Merhaba, değerli "Technopat" forum ailesi! Benim bilgisayarımda bazı tip sorunlar mevcut. Size bunları paylaşıp, yararlı fikirleriniz eşliğinde çözüme ulaşmak istiyorum.. * YAŞADIĞIM SORUNLAR: - Bilgisayarım normal kullanımlarda basit ve orta çaplı uygulama, tarayıcı destekli alanlar, ve izleme servisleri gibi yerlerde sorunsuz hızlı çalışıyor. Yani Cpu, Gpu vb gibi değerlerim normal oluyor.. - Fakat FPS bazında ki oyunlara girdiğimde (Valorant, CS:GO, ETS2, PUBG) hem düşük fps verileri alıyorum, fps drop sorunları alıyorum (50-70 gibi: özellikle hareketli alanlarda veya hareket edince) hem cpu ısınma değerlerim %90-100 arası geziniyor ve düşmüyor. Üzerine yüksek baskıya gelince de belli bir süre sonra PC kendini resetliyor ve tabi belli bir süre açılmıyor(Yani; ekran, mouse ve klavye aktif olmuyor, ramin birini çıkart tak yapınca anca düzeliyor tabi) * Bu bazda sorunlar ile karşılaşıyorum. Şimdi ise size eski özellikler ve yeni özellikler arasındaki bağlantılar ile özette geçeyim daha aydın olalım. - Eski sistem özelliklerim; EKRAN KARTI : ASUS ROG STRİX RX570 OC 4GB RAM : KİNGSTON 8X2 16GB 1600MHZ RAM SSD : Hİ-LEVEL ULTRA SERİES 550-530 120GB SSD SATA : 350GB SAMSUNG 7200RPM HARDDİSK ANAKART : GİGABYTE P55 S3 OC ANAKART İŞLEMCİ : İNTEL XEON X3440 OC 8 CEKİRDEK İŞLEMCİ PSU : EVEREST RAMPAGE 600W 80PLUS PSU KASA : 4 FANLI TEMPERLİ CAMLI MASH PANEL KASA İŞLEMCİ SOĞUTUCU : 6 BAKIR BORULU KULE SOĞUTUCU MONİTÖR : VİEWSONİC CURVED KAVİSLİ MONİTÖR 144 HZ 1MS YUKARIDAKİ VERİLER EŞLİĞİNDE; Hiç bir sorun yaşamıyordum, üzerine oyunlarda ortalama 170-220 arası fps değeri görüyor ve hiçbir donma kasma problemim olmuyordu.. Şimdi ise bazı parçalar değişti onları altta sergiliyorum. (GÜNCEL KASAMDAKİ PARÇALAR YANİ SORUN YAŞADIĞIM SİSTEM ALTTAKİ LİSTEDEDİR) - Yeni sistem özelliklerim; EKRAN KARTI : ASUS ROG STRİX RX570 OC 4GB RAM : KİNGSTON 8X2 16GB 1600MHZ RAM SSD : Hİ-LEVEL ULTRA SERİES 550-530 120GB SSD SATA : 350GB SAMSUNG 7200RPM HARDDİSK ANAKART : POWERGATE PG-H61M-AR (DEĞİŞEN PARÇA, GÜNCEL PARÇA) - SIFIR ALINDI İŞLEMCİ : İNTEL İ3-2120 (3.30 GHZ) ÇİFT ÇEKİRDEK NORMAL FANLI (DEĞİŞEN PARÇA, GÜNCEL PARÇA) - 2. EL AZ KULLANILMIŞ TAKILDI PSU : EVEREST RAMPAGE 600W 80PLUS PSU KASA : 4 FANLI TEMPERLİ CAMLI MASH PANEL KASA İŞLEMCİ SOĞUTUCU : 6 BAKIR BORULU KULE SOĞUTUCU MONİTÖR : VİEWSONİC CURVED KAVİSLİ MONİTÖR 144 HZ 1MS Üzerine windows güncelleştirmeleri, driver güncelleştirmeleri, son sürüm ekran kartı driveri, sıfır kabloların takılması, işlemci macunu yenilemesi ve kasa temizliği yapıldı. Ve en üstte belirttiğim gibi o sorunları alıyorum. Ben işlemci ile ekran kartı araasında ki uyuma pek inanmadığımdan darboğaz yaptığını da düşünüyorum. Veya ek bir sorun yaşıyor olabilir miyim.. Değerli vakitlerinizi ayırıp, ilgili desteklerinizi rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Saygılarımla.. |
Bildirim