Şimdi Ara

Ytü Endüstri mi Elektronik ve Haberleşme mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizce hangisi daha iyidir? İş bulma konusunda ve tabiki maaş konusunda.

@Nicotinell özellikle senin düşünceni merak ediyorum ama sakın elektrik deme yine

• ehm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

ehm

Sebebini de sorsam.
  • end müh kötü okullarda çok iş yapan bir meslek değil bana göre.

bence ehm yerine bilgisayar düşünebilirsin.

Bizim kuzen yıldız ehm mezunu, şimdiki aklım olsa itü elektrik yazardım diyor. Ben de gazi elektrik elektronik mezunuyum şimdiki aklım olsa itü elektrik yazarım. ama şu anda itünün puanı yıldız ehm yi geçmiştir herhalde.
  • quote:

end müh kötü okullarda çok iş yapan bir meslek değil bana göre.

Bizim kuzen yıldız ehm mezunu, şimdiki aklım olsa itü elektrik yazardım diyor. Ben de gazi elektrik elektronik mezunuyum şimdiki aklım olsa itü elektrik yazarım. ama şu anda itünün puanı yıldız ehm yi geçmiştir herhalde.

İtü elektrik olmuyor benim. Kuzenin yıldız ehm'den mezun olduğundan neden memnun değil? Bilgisayar mühendisliğinin avantajları neler?
  • 2 veya 3 sene önce türkiye 2. si itü ehm yi seçmisti, yıldiz ehm de iyidir tavsiye ederim çok parlayacak meslek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Tekme Atan Sıpa

quote:

end müh kötü okullarda çok iş yapan bir meslek değil bana göre.

İtü elektrik olmuyor benim. Kuzenin yıldız ehm'den mezun olduğundan neden memnun değil? Bilgisayar mühendisliğinin avantajları neler?

kuzen 2 milyar maaş alıyor. 2 yıllık mühendis. vardiyalı çalışıyor. Devlete girmek istiyor.

Bilgisayar bence daha iyi bir dal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektronik haberleşme adamı kafayı yedirtecek cinsten bir meslek..

Ben başlangıç seviyesinde biraz uğraştım bu tür konularla acayip zevkli ama kafa yormak lazım.

İş imkanına gelirsekhttp://www.kariyerpenceresi.com/?meslekler,113/elektronik-ve-haberlesme-muhendisi.html burayı biraz oku..

Endüstri mühendisliği %90 PC başında çizim ve program yazmakla geçer diye tahmin ediyorum..
    Bir arkadaşım stajını yapar yapmaz iş buldu.

Tavsiyem Elektronik Haberleşme Mühendisliği..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeumdis

2 veya 3 sene önce türkiye 2. si itü ehm yi seçmisti, yıldiz ehm de iyidir tavsiye ederim çok parlayacak meslek

"ehm" leri silip yerine "genetik müh." yazınca tarihi de 10-15 sene geri alınca cümle çok tanıdık geldi. genetiğin şimdiki durumu malum.
  • @Nicotinell Bilgisayar mühendisliği yaratıcılık isteyen bir meslekmiş. Bu konuda kendimden şüphelerim var. Fazla yaratıcı bir insan değilimdir. Ehm konusuna değinicek olursak bu mesleği yapanların ince iş çalışması mı gerekiyor devrelerle falan?

@BD911 Endüstri müh. çizim yapmıyorlar ama bilgisayar başında özellikle office programlarıyla çalışıyorlarmış. Ehm'nin zorluğu benimde gözümü korkutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockafeller skank

quote:

Orijinalden alıntı: yeumdis

2 veya 3 sene önce türkiye 2. si itü ehm yi seçmisti, yıldiz ehm de iyidir tavsiye ederim çok parlayacak meslek

"ehm" leri silip yerine "genetik müh." yazınca tarihi de 10-15 sene geri alınca cümle çok tanıdık geldi. genetiğin şimdiki durumu malum.

bu iki mesleği karşılaştırmak büyük hata olur, ehm mezunları turkcell avea gibi yerlerde zaten rahatça iş bulabiliyorlar ve maaşları da kısa sürede tatmin edici hale geliyor , benim de sene başında istedğim meslek buydu sonra bu bölümü istediğim yerlerde puan tutmayınca em ye yöneldim ama o da şu an kocaeli tutabilir gibi gözüküyor o yüzden ben de kararsızım seneye mi kalsam diye.

• quote:

@Nicotinell Bilgisayar mühendisliği yaratıcılık isteyen bir meslekmiş. Bu konuda kendimden şüphelerim var. Fazla yaratıcı bir insan değilimdir. Ehm konusuna değinicek olursak bu mesleği yapanların ince iş çalışması mı gerekiyor devrelerle falan?

@BD911 Endüstri müh. çizim yapmıyorlar ama bilgisayar başında özellikle office programlarıyla çalışıyorlarmış. Ehm'nin zorluğu benimde gözümü korkutuyor.

zorlanmak istemiyorsan kesinlikle endüstri, her ortamda kendini belli eden sosyal rahat konuşkan biriysen bu mesleği seç öyle çizim falan fazla uğraşmazlar zaten bir diğer adı kız mühendisliği, öğrencilerin yarısı kız olduğundan

• Dostum Autocad, Matlab vs. gibi programları kullanırlar diye tahmin ediyordum.

http://endustri.ogu.edu.tr/Egitim_Ogretim/lisans.htm

Buradan derslerine baktım da senin söylediğin gibi görünüyor.

EHM okursa ciddi ciddi hesaplamalar, devrelerle uğraşman gerekiyor dostum.

Bir de benim bu elektronikten öğrendiğim bir şey varsa o da kesinlikle hiç bir şey kağıt üstündeki gibi olmuyor.

İlla bir yerde eksiklik bir hata oluyor.

O yüzden söylüyorum ciddi anlamda kafa yormak gerekiyor diye. Ben basit bir devre için( Zamanlayıcı devresi.) bir günümü harcadığımı biliyorum.

Sabırlı biri değilsen kesinlikle önermem.

• quote:

@Nicotinell Bilgisayar mühendisliği yaratıcılık isteyen bir meslekmiş. Bu konuda kendimden şüphelerim var. Fazla yaratıcı bir insan değilimdir. Ehm konusuna değinicek olursak bu mesleği yapanların ince iş çalışması mı gerekiyor devrelerle falan?

yok yaw ne devresi.

bilgisayar yaratıcılık gerektirir lafı bence çok önemli değil. 20k ya girecek zekan varsa her türlü yaparsın demek ki.
  • @yeumdis Bende biraz bu sebeplerden dolayı istiyorum end. müh. aslında. Konuşmayı seven biriyimdir ama sohbet ortamında rahatımdır. Topluluk karşısında pek rahat olamam ama alışılır diye düşünüyorum. Bizim hocamızda diyordu lisede bende topluluk önünde konuşamazdım ama sonra öğretmen olup aştım bunları diye.

@BD911 Çok sabırsız biriyimdir ve öyle ince iş olan devrelerle falan uğraşmak istemem. Ehm'den vazgeçtim.

@Nicotinell Bilgisayarı da araştırdım o da güzel bir mesleğe benziyor. Şimdilik kafamda ya endüstri ya bilgisayar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.