Şimdi Ara

Diş Hekimliği mi Şehir Dışında Tıp mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18.3 sayısal sıralamam var Ankara'da Diş Hekimliği okumak mı daha mantıklı ankara dışında tıp mı kararsız kaldım. Ankara dışı çok istemiyorum tıp da hayalim değil o yüzden çok büyük fark yoksa diş yazıcam. Sizce hangisi daha mantıklı ?




  • Bir diş hekimliği öğrencisi olarak diş yazmanızı tavsiye edeceğim. Tabii bunlar benim kendi düşüncelerim umarım yardımcı olabilirim.

    Diş hekimliği fakültesi tıp fakültesi ile birçok ortak dersi olan bir bölüm. (Anatomi, biyokimya, biyofizik, biyoistatistik, fizyoloji, farmakoloji, patoloji, histoloji vb.) Açıkçası bana göre tek farkı diş hekimliğinin kendi alan derslerinin yoğun bir şekilde pratiğe dayalı olması yani 1. Sınıftan itibaren yoğun bir preklinik (klinik öncesi) eğitiminin olması. Daha 4. Sınıftayken bile hastaya direkt cerrahi işlemde bulunuyor olabilmek, tedavileri gerçekleştirebilmek son derece tatmin edici. Bunun dışında okulu bitirdikten sonra da diş hekimliği fakültesinde direkt çalışılabiliyor fakat tıp fakültesinde özellikle aile hekimliğinin de uzmanlığa tabi tutulmasından sonra uzmanlık biraz şart gözüyle bakılıyor. Çalışma şartları yani nöbet, çalışma ortamı vb bakımından da diş hekimliğinin benim için daha uygun bir meslek olduğuna karar verdim.

    Bunun haricinde diş hekimliği dediğim gibi zorlu bir pratik eğitimi barındırıyor. Sevilmeden yapılmayacak bir iş fakat bunun tıp için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca her yıl artan kontenjanlar yüzünden mesleğimiz büyük ihtimalle gelecekte sıkıntı çekecek fakat bu sıkıntının diğer bölümler kadar yoğun olacağını düşünmemekteyim. Ayrıca sizin bahsettiğiniz puandaki Ankara'daki diş hekimliği fakülteleri alanında saygın üniversiteler ve bu da sizin için bir artı olur. Çalışma imkanı olarak da diş hekimliğinde uzmanlık, devlet, özel klinikler gibi bir sürü iş imkanı bulunmakta, bu da güzel bir artı.

    Diş hekimliği fakültesi, okuma maliyeti yüksek olan bir bölüm. Dönemin başında ve aylık rutin olarak pratik eğitimde kullandığımız malzemeler için yüksek ücretler ödüyoruz. Farklı şehirde buna bir de kira fatura gibi ücretler eklenince okuması çok maliyetli oluyor. Bu yüzden şehirdışında değil de aile yanında veya memleketinizde okumanız da sizin için bir diğer artı olacaktır diye düşünüyorum.

    Zorlu bir süreç olan bu tercih döneminde maalesef herkes farklı bir şey söylüyor, ben de umarım aklınızı karıştırmamışımdır. Zamanında diş hekimliğine 'tıp tutmazsa yazarım ya' gözüyle bakan birisi olarak bu görüşümün zamanla değiştiğini belirtmek isterim.

    Eğer iki bölüm için de 'fark etmez' gözü ile bakıyorsanız ilerideki yaşamınızı nasıl etkileyeceğine göre karar vermenizi öneririm (çalışma saati, çalışma ortamı gibi).

    Bunlar haricinde diş hekimliği ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım fakat Ankara'da diş hekimliği okuma imkanınız varken kaçırmayın derim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrankelaBender -- 17 Ağustos 2021; 17:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Niye kararsız kaldın yazarsan biz de ona göre yardımcı oluruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.