Şimdi Ara

Yolda bulduğum kedi ACİL yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler köydeyken yolda yeni doğmuş elim kadar küçük bir kedi buldum arabalar geçiyordu arasında oturuyordu ben geçerken arkamdan gelmeye başladı. Şuan yanımda ama yalnız bıraktığım anda miyavlamaya ve bişeyler yapmaya çalışıyor. uzun süre köyde kalamayacğım akşama gidicem ne yapmalıyım bulduğum yere geri koymalı mıyım

• Geri götürürseniz yaşayamaz mümkünse taşıma çantası ile köye götürün yoğurt peynir gibi şeylerle besleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • strange01 kullanıcısına yanıt
    Kedi bu demin yoğurt verdim biraz yedi mırıldanıyor pek sorunu yok bizimkileri ikna edersem eve almaya çalışıcam
     Yolda bulduğum kedi ACİL yardım
  • Annesi olsa miyavlardı demi ya sadece ben bırakınca miyavlıyor annesi varsa ayırmak ta istemiyorum
  • Alabilirseniz süt tozu alın, normal süt ishal yapar ve anne sütünün yerini tutmaz besin değeri olarak, o da yoksa keçi sütü de iyidir normal süte göre.
  • Kedi ile birlikte eve döndüm.Şuan yanımda lakin çok sakin sürekli uyuyor gibi ama uyumuyor da.Köydeyken dayımın kedilere verdiği bir aşı yaptım (çeyrek doz)fakat hala durgun ve ishal. Ölücek diye korkuyorum ne yapmalıyım ?
  • Sıcak tutup kediler için satılan tozlardan almaya çalışın veterinerlerde bulunur. 30-35 derece ısıda vermeniz gerekiyor. Normal verdiğiniz gıdalar ishal yapar zaten. .Ayrıca süt içtikten sonra pamuğa zeytinyağı damlatıp karın ve genital bölgesine nazikçe masaj yapmalısınız. Ama vücut ısısına dikkat edin , sıcak su torbasıyla ısıtabilirsiniz yakmayacak şekilde ayarlayıp ısıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Ağustos 2016; 20:20:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İshal Oldum Çok Acil Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Hocam hayvan ishal ve tuvalet bilinci de yok nereye bulursa bırakıyor bu biraz sorun oldu :S
  • Uyuyabileceği sıcak kutu gibi bir yer yapsanız oraya yapar sadece zaten ama verdiğiniz gıdalar ishal yapıyordur. Süt tozu şart ve sıcak vermeniz gerekiyor hocam . Anne sütü sıcaklığında olmalı. Keçi sütüde Anne sütüne yakın olarak söyleniyor. Hiç biri yoksa şimdilik sütü sulandırıp, ısıtıp verin ama sonra mutlaka alın süt tozunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Ağustos 2016; 20:58:14 >
  • Hocam dediğinizi yaptım,Olduğu yere işemiş şuan alt tarafı ıslak ve karnının alt tarafınının fazla şiş olduğunu farkettim kediyi nasıl temizleyeyim ve bu şişlik neden
  • Kedi yıkanmaz diye biliyorum hele bu boyutlarda bir kedi asla nasıl temizlemeliyim ters yatırıp silemiyorum durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 18 Ağustos 2016; 21:06:29 >
  • Sakın yıkamayın, çok hafif nemli bir bezle silebilirsiniz nazikçe. Gazı olabilir, karnına ve alt tarafına masaj yaparken, ayrıca sırt ve karın bölgesine dokunurcasına parmağınızla hafifçe vurarak çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada masaj olayı çok önemli hocam tuvaletini yapabilmesi için. Sıcaklığına çok dikkat edin. Bu gece olmasada mutlaka alın süt tozunuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Ağustos 2016; 21:18:20 >
  • Daha önce kedi besledim temizleyebilirdim de bu çok küçük elime alınca kopacak gibi o kadarda zayıf ama karının altı şiş elime almaya bile kıyamıyorum
  • Bence hiç temizliğiyle uğraşmayın şimdi hastayken. İyileşsin kendine gelsin temizlersiniz. Şişliği dediğim gibi gazdan olabilir. Sırtına karnına parmağınızla dokunurcasına hafifçe vurursanız rahatlatır. Ama pamukla zeytinyağı damlatıp alt kısmına ve karnına masaj yapmalısınız besledikten sonra gazınıda o ara çıkarmasını sağlarsınız.
    Hocam şehir küçük olduğu için birazdan çıkıcam da hiç zannetmiyorum açık veteriner bulucağımı
  • Hocam veterinerde mutlaka vardır, bulamazsanız eczanelerede bakın, bu gece olmasada yarın alırsınız. Süt tozunu temin edip sıcaklığına ve tuvalet olayına dikkat ettikten sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Kedi ne kadar küçük bilmiyorum ama 1 haftalıkken ortalama 2 saate bir, 2 haftalıkken 4 saatte bir, 3 haftalık olunca 6 saate bir süt vermeniz gerekiyor, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Ağustos 2016; 22:04:17 >
  • Hocam bu kedi ölecek gibi ya masaj yapıyorum bağırıyor bırakıyorum bağırıyor ve karnının altı aşırı şiş ,ıslak tüyleri yapışmış.Bu gece bize uyku yok gibi
  • Hocam yavru kedi zaten çok cansız oluyorlar. Öyle düşünmeyin, elinizden geleni yapın, sonrası takdir. Sıcak tutun hocam sıcak su torbasına havlu sarıp koyabilirsiniz kutusuna. Sıcaklık çok önemli sürekli masaj yapmanıza gerek yok tuuvaletini yapsın gazını çıkartsın yeterli.
  • Bu arada neyle besliyorsunuz? İğnesiz şırıngayla içirebilirsiniz sütünü.
    O kadar küçük değil kendisi içebiliyordu ama şuan içmiyor en son konuyu açtığım zaman içti ve sonra su içti
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.