Şimdi Ara

Yol tutuş ile arkadan veya önden çekiş arasındaki bağ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

bizim bahsettiğimiz otoyolda ilerlemede. kalkıp 20 derece rampada kalkış yapmak elbette değil :D veya dağda offroad parkuruda değil

normal rampa yollar ülkemizdeki 5-7 derece eğime sahip yerler.

senin ülkeni bilmemde bizim burada enaz 20-30 derece,hatta bazen araba devrilecek gibi olunca tırsıpbaşka yerden yolu uzatıp dolaşıyorum

o ne öyle 20-30 derece hergün uzayamı çıkıp iniyorsun :S

• Bu yol tutuş işi fazla abartılıyor bence

Az yakması>Sorunsuzluk>Yol tutuş.

Bence sıralama böyle olmalı.

Siz hergün 160 ile viraja giriyorsanız sizi saymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz ve basık bir şahin iyi yol tutar Ama basık olmayan esner bu ne demek süspansiyon önemli arkadan itiş bilmeyenler için çok zordur arka koparsa spin attin say ama önden koparsa bi ihtimal kurtarabilir bilmeyen biri bu arada astradaki kararlılık focusta yok

• yol tutuşu iyi demek için tren gibi rayda gitmesi değil ani yön değişimlerine verdiği tepkiye bakmak lazım.. örneğin bi focus rayda gitme hissi vermiyor ama önünüze bir engel çıktımı onu kurtarmamak için yaptıklarınıza cevap veriyor.

• Aracın önden veya arkada tahrikli olması yol tutuş limitlerine etki etmez.Önden tahrikli veya arkadan tahrikli olması sadece viraj anında güç kullanımında(gaza yüklenme veya kompresyona bırakma) ayrıcalık gösterir.Önden tahrikli bu durumda önden kaymaya, arkadan tahrikli araç ise arkadan kaymaya başlar.Arkadan kayma önden kaymaya göre daha kontrol edilebilir olduğu için yüksek güçlerde arkadan tahrikli araçlar önden tahrikli araçlara tercih edilir.

Gelelim yol tutuşa.Bu çok komplike bir hesaptır.Aracın;
    -Yüksekliği
    -Ağırlığı
    -Süspansiyon ekipmanları(Geometri, sertlik, çalışma aralığı, sönümleme hızı, geri dönüş hızı, yay direnci, zıplama kontrol direnci, viraj demir kolu sertliği, yanal açı, iç ve dış bükey açı(camber-caster) vs)
    -Direksiyon sistemi
    -Aks ve iz açıklığı
    -Akslara göre ağırlık dağılımı
    -Fren sistemi
    -Ön ve arka akstan artan mesafe(tekerlerin aracın köşelerine yakın veya uzak olması)
    -Lastikler-jant
    -Aracın rüzgar direnci(dikey ve yanal)
    -Ön ve arka yere bastırma kuvveti ekipmanları(rüzgarlık v.s.)
    -Aracın alt hava akım kalitesi(alttan geçen havanın aktarımı ve aktarım organları (alt kaplamalar, ön-arka difüzörler v.s.)
    -Motorun yeri ve konumlandırılması
    -Difransiyel ve aktarma organları
    -Şase ve ekipmanlarının burulma direnci

gördüğünüz gibi yukarıdaki ana maddelerin hepsinin sağlıklı birleşimi sonucu aracın yol tutuş karakteri oluşur.Yukarıdaki kaba taslak maddelerin her birinin onlarca alt maddesi ve bu her alt maddenin onlarca milimetrik mühendislik hesabı vardır.İşte bu yüzden sallamasyon veya tahminsel konuşmaya gerek yok.

• bmw mercedes arkadan çekişli focus önden çekişli virajda sert bir manevrada focusda bmw de arkadan kayar
    arkadan kayan arabayı toparlaması daha kolay olur iyi yol tutan araba arkadan kayar
    eğer şöförlük iyise arkadan çekiş ile daha hızlı girilir virajlara
  • daha önce arkadan itişli aracım vardı , kaygan yolda daha iyi kontrol edebılıyordum ,kontra fln
    önden çekışlı arabamla geçen kış vırajda kaydı ,kontra fln dinlemıyor ,istedığı yere gıdıyor ,
    o 3 harflı güvenlık(ESP ABS ASR ) donanımları da fayda etmedı ,yamultum jantı ,kaldırıma vurarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malafat Rosto

Bu yol tutuş işi fazla abartılıyor bence

Az yakması>Sorunsuzluk>Yol tutuş.

Bence sıralama böyle olmalı.

Siz hergün 160 ile viraja giriyorsanız sizi saymadım.

Yol tutusun abartildigina ben de katiliyorum. Mesel standart c sinifi araclar icinde en iyi yol tutatn arac 100 ile viraji dinebiliyorsa digerkeri de 95-96 ile donebiliyor. Fakat burda oyle bir anlatiliyorki sanki biri 100 le viraj donuyorda digerleri 50 ile spin atiyor.

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Hocam Ankara'da oturuyorsanız ya da işiniz düşerse Şentepe civarında ara yollarda gezmenizi öneririm. Bu grafiğe göre 25-35 arası yerler gördüm. Google Maps'te kötü bir arayol dek geldi ama bu örneği atayım size.

https://www.google.com.tr/maps/@39.9814652,32.788532,3a,75y,344.81h,65.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1svc2KPHuKPJjSRkj007bpqw!2e0!7i13312!8i6656
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.