Şimdi Ara

Yolda 1 günlük kediler buldum yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anneleri terketmiş 5 kedi göbek kordonuyla birbirlerine bağlı 2si ölmüş digerleri ölmek üzere karincalanmış ve kurtlanmışlar veterinere kordonlarıni kestirdik kurtları temizledik eve getirdik biraz süt verdik kendilerine gelir gibi oldular ancak hiç anlamayız nasil bakilacağını da bilmiyoruz barinağı aradık anne kedi yok filan bizi geçiştirdiler ne yapalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uzunincebiyolda U kullanıcısına yanıt
    Sıcak bir ortama almalısınız, süt tozu ve biberon vermişlerdir sanırım, 2 saatte bir ortalama süt içmeleri gerekiyor ilk hafta.
  • pet şişeye sıcak su doldurup yanlarina koydum,şırınga var kedilerin daha gözleri bile açılmamış durumda

• uzunincebiyolda U kullanıcısına yanıt
    Süt tozu ve biberon vermedilermi? Sütü kaynatıp vermeniz gerekiyor. Ama süt tozu almanız daha iyi olur. Ayrıca ısıları için sıcak su torbası da olur. Tuvaletlerini yapabilmeleri için süt içtikten sonra karınlarınada masaj yapmanız gerekiyor hafif dokunuşlarla bastırmadan.

Buda işinize yarayacak bir makale;https://www.facebook.com/notes/hayvan-severler/yavru-kedi-buldunuz-nas%C4%B1l-bakaca%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1-bilmiyorsunuz-o-zaman-bu-yaz%C4%B1y%C4%B1-l%C3%BCtfen-ok/10152473924947570/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 17 Haziran 2016; 18:59:54 >

• Barınakta yaşamaları çok zor.

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Süt veya süt tozu konusunda doğru bilgi vermiyorsunuz.http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/cat-kitten/can-cats-see-in-the-dark.html adresinde de görüleceği gibi "Gerçekten de, sütü sevebilmesine karşın, çok fazla süt içmesi onun için iyi değildir. Pek çok kedi, inek sütünde bulunan laktozu güç sindirir ve bu da ishal olmalarına yol açabilir." denmektedir.

Pahalıdır ancak yeni doğan kediler için anne kedi olmadığında kullanılabilecek tek süt tozu budur:http://www.zooplus.com.tr/beaphar-yavru-kedi-sut-tozu (farklı sitelerde de var, pet shop'larda da bulursunuz bu tarz ürünler, ben Gimpet marka olanları öneririm).

Tabii ki sadece bu yeterli gelmez, anladığım kadarıyla bebekler son derece bitkin. Bebek vitaminleri var mesela şu:http://www.zooplus.com.tr/gimpet-baby-paste-yavru-kediler-icin-vitamin-macunu-50-gr-12-ayri-vitamin-ve-kalsiyum-icerir

Ben kedimi 3 aylıkken evlat edindiğimden yeni doğan bakımını bilmiyorum, o konuda yardımcı olamayacağım maalesef. Saydığım iki ürünle zor günleri atlatacaklarını ümit ediyorum.

• cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Tam olarak nerede yanlış bilgi vermişim anlayamadım. Kaldıki yeni doğmuş bebekler için ilk etapta hayatta kalmalarını sağlayacak konuda sıcak tutup süt tozu verin, inek sütü kullanmayın demişim. Bunun neresinde yanlışlık var? Madem bilginiz var yazarsınız, ama aradan günler geçip işi işten geçtikten sonra değil. Kaldıki kendiniz belirtmişsiniz yavru yeni doğan kediler hakkında bir deneyiminiz olmadığını. Hem bilmediğinizi söyleyip hemde fikir belirtiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 21 Haziran 2016; 14:27:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    uzunincebiyolda U kullanıcısına yanıt
    İnek sütü hakkında bir şey yazmamışsınız sanki, yazınızı görünce inek sütü kastediyorsunuz zannettim. Üniversitede arkadaş bilgisizlikten günlük süt verdi, dediğiniz karın masajını da bilmiyor tabii, bebeklerden birinin ölümüne sebep oldu bilgisizliğinden. Çok üzücü bir şey, o yüzden fazla hassas yaklaşıp saygısızlık ettiysem üzgünüm.

Mesajı görmemiştim, görünce hemen yazdım. Tabii ki ilk müdahale için yapılacakları çok güzel özetlemişsiniz, ben sadece cümlelerinizden birinin bir kısmına açıklık getirmek istedim.

@uzunincebiyolda nasıl yavrular, daha iyi mi?
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bende durum çok hassas ve acil olduundan, kedilerin yaşaması için yazdım. Mümkün olduğunca her yazımda belirtirim yavru kedilere inek sütü verilmemesi gerektiğini, benimde süt tozu deneyimim yok. Ama evimde doğum yapıp yavrularını büyüten kedi olduğu için az çok onların büyüme ve beslenme sürecine dair bilgim var. Bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum, aynı hassasiyeti paylaşıyoruz.
  • Son durum nedir. Barınağa vermediniz değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.