Şimdi Ara

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ HAKKINDA! (ACİL)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
9.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhabalar, uzun zaman sonra açtığım ilk konu, yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında bilgi edinmek amacıyla bu konuyu açıyorum, yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.

    Sorularıma gelirsek;

    1) Öncelikle yönetim bilişim sistemleri bölümü nedir, ne öğrenir, mühendis diyen var, işletmeci diyen var, ikisinin birleşimi diyen var, ekonomi ve finans ile ilgili diyen var. Yani bilgi kirliliği var doğru bilgi yok. Bana bu bölüm tam olarak ne yapar, ne öğrenir bunu bilenler açıklarsa sevinirim.

    2) Yönetim Bilişim Sistemleri bölmünden mezun olan, bu bölümden mezun olan arkadaşı, akrabası olan cevaplarsa sevinirim; Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu olursak iş imkanımız nedir, var mıdır kesin iş bulabilir miyiz? Mezun olduğumuzda ne iş yaparız? Ne tür şirketlerde iş bulabiliriz? Devlette iş imkanımız var mıdır?(Kpss vb. ile)

    3) Hangi üniversite de okuduğumuzun çok önemi var mıdır? (Tabii ki Boğaziçi haricinde olan üniversitelerden bahsediyorum.)

    4) Son olarak bu bölüm Beykent Üniversitesinde nasıldır?

    Arkadaşlar sizlere sorularım bu kadar cevaplarınızı bekliyorum, cevaplarsanız sevinirim...







  • 1. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencileri bir işletmeciye göre edindikleri bilişim bilgisiyle bir mühendise göre edindikleri idari bilimlerin birlikteliğiyle bu ikisi arasında köprü görür. Büyük firmalarda teknik elemanlar işletmenin tam ihtiyaçlarının farkına varamaz, idari personelde teknik elemana neler sağlayacağı hakkında yetersiz kalır. İşte burada bir yönetim bilişim sistemleri mezunu şirketin bilişim yönetimini devralır.

    Örnek olarak : Bir şirketin muhasebe departmanı yeni bir yazılım yaptırmak istiyor bunu teknik elemanın anlayacağı dile çeviren biziz. yönetim bilişim sistemleri şirketlerin yönetim alanında bilişimi etkin kullanmasını hedefliyor. önceleri endüstri ve bilgisayar mühendisliğinde bir ders olarak okutulurken yurt dışında değişen dengelerle beraber bir program seviyesine gelmiştir.

    3. Üniversitenin imkanları her lisans programında olduğu gibi yönetim bilişim sistemlerinde olan insanları da etkiliyor. Bölümdeki akademisyenlerin tecrübesi, üniversitenin bulunduğu şehrin bilişimle olan imkanları gibi ama bu pastanın bütününde belki %20'dir. Bazı bölümleri şehri veya hocaları değil öğrencileri ayağa kaldırır.




  • Peki anladım, siz yönetim bilişim sistemleri mezunusunuz sanırım. İş imkanları nasıldır peki?
  • Puanın kaç ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sismanogluenes

    Peki anladım, siz yönetim bilişim sistemleri mezunusunuz sanırım. İş imkanları nasıldır peki?

    maalesef ben mezun değilim
  • Tam burslu mu geliyor? %50 falan mı ? Ben Yeditepe ve Beykent arasında kararsızdım. Uzun süren araştırmalarım,öğrencilerle falan konuşmalarım sonucunda Yeditepeyi seçtim.
  • %50 Burslu geliyor. Beykent olabiliyor, Medipol olabiliyor çeşitli üniversiteler var ama emin olamıyorum. Aslında bölümden de emin olamıyorum, ben meslek lisesi çıkışlıyım, yine bilişimden mezun oldum programlama ve web tasarım üzerine o nedenle de bilişim ile ilgili diye bu bölümü düşünüyorum ama bölüm hakkında emin olamıyorum, yeni bir bölüm diyorlar. Ama sorduğum çoğu insan Bilişim de iş yaparsın dedi. Sizden de bu nedenle cevaplar bekliyorum. Peki sen neden ikisi arasında Yeditepe'yi seçtin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D1FB47889 -- 10 Temmuz 2015; 16:48:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sismanogluenes

    %50 Burslu geliyor. Beykent olabiliyor, Medipol olabiliyor çeşitli üniversiteler var ama emin olamıyorum. Aslında bölümden de emin olamıyorum, ben meslek lisesi çıkışlıyım, yine bilişimden mezun oldum programlama ve web tasarım üzerine o nedenle de bilişim ile ilgili diye bu bölümü düşünüyorum ama bölüm hakkında emin olamıyorum, yeni bir bölüm diyorlar. Ama sorduğum çoğu insan Bilişim de iş yaparsın dedi. Sizden de bu nedenle cevaplar bekliyorum. Peki sen neden ikisi arasında Yeditepe'yi seçtin?

    Bölümden bi kere emin ol, iş garantisi falan mezun olduğu an her şey hazır.. Şuan mezun olanı havada kapıyorlar.

    Benim Yeditepe seçmemin sebebi Beykentte "zengin bebeleri"nin fazla olması. Beykent benim evime daha yakın ama sırf bu sebepten dolayı Yeditepeyi yazıcam ilk.. Ayrıca Yeditepenin MIS bölümü daha iyi diyorlar.




  • Bölümden emin olmama sebebim iş bulamam korkusuydu. Ancak bugün biraz araştırma yaptım ve sana da bölümü sorunca ortak bir cevap geldi iş bulursun dendi. Bölüm revaçta olan bir bölümmüş iş konusunda anladığım kadarıyla. Ama şimdi de üniversiteden emin olamadım üniversite arıyorum. Beykent benim evimede yakın açıkcası. Peki yeditepe ve beykent'i kıyaslasan eğitim olarak çok fark olur mu? Araştırmalarına göre, ben Beykent'i araştırdım ama Yeditepe hakkında fikrim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sismanogluenes

    Bölümden emin olmama sebebim iş bulamam korkusuydu. Ancak bugün biraz araştırma yaptım ve sana da bölümü sorunca ortak bir cevap geldi iş bulursun dendi. Bölüm revaçta olan bir bölümmüş iş konusunda anladığım kadarıyla. Ama şimdi de üniversiteden emin olamadım üniversite arıyorum. Beykent benim evimede yakın açıkcası. Peki yeditepe ve beykent'i kıyaslasan eğitim olarak çok fark olur mu? Araştırmalarına göre, ben Beykent'i araştırdım ama Yeditepe hakkında fikrim yok.

    Yanlış hatırlamıyorsam Yeditepeden 4-5 kişiyle konuştum. Beykentten 1 kişiyle konuştum.Yeditepe aklıma yattı..


    Benim Yeditepeyi seçmiş olmamda sıralamanın falan da önemi var açıkçası. Beykentin %50 burslu sıralaması = Yeditepenin ücretli sıralaması.

    İsim olarak bile Yeditepe>Beykent diyorlar.




  • up up up
  • ARKADAŞLAR LİSEDE AĞ İŞLETMENLİĞİ OKUYUP ÜNİVERSİTEDE HANGİ BÖLÜMLERİ KAZANABİLİRM
  • Tekrar up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü işletme ve bilgisayar bilimlerini birleştiren güzide bölümlerden biridir. Bölümde işetme dersleriyle birlikte temel bilgisayar bilimleri ve programlama dersleri de veriliyor. Tıpkı Endüstri Mühendislerinde olduğu gibi "Her şeyden biraz, hiçbir şeyden tam değil" mantığı bu bölüm içinde geçerlidir.

    Mezunlar çoğunlukla IT sektöründe çalışırlar. Henüz mezun olmadığım için iş imkanı konusunda çok fazla bir şey söyleyemem ama neredeyse her bölümde olduğu gibi kendinizi geliştirmeniz şart. Hem işletme hem de bilişim sektörüne hitap ettiği için geniş bir iş imkanı olduğunu söyleyebiliriz ama şunu da söylemekte fayda var; bu bölümü kuru kuru okuyanlar ne tam bir bilgisayarcı ne de tam bir işletmecidir. Bu sebeple eğer YBS'ye gelmek istiyorsanız gelişime açık bir birey olup olmadığınızı sorgulamanızı tavsiye ediyorum.

    Sakarya Üniversitesinde bu bölümü okuyorum. Hem üniversiteyi hem de bölümü tavsiye ederim. Eğer Boğaziçi'ne gidemiyorsanız Sakarya'ya gelin.




  • HolyT kullanıcısına yanıt
    hocam sakaryanın sitede tüm ders programı yok ilk sene programlamaya yönelik dersler var mı ?
  • Arkadaşlar kararımı verdim. "Yönetim Bilişim Sistemleri" okuyacağım. Şuanda üniversite araştırması yapıyorum. "İstanbul'da özel(Beykent, Yeditepe, Medipol Üni. vb.) mi? yoksa şehir dışında (Düzce, Sakarya, M. Akif Ersoy üni. vb.) devlet mi?" sorusunun cevabına karar vermeye çalışıyorum. Sizin önerileriniz, fikriniz varsa bu konuda nelerdir? Ben İstanbul'da özelden yanayım ama şehir dışında da Sakarya ve Düzce güzel okullar var, o nedenle kararsız kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D1FB47889 -- 12 Temmuz 2015; 17:35:32 >
  • Kadir has ybs nasıldır arkadaşlar ben de tam burslu burayı düşünüyorum ???

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam denizli varken düzce yazma bence
  • Buz Mavi Surat kullanıcısına yanıt
    Hocam Denizli var derken?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.