Şimdi Ara

Yüksek elo - Ormancılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plat ve elmas eloda ormancılığın tam amacını ve olayını anlatabilecek olan var mı? Kill salmalı mı? ne zaman salmalı? ne zaman çalmalı,gank gidene kadar rakibi besleyip güçlendirdiklerinde ne yapmalı,hangi koridora yardım sağlanmalı? Elo yükseldikçe ormancılığımın zayıfladığını düşünüyorum,güzel özetleyen olursa..

• Kill salmak çalmak konusuna hiç girmiyorum benim ormancı mantığımda lane aşamasında laneleri kazandırmak için bot top veya mide güzel baskın atılmalı

lane aşaması ve bittikten sonra ise objektiflerde her zaman totem bulundurmalı ve ejderha baron kontrolünü ele geçirmeli

şöylede birşey var counter jungle olayına giren çok adam görüceksin sana ormanı dar etmek tek işi olacak onuda oynayarak kavraycaksın
  • Benim görüşüme göre ilk attıgın gankte kill sal. Adamın lanede tutunabilsin. O lane'e bir kere daha gidersen o kill i sen al. Ben böyle uyguluyordum oyunu bırakmadan önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laner sarrafı olacaksın.

Mesela lanerın bir leblanc olsun , sen reksaisin , pingi attın adama yaklaşıyorsun lb de izlemeyip girip bi chain tutturup senin w ni garantiye alıyorsa bu adam işini biliyor demektir , bu tip lanera her daim kill bırakmak lazım.Bıraktığın kill hem rakip lanerın moralini bozar (lan lvl 3 üm farm yapıyorum reksai lbye fb verdirdi.) , belki junglerına laf atar junglerının da morali bozulur.Expte geriye düşer.Kill bıraktığın laner senden sonra solo öldürürse bu sefer lvl farkı açılır , bir lane i kazanmış olursun.

Bir lee sin , kha , shaco , tiger udyr , graves gibi early killerle rakipleri biçecek ad heroları oynarsam genelde kill bırakmam.Lanerım ignite atmışsa ignite lı adama son vuruş yapmak ayıp olur o zaman almam , ben gelmeden önce rakip junglerın yardımıyla karşısındaki lanera ölmüşse yine almam ki lane eşitlensin.

En önemlisi de düzgün bir laner bulup duo gireceksin.Solo giren jungler istediği kadar iyi olsun iş takıma bakıyor , en azından sen bufflarını alırken 3-0 , 4-0 skorları görmeyecek kadar şanslı olman lazım.Daha gank gitmeden laneler dökülüyorsa jungler napsın maç zaten gitmiş.Duo ile de bu ihtimali düşürürsün , skype dan iletişim kurarak oynarsın , yararına olur.

• Elo yükseldikçe maçı belirleyen jungler olur çünkü iki taraf da low elodaki gibi öldüğünde gidip tekrar tekrar ölmez , ölen gank bekler , countergankler konuşur.Benim fikrim bu , sezon 5 de plat3 ün yukarısını göremedim dia olamadan flameden perma yedi hesabım , bu sezon win lose oranı leş olan kuzenin gold 5 hesabıyla attığım maçlarda bunu tecrübe ettim.
  • Ben şu an plat 2-3 elosunda jungle oyuncusuyum, daha önceden elmas elosunda ağırlıklı orman ve destek olarak oynamışlığımda var. Kill sal veya salma demek bence yanlış çünkü duruma göre değişir. Baktın adamın flashı duruyor ve tahminen kaçabilir diyosun çekinmeden al kill i.

Laf edenlere bakma, canın o duruma çok sıkılıyorsa hepsini mutele bu çok önemli. Ben s s+ aldığım maçlarda bile hiç ejder baron vermediğim, lv olarak herkesten üstün olduğum, karşı ormancıyı adım atamaz hale getirdiğim halde 1-2 kişi flame yapabiliyor ve eğer işler bu kadar iyi gitmemişse, karşı ormancı senden iyiyse vs. çok can sıkıcı konuşmalar geçebiliyor o yüzden kesinlikle laf dalaşına girme mutele geç. Ormancı çok büyük bir ihtimalle tüm takımını aynı anda mutlu edemeyen bir göreve sahip o yüzden ilk düşünmen gereken şey chat ekranından olabildiğince uzak olmak.

Counter jungle olayında baktın karşı adamdan şüpheleniyorsun, yapman gereken şey rötasyon değiştirmek. Diyelimki normal bir şekilde başladın, buff un hangisi olursa olsun git onun çalısını totemle ve onu almadan kuş veya kurtlara yönel. Eğer karşı ormancı gelirse yapacağı üç şey var. Ya seni bekler ki bu durumda sizin mid az çok biliyorsa avantaja çevirirsin, ya direk red i almaya kalkar ve sen yetişirsin, seni görüp kaçar veya trade girer. Son ihtimal olarakta farkeder tuzağı orayı terk eder. Adamı ilk denemesinde başarısızlığa uğratırsan o genelde birdaha denemez cj. Demek istediğim ezber rötasyonu bozduğunda karşı taraf seni kolay kolay tahmin edemez.

Son olarak pembe totemi almayı unutma, hayat kurtarır.

• oyunu her zaman jungler taşır. Bronze'da da, challangerda da. Hatta her moba oyununda da jungler taşır. Kill salma olayı hala bitmedi mi yıl oldu 2016. TAnk jungler oynuyorsan yani tek sahip olduğun şey CC ise sal, değilse salma. Lee'sin oynuyorsan her zaman sal istersen 25-0 git dakika 20 den sonra bir işe yaramayacaksın nasıl olsa. Assassin ya da bruiser jungler oynuyorsan her zaman al, soloq gibi saçma bir ortamda bir başkalarının seni taşıyacağını umma, umarsan herneydesen o ligde kalırsın, ya sen taşıyacaksın ya da oyunu bırakana kadar o ligde kalacaksın altın kural budur. Ama söyle de birşey var, 10-2-0 nau oynamakla 1-2-10 nau oynamak arasomda hiçbir fark yok. Sadece 1-2 saniye daha geç ölürsün. Ama 1-2-10 kha ile 10-2-1 kha arasında uçurumlar var. ona göre hesap et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PureMusic kullanıcısına yanıt
    Şu konuya katılıyorum.Tüm takımı mutlu edebilen ormancılık o kadar zor ki.
    2 kere mid e gitsen bot gang ister.Bot a gitsen top jung Report der filan baya Bi zor ormancılık.

• Jugle de üç kampı temizledikten sonra nehirde ki yengeci al hemen, yengeci alırken karşı junglerı görürsen orada çıkan fighti kazanan oyunu kazanır, görmezsen yengeci alır almaz canın yeterliyse mide veya bota yapacağın başarılı bir gank oyunu kazandırır aynı şekilde. Karşı jungle ı izle sürekli ormanına pembe ward veya nehirden her geçtiğinde onun ormanının geçiş yollarına bir normal ward bırak, nerede görürsen kendi pozisyonuna göre counter gank yap ya da ters taraftaysan hemen onun jungleına yönel kamplarını kes, mid veya bot lane i öne geçir objektiflere odaklan yeter. Top lane de genelde ya ağır eziliyor ya ağır kazanıyor o yüzden vaktini orda harcama, hele ki ki tank şampiyonsa nehirde ki yengeci her çıktığında al yeter.

Gank ler de eğer lanerının taşıyamayacağını ya da oyunu kazanmada oynayışı yetersiz kalacağını düşünüyorsan al killeri, onun dışında Flash atıp kalabileceğini düşünmüyorsan bırak bir kaç kill.

Bota gittiğinde kill salmak adına supportun ya da kendin öleceksen, ölme al killi. Adc nin iki saat vurmasını bekleme. 1'e 1 hiçbir zaman başarılı gank değildir.

Botta double Flash ya da diğer summs ları aldıysan zorlama geri çok, ilk 6 lvl da dive atma 5 dk sonra kill alacaksın zaten.

Elise spamla.

Lee-Sin oynayacaksan lane bushlarından gank atma kenarlardan git, keko gibi Q ile ganke başlama, rakibin dibine ward+w yap sonra e bas q tutturmanı garantiye al ki Flash atarak kaçamasın.

Eyyorlamam bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 28 Eylül 2016; 10:05:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Laner sarrafı olacaksın.

Mesela lanerın bir leblanc olsun , sen reksaisin , pingi attın adama yaklaşıyorsun lb de izlemeyip girip bi chain tutturup senin w ni garantiye alıyorsa bu adam işini biliyor demektir , bu tip lanera her daim kill bırakmak lazım.Bıraktığın kill hem rakip lanerın moralini bozar (lan lvl 3 üm farm yapıyorum reksai lbye fb verdirdi.) , belki junglerına laf atar junglerının da morali bozulur.Expte geriye düşer.Kill bıraktığın laner senden sonra solo öldürürse bu sefer lvl farkı açılır , bir lane i kazanmış olursun.

Bir lee sin , kha , shaco , tiger udyr , graves gibi early killerle rakipleri biçecek ad heroları oynarsam genelde kill bırakmam.Lanerım ignite atmışsa ignite lı adama son vuruş yapmak ayıp olur o zaman almam , ben gelmeden önce rakip junglerın yardımıyla karşısındaki lanera ölmüşse yine almam ki lane eşitlensin.

En önemlisi de düzgün bir laner bulup duo gireceksin.Solo giren jungler istediği kadar iyi olsun iş takıma bakıyor , en azından sen bufflarını alırken 3-0 , 4-0 skorları görmeyecek kadar şanslı olman lazım.Daha gank gitmeden laneler dökülüyorsa jungler napsın maç zaten gitmiş.Duo ile de bu ihtimali düşürürsün , skype dan iletişim kurarak oynarsın , yararına olur.

"Laner sarrafı olacaksın." tek cümleyle özetlemişsin hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Laner sarrafı olacaksın.

İlk cümlesi yeter de artarda ++

• Baba bak şimdi ben riven oyuncusu olarak jungumdan şahsen şunları beklerim 1.si benim şampiyonumun yani rivenin özelliklerini bilmesi lazım karşımdaki soloq şampiyonun yeteneklerini bilmesi lazım nasıl kullanıldığını nasıl dodgelandığinı vs...Mesela riven öyle can dolduran bir hero değil e si belki kurtarır ama tam değil oda kalkan veriyor zaten ayrıca riven kendisiyle düz vuruş takasına giren bir heroyu ağlatıcak kadar güçlü o yüzden benim lanemde rahat etmem için stunlayıcı bir hero alması lazım şahsenki adamı rahat şekilde keseyim en önemlilerinden biride soloda eğer ışınlanım varsa bence bana kurtları salmalı 5 potla devam ederim bu şekilde ve birsüre gelmesine gerek kalmaz bot ve mide yardım edip kasılabilir o sırada he ben öyle dia filan değilim yanlış anlasilmadın gayet normal bir oyuncuyum yanlış şeyler olabilir hicbirimiz profosyonel değiliz

• her türlü worth istediğini yapabilirsin istersen al istersen sal
  • Latede is yapan jung alan kazaniyor.
    Lee elise gibi herolarla earlyde ne kadar öne geçirirsen geçir oyunlar çok uzuyor.

• Sabır işi her şey.
  • ligim master,master eloda afk farm yapan herolar kazandiriyor.2 level fark atinca karsi adama 5#0da oynasa kesiyosun .nidale graves alanlar instawin zaten %80 banlaniyor. plat dia elodada 1 ap itemi itemi sonra tank kasan herolar rahat tasiyor (bkz zac-gragas)

• Laneleri kastırmak yerine rakibi oyundan düşürmek daha önemli bence.

• Metadaki veya mobilliği üst düzeyde şanpiyonları oyna özellikle ad kasıp tek atıcam diye uğraşma yapsan bile bir süre sonra tek yiyip hek dersin first blood salabiliyorsan senden iyisi yoktur ormancılık konusunda. Gang konusu ise özellikle mobilliği zayıf ve cc si olmayana ilk gitmeye üzerine oynamaya çalış. Shaco lee rengar veya kha aldıysan mutlaka karşı ormancıya bi selam çak

• quote:

Orijinalden alıntı: Efeakx

ligim master,master eloda afk farm yapan herolar kazandiriyor.2 level fark atinca karsi adama 5#0da oynasa kesiyosun .nidale graves alanlar instawin zaten %80 banlaniyor. plat dia elodada 1 ap itemi itemi sonra tank kasan herolar rahat tasiyor (bkz zac-gragas)

nunu oynanıyor mu o eloda ?
  • Yüksek eloda orman oynamadim ama gördüğüm kadarıyla ormancı nin rolü en önemli laneleri kazandırmakta ornegin soloda adamlar birbirini alamıyor ama ormancı oraya kil aldırdı bu sefer ayrık ittirme falan maci bile kazandırıyor bide rakip flamer ise takım arkadaşını da oyundan düşürüyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.