Arkadaşlar genelde performans için oyunları yerel disk d de kendi oluşturduğum program files e atıyorum. Peki bu hakkaten işe yarar mı ya da diğer kurduğum programlarda da bunu uygulamalı mıyım?
quote:
Orjinalden alıntı: sanalemre Arkadaşlar genelde performans için oyunları yerel disk d de kendi oluşturduğum program files e atıyorum. Peki bu hakkaten işe yarar mı ya da diğer kurduğum programlarda da bunu uygulamalı mıyım?
ben uzun suredir o dedigini yapiyorum, ama senin maksatın ne???? eger tek maksadin performans ise C ye kurman daha ii olur. Ama o perf artisinida iyi bi hd sahibi isen hissetmezsin (or: c ye yuklu oyun 0.9sn daha hizli acilabilir), o yuzden ha c ye kurmussun ha d ye.
2. bi durumda genelde hdlerin son %20 lik bolumleri en yavas bolumleridir, hdni partitionlara ayirirken c: d: e: die ayirirsan (e: yi son %20 olacak sekilde), e: yi depo (mp3, film) seklinde kullanabilirsin, c ve de nin perf farkini hissetmen mumkun diil.
kendi kullanimim: ben hd yi C: ve D: die ayiririm, D: ye kurduklarim: oyunlar programlar C: ye kurduklarim: MS programlarinin tamamini (MS office gibi) codecler daemon tools gibi bilgisayar acilisinda surekli calisan ufak utilityler. surekli update edilen ufak programlar (winrar gibi, surekli olmasada arasira update ediyorum) amacim: bu sayede C: nin yedegini rahat rahat alabiliyorum.
vista icin C: nin minimum 50gb olmasini oneririm. amaca gore daha fazla partitionda yapilabilir tabi. :>
Bende tam aksine update edilen virüs programı gibi programları d ye alıyodum yük olmasın diye.. Dediklerin mantıklı geldi.Deneyecem...
Cevap için teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: sanalemre Bende tam aksine update edilen virüs programı gibi programları d ye alıyodum yük olmasın diye.. Dediklerin mantıklı geldi.Deneyecem... Cevap için teşekkürler.
:>, D: ye alinanlarin secilmesindeki özenli olmali: benim amacim yedek almak oldugu icin, yedekten windowsu geri yukledigimde virusten arinmiş olduguma emin olmaliyim, o yuzden açılıştan çalışan programlar virusten bagimsiz olmali. Eger varolan antivirusun taniyamadigi bi virus bulasirsa virusprograminida bozabilir, oysa yedekten aldigimda saglam olursa virus definition update etmekte sorun yok zaten.
update gerektiren programlar, eger windowsla entegrasyonlari varsa C: dede degisiklikler yapiyorlar (en basitinden registryde), o yuzden onlarida C: de tutuyorum. Digerlerininde updateini yapmiyorum. Or: Acrobat reader D: de ve updatetini yapmiyorum.
daemontools gibi programlar windowsla fazlasi ile entegre oldugu icin, ornegin D: de bi ariza olmasi halinda windowsun duzgun acilabilmesi icin daemontools ve antivirus C: de hazir bulunmali. Tabi bole bi durumda winrar inda C: de bulunmasi ii olacaktir. .
Bir guzellik daha soliyeyim: Bilgisayarimda kullanici adi Administrator: D:\Documents and Settings\Administrator\Desktop D:\Documents and Settings\Administrator\Favorites D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents D:\Documents and Settings\Administrator\SendTo herhalde klasor isimleri neyi neden yaptigimi fazlasi ile anlatiyordur.
Aklıma son bişey daha takıldı. Paylaşım programları hakkında ne düşünüyosun? Yani iyi mi kötü mü değil de:) sence nereye yüklenmeli?
quote:
Orjinalden alıntı: sanalemre Aklıma son bişey daha takıldı. Paylaşım programları hakkında ne düşünüyosun? Yani iyi mi kötü mü değil de:) sence nereye yüklenmeli?
paylaşım programi olarak kastettigin p2p programlarsa (or: emule) iyi şeyler dusunuyorum tabiki. o programlarin windowsla entegrasyonu pek olmadigi icin D: ye kur, update lerinide yaparsin hicbi sorun olmaz. (acrobat reader gibi diil yani)