlerde.

Bazı üstadlar " Mara M9'danBu cihaza geçiş sana görüntü anlamında çokta birşey kazandırmayacak demiş olsalarda firmaya birt mail attım ve bu cihazı nasıl alabilirim diye sordum.

Dönüş yaptılar ve " Türkiye'ye göndermiyoruz " dediler. Bende tekrar döndüm ve " Pekala hangi ülkelere gönderiyorsunuz " diye tekrar sordum ve cevap bekliyorum.

Bu cihazı alma konusunda bana yardımcı olabilecek yada yönlendirebilecek kişiler var mı forumda ?

Eğer alırsam elimdeki Mara M9'u satacak ve Sezam Marvel HD'yi kullanacağım birazda.

Bu cihazı alma konusunda tavsiyeleriniz alabilirsem sevinirim.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Selam ,

Uzun bir süredir Can Abi'den aldığım Mara M9'u kullanıyorum ve çokta memnunum.

Ama artık bir kan değişimi yapayım diyorum ki biraz meşgale olsun.

Bu yüzden Kamax'ın aklıma soktuğu Sezam Marvel HD'yi almayı düşünüyorum son günlerde.

Bazı üstadlar " Mara M9'danBu cihaza geçiş sana görüntü anlamında çokta birşey kazandırmayacak demiş olsalarda firmaya birt mail attım ve bu cihazı nasıl alabilirim diye sordum.

Dönüş yaptılar ve " Türkiye'ye göndermiyoruz " dediler. Bende tekrar döndüm ve " Pekala hangi ülkelere gönderiyorsunuz " diye tekrar sordum ve cevap bekliyorum.

Bu cihazı alma konusunda bana yardımcı olabilecek yada yönlendirebilecek kişiler var mı forumda ?

Eğer alırsam elimdeki Mara M9'u satacak ve Sezam Marvel HD'yi kullanacağım birazda.

Bu cihazı alma konusunda tavsiyeleriniz alabilirsem sevinirim.

Selamlar...

selamlar Sezam Marvel HD nasıl bir cihaz teknik özellikleri nedir?

• ekrem.kolu kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Kore malı bir cihaz ve Linux tabanlı.Donanım olarakta iyi özelliklere sahip gözüküyor.

sezam-media.com
    Sezam Media - Products
    http://sezam-media.com/products.html
  • quote:

Öncelikle Kore malı bir cihaz ve Linux tabanlı.Donanım olarakta iyi özelliklere sahip gözüküyor.

http://sezam-media.com/products.html

ben kathrein ufs913 kullanıyorum benzer görüntü kalitesi varsa fiyatta uygunsa bu cihazı alabilirim
    2adet modül kullanıyorum bu cihazda iki modüllü gibi...
  • albani kullanıcısına yanıt
    Evet humi evime ulaştı albani hocam.cihaz güzel ve 2160 modunda çalıştı.bu cihaz benim işimi görür.hele technisat sana ulaşsın bi incele sonra bakarız.yarın elinde olur.hoşçakalın

Kişisel fikrim ondan aşağı olmayacağı yönünde.Sonuçta bana Mara M9'u aldıranda Kamax'tı, bu cihazı tavsiye edende.

Pekala, nasıl almayı düşünüyorsun bu cihazı ? Var mı bir fikrin?

• quote:

Kişisel fikrim ondan aşağı olmayacağı yönünde.Sonuçta bana Mara M9'u aldıranda Kamax'tı, bu cihazı tavsiye edende.

Pekala, nasıl almayı düşünüyorsun bu cihazı ? Var mı bir fikrin?

Almanyaya gönderip ordan gelen arkadaşın bavulunda
    gelmez mi cihaz?

Gelir diye düşünüyorum.

Bende " Hangi ülkelere gönderiyorsunuz " diye sordum firmaya bakalım ne cevap verecekler ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cash Money C kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten senin de farkettiğin gibi başlığın kendisi üst seviye görüntü kalitesi veren cihazlarla alakalı. Yani bu başlıkta fiyat/performans cihazı aramak biraz sıkıntılı bir iş. Ha bu kişiden kişiye yine değişir. Amacı yüksek kaliteyse kişinin, onun için burda epeyce fiyat/performans cihaz vardır. Ama burda şöyle de bir soru geliyor akla. Kim, kaç liralık cihaza fiyat/performans diyor? Bunu haddim olmasa da senin üzerinde düşündüğümde, ki önerilen bazı cihazlar oldu ben ve başka arkadaşlar tarafından. Arayış içine girdiğin başlık yanlış gibi bir sonuca çıkıyorum. Sözümü yanlış anlamayacağını ümit ediyorum bunu yazarken. :-) Herşeyde olduğu gibi bu işte de ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi. Çok köfte (yüksek kalite) isteniyorsa, o kadar da ekmek (para) lazım haliyle. Dediğim gibi arayışı kalite olan için bu seçeneği karşılayan cihazlar içinden en uygun rakamlı olanı zaten fiyat/performans oluyor. Ama burda öncelikleri belirlemek lazım. Öncelik kaliteyse, bu başlıkta sonuca varabilirsin. Yok öncelik fiyat ise, kanımca başlık yanlış. İlgili ana başlıkta bir alt başlıkta sen açarsan sanıyorum ki daha uygun rakamlı cihaz önerileri alman daha muhtemel. Selamlar. Hayırlı ramazanlar.

• Özdentv Ö kullanıcısına yanıt
    tecnisat hiç mi açılmadı sende ;

belki yazılım problemi vardır ..

humax görüntüsü nasıl..
  • arkadaşlar insanın kafası karışmadan net bi cevap alabilirmiyim hem başka 4k uydu alıcı almak isteyenede direk cevap olur
    bende sony 65xd8505 var buna hangi 4k uydu alıcısı alayım ayrıntıya girmeden yok yazılımla bu oluyor bu bu açıdan daha iyi değil
    net olarak hangi uydu alıcıyı alayım sadece görüntü kalitesini arttırsın yeter benim için tek önemli olanan görüntü kalitesi???
    mesala :vu+solo mu? humax uhd 4 tune 4k mı? technisat digit ısıo stc 4k uhd mi ? lütfen ne t cevap verin
  • hocam şu anda technisat uhd stc 4k cihazı sony 55xd8505 ve x8505c modellerinde 2160p modunda yeşil ekran hatası verdi can bey şu anda cihazı test ediyor humax uhd 4k cihazı problem olmadan direk 2160p modunu açtı iki cihazıda kullananan formdan sancak61 nickli arkadaşımız görüntü kalitesi olarak humax uhd 4k cihazın daha iyi olduğunu söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 17 Haziran 2016; 12:38:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

hocam şu anda technisat uhd stc 4k cihazı sony 55xd8505 ve x8505c modellerinde 2160p modunda yeşil ekran hatası verdi can bey şu anda cihazı test ediyor humax uhd 4k cihazı problem olmadan direk 2160p modunu açtı iki cihazıda kullananan formdan sancak61 nickli arkadaşımız görüntü kalitesi olarak humax uhd 4k cihazın daha iyi olduğunu söylüyor

sadece okuduğum kadarıyla humax lar yazılıma ihtiyaç duyuyor diye anladım ama technisat tak kullan gibiymiş
    ama eğer dediğin gibi yeşil ekran problemi varsa alınmaz tabi birde cahillğimi mazur gör bu 2160p modu nedir nerede karşımıza çıkıyor mesela sadece trt4k damı yani sadece
    4k yayınlardamı?
  • evet hocam trt4k ve yurtdışı 4k yayınlarda karşımıza çıkıyor yani 4k yayınlarda
  • yusufziya Y kullanıcısına yanıt
    Sadece 2160 modunda sorun var.technisatla çok fark göremedim bi tık daha iyi humi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

evet hocam trt4k ve yurtdışı 4k yayınlarda karşımıza çıkıyor yani 4k yayınlarda

kardeş son bişey sorayım normal hd yayınları sony xd85 ile kendi uydu alıcısıyla izlemekle bu humax ı yada technisatı alıp izlemek arasında gerçekten abartmadan fark varmı
    varsa ne kadar var ?? yani 1500-2000 lira verip bunları almaya değermi değmezmi ?? dediğim gibi benim için sadece görüntü kalitesi önemli diğer özellikler değil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Sadece 2160 modunda sorun var.technisatla çok fark göremedim bi tık daha iyi humi.

kardeş sanada sorayım kullandığın için xd8505 tv alıcıyla normal hd kanalları izlemekle bu humax yada technisat ile izlemek arasında fark varmı varsa ne kadar var ???1500-2000 lira vermeye değermi yani?
  • sony 55x8505c uydu alıcısınında görüntü kalitesi gayet iyidi sadece kanal geçişleri ağır ve istediğiniz gibi sıralama yapamıyorsunuz veya ben beceremedim bilmiyorum ben technisat ve humax 4k kullanmadım ama kathrein ufs 913 ile kendi uydusundan daha güzel görüntü aldım daha keskin ve net görüntü alıyorsunuz şu anda sancak61 arkadaşımız humax 4k ile sony 55x8505c kullanıyor ve çok memnun humax 4k buraya maliyeti takriben 1.000 tl buluyor
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.