Şimdi Ara

Yolda giderken bir araç neden stop eder? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
86
Cevap
4
Favori
300.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba;
    Bende de aynı saron var 96 Tipo S aracı 2. el aldım aldığımda bu sorun yoktu 2 ay sonra başladı tolda giderken araba tekliyor ve gaz kesiyor istop ediyor marj basıyor ama çalışmıyor bir kaç denemeden sonra çalışıyor çık sinir bozucu bir durum hele trafikte yapması neden kaynaklandığını bir türlü çözemedik fikri olan varsa lütfen bana yazsın.
  • Konu eski ama sanırım hala tartışılabilir. Benim aracım benzin ve lpg'li arkadaşlar çalıştırmada ve yolda giderken hiç bir problem yok ama ışıklarda durduğum zaman yeşil yanınca tam kalkış yapıcam bakıyorum araba stop etmiş. Motor sesini durduğu zaman içeri vermeyen bir araç ve sarsıntısız sirkelemeden çok sakince stop ediyor araba. Göstergelere bakmazsanız anlayamazsınız o derece. Bunu sadece bir süre gidip durup arabayı boşa alınca yapıyor. İlk etapta benzinle kullanırken yapıyordu lpg'de sorun yoktu sonra zamanla lpg'de de yapmaya başladı. Gidip bir ustaya gösterdim boğaz kelebeğini temizleriz düzelir dedi söküp bi sıvıyla temizledi 2 ay hiç stop etmedi sonra yine başladı.

    Adan boğaz kelebeğini söktüğü zaman benim kanaatimce çok pis değildi. Ayrıca 2 ayda bir boğaz kelebeği temizletecek halim yok. Sorun kirli yakıt mı yoksa teknik bir sıkıntı mı?

    Araç 2006 model Citroen C4 1.4 Benzin&Lpg




  • Arkadaşlar ayni stop etme sorunu benim aracımdada vardi. Baktırmadıgım yer kalmadı.olur olmaz yerde araç stop ediyordu. İlk stopunu aniden bir çukura düşüp çıktığında yapmıştı.Nadiren olan birşeymiş.Atalet sensoru diye bisey cikmis.Bu sensor kaza anında aracı yanmaya karşı korumaya alıyormuş. Torpido gözünün arkasinda bir yerde bir fiş çıkmış usta onu takti Allahi ma şükürki sorun kalmadı.Umarım bu yorumumu okuyup insanlar yararlanırlar.Allah korusun çok tehlikeli bir durum çünkü.Yardim etmek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi aksamlar. Aracim 2009 model16 valf benzin lpg li. Aracim yolda giderken yavasladigim zaman ( isiklarda durmak icin veya tali yoldan anayola cikmak icin yavaslayip veya vites kuculltugumde veya durmak icin yavasladigimda ) aracimda direksiyon sertlesiyor. Stop ediyor. Sanayiye götürdüm usta bujilerden ve bogaz kelebegi kirlenmistir dedi. Bujileri degisti bogaz kelebegini temizledi (spreyle) stop etmesi hala devam ediyor (stop etmesi azaldi). Stop etmenin azaldigini fakat devam ettigini soyledim lpg ayarindandir dedi. Tupcuye goturdum lpg ile ilgili sorun yok dedi. Sibop ayarindada bir kac gundur sorun fark ettim. Bugun bu durumu ustaya soyledim. Stop etmeside sibop ayarindan olabilir dedi. Net bir sey diyemedi. Bu konu hakkinda bilgisi oman daha once bu durumu yasayan var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeguas -- 30 Eylül 2019; 23:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    iyide araba isterse 3 ncü viteste olsun durmadan stop etmez hareket eden araba sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araba da Hyundai i20 2010. 1.2 team benzin/lpg aracın ikinci sahibiyim. İlk aldığımdan beri ara ara gaz yememe(bence o anda stop ediyordu ve motor viteste olduğu için çalışıyordu.) Ve rolantide stop etme durumu vardı. Lpg den şüphelendiğim için ayar yaptık, uzun yakıt kesme 2 de şu anda. Can sıkıcı bir durum ama ustalara da kurcalatmak istemiyorum. Memlekete geldik, yolda lpg alıp sonra benzinde sürmeyi düşünüyorum. Bakalım yine aynı arızayı verecek mi? Hayırlısı artık.

    Edit: İnternette yaptığım araştırmalar sonucu, elimdeki az balata temizleyici ile boğaz kelebeği ve rolanti motoru denen şeyi temizledim, sonuç olumlu. Araç dönüş yolunda boşta stop etmedi, vites geçişlerindeki o gaz yememe durumu azaldı, artık iyi bir temizlikle sorun inşallah kalkar diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmucit -- 8 Kasım 2021; 4:40:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.