Şimdi Ara

YouTube’un yasaklanmasından daha vahim bir kapatma (Mevlut Tezel-Hürriyet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YouTube’un yasaklanmasından daha vahim bir kapatma ---- Mevlut Tezel

Oxford Üniversitesi akademisyenlerinden biri olan, ünlü evrim teorisyeni Prof. Richard Dawkins’in internet sitesi, Adnan Oktar’ın (Adnan Hoca) şahsı ve "Atlas of Creation" kitabı hakkında kişilik haklarını ihlál eder nitelikteki yazılar nedeniyle kapatıldı ve kimse bu olayı tartışmıyor.

Tabii, Dawkins’in sitesi YouTube kadar meşhur değil... Yurdum insanı ne yapsın evrim teorisini, gen bilimini... Ama yurtdışında durum farklı.

Kapatma cezası ünlü Guardian gazetesinde bile haber oldu, gerisini siz düşünün!

Sitenin forumunda yapılan yorumlar da ülkece madara olduğumuzun göstergesi:

"Neden bu kadar çok korkuyorlar... Tabii ki gerçekten."...

"Türkiye’ye, AB’ye tam üyelik hakkı vermemek için bir başka neden daha. Baskıcı İslamcı rejim, Batı’nın aydınlığından hiçbir iyilik hak etmiyor."

"Cidden, adamın teki bir kitap çıkarmış. Bu kitap web sitesinde eleştirilmiş, şimdi Türkiye’nin tamamı bu siteye erişemiyor mu?"

Evet, olay son yorumda belirtildiği gibi gerçekleşti.

Efendim, "Atlas of Creation", çeşitli canlıların fotoğrafları konulup, "Değişim, evrim diye bir şey yok. Bakın bu canlılar hálá aynılar" ana fikrinden yola çıkarak Darwin’in evrim teorisini çürütmeye çalışan bir kitap.

Profesör Dawknis de bu kitabı incelerken caddisfly adlı böceğinin (mayıs böceği benzeri bir böcek) fotoğrafı yerine, plastikten yapılmış bir olta yeminin fotoğrafının kullanıldığını fark etmiş ve sitesinde bu yanlışı ti’ye alan yazılara yer vermiş.

Adnan Oktar da fikriyle bükemediği eli öpmek yerine, 5651 sayılı kanundan faydalanarak Dawkins’in sitesinin Türkiye’deki yayınını durdurma kararı çıkartmış.

İşte koskoca sitenin kapanma hadisesi bundan ibaret.

Dawkins’in sitesinin en üst köşesinde şu anda dalgalanan bir Türk bayrağı var. Bayrağın altında da "Banned in Turkey" (Türkiye’de yasaklı) yazılarak dalga geçiliyor. YouTube’u kapatmanın, hesabını verirsiniz de, bilimsel yayın yapan bir siteyi kapatmanın hesabını kimseye veremezsiniz!

http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/9997707.asp?yazarid=246&gid=61&sz=52967

• insanlık birbirine saygısını yitiriyor.. interneti bu kadar serbest bırakırsanız yarın birileride sizin kişilik haklarınızı ihlal edince ağzınızı açmayın... keşke ingilteredeki siteyide kapatsalarmış.. özgürlük sınırsız değildir ama bu kelimeyi yanlış kullanıyorlar.. örneğin benim kimsenin kişilik haklarına müdahele etme gibi bir özgürlüğüm olamaz çünkü orada senin özgürlüğün başlar.. O da kimsenin senin kişilik haklarına karışamaması özgürlüğündür..

çok iyi olmuş. kimse kimseyi rencide edemez.. durum gerçekten vahim evet insanlar birbirlerine olan saygısını kaybediyor işte bu yüzden vahim.. yoksa site kapaltılmışsa iyi olmuş... kimse de bilimin arkasına saklanmasın... suni kriz yaratmaya çalışmış yazarımız işte ZAVALLI...
  • Tartışılacak bir konu değil ki bu,kişilik haklarını ihlal nedeniyle kapatılmış...
    Yoksa bütün Dünya'daki bir video paylaşım sitesi değil ki?
    Ayrıca bu durum nedense hemen İslamcı Rejim geliyor diye yorumlanıyor.
    Kimsenin bir yerlere gelip gittiği yok kardeşim ya,sırf bu yüzden millet birbirine düşüyor,yazıktır,bırakın herkes hayatını istediğince yaşasın...
    Önemli olan farklı görüşteki insanların birbirlerinin düşüncelerine saygıyla eğilebilmesi
  • Siteye baktım ve adamlar bizle resmen dalga geçmiş..Şimdi siteye üye oldum..Bu kapatmanın nedenini anlatmak için..Ekşisözlüğü bile kapatan bir devletten ne beklersiniz ki??
  • quote:

Orjinalden alıntı: PriMe

Ayrıca bu durum nedense hemen İslamcı Rejim geliyor diye yorumlanıyor.
    Kimsenin bir yerlere gelip gittiği yok kardeşim ya,sırf bu yüzden millet birbirine düşüyor,yazıktır,bırakın herkes hayatını istediğince yaşasın...
    Önemli olan farklı görüşteki insanların birbirlerinin düşüncelerine saygıyla eğilebilmesi

O zaman bıraksınlarda isteyen dilediği gibi youtube'a girsin, isteyende youpo rn'a, değil mi? (senin mantığına göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 29 Eylül 2008; 16:56:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Siteye baktım ve adamlar bizle resmen dalga geçmiş..Şimdi siteye üye oldum..Bu kapatmanın nedenini anlatmak için..Ekşisözlüğü bile kapatan bir devletten ne beklersiniz ki??

Aynen öyle adamlar maytap geçiyor, utanç duyulması gereken bi durum, yazık.
  • siteleri kapatan hükümetler değildir bağımsız yargı organlarının kararları ile kapatılırlar.. cahil cahil yorum yazmayın... böyle basit bir olayla devlet küçümsenemez... o kadar mı basit devlet anlayışınız var??? bütün milletler kendi devletleri ile gurur duyarlar bizim gençlik utanıyor.. birde devlet kelimesi ile hükümet kelimesini karıştırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 29 Eylül 2008; 17:32:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

siteleri kapatan hükümetler değildir bağımsız yargı organlarının kararları ile kapatılırlar.. cahil cahil yorum yazmayın... böyle basit bir olayla devlet küçümsenemez... o kadar mı basit devlet anlayışınız var??? bütün milletler kendi devletleri ile gurur duyarlar bizim gençlik utanıyor.. birde devlet kelimesi ile hükümet kelimesini karıştırmayın...

Senin aciz hükümetinin bahsi geçmemişti. Neden celallendin ki durduk yere.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LSG

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

siteleri kapatan hükümetler değildir bağımsız yargı organlarının kararları ile kapatılırlar.. cahil cahil yorum yazmayın... böyle basit bir olayla devlet küçümsenemez... o kadar mı basit devlet anlayışınız var??? bütün milletler kendi devletleri ile gurur duyarlar bizim gençlik utanıyor.. birde devlet kelimesi ile hükümet kelimesini karıştırmayın...

Senin aciz hükümetinin bahsi geçmemişti. Neden celallendin ki durduk yere.

kardeşim banane hükümetten.. hükümet devlet demek değildir.. sen ne diye bana sataşıyosun.. benim için önemli olan insanlık yemişim hükümetini... ama sen sırf bu yüzden bana sataşacaksan demek ki sataşmaya yer arıyorsun.. ben sana bir şey dedim mi??? ben bir başkası şu partiden bu milletten şundandır bundandır diye kimseyle kavga etmem.. arkadaşlık ilişkilerim bunlarla kurulmaz.. ama sen kıvılcımı görmeden yangın çıkardın... senin arkadaşın var mı gerçek hayatta hiç???

• her ne sebeple olursa olsun

HER TÜRLÜ SANSÜRE HAYIR
  • yuhh yaa tam rezillik ingilizcesi olan arkadaşlarhttp://richarddawkins.net/article,3128,Turkey-bans-biologist-Richard-Dawkins-website,Monsters-and-Critics bu olaya sitenin üyelerinin yazdıkları yorumları okumalarını rica ediyorum adamlar müslümanlığı karalamaktan tutunda avrupa birliğine girmeyi haketmedimize kadar birçok yorum var iyiki turk değilim diyenlerde cabası...
    öyle aptalca kararlar veriyorlarki tüm dünyaya rezil oluyoruz bizi yanlış tanıyorlar sonrada yabancıların ülkemiz hakkında sordukları

sen babanın hangi eşindensin?
    babanın kaçtane eşi var?
    ülkenizde kadınlar sokağa çıkabliyormu?
    .....

sorulara kızarız. milyonlarca dolar türkiyeyi tanıtmak için yatırımlar yap sonrada herşeyi mahvet yazık valla adnan oktar ın şahsi meselesi için ülkemiz zarar görüyor adam gitsin yetkili merceklere başvursun dava etsin neden bizim o siteye erişmemizi engellersin. sonuçta hala orada o konular var üstüne üstelik şu an ülkemiz hakkında ileri geri konuşuyorlar bizimkilerde aman bunu biz görmeyelerimde ne derse desinler mantığı ile siteye erişimi kapatıyorlar çatışıp kazanabileceğin savaşta cepheyi terkedip pişkin pişkin teslimmi olsaydık yani demek gibi birşey. yazılacak çok şey varda sonra foruma erişimide engellerler falan sarı çizmeli mehmet ağanın kişilik haklarına dokundumuz için....

• sitelerin kapatılması A veya B hükümetinin kararıyla olmuyor.
    ilgili mahkemelerin yani bağımsız yargının kararlarıyla olur.

yanlış bilgi verip insanları yanıltmayalım

kapanan site insanların maymundan geldiğini savunan evrim teorisine destek veren bir site.

burada savunduğumuz kendi vatandaşımız sonuçta, bunca hakaretten sonra kendi vatandaşımıza destek vermeyip karşı tarafa desten verseydik asıl bütün dünya bize gülerdi.
    mahkemelerimiz ve yargımız doğru kararı vermiş tebrikler.

fazla polemiğe girmeye de gerek yok.

Admin kardeşlerimden ricam bu konunun kilitlenmesi yönünde olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 29 Eylül 2008; 21:20:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

Şahsen ben maymundan geldiğime inanmıyorum ve bu sitenin beni de maymun yapmasına gönlüm razı olmazdı. bir nevi kapatılması iyi olmuş aslında ama yinede kapatılma olayına karşıyım.

ben yasakçılığın her türüne karşıyım, ama mahkeme ve yargımız bu kararı verdiyse bizim de saygı duymamız gerek. (you tube ve diğer sitelerin kapatılması gibi )

fazla polemiğe girmeye de gerek yok.

Admin kardeşlerimden ricam bu konunun kilitlenmesi yönünde olacak.

Madem yasakçılığa karşısın, konu neden kapatılsın diyorsun.
    Tutarsızlıüında böylesi.
    Bencede fazla polemiğe gerek yok.

• quote:

Madem yasakçılığa karşısın, konu neden kapatılsın diyorsun.
    Tutarsızlıüında böylesi.
    Bencede fazla polemiğe gerek yok.

gereksiz polemiklere açık bir konu bu yüzden kapatılsın diyorum.

böyle konu açma hocam milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var..

üstelik yarın bayram, senin için bişey ifade ediyormu bayramlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 29 Eylül 2008; 21:33:12 >
  • ama her ne olursa olsun bu ülke birlik ve beraberlik ile kuruldu ise bunu bozmamamız gerekiyor.. ne diyor istiklal marşında "Ulusun korkma nasıl böyle bir imanı boğar medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar".. onların bu ulumaları bizi birbirimize düşürmemeli arkadaşlar.. Şu bir gerçek Türkün Türkten başka dostu yoktur.. Tarihimizi çok çabuk unutuyoruz yada bilmiyoruz.. Daha 3 nesil önce istanbulu kuşatıp ülkemizi bölmeye çalışanların yazıp çizdikleri yüzünden birbirimize düşmememiz gerekiyor.. Bütün devletler gibi bizde kendi içimizdekilere arka çıkmazsak dağılırız, birlik beraberliğimiz kalmaz... Bırakın Ulusunlar...

Ama tabi bende susmaktansa karşı cevap vermeyi yeğlerdim... Bizde burada ingilizlerle alay ederiz ne var yani... herşeyi başkalarından beklemeyelim.. Şimdi onlar hırlıyorlar diye birbirimize mi girelim... Cahil topluluk işte medeniyetleri o kadar ..

• Lütfen tartışmanızı konu dışında veya gereksizlerde yapın. Bu tür konuların tartışma yeri burası değil.

Anlayışınız için teşekür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.