Şimdi Ara

yokuşlarda araba kalkmıyo(sorun çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90 model kartalım var.Arabanın motoru iyi durumda.Yokuşlara 1. Vitesle girip 3. Vitesle çıkabiliyorum.Yokuşlarda sıkıntı yaşıyorum ben mi beceremiyorum yoksa arabamı çekmiyo anlamadım.Bugün dik bi yokuşta dönüş yapıcaktım sağı mı solumu kontrol etmek için durdum.Bu arada yol asfalt değil kum dökmüşler kaldırım taşı döşemek için.Normal kaldırdım arabayı debriyaj kavrama noktasına gelince başladı herşey motorun sesi kesildi debriyajı pompalıyomuşum gibi 3 kere sarsıldı araba.Araba ne istop etti nede patınaj çekti.Biraz geri salıp el freniyle kalktım.Bu sarsıntı olayı 1. Vitesten 2. Vitese atarken oluyo debriyajdan ayağımı ne kadar yavaş çeksemde sarsıntı oluyor.Kendimi kasmıyorum heyecanda yapmıyorum ama arada oluyor böyle.

Edit: Bugün tekrar deneme yaptım ve dik bi yokuşta araba ıstop etti kalkmadı tekrar denedim bu sefer gaza sonuna kadar bastım araba zar zor kalktı ıstop edicek gibiydi sanırım sorun motorda

2. Edit:2 gündür bu yukarda bahsettiğim sorunların yanında bide patlama sesi geliyodu motordan en son kaputu açıp incelerken bi tanıdık geldi motorun hava aldığını söyledi.İlk önce Hava filtresi kapağını kontrol ettim gevşekti somunlarından bi tanesi eksik bi taneside yalama olmuşElimde orayı tamir edecek takım ve malzeme yoktu bende idare etmelik kağıt bant yapıştırdım.Arabanın çekişi değişti stop etme derecesine gelip zar zor kalktığım bi yokuşta pati çekerrk kaldırdım.

yokuşlarda araba kalkmıyo(sorun çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-390090328 -- 27 Haziran 2014; 10:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• debbriyaj balatası bitik olabilir.
  • Baskı balatanız bitik olabilir. Kalkarken balata kokusu geliyor mu?

• SalutGilles kullanıcısına yanıt
    yok

• quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

yok

Bence debriyaja bir baktırın.

• Baskı balata bitmiş olabilir eğer sağlamsa debriyajı kontrol ettirin
  • Hafif yokuş yolda Geri viteste hızlıca giderken balata ses yapmıyorsa bitmiştir
    Ses varsa bu defa diffaransiyele baktırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba çalışmama sorunu ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugün tekrar deneme yaptım ve dik bi yokuşta araba ıstop etti kalkmadı tekrar denedim bu sefer gaza sonuna kadar bastım araba zar zor kalktı ıstop edicek gibiydi sanırım sorun motorda

• aracı boğarak kaldırıyor olabilir misin ?
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    olabilir düz yolda 1. Viteste ykleniyorum gaza pati çektirmek istiyorum 2 3 saniye sonra yavşa yavaşş devirleniyor araba bunlardan başka sıkıntım yok devrini yakaladımı yokuş mokuş dinlemiyo çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

olabilir düz yolda 1. Viteste ykleniyorum gaza pati çektirmek istiyorum 2 3 saniye sonra yavşa yavaşş devirleniyor araba bunlardan başka sıkıntım yok devrini yakaladımı yokuş mokuş dinlemiyo çıkıyor

4000 devire getirip debrajı bir anda bırakın bakalım ne olacak
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    devir saati yok arabada şöyle yapıcam 3 4 saniye motora tam gaz verip depriyajdan aniden çekicem ayağımı bakıyım o zaman napıcak

• dogan şahin yedirmesseniz çabuk bogulur hocam zor kalkar normaldir
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    benim araba alışkanlık haline getirdi bunu hiç kalkmıyo akan bi trafikte başıma gelse bu olay nasıl çıkıcam ordan bilmiyorum

• Arabada 4 kişiyiz, dimdik bir yokuş, 2 stoptan sonra arabayı bağırta bağırta zorla kaldırdım, offf o nasıl bir kokuydu anlatamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 25 Haziran 2014; 22:11:54 >
  • valla hocam 94 dogan vardı oda öyleydi pompalaya pompalaya kalkıyodum baskı balata felanda saglamdı. araç zaten agır bide 4 kişisin zaten lpg li lpg uyumlu degil motor bitik zaten aktarma desen orasıda bir dert. pompalaya pompalaya kalkıyodum başka cıkarı yok
  • Yaşlılıktan kalkmıyodur :)

• bu arada stop kelimesini istop veya ıstop olarak kullanmasaniz iyi olur

• MB-CLS kullanıcısına yanıt
    hocam benim arabanın motoru iyi durumda lpg kiti de tanınmış bi marka ve arabada tek başımayım.Yarın lpg ayarı yaptırıyım benzin koyup deniycem bide

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullah bozlak

Yaşlılıktan kalkmıyodur :)

Onca yılın yükü dimi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.