Şimdi Ara

Yüksek Bedelli Ev Teknolojisi Kullanan Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda forumda çoğalan, panel kırılmaları, sıvı teması ve yıldırım düşmesi gibi konular nedeniyle hatırlatma yapma gereği duydum.

CRT teknolojisinin aksine LCD teknolojisi oldukça kırılgandır.
    Yine CRT teknolojisinde dışarıdan sıvı teması LCD ler kadar sorun yaratmazdı.

Bu şartlarda Tüketiciler olarak yapmamız gereken, yasal garanti koşullarının dışında da bazı önlemler almaktır.

Öncelikle araştırmak ve poliçedeki şartları detaylı belirlemek kaydıyla mutlaka bir ev sigortası yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bazı sigorta şirketleri LCD ler veya notebooklar için özel bir madde ekleyebiliyor, bu her firmanın uygulamasına göre değişir. Ancak özellikle güvence altına almak istediğiniz ürünlerin bana göre poliçede ismi geçmesi iyi olacaktır.

Sigorta kapsamında olan ürünlerinizde gerek çocuk kaynaklı darbe neticesi kırılmalar, gerek sıvı teması ve gerekse yıldırım düşmesi gibi unsurlar nedeniyle garanti kapsamı dışında kalan ürünlerinizi güvence altına alabilirsiniz.
    Ancak yine de detaylı araştırma yapmanızı öneririm.

Diğer husus ise, Binlerce lira para verip evlerimize yüksek teknoloji ürünler alıyoruz lakin, özelleştirilmesine rağmen sorunları bitmeyen şebeke sağlayıcıları nedeniyle bu ürünler arıza yapıyor ve yetkili servisler ''şebeke hatası'' nedeniyle garanti dışı bırakabiliyor. Aslında bu şekilde arıza yapan ürünlerimizi düşük bedelli tedbirlerle korumak mümkün.

Çözümün adı hepinizin bildiği UPS. Elektronik ürünlerde en önemlisi stabilizasyondur. işte UPS bize hem stabilizasyonu hem de regülasyonu sağlayacak en önemli ve artık ucuz bir unsurdur. İkinci bir avantajı ise, içerisinde bulunan akü sayesinde elektrik kesintisinde belirli bir zaman da olsa size kesintisiz TV izleme olanağı sunmasıdır.

Ben 750 watt bir UPS in tekli olan çıkışını çokluya çevirip hem modemimi hem de tv mi bağladım, lokal kesintilerde ne internet ne de televizyon keyfim yarım kalmıyor, aynı zamanda UPS sayesinde televizyonunuz, regülasyonu sağlanmış bir enerji ile çalışıyor.

Zaten hepinizin bildiği konular olsa da yine de bir hatırlatma gereği duydum. Bunlar dışında önerileri olan arkadaşlarım var ise yazarlarsa sevinirim.

Hatırlatmak isterim poliçe bedelleri oldukça düşük tutuyor.

• https://forum.donanimhaber.com/m_120191616//tm.htm#120221920

Aynen bu arkadaşımızın başına gelen talihsiz olayda, sigorta sayesinde durumu kurtarması gibi
  • Hocam, 55" led lcd, 5+1 sinema sistemi, teledünya stb ve modem için kaç Va ups yeterli olur size göre? Marka önerininz var mı?
    Bu arada önerileriniz çok iyi. Ben de geçen ay evimi ve tüm eşyalarımı sigortalattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 8 Eylül 2016; 13:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam, 55" led lcd, 5+1 sinema sistemi, teledünya stb ve modem için kaç Va ups yeterli olur size göre? Marka önerininz var mı?
    Bu arada önerileriniz çok iyi. Ben de geçen ay evimi ve tüm eşyalarımı sigortalattım.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;
    Biliyorsunuz ben marka model önerilerine girmiyorum, lakin sizin durumda şöyle bir konuya dikkat çekmek isterim.
    Ses sistemlerinin AKTİF BAS bölümü, siz sesi her daha fazla açtığınızda ve ürün her ağır BAS vurduğunda normalden daha fazla akım çeker.
    Aşağıdaki videoda göreceğiniz vumetrelerin hareketi gibi şebekeden her BAS vurduğunda fazla akım çekersiniz. Bu anlamda eğer sisteminiz çok güçlü ise, Bize stabilize sağlayacak olan UPS sistemine bunu bağlamamanızı öneririm.
    Sizin UPS aygıtına bağlamanız gerekenler ACİL DURUM aygıtları ve Sürekli Çıkıç gücü sabit olan unsurlar olmalıdır. (Televizyon-Uydu alıcı-telsiz Telefon,ADSL modem vb gibi)

• 65ju7500 aldım 1 ay sonra benim oğlan tv yi kırdı ve ev sigortası sayesinde para vermeden hallettik çok şükür ama bende panik atak yarattı şimdi oğlan tv nin oralara gidince fırlayıp gel oğlum seninle oynayalım deyip uzaklaştırıyorum
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman poliçeye ''psikoterapi'' seansları da eklettirip bu psikolojik etkiden kurtulmanın bedelini de sigorta şirketlerine yıkmalı
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi sinema sistemini bağlamayım. Ama piyasada farklı va/watt değerlerinde cihazlar var. Tabi fiyatlar da va arttıkça artıyor.
    Tv, modem vs için en az kaç va işimi görür, bunu öğrenebileceğim bir yer var mı? Mediamarkttakilere sordum, dünyadan bihaberler.

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün olarak değil ama işinizi kolaylaştırmak üzere güç tüketici ve süre olarak ortalama vermek gerekirse 500Watt sabit tüketim ile 10 dakika tolerans kazanırsınız.
    Ürünlerde yazan VA uzantılarına değil de gerçek watt değerlerine bakarsanız çok daha sağlıklı olur. Örnek vermek gerekirse, üretici X3000VA yazmıştır ama aslında Nominal/Max değerleri 800/1500watt dır, biz modele bakıp 3000watt şeklinde algılamamalıyız.

Bu şartlarda modemi zaten geçiniz abartmayayım ama modem 6 ay bağlı kalsa sorun olmaz, lakin Televizyon dediniz mi, CCFL-LED durumuna, Ekran büyüklük durumuna, Üretim yılı teknolojisi durumuna göre tabi ki değişiklik gösterir.
    Bu şartlarda siz 750watt lık bir ürün alsanız, ortalama 42'' ürünü 20-30dk tolere edebilirsiniz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Hocam dediğiniz gibi sinema sistemini bağlamayım. Ama piyasada farklı va/watt değerlerinde cihazlar var. Tabi fiyatlar da va arttıkça artıyor.
    Tv, modem vs için en az kaç va işimi görür, bunu öğrenebileceğim bir yer var mı? Mediamarkttakilere sordum, dünyadan bihaberler.

Yılda 1-2 adet ups sattıkları için bihaber olmaları tuhafıma gitmiyor
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    2 şey gelir aklima eger dedin gibiyse hocam.

1- satış pazarlama tekniklerinden zerre kadar nasiplerini almamislar.
    2- satisa paralel kazanc oranlari dusuk ekipmanlarla zaman kaybetmek istemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

2 şey gelir aklima eger dedin gibiyse hocam.

1- satış pazarlama tekniklerinden zerre kadar nasiplerini almamislar.
    2- satisa paralel kazanc oranlari dusuk ekipmanlarla zaman kaybetmek istemiyorlar.

2.madde daha olası hocam
  • Hatırlatmak istedim
  • https://forum.donanimhaber.com/m_121485735/tm.htm

Arkadaşımızın yaşadığı sorunları yaşamamak adına önemli bir konu arkadaşlar.
  • Küçük bir hatırlatma zamanı geldi zira son 1 haftadır özelden 3 adet kırık panel vakası geldi, yazıktır günahtır arkadaşlar, kendinizi garantiye almayı unutmayınız
  • https://forum.donanimhaber.com/panasonic-televizyon-icin-istenilen-servis-ucreti-normalmi--126253871

Arkadaşlar bu olayların yaşanmadığı tek bir gün dahi yok ülkemizde.

Hatırlatmak için arkadaşımızın başına gelen konuyu örnek vererek konuyu güncellemek istedim.
  • Ozelden yazar mısınız? Tavsiye edeceğiniz bir sigorta şirketi var mı? Ücretler nasıl?

Malum evlerde 4-5 bin liralık tvler var artık ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.