Şimdi Ara

Yol Tavsiyesi Acil yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısmetse Cumartesi sabah izne çıkıyorum Destinasyonum Terme. Ancak benim tercihim geze geze Bartın, Amasra, Cide,Sinop üzerinen Samsun'a ulaşmak.
    Bu yolu daha önce hiç kullanmadım, ama güzel manzarılı olacağını düşünüyorum. Öyle hız meraklısı da değilim zaten.
    Bu yolu kullanan, oraları bilen arkadaşlardan bu güzelgah hakkında yardımlarını, varsa uyarılarını rica ediyorum.

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: balkesli

Merhabalar Arkadaşlar;

Kısmetse Cumartesi sabah izne çıkıyorum Destinasyonum Terme. Ancak benim tercihim geze geze Bartın, Amasra, Cide,Sinop üzerinen Samsun'a ulaşmak.
    Bu yolu daha önce hiç kullanmadım, ama güzel manzarılı olacağını düşünüyorum. Öyle hız meraklısı da değilim zaten.
    Bu yolu kullanan, oraları bilen arkadaşlardan bu güzelgah hakkında yardımlarını, varsa uyarılarını rica ediyorum.

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Manzara açısından çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Ancak yolun bir kısmının bozuk, dar ve çok virajlı olduğunu dikkate almak lazım.. Özellikle Amasra-İnebolu arası..Bu kısmı 3-4 saatten önce geçemezsin. Tabii normal şartlarda ve sarsılmadan.. İnebolu'dan sonra yol daha düzgündür. Sinop'a yaklaştıkca daha da düzelir. Vaktim bol dersen, bu yolu 2 günde geçebilirsin. Rahat ve keyifli olur. Amasra'ya yarım gün ayırıp, öğleden sonra yola çıkıp akşam cide'de konaklayabilirsin.. Cide otelcilik ve turizm meslek lisesinin oteli güzeldir. aynı seçenek inebolu için de geçerlidir. sonra inebolu'da sabri usta'nın lokantasında güveç yiyip yola devam edersin.. tavsiye ederim.. Tercih senin tabii ki..

• Umutlu kardeş,
    Çok saol. bende onu soracaktım. Allah kısmet ederse sabaha karşı saat 05:00 gibi IST'dan çıkacam. Amacım Cide, İnebolu veya Abana'da 1 gece kalıp yola devam etmek. Peki sence 05:00 gibi çıkarsam kaç gibi o dediğim yerlerde olurum? Ve konaklama için nereyi tavsiye edersin?
  • çok zevkli bir yolculuk olacak sizin için
    karabük bartın amasra yolunu izleyecekseniz mutlaka safranbolu ve amasraya zaman ayırın çok güzel yerler
    safranbolu istanbuldan 3-4 saat kadar sürüyor
    safranbolu bartın yolu virajlı ama çok zevkli bir yol
    amasrada balık salata yemeyi unutmayın

balıkesirin neresindeniz?
  • Bilgi için teşekkürler Extremete.
    Ayvalık'lıyım. IST'da ikamet ediyorum. Ama tüm aile orada.
  • quote:

Umutlu kardeş,
    Çok saol. bende onu soracaktım. Allah kısmet ederse sabaha karşı saat 05:00 gibi IST'dan çıkacam. Amacım Cide, İnebolu veya Abana'da 1 gece kalıp yola devam etmek. Peki sence 05:00 gibi çıkarsam kaç gibi o dediğim yerlerde olurum? Ve konaklama için nereyi tavsiye edersin?

İstanbul'dan tahmini 4 saat civarı sürer, bu biraz hızınıza bağlı. Extremete'nin dediği gibi bartın yolu hoş bir yoldur ve Amasra'ya vakit ayırın. Sahilde balık ve salata yiyebilir. Tekne turuna katılabilirsiniz. İstanbul'dan 5'de çıksanız tahmini 9,5-10 gibi Amasra'da olursunuz. Amasra-İnebolu arası yol çok virajlı ve dardır. O yüzden yavaş gideceğinizi düşünerek 3-4 saat süreceğini tahmin ediyorum. Cide otelcilik (http://cideotelcilik.meb.k12.tr) veya inebolu otelcilik (www.ineboluaotml.com) turizm meslek lisesi uygulama otelinde kalabilirsiniz. Daha hesaplı olabilir. Cide otelcilik'in hoş bir binası vardır. Siz yola çıkmadan ikisine de telefon açıp yer durumunu sorarsanız iyi olur. Çünkü bu dönemde yatak sıkıntısı olabilir. Abana'da otel sayısı az, yer olur mu ya da fiyat durumu nedir bilemem.. inebolu'da 8 sene kaldım ve bu yoldan da amasra'ya gittim. Keyifli bir yolculuk olacak sizin için..

• quote:

Bilgi için teşekkürler Extremete.
    Ayvalık'lıyım. IST'da ikamet ediyorum. Ama tüm aile orada.

tanıdık cıkabiliriz
    benim 4 kuzen ayvalıklı ve kadıkoyde yasıyor.
    Hayırlı yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rimefe -- 16 Ağustos 2007; 16:23:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi acil
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yol hakkında bilgiler hemen hemen aynı konaklama için abanada yeni açılan öğretmen evini önerebilirim sivil vatandaşlarda kalabiliyor 5 kişilik tv li sıcak sulu mini dolaplı bir odanın gecelik fiyatı 70 ytl hatta ufak bir pazarlıkla 60 da olur:) veyada bir öğretmen kimlik fotokopisi ile 50 ytl ye düşürebilirsin iyi yolculaklar kazasız belasız mutlu tatiller
  • Bilgiler için teşekkürler,

Bu gezi tam bir macera olacak. Çünkü Terme'den (Hanım Köyü:)) taa Sarp'a kadar gitmeyi planlıyorum. Orada arabayı sınıra bırakıp bi Gürcistan'a uzanacam inşallah.
    Ama dönüşü sormayın, Taa Sarp'dan IST yol daha gitmeden gözümde büyüyor
  • Saol Klondike;
    Dediğim gibi Terme'de 3-4 gün kalacaz zaten. Sonra ver elini Sarp. Bildiğim kadarıyla Samsun'dan sonra yol taa Sarp'a kadar duble. O yüzden çok sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama bu konuda Karadeniz'li dostlarımızın'da fikirlerine ihtiyacım var.
    Çocuk yok. Bi ben varım, bi hanım var, bi de Peugeot 307 1.4 HDI'imiz Bugüne kadar beni hiç üzmedi, bu tatilimizde bakalım iyi bir sınav verecek mi???
  • destination = gidilecek yer,varış yeri,hedef

destinasyon da ne zaman türedi. türkçe yazalım lütfen.

• Haklısın ottocu. Meslek icabı el alışkanlığı olmuş. Uluslar arası gemi nakliye işiyle uğraştığım için günde en az 100 kere yazınca böyle oluyor.
  • Evet Arkadaşlar;
    Bu mesajı size Terme'den atıyorum. Tatilin hemen hemen yarısına geldik. Şimdi size yol izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Yarın kısmetse Sarp Sınır kapısına kadar yolum olacak, o bölümü de Istanbul'a dönünce anlatırım.
    Öncelikle sabah 06:00'da Suadiye'den hareket ettik. Arabada 3 kisi ve tıka basa dolu bir bagaj vardı Geredeye kadar TEM'de tam gaz devam ettik, tavsiyeniz üzerine Gerede'den çıkıp Karabük istikametine devam ettik. Yol daha inşaa halinde double bir yol, ama çok mıcırlı Tam yol çalışmasının bittiği noktadan 2 dakika sonra 1000 km'lik yol üzerindeki ilk ve tek Radarımızla selamlaştık Polisler yola dikka radar var yazısını koymuşlar (hemde kocaman) buna rağmen beni geçen 2 araç 2 dk sonra polislerin yanında zorunlu mola verdiler:) Bu durumu anlamak çok güç ama neyse...
    Ilk molamızı Safranbolu'da verdik. O gün oranın pazarıymış, o yüzden bayağı neşeli geçti. Sonra Safranbolu civarında büyük bir TOTAL vardı. Arabamı aldığım günden beri Total'ın Eurodizel'inden şaşmadığım için depomu fulleyim dedim. Pompacıya fulle yavaş dolum olsun diyip WC'ye gittim. Döndüğümde 80 YTL yazısını görünce birazcık şok oldum. Çünkü IST Safranbolu arası 80 YTL biraz abartı geldi. Tam içeri gittim ödeme yapıyordum, istasyon sahibi "Abi arabanın altından ne akıyor senin dedi" Bi baktık Mazot. Abi çok doldurtmuşssun dedi. Ben de git pompacına söyle dedim. Adam arabanın neredeyse tüm uzuvlarına basmıştı mazot'u. O maladan sonra 250 km yol gittim ibre hale full gösteriyordu
    Gelelim yola....
    Manzara muhteşem Kısaca şöyle diyeyim. 3. vitese abone oluyorsunuz. yaklaşık 300 km boyunca araba 4 veya 5. vitesi görmedi. 2-3 hep bu şekilde sürdü yol. Trafik yok gibi birşey. Sadece Cide otabüslerini görüyorsunuz saatte bir. Ve 3 Cide firması da arka arkaya gidiyor. Geçilen yerler inanılmaz bakir yerler. El değmemiş gibi. Yani arkadaşlar, direksiyon başında olmayanlar manzara sorhoşluğu yaşarlar. Radyo'da ya Orta dalgadan cızırtılı TRT1 çekiyor. FM bandında da sadece UKRANIA FM. neredeyse 300 km boyunca her noktada kesintisiz ve parazitsiz bir sinyal gücü yapmışlar Cep telefonları ilçe merkezleri dışında zorlanarak çekiyor. Akaryakıt istasyonları sadece ilçe merkezlerinde ve vasat.
    O gece inebolu'da "Umutlu" arkadaşın tavsiyesi üzerine Uygulama otelinde kaldık. Öğrencilik veya askerlik yıllarını yaad etmek adına iyi oldu. Fiyat-Kazanç olarak çok başarılı. Esra kardeşimize buradan tebrikler. Küçük yaşına rağmen (daha lise öğrencisi) koca oteli idare ediyor. Ertesi gün, Abana, Ayancık üzerinden Sinop'a vardık. Orada Hamsaroz Fiyord'una gittik. Kesilikle gidilip yüzülmesi gereken bir yer. Tavsiye ederim... 2 saatlik bir moladan'dan sonra Bafra üzerinden Samsun ve Terme'ye ulaştık.
    Merak edenler için arabam 307 1.4 HDI. Şu an arabamın km'si 935 ve daha son çizgiye 1 çizgi var. Yani tahminim 1100 km falan göreceğim. Buradan 307'me kendi adıma Hem ekonomisi hem de yeterli performansından dolayı.

Evet arkadaşlar, bu muhteşem manzaralı, az bilinen yol anımın ilk yarısını sizlerle paylaşmak istedim. 2. bölümde Istanbul'da görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın

• hayırlı yolculuklar çok zevkli olcak senin için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.