Şimdi Ara

Yönetim Bilişim Sistemleri düşünenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu sene üniversitede Yönetim Bilişim Sistemlerini düşünen arkadaşlar varsa, iletişime geçelim. Mehmet Akif Ersoy üniversitesi düşünüyorum. Amacım, üniversitede güzel bir ortam kurup, Burdur'un Bucak ilçesindeki asosyal olarak belirtilen hayatı, projelerle ve girşimciliklerle canlandırmak. Belki daha erken ama şimdiden iletişime geçelim düşünen arkadaşlarla, çünkü ben bucak için sadece projeler üretebileceğim arkadaşların olduğu zaman keyifli bir ortam çıkacağını düşünüyorum.

• Hocam, iyi hoş söylüyorsun da. Tıp için de 6 yıl okuyup 3 bin lira aile hekimi maaşı alanlar var diyorlar. YBS okuyup 5 bin lira alan da var. Bu "İşsizler Ordusu"na katılır tabiri neye göre söylenmiş bir şey anlamıyorum. Bilişim çıkışlı bir öğrenciyim ve şuan bile lisede öğrendiklerimle bilg. müh. mezunu yakınlarım kadar kazanabiliyorum. Bence bu tarz şeyler hakkında kesin hüküm vermek yanlış. Geniş bir bölüm, he şu olabilir, okursun ama 2 bin lira alırsın, 2 buçuk alırsın ama işsiz kalmak kişinin bireysel tercihi olur. İşletme, Bilişim, Yönetim gibi birçok sektörde çalışılabilir. İş ilanlarına bakarsanız eğer, üniversiteleri ilgili bölümlerinden mezun, şunu şunu bilen eleman aranıyor der. İlgili bölümün "mühendislik" fakültesini ösymde 50 bin sıralama yaparak kazanmış eleman demezler. Hiçbir meslek görmedim ki, işsizler ordusuna katılırsın diye yorum yapılmayan. Tıp bile eleştiriliyor, eczacılar dereceyle üni kazanıyor işsiz kalıyor diyorlar. Yani hocam lütfen biraz daha ılımlı olalım. Saygılarımla...
  • Ben düşünüyorum ybs ama ygs6 ile alıyordu mehmet akif sıkıntı biraz fen 0 net
  • Yeditepe tam burslu YBS dusunebilirim,sayisim ama neden olmasin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnde orayı düşünüyorum eğitimi iyimiş de işte kücük bir yer arkadas bulunca iyi olur bilmiyorum fenim kötü kazanabilirmiyim meslek lisesiyim iyi puan gelir okuldan ek puanda var ama fen sıkıntı ya :(
  • Ne oluyor buradan

• quote:

Orijinalden alıntı: ilk5bin

Ne oluyor buradan

Birçoğu işsizlik ordusuna katılır gibime geliyor. İş bulanda ne olur bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: AlihanSama

quote:

Ne oluyor buradan

içimi kararttın kardeş neden böyle dedin iyi bir bölüm değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Ne oluyor buradan

Boğaziçinde 17 k ile alıyor gidilebilir yoklukta

• Bölüm hakkında pek bilgim yok ancak gerek mühendislikte gerek bu bölümlerde ekmek aslanın midesine kadar indi. Mesela bu bölümü boğaziçi gibi üniversitelerde okuyanlar özel şirketlere girebilir ancak diğer üniversiteler çoğunlukla kpss atamalarını bekleyecek kpss puanları da malum

• ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Bir işin iyisi olursan her meslekte iş var aslında örneğin boğaziçinde okuyup bu bölümün iyilerinden olursan rahat iş bulursun. Tıp ve diş hariç her bölümde bu durum var

• Arkadaslar bu bolumu boğaziçi dışında yazmayin gunlerce arastirmis biri olarak söylüyorum

• niye öyle dedin kardeş ya :(
  • AlihanSama kullanıcısına yanıt
    Hocam, iyi hoş söylüyorsun da. Tıp için de 6 yıl okuyup 3 bin lira aile hekimi maaşı alanlar var diyorlar. YBS okuyup 5 bin lira alan da var. Bu "İşsizler Ordusu"na katılır tabiri neye göre söylenmiş bir şey anlamıyorum. Bilişim çıkışlı bir öğrenciyim ve şuan bile lisede öğrendiklerimle bilg. müh. mezunu yakınlarım kadar kazanabiliyorum. Bence bu tarz şeyler hakkında kesin hüküm vermek yanlış. Geniş bir bölüm, he şu olabilir, okursun ama 2 bin lira alırsın, 2 buçuk alırsın ama işsiz kalmak kişinin bireysel tercihi olur. İşletme, Bilişim, Yönetim gibi birçok sektörde çalışılabilir. İş ilanlarına bakarsanız eğer, üniversiteleri ilgili bölümlerinden mezun, şunu şunu bilen eleman aranıyor der. İlgili bölümün "mühendislik" fakültesini ösymde 50 bin sıralama yaparak kazanmış eleman demezler. Hiçbir meslek görmedim ki, işsizler ordusuna katılırsın diye yorum yapılmayan. Tıp bile eleştiriliyor, eczacılar dereceyle üni kazanıyor işsiz kalıyor diyorlar. Yani hocam lütfen biraz daha ılımlı olalım. Saygılarımla...

• Yasininyeri Y kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversite bitince anlarsın ne demek istediğimi.

Edit: Ben büyük şirketlerin ilanlarına ( Odtü, boğaziçi, itü, ytü ) diyerek direk olarak isim yazdıklarını biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlihanSama -- 10 Mart 2015; 22:39:53 >
  • quote:

Hocam üniversite bitince anlarsın ne demek istediğimi.

Edit: Ben büyük şirketlerin ilanlarına ( Odtü, boğaziçi, itü, ytü ) diyerek direk olarak isim yazdıklarını biliyorum

Hocam kendi düşüncendir tabi saygı duyarım ama YBS mezunlarının blog sitelerinde yazdıklarına bakıyorum, yarısından çoğu işinden memnun. Devlette çalışanı da var, özelde de var. Kendi işini kuran da var. Yani 4 yıl içinde zaten son yılını stajyer olarak geçiriyorlar. Aynı bilgiye sahip iki kişinin, YBS okumasıyla, Bilg. müh okumasının bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta insan kendisi araştırır öğrenir. Okul da bildiklerine katkı sağlar.
  • Hocam bende bilişim çıkışlı olacağım liseden bu sene. Benimde aklımda olan bir bölüm fakat burada bi kaç ay önce açılmış bir konuda başkent ve boğaziçi dışında okuyanların mezun olduktan sonra iş konusunda zorlandıklarından bahsediyorlardı ki zaten meslek lisesl çıkışlı birinin bahsedilen üniversitelere girmesi bilmiyorum. Yeterli bir araştırma yapamadım bölüm hakkında fakat hala aklımı kurcalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maybe OneDay

Hocam bende bilişim çıkışlı olacağım liseden bu sene. Benimde aklımda olan bir bölüm fakat burada bi kaç ay önce açılmış bir konuda başkent ve boğaziçi dışında okuyanların mezun olduktan sonra iş konusunda zorlandıklarından bahsediyorlardı ki zaten meslek lisesl çıkışlı birinin bahsedilen üniversitelere girmesi bilmiyorum. Yeterli bir araştırma yapamadım bölüm hakkında fakat hala aklımı kurcalıyor.

kardesim, bugün MAKÜ mezunu biriyle konustum aynen anlattıkları şuydu. Mezun olduğunun ertesi günü işe başlamış ve maaşı da 1500 TL. yılbaşında 1650 TL olmus, diğer arkadası ise işe direkt 2100 TL ile başlamış, her yıl geçtikçe belli oranlarda zaman alıyorlar. 150-100 TL vs. Ayrıca kişi kendini bilirse, ne yapmak istediğini, zaten ne işsiz kalır, ne de aç kalır. Taze mezun mühendis maaşları da 1500-2000 arası başlar ve 6 ay- 12 ay arasında zamlanarak gider. Bu işlerin çoğunda böyledir.

• şimdi ben çok kötü dersem seçmeyecek misin? veya muhteşem bölüm kesin seç dersem seçecek misin? hayatını etkileyecek kararları forumdaki bilgi sahibi olmayıp fikir sahibi olan insanlara danışmak yerine ufak bir araştırmayla mis mezunu veya en azından okuyan insanlara danışman bence senin için daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8DB7DF1B -- 26 Mart 2015; 1:50:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasininyeri

quote:

Hocam bende bilişim çıkışlı olacağım liseden bu sene. Benimde aklımda olan bir bölüm fakat burada bi kaç ay önce açılmış bir konuda başkent ve boğaziçi dışında okuyanların mezun olduktan sonra iş konusunda zorlandıklarından bahsediyorlardı ki zaten meslek lisesl çıkışlı birinin bahsedilen üniversitelere girmesi bilmiyorum. Yeterli bir araştırma yapamadım bölüm hakkında fakat hala aklımı kurcalıyor.

kardesim, bugün MAKÜ mezunu biriyle konustum aynen anlattıkları şuydu. Mezun olduğunun ertesi günü işe başlamış ve maaşı da 1500 TL. yılbaşında 1650 TL olmus, diğer arkadası ise işe direkt 2100 TL ile başlamış, her yıl geçtikçe belli oranlarda zaman alıyorlar. 150-100 TL vs. Ayrıca kişi kendini bilirse, ne yapmak istediğini, zaten ne işsiz kalır, ne de aç kalır. Taze mezun mühendis maaşları da 1500-2000 arası başlar ve 6 ay- 12 ay arasında zamlanarak gider. Bu işlerin çoğunda böyledir.

Nerede çalışmaya başlamış?
    Birde okulda başarılı bir öğrenci mi yoksa sıradan ortalama bir öğrenci mi?

cevaplarsan cok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasininyeri

quote:

Yazılım bilen biriyse dedikleri doğrudur. Ancak yazılım bilmeyenler genelde yazılım dersleri gördükleri için kendilerini bilmedikleri halde yazılımcı zannedip cv e yazıyorlar ve iki gün sonra patlıyor durum..

YBS okuyacak varsa buradan yazayım yazılım derslerini sallamamazlık yapmayın , yönetim dersleri size çok birşey katmayacak tecrübe edinmeden. Ders anlatırken counter oynayan öğrencileri gördüğüm için yazıyorum bunu sonra üniversite mezunu iş bulamıyoruz diye geziyor ortalıkta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.