Şimdi Ara

Yoklama kaçağı para cezası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • venetta kullanıcısına yanıt
    Dostum askerden döndüm şükür. Herhangi bir borcum çıkmadı , şubeden işlemleri yaptırırken de sordum birşeyde çıkmaz gibisinden birşeyler demişlerdi. Tahminimce bu yeni yasa ile silindi borçlar çünkü yaşlı insanlarada denk geldim adam yıllarca kaçmış binlerce lira borç çıkarınca bunlarda askere gelmiş ödeme durumları olmayınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venetta kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.Ben 2 yıl bu şekilde dolaştım en sonunda yeni kanun çıkınca gidip aradan çıkarayım dedim. Fakat şöyle bir durum var yoklama kaçağı olarak sigortalı bir yerde çalışmakda sıkıntı oluyor diye biliyorum benim çalıştığım sürede bir sıkıntı olmadı fakat büyük ihtimal bu benim şansıma olmuştur.Normalde işyerine yazı gelir hatta yüklü bir ceza bile gelebilir böyle bir eleman çalıştırdığı için.

    Bu 2 yıllık sürede 7 defa falan tutanak imzaladım fakat şubeye gitmedim kimse de zorla alıp götürmedi.Ayrıcalık falan dediniz hocam fakat öyle bir durum olmuyor benim usta birliğime 60-65 yaşında bir amca geldi adam yıllarca köyden çıkmamış en sonunda jandarmaya yakalanıp askere almışlar adamı(15 gun sonra çürük aldı). Bunun gibi acayip örneklerde var.

    Ben askere gittiğimde 24 yaşındaydım.Yaş ile alakalı bir ayrıcalık olacağını düşünmüyorum.Durumunuzu tahmin edebiliyorum bende bir sürü sıkıntıyı bırakarak gittim.Hakkınızda hayırlısı olsun umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YalağuzUşak -- 28 Nisan 2020; 14:17:15 >




  • venetta kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Umarım sıkıntısız hallolur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan yurtdışında türk firmasında çalışıyorum.SGK üzerinden sigortalıyım.Havaalanında ülkeye giriş çıkışta sıkıntı çeker miyim ? Ayrıca kaçak durumuna düşünce şube SGK'ya bildiriyormuş diye duydum iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım ?
  • Arkadaşlar bakaya veya yoklama kaçağı tebligatına imza atmayınca birşey olmuyor diyenlere aldırmayın. Imza atmama lüksünüz yok paşa paşa atacaksınız ha atmazsanız da imzadan imtina etti diye altına şerh düşülür aynı şekilde protokol işler. Devletin kolluk kuvveti sizin imzanız ile işleyecek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venetta kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de benzer durumdayım ailemi bırakamıyorum anne ve babam engelli. İlk çıkan bedelli askerlik için para bulamamıştım, şimdi 35 bin lira para ayarlıyorum bedelli hakkım yok yoklama kaçağı durumuna düştüğümüz için. Şubeyle görüştüğüm zaman lisans mezunu olduğumda 32 yaş bitene kadar tecil hakkım bulunuyormuş AÖF'te tek dersim var Haziran'da sınava girip diploma alıp ardından tecil işlemi yaptıracağım. Tek beklediğim bu işlemden sonra bedelliden faydalanabilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venetta kullanıcısına yanıt
    Hocam ben askerlik şubesi ile görüştüğümde lisans mezunları için 2 seneyi aşmamak şartıyla 32 yaşın bittiği yıl sonuna kadar tecil olduğu söylendi ayrıca ilgili kanunda da yazıyor bu. Teyit edilmiş bilgi...

    İlk bedelli çıktığında kredi puanım yetmemisti şu an kredi çıkıyor fakat faydalanamıyoruz, bununla alakalı bir gelişme olur umarım yoksa daha fazla sabrım kalmadı kapana kısılmış gibiyim...

    Ekleme: ilgili maddede şu şekilde yazıyor

    "
    "b) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olan yükümlülerin askerlikleri istekleri hâlinde iki yıla, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar ertelenir. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri hâlinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere erteleme hakkı tanınabilir. Bu bent gereğince yapılan erteleme süreleri 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 6 Mayıs 2020; 1:2:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • venetta kullanıcısına yanıt
    Hocam aksine maddi durumum iyi değil aslında, ilk bedelli çıktığı zaman kredi cikmiyordu şu an çıkıyor durum bu. Ben 31 yaşındayım askerlik şubesinin verdiği bilgi ve ilgili kanundaki maddeye göre 32 yaşın bittiği yıl sonuna kadar tecil oluyor. Yani diploma alırsanız kanun değişmezse tecil şansınız var dendi bana askerlik şubesinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.