Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sanırım biraz yalnış anlama oldu gibi!

-bir kere Techni ve Humi birbirini o bildiğiniz anlam da sollamaz yaw sadece bazı durumlara göre birbirlerine karşı bazı daha iyi olma durumu söz konusu,yoksa
    her iki cihaz da özellikle benim gibi kriteri sadece "resim kalitesi" olan insanlar için her iki cihaz da OK dir yani atın elinizi torbaya hangisi çıkarsa takın kullanın!

-ancak herkes bizler gibi olmuyor,o su da olsun bu su da olsun yok şunu da açsın yok DTS olsun v.s v.s gibi şeylere istiyorsa veya takılıyorsa,valla ben işin o kısmını
    ne bilirim ne de fazla ilgilenirim,şimdi kalkıp "MediaPlayer" desteği Humi de dandik veya vasat desem,biraz bu işleri bilen bir adam bana güler;yaw bizimle kafamı buluyorsun diye

ülen bu meretleri alan adam MP desteğinemi takılır veya Browser yokmuş;bunamı takılır veya ıvır-zıvır işleri yapmıyor,bunamı takılır!

-ben genel de sorulan ama aslında beni fazla ilgilendirmeyen hatta hiç ilgilendirmeyen bazı şeyleri dile getirdim,hepsi o;kısaca UHD-Receiver isteyen adam bu iki cihaz dan birisini alır takar
    veya benim gibi iksini de alır takar

-bir diğer durum ise şudur;benim her iki panel de FHD dir UHD değil ve sizdeki manzaraya göre bende daha farklı olması da çok doğaldır! bir diğer durum ise takacağınız panelle olan uyumu dur!
    örneğin ben de paneller FHD ve SD ler zatne bu Tosh da adeta süper ve aldığım netice de "SD" olarak haliyle UHD bir panel den çok çok daha iyidir! hatta HD leri de daha iyi alıyorum!

not;UHD paneller ile ilgili olarak bazı teknik durumları ilgili başlıkları da geçenler de epeyi yazmıştım! kısaca UHD paneller de "kaynak önemi+kalitesi" çok daha önemli dir,panel ne kadar az "processing"
    (video)işlemi yaparsa performansı da o kadar fazla olur! millet bu cihazları özellikle panelleri "scaler/processor" gibi görmektedir çakal üreticilerin yalan dolan veya hileli katalog bilgilerine bakarak
    sonra bunlar net ortamında yok şöyle processing yapıyor yok böyle upscale yapıyor v.s v.s "sallıyor" halbuki olan hiç bir bok yoktur! sadece çok az bir iyileştirme v.s vardır!

Scaler/Processor cihazları vardır ama bunlar onbinlerce dolardan milyon dolarları geçen sistemler dir yaw sadece Hollwood/TV yayıncıları ve benzer kuruluşlar da bunlar vardır(TR de örneğin TRT de vardır
    gibi)

Receiver+Paneller için onu yapıyor bunu yapıyor cinsinden scale/process v.s işlemlerini unutun bir kalem!

Son olarak UHD paneller bu işlemler için(sadece UHD içerikler hariç tabiki)daha fazla işlem yapmakta olup bunu da yaparken çuvallıyor! zaten dikkat ederseniz Latecy değerleri(gecikme) giderek
    yükselmektedir,ama birileri de hala bir bok bilmeden "teknoloji ilerliyor" diyor yaw HIZ da falso yapan ve LAG süresi artan panelin hangi teknolojisi ilerlemiş diye adama sorarlar o zaman???

-Humi de bir diğer dikkatimi çeken az da olsa "Lip-Sync" sorunu vardır! audio-video senkron dorumu>>>ses biraz önden geliyor ve bunu Humi den bir türlü ayarlıyamadım! sanırım ayar tutmuyor!
    panel den ayarlamak istedim yine pek olmadı,Techni de bunu yaşamıyorum!

>dün yazmıştım;aklıma geldikçe bazı şeyleri daha sonra yazacağım diye,örneğin Lip-Sync de bunlar dan birisi olarak yeni aklıma geldi

Not;Humi çok FW çıkarır,sevmediğim bir durmudur bu Humi lerin,eskiden bir de indirme-yükleme v.s sorunları olurdu sanırım artık yoktur,OTA ile(ama henüz OTA notunu görmedim!)
    sanırım direk net den ya kendisi indiriyor-indirecek veya Avrupa da bazı siteler var(Almanya gibi)oradan bulup FW indirilip-yüklenecek vs,ayrıca OTA olursa uydunuz kesinlikle 19,2 de
    olmalıdır yoksa OTA-mota olmaz!

-Techni leri,çok uzun yıllardır artık ezberledik,FW leri veya SW leri hep sorunsuz dur ve hep ileri gider bu anlamda

son olarak Humi ler için kesinlikle beklemek gerekiyor FW leri çıktıkça herifler mutlaka iyileştirmeler yapacaktır! bugünden sorun var demek yalnış olur,kaldıki resim kalitesi de çok iyi

++

• quote:

Orijinalden alıntı: Özdentv

Can bey şu technisat uhd cihazı mı göndereyim sana da 2160 modunda şu cihazı bir çalıştır yav.burda ordu da bundan anlayan yok ne sony servisi ne de uydu marketler.hand-shake sorunu olabilir demiştin cihazı göndereyim ben sana

kardeş,asıl ben sana Humi ye göndereyim bir de bununla dene! Techni yi az çok biliyorum,ya SONY panel seçiyor ya da başka bir bok var ama ben bazı Sony ler de Techni ye denemiştim
    ve sorun çıkmamıştı!

bana adresini gönder bugün ayrıca cihazı da sen gönder bana yine de bir daha bakalım ne varmış diye daha olmadı Sony bayisine götürürüm uygun yer bulursam

şayet sen de Humi çalışırsa o zaman onu kullanırsın,ben de ileri de gerekirse yine Humi alırım v.s ülen alıştık nasılsa bunları alıp-satmaya v.s

benim adresim

Can Özyaman
    Çağlayan Mah. 2045 Sok. No:20 Kat.2/D.5 Çağlar-Çağlayan Apt.Lara Antalya
    0554 2099848
    0242 3236101

• Beyler daha Humi için yeni Bismillah dedik,millet yalnış anlamalara filan girmesin ltf

Humi kesinlikle "yazılım" ile yürüyen cihaz dır,öyle görülüyor ki UHD si de aynen öyle olacaktır! zaten Humi de bu FW lere alışık olduğu için çıkarır bunları!

Techni ise hemen hemen kesinlikle böyle değildir çalıştır arabayı bas gaza gitsin olayı söz konusudur,örneğin bunun fabrika çıkış SW bile çok çok iyiy di!
    sadece resim biraz soft gibiydi ama bu da rahatsız edecek bir durum da değildi,bana ORessam arkadaş TR ye ilk gelen Techni gönderdiği zaman ilk SW ile
    gelmişti ve Kamax Hoca çok beğenmişti,banagelen cihaz ise 2.çıkan SW ile geldi! şimdi 3.SW oldu sanırım bir tane daha ya gelir ya gelmez,ama önemli değil
    sorun yok çünkü

bir tek kafamıza takılan bazı Techni ler de(HiEnd serilerin de) 10970 DS sorunu vardı ama UHD serisinde böyle sorun yoktur! şimdi sancak61 de denemiş
    Humi de yine DS sorunu yoktur,böylece Techni ve Humi de DS OK dir!

ama Techni de geçmişten bildiğimiz bir "sabıkası" vardır örneğin eskiden DS sorunu yokken daha sonra bu sorun çıktı ve halen de devam etmektedir çıkan yeni
    SW ler ile DS sorunu başlamıştır! korkum o ki yarın bir tane SW çıkar UHD serisi için bir bakmışsız yine DS sorunu çıkmış! ona da bir şey diyemem ben!

zaten kalkıp Techni ye sorarsanız size kafadan ....sorun bizde yoktur sizin yayınca da sorun vardır.... deyip kestirip atarlar bilginiz olsun,bu herifler "alaman" yaw

benim DS ile işim şimdilik yok sonrasını bilemem gari

sonuç olarak Techni yi bilmiyorum ama Humi tüm dünya da çok daha popüler oup,özellikle Almanya da ciddi fazla satmakta dır,tahminim çok yeni çıktı ama Techniyi satışta çok ciddi
    sollamıştır! Techni daha az satar zaten heriflerin ana işi bu değilki,herifler UYDU sistemleri dahil bütün en ileri sistemleri yapan-geliştiren-kuran v.s ana üreticidir,"Receiver"
    işi Techni için "ÇEREZ" yaw,onun için hiç kimseleri sallamazlar! Humax ise Receiver da bir numaradır zaten işi bu! diğeri büyük sistemci,böyle cihazlar ile neden uğraşırlar onu da
    bilmiyorum ama işin yazılım kısmında,resim kalitesi v.s olarak da çok çok iyiler bu herifler

++

bir de bana çok soruluyor UHD Receiver lar,ancak bunlar artık herkese hitap etmez,sakın bilmeden ezbere v.s kafadan gidip UHD Receiver filan almayın zatne her panelin artık dahili
    alıcısı vardır,önce ona bakın ve sizi kesiyorsa haybeye bu cihazlara para vermeyin! gerek de yoktur,zaten Humi&Techni ayrıca "FTA" dır yaw öyle CS işi v.s de yapmaz o zaman ne için
    alacaksınız bu cihazları???

• humax 4k cihazimla gelen 1 yıllık Astra kartım satılıktır almak isteyen olursa mesaj atabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • albani kullanıcısına yanıt
    S. A. Hocam CS vs işi yapmadığı için Technisatı ne yapacaksınız diyorsun beni üzüyorsun 😊 Tv'imden memnun olmama rağmen daha güzel ve net izlemek için Techniyi aldım hatta şu aralar daha öncede dediğim gibi Techniyi satıp Panasonic BTD-950 mi alsam diye düşünmüyorum değil 😊

• Humax daha dün çıktı ama indirimler başlamış bile, almanyada genel olara 280 euro seviyelerinden elektronik marketlerden alınabilir.
    TR ye göndermiyor ama almanyadan internetten 230 + 6 (kargo) euro ya alınabilir.

notebooksbilliger.de
    Humax UHD 4tune+ (4K-Auflösung, Quad Tuner, inkl. 12 Monate HD+, PVR, WLAN, Bluetooth, CI+, IP Server, UPnP, Wechselfestplatte)
    http://www.notebooksbilliger.de/humax+uhd+4tune+265383?nbb=8f14e4

Kati ufs 926 nın fiyatı 4k UHD cihazlara göre pahalı kaldığından çıkış tarihi gecikebilir. Bence kati de dahili hdd den vazgeçip müşterinin isteğine sunmalı hiç olmazsa hdd den dolayı fiyat biraz düşer.

Kamaxx bu konuda bizi belki aydınlatır 926 da 8 demoluasyon kullanılacakmış bu hızlı kanal geçişi için iyi olduğu söyleniyor, bu acaba ayrıca cihazın SAR>IP server olmsından dolayı başka cihazlara yayın verebilmesi için de gerekli olan bir şey olabilir mi?

albani, humax uhd hayırlı olsun ama sen de benim gibi öyle küçük oyuncak gibi cihazlardan hoşlanmıyorsun o yüzden bana yolcu edecekmişsin gibime geliyor.
    Can bey sizde benim gibi kocaman ve tank gibi kasası olan technisat digicorder uhd, kati ufs 926 uhd çıkmasını yada pany bluray lı model bekleyin.

sayın oressam humax ile macera aramayın siz zaten hx920 ve techni uhd ile mükemmel ikiliyi yakalamışsınız.

Ok göndericem.benim adresim: habil özden Atatürk mah.sıla sok.Atakent sitesi no:1/34 ünye/ordu

• sabitkale kullanıcısına yanıt
    Humax düşünmüyorum zaten eğer değişim yaparsam Panasonic BTD 950 ile yaparım diyorum. Hem receiver, hem 4k hemde Bluray okuyucu olduğu için.

• @ORessam;benim mesajım aslın da çok net di,yine yazıyorum herkese hitap etmez bizim kullandığımız cihazlar! FTA olmaıs da cabası,TÜRK tipi bir Receiver kullanım
    alışkanlığımız vardır bizim,ülke olarak eski den beri de aynen böyleyiz! MARKA+Kalite v.s cihazlar Avrupa da satar ama biz de satmaz! biz de özel bir müşteri grubu
    vardır ve sadece bunlar alır,açıkçası benim şikayetim de yoktur zaten 2000 den beri hep böyle MARKA kalite cihazlar kullandım,Karaköy işi ve çakma-marka v.s
    cihazlar bana göre değildir

++

@Gökhan bey selamlar
    Hocam artık bu yeni tip cihazlara alışmamamız gerekiyor,ben bir ara takmıştım bu cigara kutusu gibi ufak aletlere ama artık takılmıyorum,o eski babna dediğimiz
    cihazlar artık yok ya da sanırım bir tek Pany de var,Kati de öyle gibi sayılır ama 926 için kasası nedir bilmiyorum ama bu sefer balıklama atlayıp almayacağım
    916 da ki gibi bir kötü sürpriz yaşamak istemem bir daha! zaten elim de 2 tane UHD cihaz var,926 CS işi de yapmazsa ilk etap da zaten sıcak bakmam!

Not;Pany 950 nin UHD olduğunu sanmıyorum 940/950 bildiğim kadarıyla BST serisi ve FHD de olmalı??

ben artık FHD Receiver lara sıcak bakmıyorum,belki Kati den CS işi de yapan ve sıkı bir cihaz çıkarsa o zaman düşünebilirim aksi halde artık FHD Receiver almam

++

Humi-UHD için yazdım yine yazıyorum 6-12 aylık bir süre geçmesi gerekiyor FW lerin gelmesi v.s için! Techni de bu süre çok kısa süre de bitti ve herşey OK,ben BUG filan
    görmüyorum yaw ya da varsa bilmiyorum,kayıt-kuyut la da işim olmaz ama özellikle Techni ler "kayıt" işinde bir numaralı cihazdır dediğim gibi heriflerin ana işi bu değil
    ama Receiver işini de süper beceriyorlar

++

@Özden

Humi yi yarın bir ara Aras veya Yurtiçine verir sana gönderirim sende Techni yi bana gönderirsin,sonra görüşürüz,baktın seni kesiyor o zaman kalsın sende,ben de Techni ile devam ederim
    şimdilik zaten Hanım hiç kullanamadı Humi yi yaw,Kati lere ve Techni ye alışık ama Humi acaip zor geldi deyince aldım cihazı salondan ve oturma odasına geçirdim,Astra HD+ kartını da
    Techni ye taktım,ülen bu alamanlar kazma filan diyoruz ama yayıncılık nedir,kalite nedir herkese öğretiyorlar

bizim işimiz "çakmacılık" yaw özellikle TV yayınları tam çakma

• Dsmartta 10970 frekansı sorununu yaşayanlara,

10970 V 30000 5/6 DVB-S2/8PSK

Movie Platin 2,Eurosport 2 oldu.

Dizi Platin,NBA TV oldu.

Dizi Premium,The Fight Network oldu.

Moive Action,CNN International oldu.

Moive Gold,BBC oldu.

Smart Spor 2,Fox Sports oldu.

Movie Premium,Smart Çocuk oldu.

Movie Fest,Food Network oldu.

Movie Platin,Travel Channel oldu.

Movie Premium 2,Baby TV oldu.

Smart Spor kesildi.

After Midnight eklendi.

11012 V 30000 5/6 DVB-S2/8PSK

DTX (Discovery Turbo Extra) eklendi.

24 Kitchen eklendi.

12188 V 27500 5/6 DVB-S2/8PSK

The Fight Network,Smart Spor oldu.

Food Network,Smart Spor 2 oldu.

DTX (Discovery Turbo Extra),Movie Fest oldu.

Smart Çocuk,Dizi Premium oldu.

Eurosport 2,Dizi Platin oldu.

After Midnight kesildi.

CNN International kesildi.

12245 H 27500 5/6 DVB-S2/8PSK

24 Kitchen,Movie Premium oldu.

Fox Sports,Movie Platin 2 oldu.

BBC,Movie Action oldu.

Baby TV,Movie Gold oldu.

NBA TV,Movie Platin oldu.

Travel Channel,Movie Premium 2 oldu

• @Özden selam
    cihazı sabah ARAS ile gönderdim sanırım Perşembe günü alırsın+
  • Humax hepsidijitalde 1450 tl den ön spiariş açılmış

www.hepsidijital.com
    Aradığınız Sayfa Bulunamadı!
    http://www.hepsidijital.com/humax-uhd-4-tune-4k-5
  • Beyler selamlar

-PM alışım kapalı dır! aşırı fazla PM geliyor ve bunları cevaplayacak zamanım yoktur ayrıca uğraşmak da istemiyorum,bunun yerine daha teknik konular da
    eMail atabilirsiniz+

-"Profili gizli tipler" ise bana hiç ulaşmasın ltf,neden gizlenirler onu da anlamam! forum satıcı/fake/çakal satıcılar v.s v.s doluy bir de böyle gizli tipler v.s
    dolasyısıyla bu tipler bana hiç ulaşmasınlar!

-eMail atanlar da ya gerçek isimlerini ya da DH/TF de ki nick lerini bildirdinler,ülen bir dünya kişi ulaşıyor kim-kimdir artık karıştırıyorum

-çok fazla "satıcı tipler" dolanıyor bu iki forumlar da! gaza-yeme gelmeyin bu tiplerin az-çok hatta tamamen kim kimdir öğrenmiş olmanız gerekiyor!
    adam aleni meydan da ise gizlisi saklısı yoksa onlara güvenebilirsiniz! kulağıma çok çakal işleri ulaşıyor,uyanık olun ltf,her yazılana sakın inanmayın!
    çakallar iş tutmak için TF/DH bir de "sahibinden.com" denen yerleri mesken tutmuşlar dır!

-bir kez daha yazıyorum Almanya dan(veya dışarı dan) cihaz getirmek risk dir! kafası basmayan hiç bulaşmasın bunlara!!! yarın bir şey olursa
    muhatap bulamazsınız! bu iş "macera" dır,ama adam riski göze alıp da ben macerayı severim diyorsa örneğin bizim gibi,ona da karışmam

-panellerin hepsin de artık DVB/S-S2-UHD/50/60fps desteği vardır!! illa Receiver almanız da gerekmiyor! öncelikle panelin kendi DVB sini kullanın sonra
    bir karar verirsiniz,"FTA" cı iseniz,iki kere düşünün,CS işi yapıyorsanız o zaman zaten eliniz mahkum uygun bir Receiver almanız gerekiyor!

CAN++

• Arkadaşlar ürünü inceledik. Humax adına yakışır bir ürün üretimiş diyebirilirim. Otomabillerde veya bazı ürünler üst segmetin algılamasını çağrıştıran deri kaplama uydu alıcılarına da geldi diyebiliriz. Çok kalite bir cihaz tasasrımı ve işçiliğinin dışında belki şu ana kadar uydu alıcılarında kullanılan kumanda Humax 4 tune 4k modelinde var diyebilirim. Elbette cihazın teknolojik verirmliliğinin yanında insan bu segment ürünlerden tasarım ve kalite de bekliyor. Humax bunu başarmış tebrik ediyoruz.
    Teşekkürler can bey.bende yarın sabah gönderirim.size bilgi veririm

• Humi UHD de başka dikkatimi çeken şu oldu,bunu da dün farkettim;

-MediaPlayer>> Photo dan USB de olan resimlerime girdim,ancak garip bir şekil de resimler "zoom" lanmış gibi yaw!
    istediğim ölçüyü göremedim veya yok! bu sefer panel den ayar çekeyim dedim;ben normal de panel den "Native" de izlerim
    TV yayınlarını ama resimler de duruma göre Wide/Cinema v.s ayarı da yapabiliyorum ancak Humi den gönderilen resimlerin
    hiç birisinden bu ayarları yapamadım ve resimler her şart da zoom yemiş gibi oluyor! bana göre bud a BUG,zaten Humi de BUG bitmez ki

USB de ki resimleri daha sonra Bluray ve Panele takarak izledim bir sorun yok ve istediğim resim ölçüsü ayarlarını yapabiliyorum!

-Humi de "Audio" zayıf! Techni ile mukayese bile edilmez! bu arada Techni nin Audio kalitesi de hiç bir başka cihaz da yok gibi veya yok! çok çok iyi

-Advanced settings+diğer settings v.s Humi de eksik/yok veya yetersiz v.s(bazılarını da ben bulamamış olabilirim) bunlar Techni de çok
    daha prof.olarak gelmektedir!

-Humi ye "USB" stick takıyorsunuz,uyarı geliyor,"USB yi düzgün çıkartmadınız" diye!!! ülen ne alaka diyorsunuz;ben bunu daha ilk defa takıyorum

sonra menü den ilgili yerini buldum ve güvenli çıkart v.s diye bir yer dne çıkarınca uyarı gelmiyor,Techni de böyle değil herşey otomatik!

-kasa ısınması biraz fazla! her ne kadar ext.adapter olsa bile MB belliki aşırı ısınıyor! sistem sağlam ve duyarlı v.s ise sorun olmaz;örneğin bendeki eski
    Humi2000 ateş gibi yanardı ama sorun hiç çıkarmadı!

Techni daha az ısınmaktadır!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: White-Night

Hocam neta yı bir geç. Bunu burnu havadaymış gibi demiyorum ciddiyim. Bu başlıkta adı dahi geçmeyecek bir cihaz. Eğer ciddi hoş bir cihaz arıyorsan kathrein, technisat, humax gibi cihazlar ilk adresler. Hatta bazı ufak tefek sorunlarına rağmen Albani hocanın sattığı kathrein 916 da iyi bir seçenek. Sorunları demişken; misal trt hd, tv8 hd, atv hd gibi bazı türksat kanallarına gelince görüntü gelmiyormuş. Kanallar arasında ileri geri yapınca geliyormuş. Muş diyorum zira bende bu cihaz var ama böyle bir sorun yok. İlk aldığım şekliyle firmware ile hiç oynamadan kullanıyorum. Ayrıca cihazda kumandadan stand by moduyla kapatıp tekrar açınca bir süre açılmama gibi bir sorunda varmış ama kumanda yerine cihazın açma kapama düğmesinden kapatıp açınca böyle bir sorun yok diyorlar. Albani abide sanırım böyle bir yorum yapmıştı yanlış hatırlıyorsam biri doğrusunu yazar umarım. Dediğim gibi bende böyle bir sorun yok. Hatta bu hafta okullar kapandığında cuma akşamı memlekete Bursa'ya gideceğiz. Orda almancı bir arkadaş var. Zaten izlediği kanallar astra ve hotbirdde. Dolayısıyla cihazın türksat kanallarında ki bahsi geçen sorunlar bu arkadaşı etkilemiyor. Açma kapama işini de kumandadan değil de düğmeden yaparsa sıkıntısız güzel bir cihazı olur. Haber bekliyorum para durumuna bakacak onay verirse bugün yarın cihazı alıp haftasonu götürmeyi düşünüyorum. Eğer bu sorunlar beni etkilemez diyorsan ve cs (card share - yani serverdan paylaşım) olayını da bu cihazla halledebilirsin. Yok beni aşar uğraşamam dersen yine kathrein 913 var. Bu cihaz da iyidir ve ondan da bir adet Albani satılığa çıkarmış durumda. Önceki yorumlarında görmüşsündür muhtemelen.
    Veya bunlar dışında daha spesifik ve fiyap performans cihazı vakti olursa kamaxx (Hakan abi) örnekleyebilir. Hatta daha önceki sayfaları incelersen bu şekilde epey bir cihaz tavsiyesi ve tanıtımı olmuştu yine bu başlıkta. Bir incele sayfaları iyice oku mutlaka kendine uygun bir cihaz çıkacağını sanıyorum.
    Hayırlı ramazanlar herkese.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim fakat sayfa en üst cihazlar hakkında bilgiden başka bir şey barındırmıyor sadece cihaz kurtlarına meraklılarına özel bir konu olmuş görüntüsü güzel uydu tavsiyelerinden çok üst sınıf görüntüsü mükemmel hastasına tavsiyeler yer alıyor. Öncelikle uydu işine ayırdığım psikolojik bütçem 250lira civarı olmadı cihaz bulamadım diyelim belki maksimum alacağım vu+ zero veya gigablue x1 hd gibi 400-500lira arasında bulunan cihazlar yani bin liranın üstü bütçe ayıramam ve yurtdışından uzun süre bekleyerek cihaz alma gibi bir niyetimde yok artı yazılımla falan uğraşacak ne meraklısıyım ne de vaktim var. Mümkün olduğunca hazır kırılmış kanalları veya sağladığı yayını izlemek istiyorum. Son olarak alacağım cihazın bulunması kolay olmalı kathrein yazıyorum google'a satan yaygın bir satış ağı yok. O yüzden genel marka ismi yerine kriterlerimi karşılayan marka yanında model önerisi bekliyorum zaten forumu okuya okuya beynim bulandı iyice kararsız kaldım. Tekrar sağolun ilginiz için ve bu şekilde öneri verebilecek arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Hayırlı ramazanlar. Unutmadan yorumlara baktıkça bütçeyi artırmam gerekiyor ve ne artıları var cihazların çok bilgili değilim fakat son zamanlarda karşıma çıkanlar vu+ zero derken formuler f3 isminde bir cihaz çıktı onun fiyat aralığında gigablue x3 gördüm sonra gigablue için vu+ klonu diyen insanların yazılarını okudum kafam iyice karıştı uydusuz bekliyorum.Umarım kısa sürede yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkar teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: Cash Money

Arkadaşlar öncelikle merhabalar...
    Evde kişisel odamda samsung 40c650 model televizyonum var ve hd çıkışlı bir uydu alıcısı düşünüyorum. Daha önce araştırmaya çalıştım fakat yoğunluktan dolayı sonuca ulaşamadım şuan rahatladım ve keyifle izleyebileceğim fiyat performans uydu alıcısı satın almak istiyorum.(iki tane 90cm biri türksat diğeri hotbird'e bakan çanağım var) Aradığım kriterler şunlar, öncelikle görüntü kalitesi güzel (hd ve sd kanal performansı)(şuanda ücretsiz şekilde hd kanallar izlenebiliyor mu aydınlatırsanız sevinirim.) sti tarzı bir chipsetli, kanal geçişi hızlı olursa iyi olur, tkgs (otomatik kanal güncellesin ) , biss key girilebilirse iyi olur mümkünse server desteği olsun belki server falan alabilirim duruma göre bu tarz şeyleri desteklerse iyi olur (serverlar hala iyi çalışıyor mu ne kadar etkililer neler izlenebiliyor bilmiyorum), ileride belki dsmart-digitürk kartı modülü alabilirim kesin değil fakat olursa iyi olur. Forumda yardımcı olmaya çalışan arkadaşların vasıtasıyla neta 6400hd modeli öneriliyor ve sanırım sti chipsetli goldmaster hd-1060pvr gibi cihazlarda var bu cihazların kalitesi nasıl memnun eder mi ve kriterlerimi karşılar mı? fiyatları birbirine yakın olduğu için listeye ekledim neta çıkalı çok oldu hala güzel bir cihaz sayılır mı şuan alınır mı yenisi çıktı mı? Ya da fiyat performans ürünü farklı marka modelde önerebilirsiniz. Hangi uydu alıcısını tercih etmeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygıda kusur olduysa affola.

Günceldir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash Money -- 15 Haziran 2016; 3:22:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: White-Night

Hocam neta yı bir geç. Bunu burnu havadaymış gibi demiyorum ciddiyim. Bu başlıkta adı dahi geçmeyecek bir cihaz. Eğer ciddi hoş bir cihaz arıyorsan kathrein, technisat, humax gibi cihazlar ilk adresler. Hatta bazı ufak tefek sorunlarına rağmen Albani hocanın sattığı kathrein 916 da iyi bir seçenek. Sorunları demişken; misal trt hd, tv8 hd, atv hd gibi bazı türksat kanallarına gelince görüntü gelmiyormuş. Kanallar arasında ileri geri yapınca geliyormuş. Muş diyorum zira bende bu cihaz var ama böyle bir sorun yok. İlk aldığım şekliyle firmware ile hiç oynamadan kullanıyorum. Ayrıca cihazda kumandadan stand by moduyla kapatıp tekrar açınca bir süre açılmama gibi bir sorunda varmış ama kumanda yerine cihazın açma kapama düğmesinden kapatıp açınca böyle bir sorun yok diyorlar. Albani abide sanırım böyle bir yorum yapmıştı yanlış hatırlıyorsam biri doğrusunu yazar umarım. Dediğim gibi bende böyle bir sorun yok. Hatta bu hafta okullar kapandığında cuma akşamı memlekete Bursa'ya gideceğiz. Orda almancı bir arkadaş var. Zaten izlediği kanallar astra ve hotbirdde. Dolayısıyla cihazın türksat kanallarında ki bahsi geçen sorunlar bu arkadaşı etkilemiyor. Açma kapama işini de kumandadan değil de düğmeden yaparsa sıkıntısız güzel bir cihazı olur. Haber bekliyorum para durumuna bakacak onay verirse bugün yarın cihazı alıp haftasonu götürmeyi düşünüyorum. Eğer bu sorunlar beni etkilemez diyorsan ve cs (card share - yani serverdan paylaşım) olayını da bu cihazla halledebilirsin. Yok beni aşar uğraşamam dersen yine kathrein 913 var. Bu cihaz da iyidir ve ondan da bir adet Albani satılığa çıkarmış durumda. Önceki yorumlarında görmüşsündür muhtemelen.
    Veya bunlar dışında daha spesifik ve fiyap performans cihazı vakti olursa kamaxx (Hakan abi) örnekleyebilir. Hatta daha önceki sayfaları incelersen bu şekilde epey bir cihaz tavsiyesi ve tanıtımı olmuştu yine bu başlıkta. Bir incele sayfaları iyice oku mutlaka kendine uygun bir cihaz çıkacağını sanıyorum.
    Hayırlı ramazanlar herkese.

Yıldırım bey selamlar,yaw beyaz-geceler demek ki senmişsin,ben arada girip hemen çıktığım için pek fazla yazılanlara bakmıyorum,kusura bakma
    ayrıca cep den aramış msg bırakmışsın ve seni aradım ama sanırım iletişim kuramadık

-916 için ciddi söylüyorum Humi ve Techni den bile iyi! "abartma" yapmak istemem ama ciddi manada çok çok iyi özellikle son FW ler ile cihaz uçuyor yaw

-senin de yazdığın gibi alet de malum iki sorun var! bunu çoğumuz aşamadık henüz! ayrıca kesinlikle satılacak bir cihaz da değildir,bunun yerini tutacak cihaz
    henüz üretilmedi sorun şu ki bu "alamanlara" laf anlatmak imkansız herifler sorun yok diğyorlar yaw,ülen nasıl sorun yok,hadi bende sorun var
    iyi de diğerleri de böyle,ama sen deki sorunsuz;belli ki bazı parti veya benzer biçim de bazı cijazlar da bu sorun var ama "alamana" göre yok

-şimdi cihazı sana göndereyim ya da gel bana sen al götür,fiyatı da önemli değil,şayet bu haliyle kullanacaksa zaten sorun olmaz Astra+HB veya diğer Uydular da

"açma-kapama sorunu" ise şöyle;ben bu cihazı sanırım 5 veya 6 kişiye gönderdim,sanırım 2-3 kişi bana açma-kapama sorunu var demişlerdi! demek ki bazı kişiler de
    bu sorun hiç çıkmamış veya adam farkında bile değil ne iş anlamadım ama ortak ana sorun ise malum bazı TS Uydusunda ki "HD" kanallar da(sadece bazı HD ler de
    sorun var yoksa SD ler ve diğer TS deki çoğu HD ler de yine sorun yok,şimdi "alamana" bu anlatsak diyeceği aynen şudur;

....yaw kardeşim gidin işinize sorun sizin o bahsettiğiniz kanalların kendisinde dir..... (benzer şeyleri geçmişte yine yaşamıştık,hatta Techni ye göre de DS 10709 sorunu da
    yayıncıya ait miş ülen Karaköye git 100 kağıda dandik cihaz al yine bu sorun yok

-Yıldırım ben şimdi Katileri kutularına kaldırdım(913/916) bir süre ara verdim bunlara,ileri de ne yaparım bilmiyorum,zaten bu mereti "resim kalitesi+CS" işi için yıllarca kullandım!
    yoksa çekmezdim bunca yıl,görüntü 916 olarak süper+CS de var daha ne olsun! 913 de bu anlamda da çok çok iyi ama Kati de BUG bitmez! çoğu beni engellemediği
    için hiç takılmadım,Kamax Hocam bunları iyi bilir ve çok yazdı geçmişte ama "alamana" göre hala sorun yok

o yazdığım rakama iki cihazı da alın götürün,hangisi işinize yararsa kullanın,ama "işi" bilmeyen adamın Kati iler işi zor olur/olabilir bunu da peşinen yazayım,ben "bilen" adam arıyorum
    diye de yazmıştım acemi adam bana yaramaz,1 kağıt da verse satmam,beni bilen bilir,böyle rakamlara takılmam ben! neyse yazdığım rakam o dur ama işi bilsin gerisi zaten
    o kişi için çok kolaydır! yoksa satmam varsın durdun zaten bir kaç aydır kutularında kapının yanında duruyor yaw,Hanım da bıktı;nedir yaw bu kutular gönder gitsin diyor

hatta ilanda yazmış olmam lazım(DH deki başlıkta) hepsini alan olursa 1 kağıda aynen yolcu edeceğim,toptan temizlik 913+916+2 tane de Bluray!

yarın beni ara cepten hocam+

CAN++

Can ağbi merhabalar,

Yeni cihazların hayırlı olsun güle güle kullan doludizgin yola devam ediyorsun.Bu arada bizede sıra gelirmi ?bilmiyorum uygun bir zamanda 4k cihazlardan birini bizim PİO 5090 ile buluşturup bir demo yapsak
    nasıl olur acaba.
    sana Telefonla ulaşamıyorum
    Selamlar can ağbi görüşmek üzere.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar öncelikle merhabalar...
    Evde kişisel odamda samsung 40c650 model televizyonum var ve hd çıkışlı bir uydu alıcısı düşünüyorum. Daha önce araştırmaya çalıştım fakat yoğunluktan dolayı sonuca ulaşamadım şuan rahatladım ve keyifle izleyebileceğim fiyat performans uydu alıcısı satın almak istiyorum.(iki tane 90cm biri türksat diğeri hotbird'e bakan çanağım var) Aradığım kriterler şunlar, öncelikle görüntü kalitesi güzel (hd ve sd kanal performansı)(şuanda ücretsiz şekilde hd kanallar izlenebiliyor mu aydınlatırsanız sevinirim.) sti tarzı bir chipsetli, kanal geçişi hızlı olursa iyi olur, tkgs (otomatik kanal güncellesin ) , biss key girilebilirse iyi olur mümkünse server desteği olsun belki server falan alabilirim duruma göre bu tarz şeyleri desteklerse iyi olur (serverlar hala iyi çalışıyor mu ne kadar etkililer neler izlenebiliyor bilmiyorum), ileride belki dsmart-digitürk kartı modülü alabilirim kesin değil fakat olursa iyi olur. Forumda yardımcı olmaya çalışan arkadaşların vasıtasıyla neta 6400hd modeli öneriliyor ve sanırım sti chipsetli goldmaster hd-1060pvr gibi cihazlarda var bu cihazların kalitesi nasıl memnun eder mi ve kriterlerimi karşılar mı? fiyatları birbirine yakın olduğu için listeye ekledim neta çıkalı çok oldu hala güzel bir cihaz sayılır mı şuan alınır mı yenisi çıktı mı? Ya da fiyat performans ürünü farklı marka modelde önerebilirsiniz. Hangi uydu alıcısını tercih etmeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygıda kusur olduysa affola.

Yardımcı olacak kimse yok mu acaba bu konuda deneyimli ? Teşekkürler.

Dostum benim de 40C650 var. 3 yıl Dreambox DM500 ile 2 yıl da Tivibu ile kullandım TV'yi. HD uydu alıcısına geçeli 2 ay oldu. Şifresiz olarak popülerolarak izlenen tüm kanallar mevcut. Benim server vs. işim olmaz. Uğraşacak vaktimde yok. Evde yalnızca Turksat var. Yalnızca görüntü kalitesi iyi olsun diye Goldmaster Spark aldım. Bu cihazın görüntü kalitesinden memnun olmayan görmedim. STİ işlemcili olması sebebiyle tercih ediliyor. Listene bunu da ekle. Fakat uydu alıcısı hızlı değil. Orta hızlı. Diğer saydığın tüm isteklerini karşılar. Fakat TKGS var mıydı onu tam hatırlamıyorum. Çok ta önemli değil bence. Turksat.com.tr 'den aldığım HD kanal listesi:

Kanal
    A HABER HD
    A SPOR HD
    ATV HD
    BEYAZ TV HD
    BLOOMBERG HT HD
    CNN TURK HD
    FIL TV
    FOX TV HD
    HABERTÜRK HD
    K24 HD
    KANAL 7 HD
    KANAL D HD
    NR1 TV HD
    NR1 TÜRK TV HD
    NTV HD
    NTV SPOR HD
    POWER HD
    POWERTURK HD
    SHOW HD
    STAR TV HD
    T.A.Y. TV
    TİVİBU RAMAZAN HD
    TV 2 HD
    TV8 HD
    TVNET HD
    TÜRKMENELİ TV HD
    ULKE TV HD

Bunlara ekstra TRT kanalları da var.

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.