Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri - Management Information Systems

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümle ilgili sorularınız varsa yardımcı olmaya calısabilirim. Mehmet Akif Ersoy Üni. Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Ayrıcahttp://www.facebook.com/pages/Yonetim-Bilisim-Sistemleri-MIS/178074725562253 sayfasından da güncel olarak takip edebilirsiniz bölümle ilgili gelişmeleri.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yönetim Bilişim Sistemleri (Management Information Systems)

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), işletmelerin karar verme süreçlerini desteklemek ve geliştirmek için bilgiyi kullanan bir disiplindir. YBS, işletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi toplamasına, işlemesine, görüntülemesine ve analiz etmesine yardımcı olur.

YBS'nin amacı, yöneticilerin işletmenin performansı hakkında zamanında ve doğru bilgiye erişmelerini sağlamaktır. Bu bilgi, ürün geliştirme, pazarlama stratejileri, finansal planlama ve diğer önemli alanlarda daha iyi kararlar almalarına yardımcı olur.

YBS, işletmelerin iç ve dış ortamlarından veri toplar. İç veriler, üretim, finans ve insan kaynakları gibi işletmenin kendi iç operasyonlarından gelir. Dış veriler ise piyasa trendleri, müşteri geri bildirimleri ve rakip faaliyetleri gibi kaynaklardan elde edilir.

Toplanan veriler, bilgilendirici raporlar, gösterge tabloları ve grafikler biçiminde işlenir ve görüntülenir. Bu bilgiler, yöneticilerin işletmelerinin performansını izlemelerine, sorunları belirlemelerine ve gelecekteki fırsatları belirlemelerine yardımcı olur.

YBS'nin başarılı bir şekilde uygulanması, işletmenin hedefleri, iş süreçleri ve bilgi gereksinimlerinin net bir şekilde anlaşılmasını gerektirir. Ayrıca, veri güvenliği, gizlilik ve etik hususlarının ele alınması da önemlidir.

YBS'nin işletmelere sağladığı temel faydalar şunlardır:

• Geliştirilmiş karar verme
    • Verimlilikte artış
    • Maliyetlerin azaltılması
    • Rekabet avantajı

Eğer Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında ek bilgiye ihtiyacın varsa lütfen ilgili uzmanlara başvurmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BU bölüm aynı zamanda boğaziçi ve bilkendede mevcut. Girmek isteyenlere tavsiye edebilceğim bir bölüm, işletme ve bilgisayar mühendisliğinin karışımı diyebiliriz. Ama girecekseniz boğaziçi yada bilkente girin ingilizce eğitimi çok çok önemli bu bölümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 25 Ocak 2011; 23:43:51 >
  • Gidicekseniz sadece 2 üniversiteye bağlanın teorisinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bence olay kişide biter. Evet İngilizce çok önemli. Sadece bu bölümde değil artık İngilizce her şeyde vazgeçilmez. Ama illa üniversitede öğrenilir diye bir kaide yok. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde de hazırlık eğitimi var mesela. Ve hatta daha üniversiteye başlamadan su gibi ingilizce konuşan insanlar var..
  • İşin büyük çoğunluğunun kişide bittiği doğru.Yalnız üniversitenin verdiği eğitim olanaklarını hiçe saymamak lazım.Birde şunu demeden edemeyeceğim Bilkent'te ingilizce eğitim diğer üniversitelere kıyasla daha sıkı.ODTÜ veya Hacettepe'de okuyan arkadaşlarımın girdikleri sınavlarla ve kitaplarıyla karşılaştırılınca fark anlaşılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 25 Ocak 2011; 23:46:18 >
  • İş insanın kendisinde bitiyor bu kısmen doğru ama üniversitenin sunduğu olanaklar çok çok önemlidir. Deloitte firmasından gelen müdür bile buna vurgu yapmıştı, her yıl ankaradan aldıkları adamların yarısı bilkenden , diğerleri ODTÜ ve hacettepe bir kaç tanede başkent ve gaziden çıkıyormuş.

Kendi üniversitem adına konuşayım, her hafta etkinlik var, coca cola olsun, bankalar olsun, audit şirketleri olsun,devamlı birileri gelip seminer veriyor, böylece sektör hakkında bilgi sahibi olmuş oluyorsun. İşletme Bilgi Yönetimi yönetiminde bide zorunlu staj var, 1 dönem boyunca, IBM, Mİcrosoft, Oracle gibi şirketlerde staj yapıyorsun üniversitenin sağladığı bağlantılar sayesinde, buda seni taşrada okuyan adamdan bir adım öne atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

BU bölüm aynı zamanda boğaziçi ve bilkendede mevcut. Girmek isteyenlere tavsiye edebilceğim bir bölüm, işletme ve bilgisayar mühendisliğinin karışımı diyebiliriz. Ama girecekseniz boğaziçi yada bilkente girin ingilizce eğitimi çok çok önemli bu bölümde.

Ders programı var mı? Bilgisayar mühendisliğiyle alakasını merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

BU bölüm aynı zamanda boğaziçi ve bilkendede mevcut. Girmek isteyenlere tavsiye edebilceğim bir bölüm, işletme ve bilgisayar mühendisliğinin karışımı diyebiliriz. Ama girecekseniz boğaziçi yada bilkente girin ingilizce eğitimi çok çok önemli bu bölümde.

PC müh ün temel dersi olan algoritma dersi zorunlu, intro to progrraming veriliyor web dizayn dersi zorunlu

3. senede bi konu hakkında uzmanlaşıyosun, ya programlama ,yada pazarlama ona göre ağırlığı değişiyor.

www.bim.bilkent.edu.tr/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende bilkent işletme ve bilgi yönetimi düşünüyorum.. %50 burslu gelmem zor gibi tam burslu puanı tutturabilirsem gelicem inşallah. Geçen sene 440 ile kapatmış bu sene yükselmez umarım :) Ama tabi bilkentin alternatifi mehmet akif ersoy
  • bence sen mehmet akif ersoya git, bir tane yazı okuyup bilkent den vazgeçen adamın bilkentte ne işi var.

quote:

Orijinalden alıntı: Beakje

hmm.. bende burayı düşünüyordum grafikerburak'ın yazısını okuduktan sonra vazgeçtim .. yararlı bir başlık teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

PC müh ün temel dersi olan algoritma dersi zorunlu, intro to progrraming veriliyor web dizayn dersi zorunlu

3. senede bi konu hakkında uzmanlaşıyosun, ya programlama ,yada pazarlama ona göre ağırlığı değişiyor.

www.bim.bilkent.edu.tr/

Kusura bakmayın ama birkaç ders alıp bilgisayar mühendisi olunmaz. Bu derslerle programcı olunabilirliği bile şüpheli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

www.bim.bilkent.edu.tr/

Kusura bakmayın ama birkaç ders alıp bilgisayar mühendisi olunmaz. Bu derslerle programcı olunabilirliği bile şüpheli.

Mühendis olunulabilir demedim hiç bir zaman, bilgisayar mühendisliği ile işletmenin karışımı dedim. Bu derslere bakılırsa tam işletmede değil, her konudan fikir sahibi yapıyor adamı, ama hiç bi konunun detayına inmiyor...

IT sektöründe bu ünvanlarla çalışabiliyorsun.
    FIELD OF WORK TITLE
    Information Technologies Programmer
    Web Programmer
    Database Programmer
    Systems Analyst
    In managerial positions upon adequate experience

Master yaparsanda yazılım mühendisi ünvanını alabiliyorsun

• Burdurun bucak ilçesinde mi bu bölüm.Eğer öyleyse 4 yıl o ilçe için çok fazla.İstanbulda okuyan birinin imkanları bambaşka olur.
  • ben daha önce araştırmıştım genelde mezunlar işletme mezunu gibi çalışıyormuş yani yazılım sektörüne girmek gibi bi hayaliniz varsa boşa gitmeyin..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

www.bim.bilkent.edu.tr/

Mühendis olunulabilir demedim hiç bir zaman, bilgisayar mühendisliği ile işletmenin karışımı dedim. Bu derslere bakılırsa tam işletmede değil, her konudan fikir sahibi yapıyor adamı, ama hiç bi konunun detayına inmiyor...

IT sektöründe bu ünvanlarla çalışabiliyorsun.
    FIELD OF WORK TITLE
    Information Technologies Programmer
    Web Programmer
    Database Programmer
    Systems Analyst
    In managerial positions upon adequate experience

Master yaparsanda yazılım mühendisi ünvanını alabiliyorsun

Program içinde mühendislikle bir alaka yok. Karışımda yok. Yukarıda verdiğin çalışma alanları mühendislik eğitimi gerektirmiyor. 2 senelik programlama okuyan kişilerin yapabileceği şeyler. Bilgi işlemci diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 26 Ocak 2011; 9:59:42 >

• quote:

bence sen mehmet akif ersoya git, bir tane yazı okuyup bilkent den vazgeçen adamın bilkentte ne işi var.

quote:

Orijinalden alıntı: Beakje

hmm.. bende burayı düşünüyordum grafikerburak'ın yazısını okuduktan sonra vazgeçtim .. yararlı bir başlık teşekkür ederim.

evet bi ara yazdım sonra araştırdım bilkent daha ağır basıyor :)
  • Tecrübe ve araştırmalarımdan şunu söylemeliyim ki bugün mantar gibi türeyen bilgisayar mühendisliği ve bilişimle alakalı bölümlerden (belli başlı olanlar dışında) mezun olunduğunda eskisi gibi kaliteli yazılımcılar programcılar çıkmıyor ne yazık ki.
    O yüzden MIS bölümü okuduğunuzda donanımlı bir yazılımcı olacağınızı hayal etmeyin . (sadece okulun verdiğiyle yetindiğinizi varsayarsak)
    Benim gözlemlerime göre MIS'in mantığı işletme ve bilişim konularında temel bilgileri vererek öğrenciye kendini geliştirme imkanı sunuyor.Siz okuduğunuz süre içerisinde hangi sektöre daha yakın olduğunuzu hissederseniz ona yönelebilirsiniz.İşletmeye yönelip kendinizi o alanda geliştirdiğinizde normal işletme mezunlarından farkınız (üniversiteye göre ) Java,Web Tasarım,C# gibi artılarınızın olmasıdır.
    Şahsen ben hep bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisiydim ama TM okuduğum için ona en yakın olan MIS'i seçtim ve bilgisayar konusunda almayı beklediğim eğitimi görmedim (henüz başındayım tabi ).Ancak bu bir engel veya dezavantaj değil şimdi kendim dışarıdan yazılım yönümü geliştirirken okuldan da işletme bilgilerini de alıyorum

Uzattım ama diyeceğim o ki ; MIS okumak,mezunu olmak çok yönlü olmayı gerektirir...

• mehmet akif ersoy üniversitesi ybs nin eğitimi , üniversite ortamı yeri falan nasıl bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Umarım bu bölüme girerim.32bindeyim meslek lisesi 410 puan aldım.Okuldan en kötü 90 gelecek tahminim 95.
  • Trakya üniversitesinde Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümü var, bu bölümle ilgili bilgisi olan arkadaş var mı? CTİS ya da Yönetim bilişim sistemlerinden farkı nedir? Ders programına baktığımızda (http://kycubyo.trakya.edu.tr/bilgisayar_dersplan.php) iktisat, pazarlama gibi dersler var, aydınlatabilecek birileri var mı?
  • bölümden cıkınca ne is yapılıyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.