Şimdi Ara

YOLBIL (Spotniq) Navigasyon Programi %100(™) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çalışıyor hemde baya baya güzel ama bazı PNA'larda

İyi günler
  • Alim Bey
    Son versiyonda da kontrol ettim, şehirlerarası yollarda hala navigason yazılımlarımız dağlardan taşlardan rotalar çiziyorlar :) Map 24 e baktım o çok daha komik yollar çiziyor. (Çizdiği yoldan gitmeye çalışın akut ekibi sizi zor kurtarır)
    Geçen gün böyle bir uygulama farkettim :http://www.ipektr.com/dnm1/harita.htm
    bildiğimiz google haritası üzerine otobüslerin güzergahlarını işlemişler. İki şehir seçtiğimizde önceden belirlenmiş rotadan gidiyor ki otobüsçüler bu yollardan her gün gittikleri için en mantıklı yolların bunlar olduklarını varsayabiliriz.
    Sonraki versiyonda bu rotaları yolbilde görebilsek nasıl olur acaba? :)
    saygılarımla

• Sayin Worms,

Bildiginiz gibi biz bunun farkindayiz, kent içlerini bitirmeden koy yollarina giremedik, giremiyoruz. Yani zaten bastanda soyledigimiz gibi koy yollari guncel ve guvenilir degil.. tek tek tum yollara gidinceye kadar esasen bu durumda yapacagimiz sey cok basit olacak, D-Yollar dedigimiz 63 bin km lik yollar disindaki diger tum yollara 0 verecegiz.. boylece o yollara hic girmeyecek program..

hatta iki secenek koymak lazim demekki.. koy yollarini kullan, kullanma diye.. IGO, Garmin gibi partnerlarimiza bunu nasil organize ederiz, ona da bakmak lazim.

Ama Karayollari'nda bile Antalya'da "Gecit Vermez Yol" statusunde yol oldugunu unutmayin... Maalesef hala burasi Turkiye..

Saygilarimla,
    Alim K.

quote:

Orjinalden alıntı: worms

Alim Bey
    Son versiyonda da kontrol ettim, şehirlerarası yollarda hala navigason yazılımlarımız dağlardan taşlardan rotalar çiziyorlar :) Map 24 e baktım o çok daha komik yollar çiziyor. (Çizdiği yoldan gitmeye çalışın akut ekibi sizi zor kurtarır)
    bildiğimiz google haritası üzerine otobüslerin güzergahlarını işlemişler. İki şehir seçtiğimizde önceden belirlenmiş rotadan gidiyor ki otobüsçüler bu yollardan her gün gittikleri için en mantıklı yolların bunlar olduklarını varsayabiliriz.
    saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 19 Nisan 2008; 13:31:57 >

• merhaba SE p990i sahibiyim.royaltek gps adaptorum var.urunlerinizde ekipmanıma uygun yazılım varmıdır.yoksa bir calısma varmıdır?tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemucell -- 19 Nisan 2008; 13:52:44 >
  • Aslında kısa yerine hızlı seçeneğini seçtiğinizde sizi anayollardan götürmesi lazım. sizin test ettiğiniz güzergahlar nelerelerdi?

quote:

Alim Bey
    saygılarımla

• Ben sürekli rahat da kullanıyorum.
    Size örnek bir güzergah istanbul-antalya

Bu rotada otobüslerin kullandıkları güzergah şu şekildedir.
    istanbul-izmit-bilecik sapağı-geyve-pamukova-bilecik-bozuyuk-kütahya-afyon-sandıklı-burdur-bucak-antalya

Yolu biraz uzatmak pahasına istanbul-yalova-bursa-inegöl-bozuyuk güzerhagı da tercih edilebilir.

Yolbil'de ya da IGO da bu iki nokta arasını seçin, size çok enteresan güzergahlar sunuyor.

quote:

Aslında kısa yerine hızlı seçeneğini seçtiğinizde sizi anayollardan götürmesi lazım. sizin test ettiğiniz güzergahlar nelerelerdi?
  • Alim Bey, Candan Hanim ve digerleri, nami diger cok kiymetli 56 kisilik kucuk dev ordu:
    Bizleri navigasyonun buyulu dunyasina soktugunuz, esimize dostumuza anlatmakta cok cok cok zorlandigimiz muhtesem bir hobi kazandirdiginiz icin sizlere ne kadar tesekkur etsek azdir. Hala Ankara'da navigasyona ne ihtiyacin var diyen arkadaslari bertaraf etmekle mesgulum, ne yalan soyleyeyim...
    Benim nacizane sorularim:
    1. Yolbil icin Net CF 2.0'ı barindirmayan PNA'lar (orn:Mio C 220) icin bir cozum oneriniz olacak mı? (Lutfen olsun, lutfen...)
    2. Kullanamadıgım icin bilemiyorum ama avciliga merakli kullanicilar icin de off road bir cozumunuz var mi? Yolbil'de Miomap ya da Igo gibi Marmara Denizinde uygun yol yok (hadi ya?) uyarisi almayacagimiz basit bir offroad opsiyonlu rota secenegi mevcut mu, olacak mi? Mumkun mu? Yoksa gercekten absurd bir talep mi?
    3. TTS olacak mi?

Simdilik bu kadar, ellerinize, enerjinize saglik.

• Şimdi 2008.01 datası ile (2007.10 da da bu güzergahta köy yollarında sakarya hariç değişiklik yapılmamıştı) igo da denedim. sizin verdiğiniz ilk güzergahtan götürüyor. kesinlikle köy yollarına sapmıyor. Yolbil içinde pazartesi deneyeceğim ama orada da en son bu güzergahta problem yoktu.

2007.07 datasında şehirlerarası yollarda köy yolllarından kaynaklanan problemler vardı ama bu problemler 2007.10 datasından başlayarak özellikle Türkiye nin batısında en aza indirgenip hatta bazı yerlerde tamamiyle sıfırlandı. Hedefimiz ileride köy yollarını da Alim bey in dediği gibi GPS le dolaşmak ama şu an için ilden ile rota çizilebilir durumda.

Eğer Ankara daysanız ofisimizde beraber bakabiliriz.

quote:

Ben sürekli rahat da kullanıyorum.
    Size örnek bir güzergah istanbul-antalya

Bu rotada otobüslerin kullandıkları güzergah şu şekildedir.
    istanbul-izmit-bilecik sapağı-geyve-pamukova-bilecik-bozuyuk-kütahya-afyon-sandıklı-burdur-bucak-antalya

Yolu biraz uzatmak pahasına istanbul-yalova-bursa-inegöl-bozuyuk güzerhagı da tercih edilebilir.

Yolbil'de ya da IGO da bu iki nokta arasını seçin, size çok enteresan güzergahlar sunuyor.

quote:

Aslında kısa yerine hızlı seçeneğini seçtiğinizde sizi anayollardan götürmesi lazım. sizin test ettiğiniz güzergahlar nelerelerdi?

• Dediğiniz gibi 2008.01 haritasıyla IGO da ben de denedim ve oldukça tatminkar. Sadece Orhangazi-Bilecik arasında farklı bir güzergah kullanmış, açıkcası o yolu bilmiyorum. Google earthden gördüğüm kadarıyla oldukça virajlı bir dağ yolu. O kısmı dikkate almazsak eğer oldukça başarılı bir rota.

Bu başarılı rotadan sonra yollarını bildiğim bir kaç deneme daha yaptım,
    Aydın-Isparta
    Olması gereken yoldan farklı bir rota çizdi. Aydın-nazilli-sarayköy-denizli-dinar-ısparta Bu güzergah %90 duble yol. Igo'nun çizdiği yoldan da gidilir ama boşuna heyecan yapmış olursunuz :)

Ankara-Antalya
    Bu yolda çizdiği ilk rota pek mantıklı değil, yine kalitesi düşük bir güzergah seçmiş.
    Ama sadece bir tane geçiş ekleyerek rotanın tamamını olması gereken yere taşıdı. Bu bile oldukça başarılı bence.

Size bir sorum olacak izninizle;
    Harita hazırlarken yolun genişliği, kalitesi, düzgünlüğü (Az virajlı olması) bunlar hep ayrı parametreler mi yoksa en kötüden iyiye doğru 1,2,3,... diye bir kalite standardı mı var? Demek istediğim navigasyon yazılımları bu yol geniş ama çok virajlı diyerek farklı bir güzergahı seçebilirler mi?

Saygılarımla
    İbrahim Cengiz

quote:

Şimdi 2008.01 datası ile (2007.10 da da bu güzergahta köy yollarında sakarya hariç değişiklik yapılmamıştı) igo da denedim. sizin verdiğiniz ilk güzergahtan götürüyor. kesinlikle köy yollarına sapmıyor. Yolbil içinde pazartesi deneyeceğim ama orada da en son bu güzergahta problem yoktu.

2007.07 datasında şehirlerarası yollarda köy yolllarından kaynaklanan problemler vardı ama bu problemler 2007.10 datasından başlayarak özellikle Türkiye nin batısında en aza indirgenip hatta bazı yerlerde tamamiyle sıfırlandı. Hedefimiz ileride köy yollarını da Alim bey in dediği gibi GPS le dolaşmak ama şu an için ilden ile rota çizilebilir durumda.

• Bu arada nacizane bir uyarıda bulunayım.

Bazı versiyon İgo'lar ve MioMap'lerde halihazırda rota çizerken saçma yerlere yönlendirme yada U dönüşü hataları görebilirsiniz.O neden test yaparken kullandığınız igo yada miomap'in versiyonunu ve tarihini yazarsanız faydalı olacaktır.

Haftalarca U dönüşü sorununu konuştuğumuzu ama bunun meğerse igo'dan kaynaklanan bir sorun olduğunu çoğu kişi bilmiyordur

Örneğin İgo 2006+ ....datası ve Ekim 2007 versiyonu gibi belirtirsek daha sağlıklı olacaktır.

İyi günler
  • Dogru yer mi degil mi pek emin olamasam da, son guncel igo haritasında yer alan bir gecici guzergah degisikliginin artık sonlandıgını vurgulamak istedim. Ankara Mesa Korudan Umitkoye kadarki yıllanmıs kopru calısması tamamlanmıs olup, Meksika Caddesine dogru verilen zorunlu servis yolu baglantısına artık gerek kalmamıstır. Bu konuda bir guncellemeye ihtiyac olabilir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
  • Selamlar,

Yaklasik olarak 1 yildir Navigasyon dunyasinda haritalarimizin kullanildigini goz onunde bulundurursak, epey bir mesafe katettigimiz ortada, fakat gectigimiz yerden cok daha fazlasi var onumuzde.. Mesela avrupada artik serit sayilari neredeyse her yerde var verilerde.. bizde ise cok basindayiz.. KApi numaralari yillardir var.. bizde ise hala cok gerideyiz.. Fakat aldigimiz yol, bu mesafeleri de alabilecegimizi gostermekte bize..

Gelelim sorunuza; Navigasyon yazilimlari maalesef benim bildigim kadari ile yollarin viraj durumlarini dikkate almiyor. Ama o yolun fiziksel hiz limiti yerine, siz veri ureticisi olarak, o yola ait ortalama hiz degerini giriyorsunuz. Bunu da virajli yollarda iyice asagi cekmek bizim elimizde.. Yani yazilimdan cok data sirketinin bu isi yapmasi lazim..

Bu duzenleme de zaman icersinde yavas yavas olusacaktir. Mesela rakip bir firmamiz pazardaki eski konumu sayesinde bir cok bu tur donusleri verisine yansitabildiginden, bu konularda bizden daha az sorun yasatmaktadir..

Saygilarimla,

Alim Kucukpehlivan

quote:

Dediğiniz gibi 2008.01 haritasıyla IGO da ben de denedim ve oldukça tatminkar. Sadece Orhangazi-Bilecik arasında farklı bir güzergah kullanmış, açıkcası o yolu bilmiyorum. Google earthden gördüğüm kadarıyla oldukça virajlı bir dağ yolu. O kısmı dikkate almazsak eğer oldukça başarılı bir rota.

Bu başarılı rotadan sonra yollarını bildiğim bir kaç deneme daha yaptım,
    Aydın-Isparta
    Olması gereken yoldan farklı bir rota çizdi. Aydın-nazilli-sarayköy-denizli-dinar-ısparta Bu güzergah %90 duble yol. Igo'nun çizdiği yoldan da gidilir ama boşuna heyecan yapmış olursunuz :)

Ankara-Antalya
    Bu yolda çizdiği ilk rota pek mantıklı değil, yine kalitesi düşük bir güzergah seçmiş.
    Ama sadece bir tane geçiş ekleyerek rotanın tamamını olması gereken yere taşıdı. Bu bile oldukça başarılı bence.

Size bir sorum olacak izninizle;
    Harita hazırlarken yolun genişliği, kalitesi, düzgünlüğü (Az virajlı olması) bunlar hep ayrı parametreler mi yoksa en kötüden iyiye doğru 1,2,3,... diye bir kalite standardı mı var? Demek istediğim navigasyon yazılımları bu yol geniş ama çok virajlı diyerek farklı bir güzergahı seçebilirler mi?

Saygılarımla
    İbrahim Cengiz

quote:

Şimdi 2008.01 datası ile (2007.10 da da bu güzergahta köy yollarında sakarya hariç değişiklik yapılmamıştı) igo da denedim. sizin verdiğiniz ilk güzergahtan götürüyor. kesinlikle köy yollarına sapmıyor. Yolbil içinde pazartesi deneyeceğim ama orada da en son bu güzergahta problem yoktu.

• Yolbil 4.0 cikmis ve 99 TL den satildigini duyuyorum.

Program ve haritasi SD kartda mi geliyor?

Bu fiata dahil olan harita hangi version?

Kullananlarin program ile ilgili yorumunu duyabilirmiyiz?
  • Selamlar Sayin Sas_Sas

Evet Yolbil 4.0 cikti. Su an mevcut tam versiyonun adi 4.1.

Bu versiyonda onceki surumlere ek olarak;

Ok yerine araba ikonu ile hareket var,
    sınıflandirilmis Favori kaydedebilmek var,
    Rota kaydedebilmek var.
    Adres aramada kapi numarasi sorgusu var,
    haritanin ve yazilimin surum numaralari bilgisi var
    vb.

Fiyat'da aynen 1GB mini ya da micro SD icinde yuklu olarak KDV dahil 99 YTL.

Su an uzerinde calistigimiz bir kac konu daha var, ama tum bunlar lisansli kullanicilar icin en az 1 yil daha ucretsiz ve webden yapilabiliyor durumda.

Kullanicilar;
    Son kullanicilarimiz artmaya devam ediyor.. ozellikle fiyat bence epey iyi bir pozisyonda..

Ek sorulariniz olursa cevaplamak isteriz..

Saygilarimla,

Alim Kucukpehlivan

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

Yolbil 4.0 cikmis ve 99 TL den satildigini duyuyorum.

Program ve haritasi SD kartda mi geliyor?

Bu fiata dahil olan harita hangi version?

Kullananlarin program ile ilgili yorumunu duyabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 6 Mayıs 2008; 0:06:37 >

• Selamlar Lapya,

oncelikle bu ozel mailinizi acele taramalarimda goremedigim icin cok ozur diliyorum. Nazik iltifatlariniz icin de ayrica tesekkur ederiz.
    Sorulariniza gelince;

1. .NET CF 2.0 barindirmayan PNA'lar icin su anki elimizde C# ile yazilmis tum kodlarin C++ ile (bilmeyenler icin soyleyelim, daha derin bir programlama dili (low-level)) yazilmasi gerekmekte. Biz de, oncelikle yazilimin ana eksikleri tamamlansin, sonra migrate ederiz dedik. Su anda onumuzdeki 3-4 ay daha Windows dunyasinda devam gorunuyor.. C++ icin ek bir kaynak gerekiyor ayrica.
    2. Esasen Yolbil'in icine iz takibi yani hareket halinde iken ekranda noktalar atarak dolasilan yeri gostermek su anda uzerinde calistigimiz bir ozellik. Bunu bellege zaten saklayabiliyorduk.. dolayisi ile onu da tamamlayinca, aynen isinizi gorebilir mi bilmem ama, idare edecek bir yapi cikar diye dusunuyorum. Talebiniz absurd bir talep degil.. musteri her zaman haklidir :-)

3. TTS : Text To Speech ten kastiniz caddenin adini okumak ise, esasen biz olaya daha ileri seviyede bakiyoruz.. su anda aklimizdaki hem STT yani speech recognition, hem de TTS. Bu ikisini de dis bir kaynaktan entegre edip koymak gerekiyor.. Bunun icin destekleyici bir proje pesindeyiz...

Sonucta hedef is planlarimizda bunlar var..

calismaya devam....

Saygilarimla,

Alim Kucukpehlivan

quote:

Orjinalden alıntı: lapya

Alim Bey, Candan Hanim ve digerleri, nami diger cok kiymetli 56 kisilik kucuk dev ordu:
    Bizleri navigasyonun buyulu dunyasina soktugunuz, esimize dostumuza anlatmakta cok cok cok zorlandigimiz muhtesem bir hobi kazandirdiginiz icin sizlere ne kadar tesekkur etsek azdir. Hala Ankara'da navigasyona ne ihtiyacin var diyen arkadaslari bertaraf etmekle mesgulum, ne yalan soyleyeyim...
    Benim nacizane sorularim:
    1. Yolbil icin Net CF 2.0'ı barindirmayan PNA'lar (orn:Mio C 220) icin bir cozum oneriniz olacak mı? (Lutfen olsun, lutfen...)
    2. Kullanamadıgım icin bilemiyorum ama avciliga merakli kullanicilar icin de off road bir cozumunuz var mi? Yolbil'de Miomap ya da Igo gibi Marmara Denizinde uygun yol yok (hadi ya?) uyarisi almayacagimiz basit bir offroad opsiyonlu rota secenegi mevcut mu, olacak mi? Mumkun mu? Yoksa gercekten absurd bir talep mi?
    3. TTS olacak mi?

Simdilik bu kadar, ellerinize, enerjinize saglik.

• Bir öneride banden
    Yolbile ED50 koordinat sistemi eklenemezmi. Zannediyorun kücük bir hesaplama datasi ile bu eklenebilir ve bütün tapucularin rüyalarini süsler
  • Selamlar;
    2 ay önce eten x500 ile birlikte ücretsiz gelen yolbil yazılımım var. fakat son 1 haftadır programı çalıştıramıyorum. Cihazı hard reset ve sd karta format attım ama bir türlü çalışmadı. hata vermiyor açmaya çalışırken bırakıyor direk. süreli bir yazılım mı bilmiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler
  • Selamlar Ejder21,

maalesef urununuz zaten 3 aylik bir deneme surumu. Yani full versiyon degil, aslinda alirken cok buyuk buyuk yazmasalarda bilgi veren bir yerlerde bunun zaman sureli demo surum oldugunu soyluyorlar.

http://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=5&sText=eten%20x500

Eger tam urunu temin etmek istiyorsaniz, yardimci olmaya calisiriz..

Saygilarimla,

Alim Kucukpehlivan

quote:

Orjinalden alıntı: ejder21

Selamlar;
    2 ay önce eten x500 ile birlikte ücretsiz gelen yolbil yazılımım var. fakat son 1 haftadır programı çalıştıramıyorum. Cihazı hard reset ve sd karta format attım ama bir türlü çalışmadı. hata vermiyor açmaya çalışırken bırakıyor direk. süreli bir yazılım mı bilmiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler

• Selamlar,

temelde boyle bir seyi eklemek mumkun. Arkadaslarimizla bir konusalim.. su an urunu dikey ozellikleri ile gelistirmek konusunda hemfikiriz.. Fakat bir yandan da klasik navigasyonda da ek talepler gelmeye devam ediyor...

Alim K.
    quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

Bir öneride banden
    Yolbile ED50 koordinat sistemi eklenemezmi. Zannediyorun kücük bir hesaplama datasi ile bu eklenebilir ve bütün tapucularin rüyalarini süsler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.