Şimdi Ara

Yorumlarınız çok önemli CANON EOS 1000D almak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
25.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşar elimden geldiğince forumda özellikle fotoğraf mak. bölümünde msj yazıyorum yazmak kolay ama insanın başına gelince kötü oluyor valla d5000-kx-450d derken 1000d alma arifesinde buldum kendimi medimarktta güzel bir fiyatı var almayı düşünüyorum sizce değer mi..

bazı sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim...

1) üzerinde gelen kitlensin kalitesi nasıl günlük kullanım için canlı net ve keskin fotoğraflar çıkar mı ?
    2) aps-c sensörlü iso per 800-1600de nasıl olur..
    3 malzeme kalitesi çok iyi değil ama iyi kullanılırsa bir şey olacağını zannetmiyorum ilerde problem çıkarır mı ?
    4) lcd ekranı falan kırpılmış ( 2.5 lcd ) 7 noktalı af var bunlar sorun olabilir mi ?

makina 2008de çıkmış çok yeni sayılmaz gönül isterdi 500d-550d alıyım ama bütçem kıstılı 900-1000 lira gibi bir bütçem var...2.el satarken zorlanırım ama olsun..

yani arkadaşlar genel olarak makina ile güzel işler çıkar mı 3-4 yıl idare edilebilir mi sonradan üzülüp pişman olur muyum ?

sevgiler..saygılar..

• bence seni 3-4yıl idare edemez
  • 3-4 yıl idare istiyorsan 500D yada 550D al... Onlar bile yetmeyecek yeri gelecek ama neyse :)
  • Bütçene göre bunu alırsan daha iyi olur bence

• 1) Yeni başlayan biri için evet , 2 aylık bir fotoğraf meraklısı için hayır , tabi bu ne çekeceğine bağlı birazda..
    2) Kx hariç giriş sınıfında hiçbir makine o değerde başarılı olamaz kumlanma belli edecektir kendini..
    3) Diğer markalara göre malzeme kalitesi düşük ama sorun değil senelerce sorun olmaz
    4) Anlamadım demek istediğinizi ama sorun olmaz netleme için ,ekran yeterli bir büyüklükte zaten ama 230 pix. sanırım çözünürlüğü.

Satarken hiçbir Canon sorun yaratmaz 350d modelinin bile hala alıcısı var piyasasından biraz daha düşük fiyat isterseniz alıcısı çıkar..Kx'i bir düşünün illa 1000d istiyorum diyorsanızda biraz daha kaliteli bir lens bakın..Güle güle kullanın
  • yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar kx gerçekten sınıfının en iyi makinası fakat vizöründe af noktalrı yokmuş ayrıca o kadar yer gezdim hiçbiryerde KX yok garantili almak istiyorum makinayı bulamıyorum birşey olursa tek servis var istanbulda gerçi çok dayanıklılar ama insan endişe diyor...

450d tercihimdi ama piyasada çok az var fiyatıda 1200-1300 civarı ... 1000d-500d-550d ye kalmış piyasa 1000dnin fiyatı 900lira 2 yıl erkayalar garantili..
    1000d yi alabilirim ama 8-9 ay sonra değiştiremem makinayı 2-3 yıl benimle beraber olucak 50mm lens ve 55-250 alırım 6-7 aya... uzatma tüpü ve filitrelerle makroda çalışabilirm... makro lensin fiyatı 1000d nin kitlisinden fazla zaten :)

1000dyi 4-5 ay içinde silecekler piysadan daha iyi bir fiyata düşebilir mi acaba ...elimdekiyle yetinemeyen biriyim beni tek korkutan bu malsef... aldıktan sonra başlarım hemen 500d alsaydım diye tanıyorum kendimi diyafram-enstantane-iso 3lüsü beni baya oyalar daha önce azda olsa dslr kullandım ( 1-2 hafta )... açıkçası ilk kez manuel ayarlarla bu kadar uğraşacağım buda 1000dyi seçmem büyük bir etken uzmanlaşmanın zaman alacağını zannediyorum uzman olunca üst segmente geçerim ..

edit : uzman derken enstan-diyafram-iso 3lüsünü en doğru ve pratik şekilde yapmayı kastettim..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 9 Kasım 2010; 22:35:45 >

• Bugün arkadaşım d3000inini getirdi 30-35 tane fortoğraf çektik makina bir anda kapandı açılmadı 3.kez geliyormuş başına 2 kere değiştirmişler makinayı ve '' sigortada problem var '' denilmiş ilk kez böyle birşey duydum. makinanın malzeme kalitesi güzeldi ccd sensör olduğu belli oluyordu lcd ekranın büyüklüğüde güzeldi ama makinanın kapanıp birdaha açılmamsı üzerine soğudum spot alsa makina elinde patlardı valla...

arkadaşlar 6-7 aydır bu hobiyle uğraşıyorum 2 tane kompaktım var.. ilk kez dslr alacağım için 1000d bana iyi bir seçim gibi geliyor fiyatı dslr piysasına göre çok uygun alırsam inşallah pişman olmam ama 1000d ile ilgili daha çok yoruma ihtiyacım var almışken birkere alıyorsun ...

sevgiler..saygılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bugün arkadaşım d3000inini getirdi 30-35 tane fortoğraf çektik makina bir anda kapandı açılmadı 3.kez geliyormuş başına 2 kere değiştirmişler makinayı ve '' sigortada problem var '' denilmiş ilk kez böyle birşey duydum. makinanın malzeme kalitesi güzeldi ccd sensör olduğu belli oluyordu lcd ekranın büyüklüğüde güzeldi ama makinanın kapanıp birdaha açılmamsı üzerine soğudum spot alsa makina elinde patlardı valla...

arkadaşlar 6-7 aydır bu hobiyle uğraşıyorum 2 tane kompaktım var.. ilk kez dslr alacağım için 1000d bana iyi bir seçim gibi geliyor fiyatı dslr piysasına göre çok uygun alırsam inşallah pişman olmam ama 1000d ile ilgili daha çok yoruma ihtiyacım var almışken birkere alıyorsun ...

sevgiler..saygılar..

Merhaba,
    Dslr ekipmanlar genelde kolay kolay arıza çıkarmazlar ama hangi marka alırsanız alın,az da olsa problem çıkma ihtimali olabiliyor.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...

• @BRV35
    Ben senin yerinde olsam 1 dakka düşünmem alır geçerim 1000d yi.
    Neden dersen makina garantili hocam ve 900 lira.
    1000d ye kimse kompakt muamelesi yapamaz dslr bu.
    Yok eski modelmiş yok ufakmış yok malzeme kalitesizmiş hepsi hikaye bence.
    Dslr demek nakit para demek.Canonu 1.5 sene babalar gibi kullanır sonrada garantisinin bitmesine 6 ay kala satarsın
    Makinayı şu andaki döviz kuruna göre 620 dolara almış oluyorsun.1.5 sene kullandıktan sonra sattığında ne kadar bir zararın olur ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

@BRV35
    Ben senin yerinde olsam 1 dakka düşünmem alır geçerim 1000d yi.
    Neden dersen makina garantili hocam ve 900 lira.
    1000d ye kimse kompakt muamelesi yapamaz dslr bu.
    Yok eski modelmiş yok ufakmış yok malzeme kalitesizmiş hepsi hikaye bence.
    Dslr demek nakit para demek.Canonu 1.5 sene babalar gibi kullanır sonrada garantisinin bitmesine 6 ay kala satarsın
    Makinayı şu andaki döviz kuruna göre 620 dolara almış oluyorsun.1.5 sene kullandıktan sonra sattığında ne kadar bir zararın olur ki?

güney abi mesajın için teşekkür ederim aklımda hala bazı soru işaretleri var ( lcd ekranın küçüklüğü AF noktaları malzeme kal. gibi ) bu sorunları aşarsam alacağım inşallah ... ben bu hobiye 2010 mayısında başladım tam 6 ay önce... enstantane-diyafram-iso bu 3lüyle ilgili çok yazı okudum ama uygulama şansım olmadı malesef.. ilk kez dslr kullanacağım ben yeterli bilgimin olduğunu düşünüyordum fakat yanılmışım ben ilk kez dslr kullanıcam bu yüzden kullanımı kolay çok ağır olmayan bir makina arıyorum 1000dnin tam bana göre olduğunu farkettim 900 lira gibi dslr dünyası için çok yüksek olmayan bir bütçe spot düşünmüyorum 1000dyi takarım boynuma fotoğrafımı çekerim zaman geçtikçe pratikleşirim ve dataylıca öğrenirim ve zamanı geldiğinde satarım makinayı... lcd ekranı dslr cihazlara göre küçük 2.5 450d nin 3.0 çok farkediyor aslında o gövdeye ufacık kalmış ama olsun yapıcak bir şey yok...

Birde değerli üstadlar merak ettiğim bu makina APS-C sensörlü ben çok şey bekliyorum renkleri canlı ve keskin fotoğaflar istiyorum üzerinde gelen efs 18-55 kit lens nasıl günlük idare eder mi ? çünkü başka lens alma şansım yok..

sevgiler..saygılar..

• hocam biraz daha bekleme olasılığınız varsa ben bekleyin derim açıkçası. canon a ısındıysanız 450d gayet güzel bir seçenek olabilir. geçtiğimiz günlerde ben de denemiştim ve ele oturuşu fena değildi, deklanşör sesine alışamadım gitti orası ayrı ilerde elinizden çıkartırken daha az problem yaratacağını düşünüyorum, şahsen giriş seviyesi bir canon dan başlasam 450d den başlardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

hocam biraz daha bekleme olasılığınız varsa ben bekleyin derim açıkçası. canon a ısındıysanız 450d gayet güzel bir seçenek olabilir. geçtiğimiz günlerde ben de denemiştim ve ele oturuşu fena değildi, deklanşör sesine alışamadım gitti orası ayrı ilerde elinizden çıkartırken daha az problem yaratacağını düşünüyorum, şahsen giriş seviyesi bir canon dan başlasam 450d den başlardım

M@rvelous 3-4 hafta daha beklerim bayrama dslr ile girme hayalleri kuruyordum ama olması :)... her zaman 450d önceliğimdi ama bulunmuyor çoğu yerde teknosa vatan bimeks gibi yerlerde yok mediamarktta 55-250 lensle beraber 1500 lira ...

1000d nin indirimi bitti zaten fiyatı 990 liraya çekmişler biraz daha bekliyelim bakalım... canonların perde sesi beni derinden etkiledi valla youtube da incelemeleri izlerken icim gidiyor

• arkadaşlar yok mu 1000d hakkında bilgisi olan ?
  • dostum ben kullandım 1000d yoğun olarak günde 500-600 poz.
    Artıları;
    - Kullanımı kolay
    - Tutuşu iyi normal elli biri için
    - İso 800 Kadar çıktılar bana gayet iyi göründüler hatta 1600 de bile çok kötü görünmüyor.
    - Batarayası harika kullanırken hiç yarı yolda bırakmadı önizleme kullanılmadan 1000'den fazla Çekim yapmak mümkün.
    - Hafif
    eksileri;
    - Düşük ışıkta af sıkıntı yaratıyor ve fazla ses çıkarıyor.
    - Kit lensi vasat.(18-55)
    - İso 1600'den sonrası yok.
  • Merhaba bende aylar öncesinden sevdalandım DSLR cihazlara ve arkadaşlarımda da nedense hep 450D olması ile 450D'ye ısınmıştım amacım onunla başlamaktı ama almak üzere olduğum günlerde piyasada sıfırı yoktu hayyamda dışında. ama geçen hafta gold da gördüm. hala stokta olma durumu var bir bakın isterseniz. Gold Bilgisayar. linki vereyim.

CANON EOS 450D DSLR EF-S 18-55 IS KIT: 1.199TL
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=52776&ad=CANON-EOS-450D-DSLR-EF-S-18-55-iS-KiT-Dijital-Fotograf-Makinalari

Sizin durumunuzda almışken 450D ile başlamanız daha iyi olacağını düşünüyorum. ben bulamadığım için bir üst versiyonunu 500D yi aldım yalçınlardan kampanyalı olarak.
    ama olsaydı muhakkak bunu alırdım.
    Arkadaş 1000D yi anlatmış birde Canon Eos DSLR başlığı var orda sorun soruşturun.
    Birde Fotokritik te Ekipmanlardan 450D ve 1000D hakkındaki yorumları artı ve eksileri bir okumanızı tavsiye ederim tabii üstte arkadaş kısaca kendi görüşlerini aktarmış.
    Umarım ihtiyaçlarınıza göre bir ürün seçersiniz.

CANON 1000D FK linki
    CANON 450D FK linki

quote:

Orijinalden alıntı: Loading

3-4 yıl idare istiyorsan 500D yada 550D al... Onlar bile yetmeyecek yeri gelecek ama neyse :)

3-4 sene sonra neden yetmeyeceklerini sorabilir miyim acaba?
    Ne gibi özellikleri arayacağız acaba ki daha üst modelleri almak isteyelim?
    Arkadaşın konusunu farklı yerlere çekmek istemiyorum ama bu yorumunuz merak uyandırdı. cevaplarsanız sevinirim.

iyi forumlar

• cabbarkemal ve nohackmove yorumlarınız için teşekkür ederim 1000dyi tekrar inceledim kullanım kolaylığı hafif oluşu hoşuma gitti 2.5 lcd ekaranı ile herşey anlaşılabiliyor kasa büyük olduğu için 2.5 biraz ufak gibi görünüyordu .. 450d ile farklarına gelirsek

1) biri 2.5 biri 3.0 lcdye sahip
    2) birinde 9 nok AF birinde 7 nok AF
    3) malzeme kalitsi 450dnin biraz daha iyi ama abartılcak kadar değil
    4) 450d de spot ölçüm var 1000d de yok

aralarında bu kadar fark var 450d nin piyasad az olduğunu düşünrsek 1000d iyi bir tercih olabilir diye düşünüyorum inşallah yanılmam...

1000dnin yanına linkteki lensi almyı düşünüyorum daha sonra zoom lens veya macro lens alırım..

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-lens-filtre-lensler-canon-50mm-1-8-lens-sifir-ucretsiz-kargo-34226973/detay?

hala aradağım yorumları bulmuş değilim 1000dye dslr muammelesi yapılmıyor ama gayet güzel cihaz şahsen benim gibi ilk kez dslr kullanacak birisi için ideal yukardaki karşılaştırmaya bakarsak abartılcak kadar fark yok yakında kampanyalara başlarlar 1000d için kaçırmıyacağım...

pişman olmak istemiyorum veya neden 1000d aldım demekte istemiyorum umarım memnun kalırım bu arda karanlıkta netleme yaparken AF yardım ışığı yokmuş sadece manuel focus ile mi çekebilirz ?

sevgiler..saygılar..

• Niye DSLR muamelesi yapılmasın canım 100.000$ lık Canon EF 1200MM L lens ona da takılıyor

Bu yorumları geçeceksiniz. 1000D başlangıç için gayet uygun bir makina hiç bir ccd makinada onun gibi iso kabiliyeti yok ama 450d mi 1000d mi dersen cevabım 450d olur daha güzel ve de eğer ki amaç sadece fotoğraf çekmek ise çok ideal.
    Bende şuanda artık miladını tamamlamış 400d var. 2007 senesinde aldım halada severek kullanıyorum tabiki yakın zamanda yenileyeceğim bu artık şart oldu. 1000d başlangıç için çok iyi bir makina bence kafanızı takmayın. Güzel lenslerle coşar. 35tlye M42 adaptör alıp manuel lenslerle de kullanabilirsiniz. Canon DSLR topiğinde bu MF lenslerle(50-200 tl civarı fiyatları var) çekilen fotolara bakabilirsiniz.

Af yardım ışığı değil de Canon DSLRlarda flaş çakılır netlemek için karanlık ortamlarda. Haliyle netler yani.
    Başlangıç için o fiyata çok güzel.

• Cromartie cevabın için teşekkür ederim önceliğim 450d ama piyasada bulunmuyor sadece internet sitelerinde var siteler güveni mi değil mi garantili mi değil mi insan emin olamıyor 1000d iyi bir tercih olacak gibi yanına 50mm alacğım şimdi dediğiniz manuel lenslere bakıyorum.. 1000dyi 2-3 yıl kullanır dslr dünyasına giriş yaptıktan sonra elden çıkarır orta sınıftan bir makina ile devam etmeyi düşünüyorum 1000d hakkında nadir güzel yorum görüyorum çoğu kişi 450d 500d varken alınmaz diyor ama yapıcak birşey yok 450d piyasada yok zaten.. 500d nin garntili fiyatı uçuyor izmirdede spot satan yer yok en iyisi 1000d alıp lensleri dizmek umarım yanılmıyorumdur..

sevgiler..saygılar..
  • eğerki parayı peşin olarak verebilme imkanınız varsa garantili model aramayın derim. 2007 yılından bu yana abd den gelme rebel xti'yım var çok şükür bir kere bile sorun olmadı. netten aldğım garantisi olmayan lenslerimde de gene bir sorun olmadı.
    yani korkmayın bu forumda da çoğu kişi aynı şekilde yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

eğerki parayı peşin olarak verebilme imkanınız varsa garantili model aramayın derim. 2007 yılından bu yana abd den gelme rebel xti'yım var çok şükür bir kere bile sorun olmadı. netten aldğım garantisi olmayan lenslerimde de gene bir sorun olmadı.
    yani korkmayın bu forumda da çoğu kişi aynı şekilde yapıyor.

peşin almayı düşünüyorum ama arkadaşımın Nikon d3000 i önümde bozulduktan sonra vazgeçtim spot olsa elide kalırdı valla bu yüzden garantili düşünüyorum geçenlerde vatan ve mediamarkt güzel indrimler yaptı vatan 859 mediam 899 liraya indirdi ama kaçırdım ikisinde bir daha indirim yaparlarsa kaçırmayacağım..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.