Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Uzmanı Ne kadar maaş alıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
47.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. sınava hazırlanıyorum. kısmetse cumhuriyet ün. yönetim bilişim sistemlerini istiyorum bilgisayarla olan aşinalığımdan dolayı. vede bu meslek için iş bulma olanağı yüksek ve maaşıda dolgun diye duydum. buradan mezun biri çeşitli kollarda çalışabiliyor. fakat buradan Yönetim Bilişim Uzmanı olarak çıkıp bilgisayar dalında bir mesleğe başlasam iyisiyle kötüsüyle ortalama olarak ne kadar maaşla çalışırım. Bu mesleği tanıyan bilen arkadaşlar sorumu cevaplarsa sevinirim..

Edit 06.2018 : Bu konuyu bir sürü arkadaş okuyup merakını gidermeye çalışmış, Şuana kadar geçen süreci anlatacağım.
    Öncelikle 2012 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemlerini kazandım. Okul ve eğitim gayet iyidir yazmanızı tavsiye ederim. Benim zamanımda 4-5 üniversite ybs yazabileceğin şimdi sayısı artmış durumda. Müfredat içerikleri kısaca, İşletme ve Bilgisayar Müh. Karışımı gibidir. Yani yer yer Veri tabanı, Algoritma ve Programlama Dilleri, Web tasarımı vs. görürken aynı zamanda ekonomi, işletme, muhasebe dersleride görürsünüz.
    2016 yılında mezun oldum ve okul biter bitmez kısa dönem askerlik yaptım. Askerden geldiğimde işletme dersleri bilgiliri ve temel düzeyde kodlama biliyordum, işin özeti her şeyden az az biliyorsunzu ve bu aslında hiç bir şeye yaramaz. NE YAPIN EDİN ÜNİVERSİTEDE BİR KONUDA KENDİNİZİ YÖNLENDİRİN PROJELER ÜRETİN ÇOK FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ, Yazılımsa yazılıma yönlendir. Veri tabanı ise veritabanı gibi. Öncelikle şunu belirteyim üniversiteye gitmeden önce 3500 TL maaşla çalışacağım derdim, 1. sınıfta 3000 TL alırım dedim, 3. sınıfa gelince gerçeklerle yüzleşmeye başladım ve tabanımı 2500 TL ye düşürdüm. 4. sınıfın sonunda 2000 TL olsun sağlam olsun diyordum. Üniversiteden sonra asgari ücrete bile razı olursunuz yer yer bu çoğu meslek için böyledir aklınızda bulunsun :D Neyse askerlik bittikten sonra bir karar vermem gerekti, Yazılımı sevmediğimi anladım ve sistem & network uzmanlığı yapmaya karar verdim, birazda altyapım olmasına güvenerek işkurum sistem & network kursuna gittim 6 ay boyunca. Çok faydasını gördüm ve akabinde 3 aylık bir iş bulma sürecim vardı. Siz her ne kadar istenilen nitelikleri yapabileceğinizi kanıtlasanız bile adam aynı parayı deneyimli birini illaki bulurum 1 adet deyip deneyimli kişileri tercih etmekte, Absürt işler gelmekte, sizi amele gibi kullanmak isteyen kan emiciler çok piyasada, ya da asgari ücret teklif edenler mi dersin bilemem. Ama en sonunda mesleğimi yapabileceğim giriş olarak 2000 TL ile anlaştığım bir firmada bilgi işlemde kendi işimi yapıyorum. Burada junior yazılımcılar var deneyimsiz birine emin olun verecekleri maksimum ücret 2500 TL dir o da iyi ihtimal. O yüzden çok uçmayın biraz deneyim yaptıktan sonra şartlar kendiliğinden düzelecektir.

Sağlam ingilizceniz varsa biraz tecrübeniz ya da yazılım projeleriniz varsa o zaman biraz daha el üstünde olursunuz.
    YBS Mezunun yönelebileceği mesleklerden ve gruplarından bazıları; Yazılım, Sistem & Network, Veritabanı, ERP, Analist, İnsan Kaynakları, Teknoloji ile alakalı firmalarda satış ya da pazarlama. İşin özeti sabit maaşla çalışacağım diyorsanız teknoloji ile alakalı şirketlerde her hangi bir meslek grubunda dahi çalışma imkanınız diğer bölümlere göre YBS daha gözdedir.

Edit 2: 2. işyerindeyim. büyük bir fabrikanın bilgi işlem merkezindeyim. profesyonel iş hayatında yaklaşık olarak 2. yılındayım. Şuan da asgari ücret 2300 tl iken maaşım 3.500 - 4.000 tl civarındadır. Soran arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroslive -- 21 Şubat 2020; 11:7:33 >

• o okula gideresen hangi bölüm olursa olsun aç kalırsın.
  • Hedefini yüksek tutmalısın Boğaziçi YBS dururken Cumhuriyet Üni mezununun işi çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Águila Negra

Hedefini yüksek tutmalısın Boğaziçi YBS dururken Cumhuriyet Üni mezununun işi çok zor

Yocam boğaziçi ybs dediğin yer ygs6 dan 484 puanla alıyor. ygs den full yapsam okul puanımla belki giderim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: N!tr0gen

quote:

Hedefini yüksek tutmalısın Boğaziçi YBS dururken Cumhuriyet Üni mezununun işi çok zor

Yocam boğaziçi ybs dediğin yer ygs6 dan 484 puanla alıyor. ygs den full yapsam okul puanımla belki giderim. :)

Biliyorum puanı yüksek. Benim hedefim de Boğaziçi YBS idi. Ama ÖSS'de Türkçe'den 22,5 yapınca ve çok kek bi matematik sorusunu kaçırınca Boğaziçi benim için boğazın serin sularına gömüldü

Ama en samimi arkadaşlarımdan biri orada okuyor şuan. Duyduklarıma göre çoğu öğrenci okul bitmeden çalışmaya başlıyorlarmış. Ve çalıştıkları şirketler öyle ufak tefek şirketler değil. Başlangıçta 2000+ ile başlarlar heralde tahminime göre.

• anladım. bizde cumguriyette mezun olunca birazda torpille en kötü 2000-2500 den başlarız heralde :)
  • quote:

anladım. bizde cumguriyette mezun olunca birazda torpille en kötü 2000-2500 den başlarız heralde :)

2000 le başlarsan öp başına koy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

anladım. bizde cumguriyette mezun olunca birazda torpille en kötü 2000-2500 den başlarız heralde :)

2000 le başlarsan öp başına koy

valla hocam benim ybs başlangıç ve öğrenciyken alınan en düşük duyduğum maaş 3 bin tl civarı. 5bine kadar duydum. ama genelde boğaziçi oluyor. ben lys den tercih edicem cumhuriyet ün. ybs yi. bu işlerde diploma aslında pek önemli değil. aslında önemli olan senin yeteneğin senin çalışman, diploma giriş için vesile sadece ama boğaziçi dedinmi açılmayacak kapı yok orası ayrı tabi :) benim büyük abim reklam gibi olmasın ankarada memurlar.net te teknik yönetimde müdür. üniversite okumadı lise mezunu birkaç sertifikası var belli konularda. dedim sen ün felan okumadan nası becerdin bu işleri kısaca oda bana bunları iletti diploma sadece kağıt parçası, senin orda yaptığın işlere bakıyorlar dedi valla. yani işi bilmeyen boğaziçinden mezun olur girer 3bin tlden başlar hep aynı kalır yerinde sonra dedi. yani işin ben ün bi gidip şu sertifikaları toplarım sonrada birazda abimizin torpiliyle başlarız işe :)

• Elbette yaptığın iş önemli ama etiket olmadan olmuyo tabi sağlam bi torpilin yoksa :) Allah yolunu açık etsin..
  • Hort. Durumlar nedir hocam?
  • Hort
  • Hocam noldu senin iş ?
  • Yıl 2015 ve siz halen bu sorunun cevabını arıyorsanız bilişim bölümlerine adımınızı atmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

o okula gideresen hangi bölüm olursa olsun aç kalırsın.

Bilgisayarcilik bitti. Yapay zeka dahada gelissin bilgi islem bolumleri tamamen ac kalacak. şuandaki en king meslek matematikçi olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Praetorian*

quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Yıl 2015 ve siz halen bu sorunun cevabını arıyorsanız bilişim bölümlerine adımınızı atmayın

Vay arkadaş bilişim okuma, sözellerde zaten meslek yok, öğretmenler atanmiyor, mühendisler bile işsiz kalıyor.Biz ne halt edelim.

Ondan demedim yani diyorum ki işde bulamayabilirsin 10 bin maaşda alabilirsin aynı şekilde mühendisliklerde öyle şimdi burada en az 3binden başlıyormuş ediyormuş gibi laflar dönüyor hepsi de palavra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmaniye Korkut Ata Ün. 4. sınıftayım arkadaşlar. .Net ağırlıklı çalışmaktayım. durumlar şuan için kötü değil. iş koşullarını ortamlarını vs. gözlüyorum. Mezun olursak atılıcaz inş. Sorularınız varsa alabilirim
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum, zannetmiyorum. Yapay zeka = bilgi işlem demek
  • Palavra değil. 3. binden başlıyormuş gibi bir cümlede gerçek değil. Tamamen yaptığın iş ile bağlantılı. (özel sektör için konuşmaktayım)
    sen kendini geliştirir ve iyi bir bilgi düzeyine oluşturursan 2.5 3 bin lira normal bir paradır. En basitinden geçen dönem mezun olan arkadaşım temmuz ayında turkcell mobil programlamada 3 bin lira ile işe başladı. ve geldi bize sunum yaptı çocuk. veyahut benim gibi yeni mezun ve aynı yaşta bir sitede bilgi işlemde 2.5 bin lira ile başlayanıda tanıyorum.
    Sorun şu; bilgisayarın b sinden anlamayıp ezberle geç mantığıyla mezun olanlar çok. Mezun olunca onunda ünvanı benimde ünvanım aynı oluyor. Dolayısıyla ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya bu tarz insanların yazılım ağırlıklı sektörde ilerlemeleri ve iyi bir ücretle başlamaları pek mümkün olmayacaktır.
  • burdayım
  • quote:

Katılmıyorum, zannetmiyorum. Yapay zeka = bilgi işlem demek

Yapay zeka bilgi islemmi? Turkiye insanlarina neden bu soruyu soruyorsunki sanki tum çip fabrikalari bizde.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.