Şimdi Ara

Yol Bilgisayarı Menzil 0 Diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2007 model 1.6 enjoy model aracım var aracım tüplü araçta benzin ve tüp olduğu halde yol bilgisayarı 0 km diyor menzile nedeni nedir acaba?
    Bir de yol bilgisayarı tüpe mi bağlı mı yoksa benzine mi bağlı nasıl anlaşılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BöcekBaşı -- 31 Ocak 2014; 12:10:21 >

• BöcekBaşı kullanıcısına yanıt
    epey zaman geçmiş ama eğer çözemediyseniz
    1- menzil 0 göstermesin istiyorsanız benzin deposu en az yarıya kadar dolu olmalı (mantığını bilmiyorum, deneme ile tespit ettim)
    2- yol bilgisayarı benzin şamandırasına bağlıdır, belki değiştirilebilir ancak kolay bir işlem değil.
    Lpg'li araçlarda, aracı LPG yakıtta bıraktığınızda karbüratörden sıvı geçişi olmadığı ve gaz tüketimi olduğu için motor çalışsa dahi hesap yapamaz. Aracınızı benzine geçirdiğinizde, sıvı geçişinin başlamasıyla ortalama yakıt tüketimi hesaplanarak tekrar menzil gösterilir.
    Yol bilgisayarı benzine bağlıdır.
  • Çeyrek depo benzin var ama hala 0 km diyor arkadaşlar tüpte gidiyorum genelde.
    10 TL benzin alırsan normale döner :)
    Bir de LPGli astralarda çeyrek deponun altına düşürmeyin benzini düşünce üstünü tamamlayın. Menzil 0 ama araç gidiyor diye bilgisayar hata kodları üretiyor ve beyni uzun vadede bozuyor demişti ustam.
  • Depoyu hep gırtlak full yapıyorum kendim pompacı sadece ilk başta ayarlar.3 4 ay önceleri 887 km ye kadar gösteriyordu menzil ama enson sabah full yaptım 820 km gösteriyor ilk marşta 100 km yaptım şimdi 835 gösteriyor.45 litre yakıt aldım.bir önceki depo ile 712 km gitti 1 depo ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hector-serdar

10 TL benzin alırsan normale döner :)
    Bir de LPGli astralarda çeyrek deponun altına düşürmeyin benzini düşünce üstünü tamamlayın. Menzil 0 ama araç gidiyor diye bilgisayar hata kodları üretiyor ve beyni uzun vadede bozuyor demişti ustam.

Normale dönmüyor hocam alınca fazla almak gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.