Bildirim
Young deneyi ve ışık özellikleri

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yansıma yapmıyor be hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcMert -- 12 Mayıs 2019; 18:29:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sonuçta aydınlık bölgelerden gözümüze gelen ışınlar sayesinde aydınlık olduğunu görebiliyoruz. Yani yansıma da olmalı. Yazar büyük ihtimal onu düşünmedi ya da cevap anahtarı hatalı -
1 3 olmasi lazim ya da sadece 3
C direkt . Doğrusal ısık dalgaları yarıklardan geçerken kırınıma uğrar ( Işık kırınımı)
Dalgalar üst üste binerek( T+Ç Ç+Ç T +T ) girisim deseni oluşturur( İşığın girisimi)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yansıma yok ayrıca ayna vs yok ki ışığı düz gönderiyoruz .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben soruyu çözerken de Yazarın böyle dişünebileceğini anlayıp soru köküne dikkat ettim.
Aydınlık saçaklardan bahsetmiş.
Işık kaynağı olmayan cisim aydınlık görünüyorsa yansıma vardır.
Saçaklardan bahsetmese, sadece dalgaların yarıktan geçmesi olayını dahil etse, evet yansıma olmazdı, ama soruyu o kadar uzatmış,
Yayına evine mail atacağım, belki cevap anahtarını düzeltmişlerdir de, akademik bir kaynaktan tanım bakayım, onu da eklerim.
Ertan hocam siz ne düşünürsünüz bu soruda
Hocam sen em iyisi mebden şekline bak soru doğru Ç+Ç veya T+ T olan yerler aydinlik olur.
knk senle anlaşamıyoruz.... haklısın evet orada ydınlık saçak olur ben olmaz demiyorum, işte aaydınlık olarak görmemizin sebebi yüzeyden ışık yansıması... -
Hocam sen kafayi yemişsin Işığin yansıması ile ne ilgisi var. Görme olyı o yahu bize deneyden bahsetmis
Basit bir kelimenin tanımını araştıramayacak kadar acizsin, boş konuşup parazit yapma, çık konumdan.quote:
Orijinalden alıntı: Hdhdjdjdbdbd
Hocam sen kafayi yemişsinIşığin yansıması ile ne ilgisi var. Görme olyı o yahu bize deneyden bahsetmis
https://fizikdersi.gen.tr/isikta-yansima-nedir-duzgun-daginik-yansima/
Bak bakayım yansıma için ne demiş,
Opak cisme çarpan ışık yansıma yapar demiş.
Bu da MEB kazanımında, görme olayında, yansımanın rolü olduğundan bahsetmiş, ve ben görme olayından bahsetmiyorum,
Ben yansıma var diyorum, sen yansıma yok görme olayı var diyorsun.
Bu da 5.sınıf kaynağı, karışık geldiyse üsttekiler bunu da oku.
fenbilim.net
5.Sınıf Işığın Yansıması Konu Özetihttps://www.fenbilim.net/2017/07/5-sinif-isigin-yansimasi.html?m=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 12 Mayıs 2019; 21:26:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kanka sakin ol maalesef endemikte bazen böyle sorular denk geliyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben anladım ne demeye çalıştığını ama bu tip soruların hiçbirinde ben yansımayı aldığını görmedim.
Bence buradaki anahtar kelime deneyin gerçekleşmesinde sözcüğü. Evet sen deneyin sonucunda duvardan yansıyan ışığı görebiliyorsun, ancak, bu deneyin sonucu. Yani, deney gerçekleşirken sadece kırınım ve girişim olayları oluyor.
Tamam hocam sen bildiğin gibi yap en iyisi sana anlatanda kabahat bu arada meb kitabını tek sen okumuyorsun bil istedim:)
Knk çıldırtıyor bazı soruları,quote:
Orijinalden alıntı: heatcan
Kanka sakin olmaalesef endemikte bazen böyle sorular denk geliyor
Ama bu soruyu kafayı taktım, net bir çözüm bulacam.
Saçak oluşumu demiş, saçakların görülmesi demediği için yansımayı dahil etmeye gerek yok. Oradaki saçakları fotosel dedektörle de alıglayabilirsiniz. Yansıma olmak zorunda değil.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X